Ajakirjandus on meie ajastu au, mõistus ja südametunnistus

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
Runkel
Liige
Kontakt:

Re: Ajakirjandus on meie ajastu au, mõistus ja südametunnistus

Postitus Postitas Runkel »

Kulturnikud on ise süüdi?
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Ahjaa, muidugi, meil on ju selline suur küün kus istuvad "parasiitidest kulturnikud" kellele tuleb "koht kätte näidata".

ERR teeb head tööd, ETV ja R2 on juba korralikud kolhoosnikud Elu24 ja Kanalisatsioon2 üle võtnud.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Pidasin silmas, et meie (tele)ajakirjanduse au ja uhkus ERR on juba tükk aega lasknud oma töötajatel materialikäsitluses objektiivse erapooletuse allavett sohu vajuda. Juba ammu on tegemist poliitiliselt juhitud organisatsiooniga, mitte aga professionaalsetest oskustest-omadustest koostatud juhtorganitega organisatsiooniga. Professionaale-eruditsiooni on seal ainult siis, kui isik on juhuslikult samal ajal seotud ka mõne poliitgrupeeringuga. Kui ühed võivad järjepanu avalikult ja ilmselgelt erapoolikult "ärapanna" ja sellise tegevuse peale avalikkusele mõistetavaid korralekutsuvaid noomitusi ei tehta (vb omavahel hoopis õigustakse ja isegi kiidetakse takka), siis tekkib ka teistel isu sõna võtta kui mingid arvamused juhtkonna suhtes risti lähevad. Ehk siis tuues paralleeli loomariigist: Kui hundikarjas noored hundid soolotsema ja esinema hakkavad ja seepeale vanad hundid neid ülejäänud karja ees paika ei pane, siis võtab kari seda kui märki vanade huntide võimalikust nõrkusest. On ainult aja küsimus, kui samad või järgmised noored hundid mitte enam omavahel vaid nüüd juba karjajuhtidele vanadele huntidele kihvu näitavad. Eriti veel siis, kui vanad-karjajuhid tõesti on ise veel vigu teinud või noori takka mahitanud ... või ka lihtsalt karjajuhi kohalt taandumisega hiljaks jäänud... Ehk siis lause all "mida külvad, seda lõikad" pidasingi silmas vaatenurka, et kui lased organisatsiooni juhina oma alluvatel saatekülaliste kallal järjepidevalt ebaprofessionaalselt ja erapoolikult ilkuda ja iriseda, siis pole põhjust üllatuda, kui sama instrumendiga ükskord sul endal üle küüru tõmmatakse. NB! See kuidas vastab või käitub saatekülaline kogu selle teleauditooriumi ees, on selle külalise enda või tema organisatsiooni teha ja otsustada ja valida, aga ajakirjanik on sel hetkel mitte enam pelgalt tema ise oma isiklike arvmuste ja eelistustega, vaid rahva jaoks on ta sel hetkel kogu ERR-i esindusnägu. Kui ERR-is ei jätku oidu kuidas nii saadete, kui ka kogu organisatsiooni juhtimisega toime tulla, siis pole ime kui lõpuks keegi ka ERR-i juhtkonna suunas kriitika kuuldavale toob.
Väga kurb on, kui herr Madis seda ise ei näe ja ei mõista.

Nüüd teemal "tsensuuri ei tule": vaata kuidas tahad ja seleta kuidas tahad, aga tegemist on teadliku kriitika blokeermisega oma tegevuse suhtes. Tee mis tahad, puhtakujuline tsensuur, ükskõik kuidas ka ei õigustaks. Kui jutt ei meeldi, siis tõmbame saate kavast maha. Kolm aastakest tagasi ühe teise koalitsiooni ajal tulid kunsti-inimesed oma mingite kujukeste jagamisel kokku ja aplodeerisid hoogsalt kõik koos ühe kujusaanu sõnavõtule, et "mingit tsensuuri ei tule". Siis polnud mingeid tegevusi selles suunas nähagi, et kuskilt tsensuur tullagi võiks, aga kulturnikud olid juba hirmust tagajalgadel. Täna on üks teine koalitsioon ja juba mitmed konkreetsed tegevused on töös ja nagu siin näha vähemalt üks tsensuuri-tegu ka isegi juba toimunud. Selle veel nii kerge ja viisaka tekstiga saate eemaldamine peaks olema siis juba justkui avalik näkku sülitamine kultuuri-inimestele, aga mingeid arvestatavaid reaktsioone nende poolt pole kuskilt otsast näha. Kus on see Eestis juba nii loomulikuna võetava sõnavabaduse eest võitlev kultuuri- ja kunsti-inimeste seltskond praegu? Nad peaksid praegu tagajalgadel püsti barrikaadidel juba meedias olema. Kas nüüd ei olegi enam sõnavabadus oluline või? Nad ise sellise käitumisega degradeerivadki ennast niimoodi pelgalt "kulturnikeks".
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Peeter, me räägime täiesti eri asjadest. Sina ilmselt ETVst aga mina R2st

ETVd ma ei viitsi üldse vaadata, mõttetud rääkivad pead. A la täna arutavad Pehkur ja Madisson energeetikast aga homme mingi LIgi ja Reinsalu looduskaitsest. Vaheta teemasid ja sega nimede kaardipakk..

R2 on hoopis teine asi. Justnimelt õhtune vöönd. Minu jaoks on see 90datest vabaduse, isemõtlemise, alternatiivkultuuri (mis on natuke loll sõna) kandja. Saaremets on Eesti John Peel või midagi enamat.

Mis puudutab mingite ajukääbuste tsensuure siis tegelikult on ju kõik tagajalgadel, siinkohal sa eksid - guugelda ringi, praktiliselt igalt poolt tuleb kriitikat. Nestor nimetas seda jama mis toimub orbaniseerumiseks (ma nimetaks orbarastiaks :)

Mingid vanad pässid (Veidemann) otsustavad mis on "noortele" hea. No kuulge... tooge Gretshkina kusagilt arhiivist tagasi.
vk1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

R2 õhtuse vööndi koha pealt küll täiesti nõus, omamoodi Loomingu Raamatukogu, kuid päris propaganda alla see vist ei kvalifitseeru
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Madis Reivik kirjutas: 24 Dets, 2023 12:06 Peeter, me räägime täiesti eri asjadest. Sina ilmselt ETVst aga mina R2st...
...mis kokku teebki ERR. Aga muidu olen ma sinu jutuga täiesti nõus. R2 on nooruse ja värskuse kanal ja selle tegevustes peaksidki olema, nii tegema kui juhtima, selle-ealised, aga mitte, et neid tõrjutaks eemale ja viidaks sisse asju-muudatusi, mis kanali olemusega kokku ei käi. Vanad peerud on lihtsalt oma laiamisega üle piiri läinud- nii võiks selle kokku võtta ühe lausega.
Kuid sõnavabaduse kaitsmise seisukohast oleme me erinevatel positsioonidel: antud intsident on just selline tšinovniku-moodi glavliti-tsenseerimine, mida me oleme aegadest saati põlastavalt vaadanud. Aga minu arvates pole nüüd küll kuskilt näha seda ühtsel platvormil dirigeeritult ja kogu meediarindel toimuvat meeleavaldust tšinovniku-glavlitinduse lõpetamiseks, pigem selline 40-kirja laadne pisike porisemine millest poleks keegi midagi teadnudki, kui see poleks välismaale jõudnud. See praegune ärakeelamine ongi just nimelt selline ilming, mille peale tuleks kohe ja konkreetselt kasvõi "loomeliitude ühisavalduse stiilis" anda mõista, et ühiskonnas pole enam kohta seda laadi tšinovniklusele: tõmban parem maha, sest arvan, et äkki kellelegi teisele ei meeldi. Me ei taha sellist aega tagasi.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

antud intsident on just selline tšinovniku-moodi glavliti-tsenseerimine, mida me oleme aegadest saati põlastavalt vaadanud
Kas lugupwetav võtaks vaevaks üles sehkendada peatoimetaja töökohustused...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

New York Times'i Venemaad ja Ukrainat kajastav ajakirjanik

Ivan Netšepurenko kohta päris hea ülevaade:

https://threadreaderapp.com/thread/1682 ... 11170.html

ja siis sealt ka säärased artiklid:

https://www.nytimes.com/2023/12/27/opin ... y-aid.html

Kahjuks tundub et üsna "peldikupotist alla" kvaliteediga väljaanne neis teemades ikka :rip:
Kasutaja avatar
metsataat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metsataat »

Gideonic kirjutas: 03 Jaan, 2024 12:45 New York Times'i ...
Kahjuks tundub et üsna "peldikupotist alla" kvaliteediga väljaanne
Pilt

https://twitter.com/hashtag/NewOrcTimes ... htag_click

#NewOrcTimes
Metsas on siilid. Iga okas loeb.
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Minu kehva mälu järgi on täna Tartu Rahu Aastapäev , meie ajastu au , mõistus ja südametunnistus seda tähtsat päeva ei kajasta , häbi .
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Postimehes on küll selle teemalisi artikleid päris omajagu.
Eile juba alustati kajastamisega:
https://arvamus.postimees.ee/7951505/pe ... susetusest
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Ju ma siis olen kehv otsija , kui suurelt ja rasvaste tähtedega pole , siis pole .
Mälu värskendamiseks veel , kas see oli Andres Tarandi valitsuse välisminister Siim Kallas kes Tartu Rahu järgsete piiride järgsest eestist loobumise ettepaneku tegi .
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

OT algab.
parkija kirjutas: 02 Veebr, 2024 11:15 Ju ma siis olen kehv otsija , kui suurelt ja rasvaste tähtedega pole , siis pole .
Mälu värskendamiseks veel , kas see oli Andres Tarandi valitsuse välisminister Siim Kallas kes Tartu Rahu järgsete piiride järgsest eestist loobumise ettepaneku tegi .
Ma mäletan seda, et kui käisid läbirääkimised võimaliku uue piirileppe üle, siis uhkusega rääkis sellest (ja oma tähtsast rollist selles) tollane Eesti Vabariigi Suursaadik Venemaal. Lepe sisaldas ka siis juba osade Petserimaa piirkondadest ja Narva jõe tagustest aladest loobumist.

Arvake ära - kes? :scratch:

OT lõpeb.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Vanem kaabu?
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline