Millal enne ol KV keegi lahti lastus lokkavad lolluse või saamatuse eest ?? Jah ..üfti, vaktsiini, krim karistuse korral tehakse aga ära kui arenguvestluses leitakse , et tuhm mis tuhm siis lahti küll ei lasta.
Mina olen lasknud.
Usalduse kaotamise eest. Alkoholi pärast.
Saamatuse eest tavaliselt ei lasta lahti, vaid määratakse sobivamale (loe: võimetekohasele) ametikohale. Edutamisest ei tea ma juba väga ammu midagi. Aga see sobivamale kohale määramine võib lõppeda töölt lahkumisega omal soovil, sest "organisatsiooni kultuur ei meeldi". Nii et siin on veidi ka surnud ring. Ühest küljest kritiseeritakse liiga ükskõikset suhtumist ja teisest küljest vähem võimekate teenistuses hoidmist. Ja mis peamine - kritiseerivad ikka need, kellel endal pole mingi vastutust või otsustamise kohustust (vähemalt antud küsimuses). Küll ise aga teeks õigeid otsuseid
On ka teisi võimalusi. Näiteks kokkulepe. Ka seda olen kasutanud. Siit kaks kuud ja ... Või ka koondamine. Enamasti on lihtsam ja kõigile vähem stressi. Vahel maksab see kätte, sest reservi läinud inimene hakkab kuulutama tagakiusamist jms. Vabastamisel oleme aga tõepoolest liiga tihti olnud juriidiliselt ebakorrektsed ja lõpuks kohtus kaotanud. Kuid kokkuvõttes on see väiksem kaotus, kui inimest edasi hoida.
Ja veel üks anomaalia. Kaks hästi läbisaavat, samu väärtuseid jagavat ohvitseri võivad inimest hinnata väga erinevalt. Kui üks teeb negatiivse hindamise, võib teine mõne aja pärast hoopis positiivse teha. Ja seal on mitmeid asjaolusid. Üks vaatab erialaseid oskusi, teine inimestega läbisaamist. Ühel ongi tegemist spetsialistiga, teisel hoopis administreerijaga.
Mina tean täna teenistuses mitut ohvitseri ja allohvitseri, keda ma ei pea väga võimekaks ja ei oleks kunagu sellele kohale edutanud, kuid nende ülemad on seda teinud. Mõnegagi olen seda arutanud, kuid otsus jääb ülemale, mitte mulle.
Enamus neist, kes enda tagakiusamist väidavad, on ise selleks üsna palju teinud.
Ei ole KVs asjad suurepärased aga nii Isonts kui Exitus kui Putkinen, jagavad siin lihtsalt legende.
Ja mongol - kui sulle pole nii öeldud (uks on seal), kas siis ikka kellelegi teisele on öeldud? Või talle ainult tundus nii?