Kaitseliit

Vasta
kraal
Liige
Kontakt:

Re: Kaitseliit

Postitus Postitas kraal »

Trtmppa kirjutas: 31 Okt, 2023 13:03
kraal kirjutas: 30 Okt, 2023 16:44 Nojah. KP-d paraku koju ei anta ja muud neile ette nähtud ei ole. Siis kui teised relvastatuna ringi silkavad otsivad kuulipildurid kust relva saaks.
See on küll nüüd põnev väide... Kust selline info pärineb?
Minu teada saab koju nii püstoli, R20, R20L, KSP/MG3 kui ka M14. Kas tõesti on kuskil teises malevas muud reeglid?
Olen kompanii veeblilt mitmeid kordi niisama uurinud kas ka mulle relv koju antakse ja vastus on alati olnud ei.
Eks seal ole erinevaid põhjuseid ja neid ei hakka siin lahkama.
Trtmppa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Trtmppa »

kraal kirjutas: 13 Nov, 2023 16:57
Trtmppa kirjutas: 31 Okt, 2023 13:03
kraal kirjutas: 30 Okt, 2023 16:44 Nojah. KP-d paraku koju ei anta ja muud neile ette nähtud ei ole. Siis kui teised relvastatuna ringi silkavad otsivad kuulipildurid kust relva saaks.
See on küll nüüd põnev väide... Kust selline info pärineb?
Minu teada saab koju nii püstoli, R20, R20L, KSP/MG3 kui ka M14. Kas tõesti on kuskil teises malevas muud reeglid?
Olen kompanii veeblilt mitmeid kordi niisama uurinud kas ka mulle relv koju antakse ja vastus on alati olnud ei.
Eks seal ole erinevaid põhjuseid ja neid ei hakka siin lahkama.
Relvade koduhoiule andmisega tegeleb ju maleva relvur, mitte KVBL.

Igatahes ei tasu rääkida, et kuulipildurid ei saa relvi koduhoiule kui tegelikult ikkagi saavad.
kraal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kraal »

Trtmppa kirjutas: 13 Nov, 2023 17:39 Relvade koduhoiule andmisega tegeleb ju maleva relvur, mitte KVBL.

Igatahes ei tasu rääkida, et kuulipildurid ei saa relvi koduhoiule kui tegelikult ikkagi saavad.
Noo ma arvan, et veebel teab kas saab või mitte. Vahet pole, mg-d viidi ära ja uusi ka veel ei ole.
Huvi pärast uurin relvuri käest ka.
isonts
Liige
Kontakt:

Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas isonts »

Wikipeedia ütle, et Põlluas on Harju Maleva Keila Malevkonna pealiku abi. Mul pole õrnaaimugi, mida pealiku abi teeb, aga tundub, et on peajagu tähtsam malevkonna kompanii ja rühmaülematest rääkimata malevkonna lihtliikmest. KVJ sõnul on tegu madala tasemega ja kaitseväe kohapealt vähese teoreetilise teadmistega reservlipnikuga.
Siit küsimus, miks nii madala ja teoreetiliste teadmistega inimene on pealiku abi? Kas teiste malevkonna pealiku abid on pädevamad? Või on oodata ka nende avaliku häbistamist KVJ poolt?
Rabapistrik
Liige
Kontakt:

Re: Riigikaitse eelarve

Postitus Postitas Rabapistrik »

isonts kirjutas: 22 Jaan, 2024 10:47 Wikipeedia ütle, et Põlluas on Harju Maleva Keila Malevkonna pealiku abi. Mul pole õrnaaimugi, mida pealiku abi teeb, aga tundub, et on peajagu tähtsam malevkonna kompanii ja rühmaülematest rääkimata malevkonna lihtliikmest. KVJ sõnul on tegu madala tasemega ja kaitseväe kohapealt vähese teoreetilise teadmistega reservlipnikuga.
Siit küsimus, miks nii madala ja teoreetiliste teadmistega inimene on pealiku abi? Kas teiste malevkonna pealiku abid on pädevamad? Või on oodata ka nende avaliku häbistamist KVJ poolt?
1. Malevkonna enda info ütleb, et ei ole https://harju.kaitseliit.ee/et/keila-malevkond
2. Kompanii taseme ettevalmistus ei ole üldjuhul piisav selleks, et võtta sõna küsimustes, milles Põlluaas sõna võtab. Lisaks ettevalmistusele on tähtis ka praktiline kogemus. Asjaolu, et ta on olnud lipnik üheksa aastat, aga kõrgharidus on tal olnud kogu aeg, annab mõista, et selle kogemuse poolega ka liiga hästi ei ole. Ma ei usu, et ta on "muidu hästi tubli ja aktiivne", aga keegi pole märganud ja esildist teinud.
3. Teemad, mida ta kommenteerib puudutavad kõik mingil määral relvaliikide või isegi väeliikide koostööd. Väga palju on erialast spetsiifikat puudutavat -- õhutõrje, tankitõrje, luure (isegi mitte reke), soomusmanööver, lahingteenindus, kaudtuli. Põlluaasa sõjaline ettevalmistus on kergejalavägi.
4. Kaitseliidu malevkonnad on tänu ussisõdalastele pigem alles praegu jõudnud kiiresse arengufaasi. Alles hiljuti olid malevkonnad veel pigem rahuaja üksused ja malevkonna pealiku abi võis tegeleda millega iganes. Malevkonna tase ongi tegelikult igati heas ja objektiivses mõttes "madal" tase, sest see on sisuliselt kompanii taktikalise grupi laadne organisatsioon.
sg01
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sg01 »

See on vist siiski suuresti osake Isamaa ja EKRE vahelisest julmast poliitvõitlusest kus eriti vahendeid ei valita selle rahvuslik konservatiivse segmendi pärast. Sealt see valimatu, kohati ebakompententne ja populistlik turmtuli Heremi suunas regulaarselt tulebki. Eesmärk on lihtsalt Terrase, Luige ja Kaljulaidi ehk Isamaa valikule vahendeid valimata ära panna.
War isn't a 100-meter dash, it's a marathon. Baseless optimism is a form of self-deception.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Rabapistrik kirjutas: 22 Jaan, 2024 12:17
isonts kirjutas: 22 Jaan, 2024 10:47 Wikipeedia ütle, et Põlluas on Harju Maleva Keila Malevkonna pealiku abi. ...
1. Malevkonna enda info ütleb, et ei ole https://harju.kaitseliit.ee/et/keila-malevkond ...
Tegelikult on ühe sammu kaugusel veel üks leht, kuid ma ei tea, miks seal on teistsugune info. :scratch:
https://harju.kaitseliit.ee/et/juhatus-12891
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Kurb tõde on aga see, et tänu malevkondade tegutsema "sundimisele" ei taheta väga enam neid ametikohti võtta. Ja seetõttu on näiteks olukord, kus ühel malevkonnal on pealikuks aasta KL-i liige olnud inimene..

Vanasti oli hea, sai lihtsalt endale medaleid kirjutada mitte millegi eest (kah olukord otse elust), mõni ime, et nüüd see malevkonnapealiku koht vanadele olijatele väga ei meeldi..
professional retard
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

isonts kirjutas: 22 Jaan, 2024 10:47 Wikipeedia ütle, et Põlluas on Harju Maleva Keila Malevkonna pealiku abi. Mul pole õrnaaimugi, mida pealiku abi teeb, aga tundub, et on peajagu tähtsam malevkonna kompanii ja rühmaülematest rääkimata malevkonna lihtliikmest. KVJ sõnul on tegu madala tasemega ja kaitseväe kohapealt vähese teoreetilise teadmistega reservlipnikuga.
Malevkonna pealiku abi on tsiviil struktuur ju? Seal saabki KL tärnidega olla ja sealt KV juhatajat kritiseerida ... naljamees ikka.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

... Siit küsimus, miks nii madala ja teoreetiliste teadmistega inimene on pealiku abi? Kas teiste malevkonna pealiku abid on pädevamad? Või on oodata ka nende avaliku häbistamist KVJ poolt?
Isonts lihtsalt üritab mind kaitseliitlastega tülli ajada.
Lisan siia terve lõigu:
Tüüpiliseks demagoogiaks nimetan aga artiklis esitatud väidet: „Vaid teadlikkuse tõstmisest, nagu Herem hiljuti soovitas, on vähe“. Herem ei ole päris kindlasti VAID teadlikkuse tõstmist soovitanud. Mina räägin õhuseire, mereseire ja muude luurevahendite täiendamise vajadusest, sest vastasel juhul ei leia me oma relvadele sihtmärke üles. Kuid selline teadmatus on arusaadav, kui tegemist on sõjalise kaitsega madalal tasemel tegelenud ja vähese teoreetilise põhjaga reservlipnikuga.

Mine ei heida selliste teadmiste puudumist ette ühelegi lipnikule. Ka isontsile mitte.
Ma püüan lihtsalt selgitada, millest sellistest asjadest möödavaatamine võib tulla.
Kas malevkonna pealiku abi tase peaks tegelema nende asjadega? Minu arvates mitte.
KL koolis vaevalt et selliseid asju põhjalikult antud tasemel ette võetakse.
Minu teada ei ole kõnealune reservohvitser ka mitte kunagi selliste küsimustega tegelenud.
Eksimine teemas on arusaadav. Teema püstitus aga demagoogiline.
Seepärast ei näe ma mitte mingit alust arvata, et ma hakkan malevkonna pealiku abisid avalikult häbistama.
Kas saadate mu nüüd uuesti konjakit jooma?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

mongol kirjutas: 22 Jaan, 2024 15:53 Kurb tõde on aga see, et tänu malevkondade tegutsema "sundimisele" ei taheta väga enam neid ametikohti võtta. Ja seetõttu on näiteks olukord, kus ühel malevkonnal on pealikuks aasta KL-i liige olnud inimene..

Vanasti oli hea, sai lihtsalt endale medaleid kirjutada mitte millegi eest (kah olukord otse elust), mõni ime, et nüüd see malevkonnapealiku koht vanadele olijatele väga ei meeldi..
Kunagi sai õhku visatud idee, et malevkonnapealikud (ja ehk ka nt kompaniiülemad) võtta osaliselt KL palgale - ehk sõlmitakse tegevteenistusleping ja siis tekib ka kaadrist malevapealikul õigus nõuda ja reaalne distsiplinaarvõim. Ma sain aru, et stiilis 1/4 koormus ja vastavalt sellele auastmetasu vms.
Täna on see värk ju pea kõigile kõrvaltegevus ja kui selle maht hakkab tapma sinu põhiteenistust, siis tekivad karmid valikud.

Ja päris kindlasti on ka probleem, et teatud "vanad olijad" üritavad ajada mingit oma rida, mis ei lange alati kokku just SA ülesannetega ja neid on seni kaitsnud demokraatia. Ehk siis käsuahel igapäevaselt katkeb sealt malevkonnapealiku tasemelt.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Martin Herem kirjutas: 22 Jaan, 2024 18:32
... Siit küsimus, miks nii madala ja teoreetiliste teadmistega inimene on pealiku abi? Kas teiste malevkonna pealiku abid on pädevamad? Või on oodata ka nende avaliku häbistamist KVJ poolt?
Isonts lihtsalt üritab mind kaitseliitlastega tülli ajada.
Lisan siia terve lõigu:
Tüüpiliseks demagoogiaks nimetan aga artiklis esitatud väidet: „Vaid teadlikkuse tõstmisest, nagu Herem hiljuti soovitas, on vähe“. Herem ei ole päris kindlasti VAID teadlikkuse tõstmist soovitanud. Mina räägin õhuseire, mereseire ja muude luurevahendite täiendamise vajadusest, sest vastasel juhul ei leia me oma relvadele sihtmärke üles. Kuid selline teadmatus on arusaadav, kui tegemist on sõjalise kaitsega madalal tasemel tegelenud ja vähese teoreetilise põhjaga reservlipnikuga.

Mine ei heida selliste teadmiste puudumist ette ühelegi lipnikule. Ka isontsile mitte.
Ma püüan lihtsalt selgitada, millest sellistest asjadest möödavaatamine võib tulla.
Kas malevkonna pealiku abi tase peaks tegelema nende asjadega? Minu arvates mitte.
KL koolis vaevalt et selliseid asju põhjalikult antud tasemel ette võetakse.
Minu teada ei ole kõnealune reservohvitser ka mitte kunagi selliste küsimustega tegelenud.
Eksimine teemas on arusaadav. Teema püstitus aga demagoogiline.
Seepärast ei näe ma mitte mingit alust arvata, et ma hakkan malevkonna pealiku abisid avalikult häbistama.
Kas saadate mu nüüd uuesti konjakit jooma?
Muidugi räägite te õhuseire, mereseire ja muude luurevahendite täiendamise vajadusest. Oleks see intervjuu parem olnud, kui Põlluaas kõik seire ja luurevahendid eraldi välja oleks toonud?
Kusjuures minule jäi kusagilt artiklist samuti meelde, et härra kindral soovis jätkata moona hangete ja teadlikuse tõstmisega v ...? Andke andeks kui valesti tsiteerin. Kõike ei suuda sõnasõnalt muu elu kõrvalt meelde jätta.
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kuperjanov »

Kaitse Kodu viimasest numbrist, vaatasin kalendrisse - ei ole veel 1.aprill :scratch:

IMG_0445.jpeg
IMG_0445.jpeg (107.67 KiB) Vaadatud 1926 korda
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Wow, pole lausa sõnu. Ma tahaks näha neid operaatoripätsi kursuse läbiviijaid. See oli nüüd küll kole asi, mida ajakirjas näha.

Rapellingu osas on reservatsioonid, aga seda teevad siin põhja pool õnneks sellised mehed, kel oskused olemas.

Põhline on muidugi see, et KL tegevväelased ja ajakiri KK! käivad mingit eri jalga, ma pole kuulnudki mingitest kursustest, kus sellised spec-ops instruktoreid tehakse. Oleks isegi proovinud kandideerida.. koolitajana.
professional retard
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

Mingu päris p.... oma eriüksustega. Motoriseerige kuidagi maakaitse, et see oleks natukenegi mobiilsem kui päris jala. Kuu aega tagasi toimunud kogunemiselt on meeles kurvad pildid liikumatutes DAFidest ja lagunevatest Unimogi vanakestest. Aga kõige parem üllatus ootas brigaadist saadud MAN idega. Just hooldusest tulnud masinad mis väga liikuda ei taha. Kogu see värk meenutab juba nõuka armee mobilisatsiooni reservi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline