See padruni "rauas" kandmise keeld on nagunii pärit Makarovi aegadest, täna on ju ammuilma kasutusel relvad, mis võimaldavad mahavinnastamist ja seega ohutud padruni "rauas" kandmist.mongol kirjutas: ↑10 Jaan, 2024 23:16 Ei pea trumlit laadima, sest revolver on selline erandlik aparaat, et on legaalne kanda padrunit padrunipesas (mis tal ongi trummel otse "raua taga"). Seega lasuks ettevalmistamine on kas päästiku pikk vajutus või kukk vinna ja kiire klõps päästikuga. Püstolit tohib kanda vaid ohutuna, st salv all, padrunipesa tühi, seega seda kasutama hakates peaks enne ikka vinnastama, on lasud efektiivsemad.
(Pole politseis relvaeksamit teinud, teoretiseerin terve mõistuse arvelt.)
Relvaeksami teema: valmistumine, laskekatse, load ja muu
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Relvaeksami teema: valmistumine, laskekatse, load ja muu
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Sooritasin kuu aega tagasi revolvriga laskekatse, Tallinnas Pärnu mnt. 139.
Olin samuti arvamusel, et seaduse sõnastuse järgi tuleb relv laadida (3 padrunit trumlisse) ja tulistada 15 sek jooksul, seega sai eraldi harjutatud laadimist.
Tegelikult oli väga lihtne katse. Alguses tuli vastata 3 põhinõuet relva käsitsemisel, siis tuli relv ohutuks teha. Edasi pakuti võimalust teha 1 katselask, mida muidugi kasutasin. Laskekatse jaoks tuli relv laadida 3 padruniga ja panna enda ees olevale pingile, signaali peale võtta ja tulistada 15 sek jooksul 3 lasku, millest 2 pidi tabama 15 m laugusel olevat IPSC märki (alla 2,5 tollise raua korral oleks olnud laskmine 10 m kauguselt). Signaali andnud ajamõõtja fikseerib automaatselt 3 lasu järel aja. Seejärel tuli relv jälle ohutuks teha. Ühesõnaga, minu hinnangul varasemast veelgi kergemaks tehtud laskmisoskuste kontroll.
Kõige olulisem, et relvasuuet hoitakse kogu aeg ohutus (märklehe) suunas ja ohutuks tegemisel ei oleks mingit liigutust vahele jäänud! Nägin kõrvalt, kuidas sellega libastuti.
Olin samuti arvamusel, et seaduse sõnastuse järgi tuleb relv laadida (3 padrunit trumlisse) ja tulistada 15 sek jooksul, seega sai eraldi harjutatud laadimist.
Tegelikult oli väga lihtne katse. Alguses tuli vastata 3 põhinõuet relva käsitsemisel, siis tuli relv ohutuks teha. Edasi pakuti võimalust teha 1 katselask, mida muidugi kasutasin. Laskekatse jaoks tuli relv laadida 3 padruniga ja panna enda ees olevale pingile, signaali peale võtta ja tulistada 15 sek jooksul 3 lasku, millest 2 pidi tabama 15 m laugusel olevat IPSC märki (alla 2,5 tollise raua korral oleks olnud laskmine 10 m kauguselt). Signaali andnud ajamõõtja fikseerib automaatselt 3 lasu järel aja. Seejärel tuli relv jälle ohutuks teha. Ühesõnaga, minu hinnangul varasemast veelgi kergemaks tehtud laskmisoskuste kontroll.
Kõige olulisem, et relvasuuet hoitakse kogu aeg ohutus (märklehe) suunas ja ohutuks tegemisel ei oleks mingit liigutust vahele jäänud! Nägin kõrvalt, kuidas sellega libastuti.
Jälle võhiklik jutt..Kapten Trumm kirjutas: ↑11 Jaan, 2024 15:51 See padruni "rauas" kandmise keeld on nagunii pärit Makarovi aegadest, täna on ju ammuilma kasutusel relvad, mis võimaldavad mahavinnastamist ja seega ohutud padruni "rauas" kandmist.
Makarri saab väga edukalt maha vinnastada seda pärast vinnastamist kaitseriivi pannes. Selle käigus blokeerib kaitseriivi hoob lööknõela ja kuke, nii et pauku ei tule. Üllatus paljudele "ässadele".
Kaitseriivita relvad on "padrun-rauas" käsitsedes palju ohtlikumad käkerdiste käes, sest see kuradi näpp käib ju päästikul kogu aeg. Ka Glock on selline tegelikult algajate käes.
professional retard
Statistiliselt võibki sul õigus olla, sest mina pole kunagi noid "algajaid" välja õpetanud, aga sina oled... Ja ma olen muudel erialadel piisavalt pedagoogiliste protsessidega tegelenud, et möönda, et "algajad" on kõigeks võimelised... Aga siiski, mind kvalifitseeriksid sa kindlasti ka "algajaks", aga ausõna, mina ei ole mitte kordagi toppinud näppu ilma asjata päästikule sellest ajast peale, kui ma esimest korda lugesin, et seda teha ei tohi. Ja see oli ammu enne seda, kui ma relva füüsiliselt esimest korda näppisin. Minu arust on see kõige lihtsam asi üldse relva käsitsemise juures ja iga kord, kui keegi seda mainib, tabab mind püha üllatushoog.
Ka "algajate" puhul on kõik kinni eelhäälestuses, ehk siis selles, mis leidub kahe kõrva vahel.
Vabandan teemast väljumise pärast

Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Relva käepide tavaliselt nii ehitatud, et sõrm liigub ilma mitte midagi tegemata päästiku piirkonda, seega selle sealt eemal hoidmine on aktiivne tegevus, mis vajab treenimist (pidevat jälgimist). Kui näiteks 1-2 aastat relva ei näpi, sest vajadust pole ja huvi ka eriti mitte, siis pärast seda uuesti kasutama hakates avastad vahest, et ei ole enam nii kindlad need asendid. Sama moodi relva haaramisel kabuurist teevad juhulaske igasuguse tasemega tegelased. Küsimus on lihtsalt selles, millal enesekontroll kaob ja mis siis juhtub ning kui palju kellelgi õnne on. Nii et kui relva eriti ei näpi, siis tasub laskekatset uuendama minnes eelnevalt natuke ikka relvaga võimelda. Mis lasekekatset ennast puudutab, siis see niigi lasteaia tasemele viidud.
OT
See näpu päästikust eemale hoidmine on võimalik väga selgeks ja iseenesestmõistetavaks treenida. Lausa nii edukalt, et ka igasugused nuti/iseteeninduskassade puldid on käes sirge näpuga. Ent loomulikult peaks seal taga olema ka teadlik tegevus.
OT lõpp
See näpu päästikust eemale hoidmine on võimalik väga selgeks ja iseenesestmõistetavaks treenida. Lausa nii edukalt, et ka igasugused nuti/iseteeninduskassade puldid on käes sirge näpuga. Ent loomulikult peaks seal taga olema ka teadlik tegevus.
OT lõpp
See ei ole relva käepideme ehituslik eripära, vaid pigem inimese käe eripära. Kui on vaja kusagilt haarata, siis võetakse kõigi sõrmedega sealt ümbert kinni, mitte ei jäeta ühte sõrme sirgeks.
Jah, seda ma olen märganud ka ise, et kogenud laskuri nimetissõrm on sirge nii Selveri pulti kui ehitusel akutrelli hoides.
AGA see harjumus töötab ainult selle käega, mis on harjunud relva hoidma. Kohtunikuna näen pidevalt seda, et kui rajakirjeldus nõuab laskmist nõrgema (ehk siis paremakäelistel vasaku) käega, siis on ka paljudel kogenud laskuritel sõrm päästikul. Tavaliselt saab tähelepanu juhtimise ja hoiatamisega sellest lahti, aga on ka DQ-si saadud sellepärast. Lihtsalt lihasmälusse sisseharjunud liigutus ei pruugi peegelpildis toimida.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
Pole probleemi olnud - kapikontrolli puhul olen konstaabli silme all trumli tühjaks teinud ja talle numbri kontrolliks relva ulatand ..
professional retard
-
- Liige
- Kontakt:
Kuidas paralleelrelvaloa uuendamise protsess käib?
Kas kellelgi on kogemusi või teadmisi?
Kas kellelgi on kogemusi või teadmisi?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline