See se suhtlemise tegelik põhjus vist on - järgmisena siinsed juured ja saadki omale uue eestlasest "sugulase" selmet Bahmuti alla mullatoidule minna.
Meelsus Venemaal
Re: Meelsus Venemaal
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Ema sündis Petseri maa selles osas mis vasjad peale sõda endale kahmasid ,ENSV piirini oli ca 4 km ja tegu on minu
vanaisa venna pojaga ,lapse põlves jooksime koos .Vanaisa
teenis veel Eesti armees Petseris.Suri 1980 ,mina olin siis
12 aastane ,kahjuks jäi vanaisaga suhtlemine lühikeseks,sest meie olime Tallinnas.Suvel vanemad võtsid
heina tegemise ajaks puhkuse ja talvel nääride ajal paar päeva.Rändamine oli sinna suur ette võtmine ,Meremäelt
oli ca 9 kilti jala minna ,autosid siis polnud.Talvel vanaisa rentis hobese kohalikust sovhoosist ,selle eest pidid suvel
sovhoosile 2 tonni heina tegema.Sealne elu oli teine mis
ENSV ,poes anti nöo peale kaks pätsi leiba ja kaks pätsi saia ja alati polnud saada.Mina olin laste lastest kõige vanem ja tuli käia Meremäel poes koos vanaisaga,loomi toideti leivaga sest jõusööt oli kallis.Vanaisa juba haige oli
viis meid isaga metsa ja tõmbas puu alt saksa automaadi
välja ,panime isaga mõned valangud ja vanaisa uputas automaadi koos kahe granaadiga oma kodu järve,nende maja asus ca 100 m kaugusel järvest.Jätkub
vanaisa venna pojaga ,lapse põlves jooksime koos .Vanaisa
teenis veel Eesti armees Petseris.Suri 1980 ,mina olin siis
12 aastane ,kahjuks jäi vanaisaga suhtlemine lühikeseks,sest meie olime Tallinnas.Suvel vanemad võtsid
heina tegemise ajaks puhkuse ja talvel nääride ajal paar päeva.Rändamine oli sinna suur ette võtmine ,Meremäelt
oli ca 9 kilti jala minna ,autosid siis polnud.Talvel vanaisa rentis hobese kohalikust sovhoosist ,selle eest pidid suvel
sovhoosile 2 tonni heina tegema.Sealne elu oli teine mis
ENSV ,poes anti nöo peale kaks pätsi leiba ja kaks pätsi saia ja alati polnud saada.Mina olin laste lastest kõige vanem ja tuli käia Meremäel poes koos vanaisaga,loomi toideti leivaga sest jõusööt oli kallis.Vanaisa juba haige oli
viis meid isaga metsa ja tõmbas puu alt saksa automaadi
välja ,panime isaga mõned valangud ja vanaisa uputas automaadi koos kahe granaadiga oma kodu järve,nende maja asus ca 100 m kaugusel järvest.Jätkub
1980 aasta sügisel kolisime vanaema Eestisse ja peale tema lahkumist matsime vanaisa kõrvale Pankjavitsa surnutele.Vanaisa vend puhkab ka seal ,veel on seal Irboska
kandis kaugelt sugulasi ,see Pihkva kant pidi ikka paras pommi auk olema,ainuke normaalse palgaga töö koht pidi dessant diviisis olema.Kohalikud kalmistud pidid noorte
meeste haudasi täis olema,diviis on kogu aeg sõdinud.Rahvas on täiesti tuimaks tehtud ,kõigil on pohhui,
kõik vaatavad kuidas ise hakkama saada.Puutin on suutnud
varjatult stalinist hullema korra kehtestada,nüüd on kõik liigutused elektrooniliselt kontrollitavad,inimesed on varju tõmbunud nagu kommunismi ajal.Sõjaväe kaslasega Kaluugast pole suhelnud ,peale Ukrainas käimist on vist kgb
kontrolli all.Ainuke kes mingit häält suudavad teha on babad
aga küll need ka vaikima pannakse.Meil oleks vaja kiiresti piiri kindlustada ,kaevikud ja miini väljad sest neid oinad ainult keeratakse ülesse ,makstakse suurt raha ja lubatakse
rikast Euroopat röövida.
kandis kaugelt sugulasi ,see Pihkva kant pidi ikka paras pommi auk olema,ainuke normaalse palgaga töö koht pidi dessant diviisis olema.Kohalikud kalmistud pidid noorte
meeste haudasi täis olema,diviis on kogu aeg sõdinud.Rahvas on täiesti tuimaks tehtud ,kõigil on pohhui,
kõik vaatavad kuidas ise hakkama saada.Puutin on suutnud
varjatult stalinist hullema korra kehtestada,nüüd on kõik liigutused elektrooniliselt kontrollitavad,inimesed on varju tõmbunud nagu kommunismi ajal.Sõjaväe kaslasega Kaluugast pole suhelnud ,peale Ukrainas käimist on vist kgb
kontrolli all.Ainuke kes mingit häält suudavad teha on babad
aga küll need ka vaikima pannakse.Meil oleks vaja kiiresti piiri kindlustada ,kaevikud ja miini väljad sest neid oinad ainult keeratakse ülesse ,makstakse suurt raha ja lubatakse
rikast Euroopat röövida.
Põlvkondade pikkused on erinevad, vabalt võib olla.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
ot põlvkondadest.
hiljuti käis kuskil netis läbi väide, et usa kümnenda presidendi (j. tyler, sünniaasta 1790)
lapselaps on praegu veel elus.
hiljuti käis kuskil netis läbi väide, et usa kümnenda presidendi (j. tyler, sünniaasta 1790)
lapselaps on praegu veel elus.
-
- Liige
- Kontakt:
Mu elukaaslase ema õde on paar aastat vanem kui mu elukaaslane
Minu vend on minust 6 aastat vanem. Minu poolvenna poeg on minust 4 aastat vanem. Minu isa temast 10 aastat noorema venna poeg on minust 8 aastat vanem. Mina olen "pesamuna", sündisin 4 päeva enne isa 50ndat juubelit.maksipoiss kirjutas: ↑08 Jaan, 2024 13:21 Mu elukaaslase ema õde on paar aastat vanem kui mu elukaaslane
Selline Uramsi teema võssa-arendamine ei vii mitte kuhugile.
Seda Uramsi kirjutatut peaksid lugema kõik nooremad kui 50 aastased. Ja üritama kaasa mõeldes mõista seda vene orkihinge. Ja kui ei mõista, siis küsima vanemate inimeste käest mismoodi selline peast-joobnutõi-mõtteviis küll tekkinud on? Ja siis meie vanemad inimesed selgitame. Meie, kes me sellise uroodliku maailmanägemisega pidime verekroonus rinda pistma. Nii mõnedki illusioonid venelane-orkidest saaksid ära klatitud. See peaks olema kohustuslik lugemisvara.
Mina 1977. aastal sündinuna Vene kroonus käinud ei ole, aga akf Uramsi jutus tundub siiski kõik selge ja loogiline.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Midagi sellist rippus len komnatas stroibattis.Minu putja kumardajate soov oli ,et ma Eesti arhiivist otsiks Petserimaa
sugulaste andmeid.Putja on armas küll aga oma perse on ikka ligemal .Arhiivis on vanaisade ja nende perede andmed
küll see on ammu järgi uuritud,aga vasjad jäägu ikka oma küna juurde.Krimm ära võeti siis lubati sinna maja osta ja rebiti särki aga nüüd on hirm nahas ,et tuleb vastutama hakata.Vanal on rekka firma ja kui midagi partei liini vastu plärtsud siis on näpud sahtli vahel.Stalini aegsed võtted
pole kuhugi kadunud vaid neid on täiustatud.
sugulaste andmeid.Putja on armas küll aga oma perse on ikka ligemal .Arhiivis on vanaisade ja nende perede andmed
küll see on ammu järgi uuritud,aga vasjad jäägu ikka oma küna juurde.Krimm ära võeti siis lubati sinna maja osta ja rebiti särki aga nüüd on hirm nahas ,et tuleb vastutama hakata.Vanal on rekka firma ja kui midagi partei liini vastu plärtsud siis on näpud sahtli vahel.Stalini aegsed võtted
pole kuhugi kadunud vaid neid on täiustatud.
No siis on hästi. Aga enam kui kord tundub mulle, et enamus +/- sellest aastakäigust alates, ja eriti mida nooremad seda naiivsemad, ajavad orki-jobnutõi hinge asjas ikka suht kelbast. See ongi lihtsalt juba see, et õnneks oleme meie praegu juba teisel pool rindejoont. Piltlikult öeldes ongi praegu Petseri all see piir, kus paar kilomeetrit siinpool on ork üheselt barbaarne ja robustne jälk röövvallutaja sõjard naabrite vägistaja ja tapja, aga paar kiltsa edasi karjutakse õhinaga stiilis: Daloi kapitalizmu. Daloi geiroopu! Pindossõ domoi! jne jne. Jumal tänatud, et me praegu siinpool seda piiri oleme. Lihtsalt nüüd need uued pääsenud põlvkonnad ei suuda mõista venelane-šovinist-merzaavetsite jälki mõttemaailma. Ja ankruga vastu pead kah ei löö neil pilti klaariks sealpool enam.
Ilmselt jooksebki üks konkreetsemaid generatsioonidevahelisi piire seal, kus ühed nägid Vene kroonut ja järgmised juba mitte.
Olles ise vene kroonu läbi käinud ja suheldes oma putja pee lakujatega tahaks võtta oma kopp- laaduuri ja hakata viskama korraliku kaeviku liini.Hakaks Narva juurest pihta
ja oleks mehi kes miinide ja okastraadiga järgi tuleks.Endal
jääb jõust väheseks,paar aastat tagasi lõigati vähk välja ja tehti 10 keemia seanssi.Soome laeva peale mina ei jookse.
ja oleks mehi kes miinide ja okastraadiga järgi tuleks.Endal
jääb jõust väheseks,paar aastat tagasi lõigati vähk välja ja tehti 10 keemia seanssi.Soome laeva peale mina ei jookse.
orkistanis hakati looma piirkondlike staape, kes peavad separatismi ja natsionalismiga võitlema hakkama...
В регионах России начали открываться специальные штабы «по борьбе с сепаратизмом и национализмом»
https://twitter.com/the_ins_ru/status/1 ... 2005138941

В регионах России начали открываться специальные штабы «по борьбе с сепаратизмом и национализмом»
https://twitter.com/the_ins_ru/status/1 ... 2005138941
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kogemused olid erinevad eri aegadel ja eri kohtades. Mul ei tulnud midagi hullu üle elada. Lasketiirul oli päris lahe elu.Ilmselt jooksebki üks konkreetsemaid generatsioonidevahelisi piire seal, kus ühed nägid Vene kroonut ja järgmised juba mitte.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist