Tegelikult vahetab härra kindral palgaraha nüüd sõdiva võimekusega tegelevate inimeste tasustamiseks. Palju kokkuhoid on nüüd palgafondis? 15M? Kui palju nüüd siis tegeväelaste palk tõuseb? 30EUR kuus?
Martin Herem kirjutas: ↑06 Nov, 2023 18:47
Me vist teenime Isontsiga erinevates kaitsevägedes. Ja minu arvates siiski võiks vähem lahmida.
Palgatõus 30 EURi?
Ainuüksi selle aasta jaanuaris tõusis palk 150 EURi.
Aasta keskel olenevalt ametikohast, mõnel üldse mitte aga mõnel 300 EURi.
Aastast 2021 on tegevväelaste keskmine palk tõusnud 1786 EURilt 2238 EURini. Ja üsna suure tõnäosusega tõuseb sel aastal keskmine veel.
Lahmin muidugi. Nõustun. Ma tegelikult isegi ei mäleta 30 EUR palgatõusu, küll aga mitu korda suuremaid ka varasemast ajast. Aga siis ei pidanud sellepärast pärast KVJ kedagi lahtilaskma.
Kes siis järgmise palgatõusu eel pillid kotti paneb? Kalev? Viru? Mõni Scoutsi rühm?
Palun vabandust aga mis selle jutu mõte on? Või milles on süüdistus?
Oli vaktsineerimise nõue vale? Ei olnud?
Kuidas saab nõuda ja ... mitte nõuda (mitte vabastada nõuetele mittevastavuse pärast).
Pole vaja vaktsineerimisnõude pärast koondatuid siduda rühmaülemate või kompanii ülematega. See on selline poliitiline retoorika. Kui nõudeid ei täida, siis ei kvalifitseeru kuidagi rühma või kompanii ülemaks.
Kui kooli lõpetas siis kõlbas? Kas täna kõlbaks?
aga leian, et tegeväelaste vabastamine antud olukorras oli eriliselt loll ja KV jaoks väga kallis otsus ja samale järeldusel on jõudnud ka kohus.
Härra kindrali egotripp? Teen nii, sest ma saan?
No suur tänu. Olen siis eriliselt loll. Aga järeleaitamisena: kaks jõustunud kohtuotsust ütlevad, et vabastamine tulnuks teha koondamise alusel, mitte nõuetele mittevastavuse. Seega mitte vaktsineerimise nõue, ega isegi mitte vabastamine pole kohtu arvates vale, vaid vabastamise alus.
Nimetada seda Heremi egotripiks ... no jumala pärast aga sel juhul te küll kuskil laua taga pole istunud.
Kes oli siis see loll, kes tuli ideele tegeväelased lahti lasta? Kelle pärast maksumaksja raha kohtus põletatakse? Kas oli see KV peaarst, KVJ ise või anti teile käsk riigisekretäri või peaministri büroost.
See mõte oli rumal ja lisaks ei suutnud te seda ka juriidiliselt korrektselt ära vormistada.
Lahti laskmine on ka varem teil untsu läinud? Kas see on ka põhjus, miks te personali osakondadest distantseerusite ja nad Kaitseressuride alla kihutasite?
Tegelikult nimetati nende teenistusest vabastamist lolliks ühes EE artiklis. Ma jagan seda arvamust. Seal küll kasutati sõna rumal, aga mõte jääb samaks:
"Nelja eriväelase juhtum. Kas vaktsineerimisest keeldumise tõttu võib inimese lahti lasta?
Sel nelikul on kamba peale kokku kastitäis Eesti ja NATO medaleid. Aga nad said kaitseväest kinga, sest keeldusid end vaktsineerimast koroonaviiruse vastu.
Paul Keres: “Rumal jonnakus on ärritav. Eesti kaitsevägi oli nõus loobuma väljaõppinud tippspetsialistidest üksnes seetõttu, et nad ei soovinud end vaktsineerida. Võin kihla vedada, et Ukraina kaitseväelastest ei ole paljud vaktsineeritud, kuid see ei ole neil takistanud kangelaslikult ja tulemuslikult kaitsta oma kodumaad.“