Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
AMvA
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas AMvA »

ahto42 kirjutas: 30 Nov, 2023 15:21 Aga teekattemärgistus ei ole Zebra, peaks ka nagu vihje andma
Teekatte märgistus ei mängi eriti rolli. Kui märki Ülekäigurada ei ole, siis see ei ole ülekäigurada.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

ivo86 kirjutas: 30 Nov, 2023 14:50
OLAVI kirjutas: 30 Nov, 2023 11:16
Minul on juba aastakümneid raadio kella eest ja mõnikord käib isegi mitu raadiot erinevate programmidega korraga, et võrrelda nendes edastatavat infot, mis võib olla kardinaalselt erinev.
Kas Sa tõesti kuulad mitu eri raadiot KORRAGA samal ajal, et neid võrrelda?
Või ma saan valesti aru midagi? ...
Vaenlast tuleb tunda!
Näiteks täna ühes raadios oli teemaks, et viimase uuringu järgi on Eesti EU koduvägivalla tabeli tipus ja kuidas maksutõusud saavad mõjutama (pere)elu järgnevatel aastatel, siis teise raadio teemaks oli Eesti delegatsiooni osalemine rohekonverentsil ja "kui kasulik see rohevärk ikka on Eesti ettevõtetele".

Siit ei saa vist mitte kuidagi uskuda, et nende erinevate raadiote kuulajate ringi arusamine riigi olukorrast, oleks samasugune?
Ega iga raadioprogramm ei koosta ise uudiseid vaid neid kajastatakse vastavalt omanikele ja grupi kuuluvusele.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Kasutaja avatar
alo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alo »

Siit üks alternatiivne seisukoht. Ei kirjuta sellele alla, eriti kuna mitu tuttavat kaotavad oma saate (sõna "töö" ei kasutaks, kuna tehakse õhinapõhiselt ning saadav tasu on sümboolne) ja "päevase vööndi" laiendamisega saame (meie enda raha eest) juurde lihtsalt järjekordse myhitsi-powerhitradio. Aga, ei saa ka öelda et Mardi jutus point puuduks.
--- tagantjärele mõeldes olen lootusrikkalt natuke tänulikki, et Raadio 2 ja ERR-i ladvik on iseendale alternatiivkultuuri pooldajate sellist vahkviha ja R2ÕV-le vett peale tõmmates võib-olla sütitanud leegi, mis hakkab kütma järgmist, praegu veel võib-olla olematut, aga üsna kindlasti massikultuurile maruliselt vastanduvat põrandaalust kultuuri.
https://ypsilon.postimees.ee/7906377/eb ... agu-priius
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Põhimõtteliselt võib Kalmet ju paralleele tõmmata:
- Saaremets on ilma liialdusteta "Eesti John Peel"
- 90 keskel oli ka Suurbritannias idioote kes üritasid terveid scenesid ära keelata

https://en.wikipedia.org/wiki/Criminal_ ... r_Act_1994

Nii et selles valguses läheb meil veel hästi, peaks veel represseerima.. aga noh, eks seda on vaikselt tehtud ka pidevalt..

A la https://www.facebook.com/djkoldunbcn/

Seda vennikest vintsutati ikka vägevasti 2000 alguses, võeti isegi mingi kanalisatsioon 2 appi ja tehti libauudiseid, vend pidi Eestist ajutiselt jalga laskma.

Näiteid leiaks veel aga kokkuvõtteks on tegemist idiokraatia pideva pealetungiga.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

AMvA kirjutas: 30 Nov, 2023 16:38
ahto42 kirjutas: 30 Nov, 2023 15:21 Aga teekattemärgistus ei ole Zebra, peaks ka nagu vihje andma
Teekatte märgistus ei mängi eriti rolli. Kui märki Ülekäigurada ei ole, siis see ei ole ülekäigurada.
Panevad niguts tirin siin üle mul. Kergliiklustee ja loogilise jätkuna enamus paneb üle Kabeli või Raudtee tänava lootes-arvestades mingile õigusele. Ja mõned veel vehivad, et miks sa auto roolis talle teed ei anna. Meil on siin lisaks veel 10 meetri kaugusel raudteeülesõit kahest rööpapaarist Tartu-Orava ja Tartu-Valga trassidest ja juba "ei-te-mis-ajast" on tegelikult selline üleüldine tava, et raudteeülesõitude ette või taha (võta kuidas tahad) sebrasid ja muud taolist jama ei joonistata. Põhjus on väga lihtne: raudtee läheduses liikluse korraldamisega ei mängita ja mingeid võimalikke tõkkeid (jalakäijate sebra ja muu taolise näol) raudtee pealt lahkuvale sõidukile luua ei tohi. Ta peab vabastama raudtee, tal peab selleks eesõigus olema ja tal peab see võimalik olema. Et kui raudteel tuled plinkima hakkavad aga sealt sebrat pidi jällegist omakorda mingine laulupidu tilkuvate jalgratturite või tõuksilistega omab eesõigust teed ületada, siis jääb autojuht seisma sabaga raudtee peale ja laiutab käsi või? No ei lähe läbi selline joga! Aga vat seda tuleb selgitada neile kergliikureile kes seal tuima üle tee panevad. (NB! Situatsioon mul peaaegu aknast nähtav. Kui kutsapoisiga veel jalutamas käisin siis nägin seda pulli igapäevaselt, kuidas paljud jalakäijad ja kergliikurid tõlgendavad seda kohta just nende eesõigusena.)

P.S. siin käis meil hiljuti läbi info, et linnavalitsustes puuduvad transpordikorralduse haridusega vastutusvõimelised kodanikud. Et küll on nendeks arhitektid, või lihtsalt mingid enda arvates vinged aastaringselt jalgrattaga liikuvad liikuvusspetsid. Sel suvel-sügisel läbis Tartu linnavalitsuse vastavate amentike otsustussõela "kaasava eelarve" valikuna idee, mida esitleti rahvale hääletamiseks: "muudame kergliiklusteed raudtee ääres peateedeks autotee suhtes" (sõnastus ei pruugi olla täpne vaid on pelgalt mõtte edastamiseks). Jutt käib siis lisaks teistele ka konkreetselt neistsamadest kergliiklusteede ja tänavate ristumiskohtadest raudtee ääres. Lugesin ja vangutasin pead. See "idee" läbis (pidi läbima) ju enne konkursil välja kuulutamist linnavalitsuses ametnike-spetsialistide kontrolli ja pandi seejärel avalikule arutelule: Kas tõesti polnud linnaviletsuses ühtegi mõistusega inimest, kes oleks öelnud, et a)"sellist asja ei tohi teha" ja/või b) "raudteeohutuse eest vastutav amet paneb sellele lollusele nagunii veto peale"
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Madis Reivik kirjutas: 30 Nov, 2023 23:24 - Saaremets on ilma liialdusteta "Eesti John Peel"
Igati nõus. No kui Saaremets, Raudsepp, Morna ja Nestor jätkavad, siis võib vast kergendatult hingata muutuste tuules. Mõnda nende mehe saadet juhtun kuulama, siis nutan ja kuulan natuke, sest tõepoolest on haridusliku saatega tegu - asjatundjad toovad esile huvitavaid helisid eri skeenedest. Hoidku kõigevägevam R2 muutumast diskorimölaga hitiraadioks.

Mina aga meenutan siiani Vaderi Rocka Rolla saadet. See oli mulle kui rusikas silmaauku.
Lisa stiilinäitest: https://arhiiv.err.ee/audio/vaata/rocka ... ocka-rolla
Viimati muutis Runkel, 01 Dets, 2023 0:18, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
alo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alo »

Madis Reivik kirjutas: 30 Nov, 2023 23:24 Põhimõtteliselt võib Kalmet ju paralleele tõmmata:
Räägid ikka Mart Kalvetist, mitte R2 hommikusaate juhist Kalmetist, eks? :)
ivo86
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivo86 »

OLAVI kirjutas: 30 Nov, 2023 17:03
ivo86 kirjutas: 30 Nov, 2023 14:50
OLAVI kirjutas: 30 Nov, 2023 11:16
Minul on juba aastakümneid raadio kella eest ja mõnikord käib isegi mitu raadiot erinevate programmidega korraga, et võrrelda nendes edastatavat infot, mis võib olla kardinaalselt erinev.
Kas Sa tõesti kuulad mitu eri raadiot KORRAGA samal ajal, et neid võrrelda?
Vaenlast tuleb tunda!
Näiteks täna ühes raadios oli teemaks, et viimase uuringu järgi on Eesti EU koduvägivalla tabeli tipus ja kuidas maksutõusud saavad mõjutama (pere)elu järgnevatel aastatel, siis teise raadio teemaks oli Eesti delegatsiooni osalemine rohekonverentsil ja "kui kasulik see rohevärk ikka on Eesti ettevõtetele".

Siit ei saa vist mitte kuidagi uskuda, et nende erinevate raadiote kuulajate ringi arusamine riigi olukorrast, oleks samasugune?
Ega iga raadioprogramm ei koosta ise uudiseid vaid neid kajastatakse vastavalt omanikele ja grupi kuuluvusele.
Seda, et raadiod eri infot edastavad, ma usun. Sama kehtib iga meediaga. Loe millist tahad.
Aga Sa kuulasid neid korraga?
Kuidas see välja näeb? Teaks ka proovida. Sul eri raadio kummalgi küljel? Või on kõrvaklapid ja ühest üks ja teisest teine?

Ma muidu ei noriks, aga kuna teema juba selline on.. mulle lihtsalt ei mahu pähe, et kuskil istub vend, kellel on kummalgi pool eri raadiod ja siis ta kuulab ühe kõrvaga ühte ja teisega teist. See on muidugi võimalik, aga noh :D teada tuntud fakt on see, et mehed ei saa korraga pissida ja hambaid pesta nii, et tulemus igati hea oleks.
Alts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Alts »

See tartu raudteeäärne kergliiklustee tekitas ka mulle probleeme, mistõttu küsisin selle kohta linnavalitsuselt:

https://www.tartu.ee/et/ametnik-vastab/15048
Kuni targem järele annab, annab kavalam talle kerepeale.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Alts kirjutas: 01 Dets, 2023 17:20 See tartu raudteeäärne kergliiklustee tekitas ka mulle probleeme, mistõttu küsisin selle kohta linnavalitsuselt:

https://www.tartu.ee/et/ametnik-vastab/15048
Alts kirjutas:Samas tekivad ohtlikud olukorrad, kus osa autoteel kulgejatele tuleb kergliiklusteelt teele liikuvate rataste Aardla tänavale sõit väga ootamatuna. Palun märgistage koht vastavalt või paigutage kergliiklusteele märgid ja "sikk-sakk väravad"
alalise liikluskorralduse peaspetsialist kirjutas:Selles kohas kergliiklejatele sõidutee ületamiseks võimaluse andmine on levinud viisakusavaldus kaasliiklejate suhtes. Sõidueesõigusest loobumine peab toimuma kergliiklejatele arusaadavalt (vähendades sõiduki kiirust kuni peatumiseni ja vajadusel viibates).
...
Tartu linn on tegemas koostööd Eesti Raudteega, et ülekäigukohtadele rajataks foorjuhitud ülekäigurajad. Ülekäiguradade ja raudtee foorisüsteemide koordineerimisel on võimalik välistada eelpool kirjeldatud olukorda.

Kuna projekt on algusfaasis, siis ei oska me praegu öelda, kuna ülekäigukohad foorjuhitavaks ülekäigurajaks ümber ehitatakse.
Tüüpiline näide.
Planeeritakse-ehitatakse mingi "asi", mis osutub liiklusohtlikuks ja selle asja lahendus mitte ei vähenda liiklusohtlikku olukorda, vaid vastupidi, suurendab.

Siis juhitakse planeerija-ehitaja-vastutaja-spetsialisti tähelepanu sellele, et see "asi" on ohtlik ja palun muudke see "asi" liiklusohutumaks. Tehakse isegi konkreetsed ettepanekud, kuidas saaks selle "asja" kasvõi natukenegi ohutumaks muuta.

PEAspetsialist vastab sellele sisuliselt, et "jah, sai selline "asi" kuidagimoodi tehtud, aga see "asi" on meil algfaasis, samas meil pole õrna aimugi, millal see "asi" algfaasist edasi liigub ning fooridega lahendus tekib, kuid sellele vaatamata me sinna kingeid liiklusmärke ja tõkkeid ei pane ja nii kaua on lahenduseks suurem viisakus."

Aga kuidas selline "planeering" üldse läbi läks ja heakskiidu sai "enne veel, kui algfaasist edasi liikus", sellele teab vastust vaid tuul....
Viimati muutis Fucs, 01 Dets, 2023 17:50, muudetud 1 kord kokku.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

https://menu.err.ee/1609182271/raadio-2 ... 82&slide=0

Paar inimest mulisevad terve eetri täis

Ja kus kurat on Saaremetsa "Vibratsioon" ?

Fenomenaalne "värskendus".

Huvitav oleks muidugi teada, milline saade nüüd konkreetselt "noortele" suunati ?
OLAVI
Liige
Kontakt:

ivo86 kirjutas: 01 Dets, 2023 0:22
OLAVI kirjutas: ↑30 Nov, 2023 12:16
Minul on juba aastakümneid raadio kella eest ja mõnikord käib isegi mitu raadiot erinevate programmidega korraga, ...
ivo86 kirjutas: 30 Nov, 2023 14:50 Kas Sa tõesti kuulad mitu eri raadiot KORRAGA samal ajal, et neid võrrelda?
Ma muidu ei noriks, aga kuna teema juba selline on.. mulle lihtsalt ei mahu pähe, et kuskil istub vend, kellel on kummalgi pool eri raadiod ja siis ta kuulab ühe kõrvaga ühte ja teisega teist. See on muidugi võimalik, ...

Kui ostad omale elamisse uue kella, kas siis viskad kõik vanad kellad minema, et neid mitte kunagi enam ei vaataks?
Mul on erinevatel põhjustel aegade jooksul kogunenud väike kollektsioon digitaalse tuuneriga taskuraadioid.
Et need seistes "hapuks ei läheks", siis nad mängivad roteeruvalt järjest.
Kogus on ka näiteks selline eelmise sajandi vastuvõtja:
https://www.radiomuseum.org/r/sony_radi ... html#forum
Ja uuematest:
https://swling.com/blog/2021/07/tecsun- ... an-review/
Väino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Väino »

Samaaegselt töötavad kellad ja samaaegselt töötavad raadiod. :scratch: Mis eelised/puudused oleks kui silmad näeksid 360 kraadi korraga? Või kui kõrvadel oleks PTZ (pan-tilt-zoom) :D
ivo86
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivo86 »

OLAVI kirjutas: 02 Dets, 2023 1:25
ivo86 kirjutas: 01 Dets, 2023 0:22
OLAVI kirjutas: ↑30 Nov, 2023 12:16
Minul on juba aastakümneid raadio kella eest ja mõnikord käib isegi mitu raadiot erinevate programmidega korraga, ...
ivo86 kirjutas: 30 Nov, 2023 14:50 Kas Sa tõesti kuulad mitu eri raadiot KORRAGA samal ajal, et neid võrrelda?
Ma muidu ei noriks, aga kuna teema juba selline on.. mulle lihtsalt ei mahu pähe, et kuskil istub vend, kellel on kummalgi pool eri raadiod ja siis ta kuulab ühe kõrvaga ühte ja teisega teist. See on muidugi võimalik, ...

Kui ostad omale elamisse uue kella, kas siis viskad kõik vanad kellad minema, et neid mitte kunagi enam ei vaataks?
Mul on erinevatel põhjustel aegade jooksul kogunenud väike kollektsioon digitaalse tuuneriga taskuraadioid.
Et need seistes "hapuks ei läheks", siis nad mängivad roteeruvalt järjest.
Kogus on ka näiteks selline eelmise sajandi vastuvõtja:
https://www.radiomuseum.org/r/sony_radi ... html#forum
Ja uuematest:
https://swling.com/blog/2021/07/tecsun- ... an-review/
Kas sa saad aru, mida ma küsin SInu käest või ei?
Sa väitsid, et sa kuulad neid KORRAGA, SAMAL AJAL. Järjest võib ju kuulata ka 100t raadiot. Aga korraga? TUndub nagu sooja õhu ajamine noh
OLAVI
Liige
Kontakt:

ivo86 kirjutas: 02 Dets, 2023 11:44 ...
Kas sa saad aru, mida ma küsin SInu käest või ei?
Sa väitsid, et sa kuulad neid KORRAGA, SAMAL AJAL. Järjest võib ju kuulata ka 100t raadiot. Aga korraga? TUndub nagu sooja õhu ajamine noh
Mille üle on siin imestada? :roll:
Mul on isegi garaažis toimetades 2-3 raadiot + telekas seinal ja kus tuleb huvitavat teemat, selle panen kõvemaks.
Ja hea muusika kuulamiseks lülitan sisse suured kõlarid, sest krapist tuleva muusika kvaliteet mulle tavaliselt ei sobi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline