Kaadrimuudatused

Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Kaadrimuudatused

Postitus Postitas Kapten Trumm »

URR kirjutas: 08 Veebr, 2024 11:37 Väeliigiviha avaldub erinevates vormides. Kiusupärast ja tülinormise mõttes palun Kapten Trummil selgitada, kas “operetiadmiralidel”, “õhutõrjekolonelidel” ja “mikroõhuväekindralitel” on mingi põhimõtteline vaimne või füüsiline puudujääk, mis nad Kaitseväe juhatajana diskvalifitseerib. Olukorras, kus enamus maaväge on koondatud diviisi, millel on oma ülem, ja on ka Kaitseväe juhatja asetäitja ametikoht, kes vähemalt seni olnud maaväe ülema ülesannetes. Eespol toodud Ilmar Raagi artikkel kirjeldab Kaitseväe juhataja ülesandeid päris hästi, aga ma lisaks sellele ka ühendväeliigi/operatsioonitasandi mõistmise ja juhtimise vajaduse.
Eesti taolise riigi KVJ peaks ikka olema maaväe (ja veelparem jalaväe) taustaga, vastasel juhul on militaarromantiliselt, tegemist rooside nuusutamisega läbi gaasimaski. Õnneks on seni sellest kinni pidada suudetud. Füüsiliste või vaimsete puudujääkidega tegu pole.

Muide, tasub tähele panna ka, kes oli eelmine ja kes on praegune SACEUR. Ilmselt saadi aru, et proksisõdade ajastu on läbi ja ees terendab maismaasõda Euroopas.

Mina muide ei oma mingit väeliigiviha - vastupidi, ma olen võimaluste piires üritanud inimestele selgitada (ka kaadrile muide) just teiste väeliikidega kaasnevat problemaatikat nagu radarihorisont või pisiasi, et Blue Speari radar ei pea samas rannas olema kus raketid. Et väeliigiviha teemal haugud küll vale puu all. Ja nõustun sinuga igati nende domeeniüleste "pimeduste" teemal. 8)

Raagi analüüsis (millele mina hääletaks 2 käega poolt) pole ju ühtegi muud objekti kui maaväelased. Palm, Sirel, Karus ja Merilo on kõik elupõlised maaväelased ja tegelikult ka jalaväelased.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

sada kirjutas: 08 Veebr, 2024 12:01 Nõustun siinkohal gooliganiga, et see konsensuse leidmine sellise ametikoha, nagu KVJ, puhul on oluline. Kui mingile kandidaadile on laiem vastuseis (see on nüüd küll Oidsalu väide mida kontrollida ei oska) kui ainult üks niikuinii alati jonniv partei või paar riigikogu liiget siis oleks kaitseministri poolt lühinägelik hakata maksku mis maksab ikkagi oma kandidaati läbi suruma (nii nagu Oidsalu nõuab). Võim vahetub ja kui KVJ on mingi konkreetse partei tempel küljes siis see tekitab valitsuse ja KVJ vahel mingit mõttetut hõõrdumist, mis ei tule KV arengule kasuks.
Praegu otsitakse kandidaati, kes (tõenäoliselt) ei vigiseks sellel teemal, et kaitse-eelarve jääb jätkuvalt ohtudest maha, kas sõjaväelaste ja/või militaarhuvilistena peaks heaks kiitma "mugavuskandidaati" protsessi (mis haiseb selle järgi igast otsast)? Ka Hitler ja Stalin pidid leppima teatud nurgeliste kandidaatidega, lihtsalt selle nimel, et asi tehtud saaks.

Merilo puhul on saam teema, mis Palmi puhul eelmise KVJ valimise ajal - peaks veel mõned aastad edenema ja oleks igati OK kandidaat. Aga mitte seekord. Ma ise küll arvasin, et küllap saab favoriidiks Karus (Herem oli ka analoogse ametikäiguga), aga noh, Pevkurile meeldivad vist üllatused. Aga lp VVP-le sooviks kannatlikku meelt, senikaua kui KK on peaminister, jätkab RE populaarsus loojangu kursil ja küllap varsti on meil kaitseminister mõnest teisest parteist.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Rabapistrik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rabapistrik »

Väga kahtlen, et Merilo puhul oleks tegemist mugavuskandidaadiga.

Oidsalu ei täpsusta, mida ta mõtleb Heremi 'senise liini all, millega poliitikud(?) rahul polevat ja mida ohvitserid(?) välja loevad. Avalikkusele on näha vaid see, et KVJ ja DivÜ peavad pidevalt EKRE otseste valede vastu võitlema, aga see ei tohiks praeguse koalitsiooni poliitikuid häirida. Valede ümberlükkamist poliitikasse sekkumiseks nimetamine oleks korralik fopaa. Miks peaks ohvitsere üldse huvitama kas KVJ on oma sõjalise nõuandega poliitikutele liialt pinda käinud. Võib-olla otsitakse 'parteideülest' kandidaati, aga EKRE jaoks ei sobiks pikas perspektiivis ilmselt keegi. Samas lõigus viitab Oidsalu nagu tahetaks KVJ'd, kes võimaldaks 'poliitikutel'(?) omi positsioone ja agendasid kehtestada. See Oidsalu mõte on ebaloogiline, sest tegelikult tuleks siis välja vahetada kogu KVPS, mille analüüs on KVJ sõjalise nõuande aluseks. Oidsalu võiks ilukirjanduslikke mõttelende pisut rafineerida.

Mida Ilmar Raag KV 'personali motivatsiooni tõstmise' all silmas peab, ma ei tea ja ilmselt puudutab see olulisel määral militaarneti teistes lõimedes arutatud teemasid nagu töökoormus, rotatsioon, palgad. Kes arvab, et uus KVJ sellele mingeid lihtsaid lahendusi leiab, siis mul on talle halbu uudiseid. See muidugi ei tähenda, et paremini üldse ei saaks.

Üldiselt on asi lihtne, uueks KVJks on vaja inimest, kes suudab töötada koos liitlastega, selgitada asju lihtsalt rahvale ja seista selle eest, et poliitikud ei mõtleks end generalissimusteks.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Rabapistrik kirjutas: 08 Veebr, 2024 14:49 ... Võib-olla otsitakse 'parteideülest' kandidaati, aga EKRE jaoks ei sobiks pikas perspektiivis ilmselt keegi. Samas lõigus viitab Oidsalu nagu tahetaks KVJ'd, kes võimaldaks 'poliitikutel'(?) omi positsioone ja agendasid kehtestada. ...
Antud olukorras on tegelikult probleemiks see, et mitu erus olevat (ning eri parteidesse kuuluvat) kindralit on võtnud kritiseerida praegust Kaitseväes toimuvat ning selle taustal on raske lahendust leida.
Tuletan meelde, et sealt poliit-reservistide pingilt on paaril korral mokaotsast viidatud ka võimalusele, et uus KVJ ei pea tingimata olema tegevväelane ning võiks ka reservist võtta ...

Samas, ei kujuta ette, kuidas parteidesse kuuluvad või mitteparteilased (kuid partei nimekirjas Riigikokku valitud) saaksid äkki üleöö hakata poliitikaväliseks Juhatajaks? :wall:

Puhtalt isiklik mõlgutus ...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Pevkur ei pruugi Merilot üldse tundagi. Lihtsalt eeldatakse või välistatakse need, kellelt võiks varasema kogemuse põhjal eeldada "nurgelisust". Sirel ilmselt on välistatud NSVL tausta tõttu, mõtlen et kas Karusele ei saanud saatuslikuks tema sage meedias esinemine (poliitikud tahaks ise särada?)
See, et Merilol on oma arvamus ja ta ütleb seda välja, võib selguda hiljem.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Rabapistrik kirjutas: 08 Veebr, 2024 14:49 /.../
Üldiselt on asi lihtne, uueks KVJks on vaja inimest, kes suudab töötada koos liitlastega, selgitada asju lihtsalt rahvale ja seista selle eest, et poliitikud ei mõtleks end generalissimusteks.
Kogu kommentar on väga hea. Laiendaksin vaid "selgitada asju lihtsalt rahvale" võiks tähendada ka, et uus KVJ näeb võimalust ka militaar.netti tulla :) . Akf-id Herem ja Palm on olnud siin suurepärased, loodetavast jätkub neil motti jätkata!
mikks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mikks »

Poliitikutele viitamisega ei maksa üle mõelda. Et nad otsivad mugavuskandidaati või intriigide või mida iganes. Poliitiku töö on paras dzhungel, partei sisene konkurents ja ülespoole ronimine, siis parteide vaheline konkurents, siis koalitsioonisisene konkurents. Sõimata saad kõigi käest. Kõik tahavad sinult midagi, kogu ega lahendad mingeid konfliktiolukordi, alati on keegi kes pole rahul. Poliitikutel kes sellest dzhunglist läbi roninud ja ellu jäänud, on kõigil paks nahk ja suht savi. Arvata et nad otsivad mingit mugavuskandidaati, kes vähem raha küsiks, on naiivne. Ja Merilo, niipalju kui ka mina olen kuulnud, pole niikuinii mingi mugavuskandidaat.

Kui siin üldse intriigi oli, siis mitte poliitikute seas, intriig tuli kaitseväelaste endi seast, nii tegev kui reserv. Ei avalda siin mingit saladust, asjaosalised kõik teavad seda, aga kui Palm oleks esitatud, siis Riigikaitsekomisjon oleks tema vastu hääletanud, sealhulgas Kiili, Laaneots, jt. Ei anna ise mingit hinnangut Palmile, kas see on tema suhtes õiglane või mitte, aga nii see on. Pevkuril endal on piisavalt paks nahk ja piisavalt pikk poliitilise dzhungli kogemus, et tema oleks hakkama saanud kõikide KVJ kandidaatidega. Väristamine tuli mujalt, mitte poliitikute seast.

Oidsalu mõtleb Heremi "senise liini alla seda", et Palm on Heremi parem käsi ja oletab, et Palm oleks olnud Heremi eelistus ja et kui Palmi ei valitud, siis see oleks justnagu ka kaudne Heremi umbusaldamine. see on minu meelest ülemõtlemine ja ületõlgendamine.

Raag peab KV personali motivatsiooni tõstmise all silmas midagi märksa maisemat ja asisemat kui töökoormus või palgad. Peab silmas seda, et potentsiaalsete kandidaatide seas oli valikuid, et kui valid ühe, siis teine läheb KV-st üldse ära, võtad teise, läheb lausa mitu ära. Pevkur aga tahaks et kõik jääksid KV-sse, hindab neid kõiki. Kas see tal nüüd selle valikuga õnnestus, eks elu näitab.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

"Pidevad vaidlused ühismeedias ühe kindla erakonna esindajatega on võimaldanud väita, et kaitseväe juhataja tegeleb poliitikaga, ka siis, kui ta enda arust lükkab ümber valeväiteid, mis on iga avaliku teenistuja, ka kaitseväelase õigus. Lollidega vaieldes pidi jääma lolliks, poliitikutega vaidlemise kohta kehtib vist samalaadne reegel. Olgu vaidlus sisult tehniline, mulje jääb ikka selline, et sekkud poliitikasse. Pevkur on igatahes eelistanud olupoliitilist rahu ja keeranud kaitseväe praegusele juhtkonnale selja."
Ma kirjutan kahe käega Oidsalu väljütlemisele, et lolliga vaieldes jääd ise ka lolliks. See kehtib eriti hästi siin foorumis. Mina ei kirjuta alla kõigile otsustele, mis on ellu viidud endiste ja tänase KVJ poolt. Kas on vaja KVJ midagi foorumis tõestamas käia? Pigem mitte.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Nende vaksivastaste ja lamemaalaste KV-st minema löömist siia teemasse siduda on väga madal.
mikks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mikks »

Kapten Trumm kirjutas: 08 Veebr, 2024 15:03 Pevkur ei pruugi Merilot üldse tundagi. Lihtsalt eeldatakse või välistatakse need, kellelt võiks varasema kogemuse põhjal eeldada "nurgelisust". Sirel ilmselt on välistatud NSVL tausta tõttu, mõtlen et kas Karusele ei saanud saatuslikuks tema sage meedias esinemine (poliitikud tahaks ise särada?)
See, et Merilol on oma arvamus ja ta ütleb seda välja, võib selguda hiljem.
See on küll mööda. Vastupidi, poliitikud soovivad et KVJ oleks ladus esineja, et talle meeldiks meedias käia, intervjuusid anda jne. Kuulsin, ei saa küll kontrollida, aga et paar võimalikku kanditaati (Mõts?) ise näitasid seetõttu väiksemat entusiasmi KVJ kohale pürgida, sest nägid millist avaliku esinemise koormust see amet kannab.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Oidsalu kirjutas:lükkab ümber valeväiteid, mis on iga avaliku teenistuja, ka kaitseväelase õigus
Mina muide arvan, et isegi kohustus AvTS § 50 ja § 51 lg. 1 ja 2 alusel.
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 08 Veebr, 2024 16:30
Oidsalu kirjutas:lükkab ümber valeväiteid, mis on iga avaliku teenistuja, ka kaitseväelase õigus
Mina muide arvan, et isegi kohustus AvTS § 50 ja § 51 lg. 1 ja 2 alusel.
Sama hästi oleks võinud Helmega vaidlusse laskuda ka see laoülem, kelle ladudest need torud välja läksid: "Camoon, kõike ei saatnud ära. Maha jäid väljaõppe komplekt ja need, mis pauku ei teinud enam."
Poliitikute omavahelise kaklusesse sekkumine ei näe minu silmis väga mõistliku tegevusena. Aga meie ei pea selle üle siin kaklema. See vaidlus on vaieldud ja ma usun, et täna oleme selles olukorras natukene just seetõttu, et KVJ valeväiteid ümber lükkama hakkas.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kahtlen väga, kas laoülemal on õigust laoseisu avalikult kommenteerida isegi oma lao piires.
isonts
Liige
Kontakt:

Ei olegi. Mitte ükski tegevväelane ei kommenteeri midagi, kui talle selleks luba antud ei ole.
Minu teada ei või tegeväelased isegi sotsiaalmeedias/foorumites esineda mingite sõnavõttudega.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

isonts kirjutas: 08 Veebr, 2024 16:58 Poliitikute omavahelise kaklusesse sekkumine ei näe minu silmis väga mõistliku tegevusena. Aga meie ei pea selle üle siin kaklema. See vaidlus on vaieldud ja ma usun, et täna oleme selles olukorras natukene just seetõttu, et KVJ valeväiteid ümber lükkama hakkas.
Vaevalt, et on vaieldud. Rünnakud institutsioonidele jätkuvad, pigem intensiivistuvad.
Valesid tuleb ka tulevikus ümber lükata.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist