REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
klemm
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas klemm »

Eile õhtusel mustamäe traumapunkti külastusel nõuti ka maski.
Kristo 53980192
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

President Trump ei kandnud maski selle pärast, et see olevat tema meiki maha hõõrunud. Sellest ka vastumeelsus.

former White House Aide Cassidy Hutchinson says the reason why Trump was so opposed to wearing masks, even at the height of the #COVID19 pandemic, was that they rubbed off his face bronzer.
Pilt
https://twitter.com/DrEricDing/status/1 ... 8271896669
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kuusik83
Uudistaja

Postitus Postitas Kuusik83 »

Tuntud südamearsti Peter McCulloghi ja Yale Ülikooli epidemioloogi Harvey Rischi juhitud uuringus, mille käigus lahati modRNA geenipreparaadi süstimise järgselt surnud inimesi, tuvastati, et 74 protsendi elust lahkumise põhjuseks on preparaat ise.
Eelretsenseerimata teadusuuring avaldati teadusajakirja Lancet vastavas toimetuse teaduskolleegiumi poolt läbi vaatamata uuringute väljaandes. Uuring, mis kannab pealkirja "Covid-19 vaktsineerimise järgsete surmade süstemaatiline lahkamiste tulemuste analüüs", eemaldati päev hiljem. Eemaldamise põhjuseks toodi "antud eeltrükk eemaldati Eeltrükkide väljaandest, kuna uuringu metodoloogia ei toeta uuringu järelmeid", vahendab Daily Sceptic.
McCulloghi sõnul kasutas teadlaste kollektiiv uuringu läbiviimiseks levinud uuringute meetodit, mida tuntakse süstemaatiliste ülevaadete ja metaanalüüside eelistatud aruandlusüksustena (Preferred Reporting Items for Systematic Reviews and Meta-Analyses).
Uuringuga saab tutvuda Internet Archive'i vahendusel ja see on peatselt uuesti ilmumas konkureerivates teadusajakirjades.
Uuringus analüüsiti 44 teadusuuringut, mis käsitlesid 325 modRNA geenipreparaadi süsti järgset surma. Teadlased võtavad oma uuringu kokku: "Käesolevas uuringus vaadeldud juhtumite kooskõla tuntud Covid-19 vaktsiini kahjustustega, nende toimelaadide ja seotud liigsurmadega, mida toetavad lahkamiste ja kohtuekspertiiside tulemused, lubavad eeldada, et väga tõenäoliselt on Covid-19 vaktsiinide ja suurema osa surmade vahel põhjuslik seos." Teadlased kutsuvad üles korraldama võimalikult kiiresti lisauuringuid, mis kas kinnitaksid või lükkaksid ümber nende avastused.
Google Scholar annab Peter McCulloughi teadustööde tsitaatide arvuks 71 365. Toivo Maimetsa tsitaatide arv on samas teaduskirjanduse otsimootoris 1639. Irja Lutsari tsiteerimiste arvuks esitatakse 8985. Karmen Jollerit tsiteeritud ei ole.

https://objektiiv.ee/teadusuuring-modrn ... preparaat/
Mees metsast.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kuusik83 kirjutas: 26 Sept, 2023 6:48Eelretsenseerimata teadusuuring avaldati teadusajakirja Lancet vastavas toimetuse teaduskolleegiumi poolt läbi vaatamata uuringute väljaandes. [...]
Uuringuga saab tutvuda Internet Archive'i vahendusel ja see on peatselt uuesti ilmumas konkureerivates teadusajakirjades.
Arvesse võtma hakata tasub siis, kui läbib eelretsenseerimise. Kui nad selle pärast "The Lancetist" maha võtmist mingisse muusse eelretsenseerimata kohta üles riputavad, pole sel erilist tähtsust.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Tähtis avastus:
Pika Covidiga patsientide hormonaalsetes- ja immuunfunktsioonides on selgeid erinevusi võrreldes inimestega, kellel seda ei esine, näitab Yale'i ülikooli ja Icahni meditsiinikooli uus uuring. Ajakirjas Nature avaldatud uuringus on välja toodud vere biomarkerid, mille järgi saab tuvastada pika Covidiga patsiente. Leiud on olulised, kuna võivad aidata kaasa täpsemale pika Covidi diagnoosimisele ja ravimite määramisele, millel seni pole olnud tõestatud teaduslikku alust, ütleb uuringu peamine autor dr David Putrino ajakirjas Medical Xpress. «See töö on väga põnev, sest see on üks esimesi, mis näitab selgeid ja mõõdetavaid erinevusi vere biomarkerites inimeste vahel, kellel on pikk Covid, võrreldes nendega, kes on ägedast nakkusest täielikult taastunud või kes pole SARS-CoV-2-ga kunagi nakatunud. See on otsustav samm usaldusväärsete veretesti protokollide väljatöötamisel pikale Covidile.»

[...]

Üldiselt suutis algoritm eristada inimesi, kellel on pikk Covid, ja neid, kellel seda pole, 96 protsendise täpsusega. Mõned kõige märgatavamad erinevused pika Covidi ja kahe kontrollrühma vahel olid seotud immuun- ja hormonaalse düsfunktsiooniga. Seda iseloomustasid biomarkerid, mis näitasid ebanormaalset T-rakkude aktiivsust, mitme viiruse (sealhulgas Epstein-Barr viirus ja teised herpesviirused) taasaktiveerumist ning kortisoolitaseme märkimisväärset langust.
https://tervis.postimees.ee/7862835/pik ... t-muutunud
https://medicalxpress.com/news/2023-09- ... mmune.html
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

„Hetkel domineerivale XBB.1.5 alamvariandile kohandatud vaktsiin on Eestis juba olemas ja lähipäevil jõuab vaktsineerimiskohtadesse,“ ütles terviseameti nakkushaiguste epidemioloogia osakonna peaspetsialist Irina Filippova. Vaktsineerima peaksid minema riskirühmadesse kuuluvad inimesed, kellel on viimasest COVID-19 vastasest vaktsineerimisest või COVID-19 läbipõdemisest möödas rohkem kui kuus kuud. Vaktsineerimine on tasuta ja sobiva aja saab broneerida üleriigilises digiregistratuuris: www.digilugu.ee
https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/1 ... tis-olemas
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Keegi Margitta Otsmaa on ERR-is omistanud intervjuu pealkirjas Irja Lutsarile väite, mida intervjuu ise ei sisalda: https://www.err.ee/1609121501/lutsar-ko ... l-oli-viga

Intervjuus öeldakse tegelikult (ja lutsarlikult segaselt):
Jah, 2020 olid koolid kinni ja me töötasime kodust, aga poes võis käia nii palju kui tahtsid, rabas võis käia nii palju kui tahtsid, tänaval võis olla terved päevad. Nii et selles mõttes Eesti ju klassikaliselt tookord kinni ei olnud. Ma ütlen ka oma kokkuvõttes, et see esimene lukustamine, kuigi nakatunuid, mitte haigeid oli tookord 50 ringis ja kui riik kinni pandi, siis see oli õige otsus. Meil oli tarvis aega, et aru saada, millega tegemist on ja valmistada ka oma süsteem selleks ette, et selle pandeemiaga toime tulla.

Ma ütlen ka seal õppetundides, kõik niisugused piirangud või lukustamised või mis iganes - sellel kõigel peab olema eesmärk. Lihtsalt ühiskonnaelu sulgeda, ilma, et midagi toimuks, ei ole õige. Esimene sulgemine oli kindlasti õige.

Ja õigeks saab ilmselt pidada ka 2021. aasta kevade piiranguid, kus haiglad, eriti Tallinna haiglad olid puupüsti haigeid täis. Riigis tegevuse piiramine või need ranged piirangud jäid tookord küll hiljaks, aga need olid tookord õigustatud.
Aga mida ma teeks järgnekord teisiti ja see ilmselt on ka minu eelnevatest sõnavõttudest kõigile silma juba hakanud, et koolide distantsõpe - see vajab kindlasti läbivaatamist - kus on kasu, kus kahju, mis sellega kaasa tuleb. Seda võib-olla oleks saanud vältida.
Passide kohta väljendub tegelikult ka leebemalt kui ajakirjanik avalõigus:
Ja ma isiklikult leian, et koroonapassid nii laialdaselt leviva haiguse korral, siseriiklikud koroonapassid, - nad esialgu töötasid, nad innustasid vaktsineerima, aga need koroonapassid ilmselt ei ole need, mida ma järgmine kord rakendaks, kui haigus on nii laialdaselt leviv ja kui kõik ühiskonnas paratamatult selle läbi põevad.

Koroonapassid töötavad hästi näiteks kollapalaviku korral - haigus, mis on üksikutes riikides, mida teistes riikides ei ole, enamus maailmast ei ole seda haigust põdenud, sellisel juhul nad töötavad väga hästi. Aga koroonaviiruse või nii laialt levinud viiruse korral vähemalt minu hinnangul need nad ei täitnud seda eesmärki, mida ma esialgu arvasin.
lutsar_4_10_2023.jpg
Kasutaja avatar
Siki
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siki »

Tartu halduskohus leidis, et vaktsineerimata kaitseväelaste reservi arvamine oli õigusvastane:

https://www.delfi.ee/artikkel/120237545 ... gusvastane
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Eestis 64 rahuldatud vaktsiinikahjude taotlust, neist 1 surmajuhtum:
COVID-19 vastu on Eestis vaktsineeritud üle 860 000 inimese. 1. oktoobri seisuga oli 1772 nendest leidnud, et tervis on seetõttu halvenenud ja tervisekassa võiks seda rahaliselt hüvitada. Hüvitise taotlustes kirjeldatud kaebused on seinast seina.
Praeguseks on ravimiamet andnud hinnangu 1009 taotlusele ja leidnud, et 64 puhul on põhjuslik seos vaktsiini ja tervisekahju vahel tõenäoline: 20 puhul on tegemist vaktsiinide teadaoleva kõrvaltoimega ja 44 puhul võimaliku uue kõrvaltoimega. Teadaolevatest kõrvaltoimetest on adenoviirusvektorvaktsiinid (AstraZeneca Vaxzevria ja Jansseni Jcovden) põhjustanud neljale inimesele närvide kahjustust (polüneuropaatiad). Kahele inimesele vereliistakute vähesuse ehk trombotsütopeeniaga tromboosi sündroomi, neist üks suri. Ühele inimesele pikaajalise allergilise nahareaktsiooni, ühele inimesele kestva tinnituse ehk kohina kõrvus ja ühele inimesele süvaveeni tromboosi.

mRNA vaktsiinid (Pfizeri Comirnaty ja Moderna Spikevax) põhjustasid neljal inimesel südamelihase põletiku, neljal inimesel pikaajalise allergilise nahareaktsiooni, kahel inimesel näonärvi halvatuse ja ühel inimesel lümfiturse.
Võimalikke uusi kõrvaltoimeid on Eestis esinenud seinast seina: põletikuline liigesehaigus, põletikuline ajuhaigus, hulgiliigeste valu, psoriaas, verehüüve kopsus, südamelihase põletik, pingepeavalu, näonärvide valu, silma vikerkesta põletik, krooniline nõgestõbi, äge emakaverejooks, juuste laiguline väljalangemine, raske villiline nahahaigus, hulgiskleroosi ägenemine, neeruhaigus, migrenoosne peavalu jne.
https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12023 ... surmas-uhe
manjabes
Liige
Kontakt:

Rahulolu uuring

Postitus Postitas manjabes »

isonts kirjutas: 06 Nov, 2023 14:07 No võtame siis ühe uue teema, mida ma eriti pole tahtnud puudutada. Ennetavalt ütlen, et olen ise 4x vaktsineeritud ja vähemalt samapalju ka läbipõdenud. EKRE liige ei ole ja nende valija samuti mitte. Ma pean üleüldiselt vaktsineerimise otsust õigeks, aga leian, et tegeväelaste vabastamine antud olukorras oli eriliselt loll ja KV jaoks väga kallis otsus ja samale järeldusel on jõudnud ka kohus.
Härra kindrali egotripp? Teen nii, sest ma saan?
42 tegeväelast vabastasite teenistuses. See on laias laastus 10 kompanii jagu rühmaülemaid.
See oli omas ajas ja kontekstis epidemioloogilisest seisukohast jumala õige otsus! Kõik tagantjärele tarkus mis on tekkinud paremini levivate, aga vähem destruktiivsete tüvede põhjal ongi ainult tagantjärele targutamine. Aga kui oleks läinud teistpidi ja kari isemõtlejaid-elavhõbedafoobe oleks kasarmutesse tassinud kordades rohkem koldeid, mis oleks nii tegevväelaste kui ajateenijate seas niitmispeo korraldanud? Oleks samamoodi KVJ loll ja seest tühi, sest ei julgenud lapikmaalasi lahti lasta?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Rahulolu uuring

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mis sõjaline kompetents see siis ca 40 vaktsiinivastase vallandamisega täpsemalt kaduma läks?
See on veel eraldi küsimus, et kui kaadrikaitseväelane, kes usub uhuusid, peab ikka tegevteenistuses olema? Riigisaladuse juures? Vaktsiinivastasus muidu oli toona ka üks Kremli jutupunkte. Kuidas me täna vaataks kaadrikaitseväelasele, kes jutustaks Venemaa ajaloolise õigluse maksma panekust Ukrainas?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Kapten Trumm kirjutas: 06 Nov, 2023 14:45 Mis sõjaline kompetents see siis ca 40 vaktsiinivastase vallandamisega täpsemalt kaduma läks?
See on veel eraldi küsimus, et kui kaadrikaitseväelane, kes usub uhuusid, peab ikka tegevteenistuses olema? Riigisaladuse juures? Vaktsiinivastasus muidu oli toona ka üks Kremli jutupunkte. Kuidas me täna vaataks kaadrikaitseväelasele, kes jutustaks Venemaa ajaloolise õigluse maksma panekust Ukrainas?
Mina ei tea, kes konkreetselt koondati. Mina tean seda, et KV ei ole inimesi, kes seal lihtsalt niisama jalga kõlgutavad.
Meil on usuvabadus. Mõni tegevväelane usub, et jumal on ka olemas. Kuigi kaplanid lahti ka lasti.
See Kremli jutt on täelik pullis..tt. Kas kindral kuulutas kelelgi Kremli käsilaseks ja vabastas sellepärast teenistsuest? Ärge mõelge välja asju mida pole olemas olnud.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

manjabes kirjutas: 06 Nov, 2023 14:38
isonts kirjutas: 06 Nov, 2023 14:07 No võtame siis ühe uue teema, mida ma eriti pole tahtnud puudutada. Ennetavalt ütlen, et olen ise 4x vaktsineeritud ja vähemalt samapalju ka läbipõdenud. EKRE liige ei ole ja nende valija samuti mitte. Ma pean üleüldiselt vaktsineerimise otsust õigeks, aga leian, et tegeväelaste vabastamine antud olukorras oli eriliselt loll ja KV jaoks väga kallis otsus ja samale järeldusel on jõudnud ka kohus.
42 tegeväelast vabastasite teenistuses. See on laias laastus 10 kompanii jagu rühmaülemaid.
See oli omas ajas ja kontekstis epidemioloogilisest seisukohast jumala õige otsus! Kõik tagantjärele tarkus mis on tekkinud paremini levivate, aga vähem destruktiivsete tüvede põhjal ongi ainult tagantjärele targutamine. Aga kui oleks läinud teistpidi ja kari isemõtlejaid-elavhõbedafoobe oleks kasarmutesse tassinud kordades rohkem koldeid, mis oleks nii tegevväelaste kui ajateenijate seas niitmispeo korraldanud? Oleks samamoodi KVJ loll ja seest tühi, sest ei julgenud lapikmaalasi lahti lasta?
Ma olin Covidi leviku alguses kohapeal ja oli osake sellest, kes pidi seda lahendama. Istusin otse inimestega yhe laua taga, kui erinevaid otsuseid vastu võeti meetmete rakendamisel. Ma nüüd teadlikult liialdan, aga sisuliselt iga nädal võtsime vastu uue jumala õige otsuse. Kaos on leebe sõna, kui ma peaksin kirjeldama kogu tegevust. Ma ei usu, et kui võeti vastu otsus koondada oli olukord selgem kui alguses.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Me vist teenime Isontsiga erinevates kaitsevägedes. Ja minu arvates siiski võiks vähem lahmida.
Palgatõus 30 EURi?
Ainuüksi selle aasta jaanuaris tõusis palk 150 EURi.
Aasta keskel olenevalt ametikohast, mõnel üldse mitte aga mõnel 300 EURi.
Aastast 2021 on tegevväelaste keskmine palk tõusnud 1786 EURilt 2238 EURini. Ja üsna suure tõnäosusega tõuseb sel aastal keskmine veel.
Tegelikult vahetab härra kindral palgaraha nüüd sõdiva võimekusega tegelevate inimeste tasustamiseks. Palju kokkuhoid on nüüd palgafondis? 15M? Kui palju nüüd siis tegeväelaste palk tõuseb? 30EUR kuus?

Palun vabandust aga mis selle jutu mõte on? Või milles on süüdistus?
Oli vaktsineerimise nõue vale? Ei olnud?
Kuidas saab nõuda ja ... mitte nõuda (mitte vabastada nõuetele mittevastavuse pärast).
Pole vaja vaktsineerimisnõude pärast koondatuid siduda rühmaülemate või kompanii ülematega. See on selline poliitiline retoorika. Kui nõudeid ei täida, siis ei kvalifitseeru kuidagi rühma või kompanii ülemaks.
aga leian, et tegeväelaste vabastamine antud olukorras oli eriliselt loll ja KV jaoks väga kallis otsus ja samale järeldusel on jõudnud ka kohus.
No suur tänu. Olen siis eriliselt loll. Aga järeleaitamisena: kaks jõustunud kohtuotsust ütlevad, et vabastamine tulnuks teha koondamise alusel, mitte nõuetele mittevastavuse. Seega mitte vaktsineerimise nõue, ega isegi mitte vabastamine pole kohtu arvates vale, vaid vabastamise alus.
Nimetada seda Heremi egotripiks ... no jumala pärast aga sel juhul te küll kuskil laua taga pole istunud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

No suur tänu. Olen siis eriliselt loll. Aga järeleaitamisena: kaks jõustunud kohtuotsust ütlevad, et vabastamine tulnuks teha koondamise alusel, mitte nõuetele mittevastavuse. Seega mitte vaktsineerimise nõue, ega isegi mitte vabastamine pole kohtu arvates vale, vaid vabastamise alus. Nimetada seda Heremi egotripiks ... no jumala pärast aga sel juhul te küll kuskil laua taga pole istunud.
No minu arvamus meie kohtusüsteemist kukkus nüüd kaks astet allapoole, tõsiselt - teenistusnõuetele mittevastavuse korral koondamine? Ma olen paari endise alluvaga käinud töövaidluskomisjonis ja seal tehti mulle kohe selges Eesti keeles selgeks - koondatakse töökohta (näiteks pole vaja enam koristamist kui sellist ja koristajat koos sellega), mitte konreetset inimest.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist