Ajateenistus rikkus tervist.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
marksman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marksman »

propatria kirjutas:Meeldib see Sulle või mitte, kuid avapostituses kirjeldatud terviserikkes ei saa süüdistada allohvitsere või ohvitsere ega veelgi vähem sõjaväge.
selles on Teil õigus, et mees oleks ise pidanud arstile minema... aga seletage mulle, rumalale, milleks on vajalikud hommikused u 500m lõigud kägarkõndi? samuti näiteks lumes tunde olla lamades asendis ilma alusmatita jne) minul on selle kohta vaid 1 sõna.... algab "N" tähega.
Kutt
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kutt »

Seda ema juttu olen minagi kuulnud :D . Ka sellised luupinid on olemas. Ma tean ühte tüüpi, kes ei taha ajateenistusse minna, kuna seal ei saa narkootikume tarbida :!:. Ja see probleem on süvenemas. :(
Kõht sisse rind ette
Kutt
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kutt »

marksman kirjutas:
propatria kirjutas:Meeldib see Sulle või mitte, kuid avapostituses kirjeldatud terviserikkes ei saa süüdistada allohvitsere või ohvitsere ega veelgi vähem sõjaväge.
selles on Teil õigus, et mees oleks ise pidanud arstile minema... aga seletage mulle, rumalale, milleks on vajalikud hommikused u 500m lõigud kägarkõndi? samuti näiteks lumes tunde olla lamades asendis ilma alusmatita jne) minul on selle kohta vaid 1 sõna.... algab "N" tähega.
Jah see sõna võib alata ka "K" tähega. Arsti juurde minek on tagantjärele tarkus. Ma ei tea kas praegusel ajal kah nii ke...itakse, aga mina olin ajateenija 10a tagasi ja siis oli veel päris kõvasti vene sõjaväe mentaliteeti sees.
Kõht sisse rind ette
Kutt
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kutt »

propatria kirjutas:
Kutt kirjutas: Ma ei saa aru kuidas see jutt üdse isiklikuks läks, aga kui tunned et see teema tuleb ära kustudada, siis anna minna. Kellel võim, sellel õigus. Justkui sõjaväes. :? :?:
Rahu, ainult rahu!

Meeldib see Sulle või mitte, kuid avapostituses kirjeldatud terviserikkes ei saa süüdistada allohvitsere või ohvitsere ega veelgi vähem sõjaväge.

ProPatria
Loomulikult süüdistan ma selles (peale enda) jaoülemaid, kes olid sellise süsteemi välja mõelnud. Kuigi linnaloa andis kompaniülem, siis linnaloa kandidaate esitasid nemad. Kusjuures need n.n jaoülemad olid meist pool aastat vanemad ajateenijad, kes ei vastutanud mitte millegi eest. Kaitseväge ma iseenesest ei süüdista(nagu Sa näed, siis kirjutan ma seda sõna endiselt suure algus tähega :) ), kuigi kala mädaneb ju esialgu peast. Aga praeguseks on asjad paremaks muutunud, ma loodan. Isegi liiga heaks :!:
Kõht sisse rind ette
stilett
Liige
Kontakt:

Küsimuse püstitus...

Postitus Postitas stilett »

"......kas kellelgi veel foorumlastest on jaoülemad tahtlikult tervist rikkunud???".

Küsimus on natuke kehvalt püstitatud. Sellest tulenevalt käskisid jaoülemad kägarkõndi teha ainult selleks, et rikkuda teise ajateenija tervist. Vaevalt küll. Kui rikkusidki, siis pigem mittetahtlikult. Kas rumalusest või teadmatusest.
Ise teeninud NA-s 2 aastat, sellest ajast poolteist aastat jaoülema ja rühmakomandöri asetäitjana. Sai ise kägarkõndi tehtud ja teisigi käima pandud, kuid see 500 meetri jutt tundub natuke liialdatud olema.Kui pikk siis see hommikvõimlemine oli? Tavaline ja rahulik kõndimine on, kui ma ei eksi 5-6 minutit=1 kilomeeter. Kägarkõnniga ilmselt rohkem?
Kui aga tõesti oligi nii, et pandi mehed pool kilomeetrit kägarkõndi tegema, siis isiklikult õigeks seda ei pea.
.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

mul keerati kah põlved persse. seejuures käisin ka arsti juures. järjekindlalt saatis arst mu minema - kelle asigi, et üks põlv valutab! jätkasin käimist kuni vihaga mulle tuimestussüsti persse väänas. nojah, lisaks põlvevalule kadus pooleks päevaks ka võime adekvaatselt kõndida. rohkem sinna arsti juurde ei roninud. kuna ka nooretaja pinge peagi kadus, kadus otsene vajadus arstitada. elu oli lebo.

3a hiljem lõigati parem põlv lõhki - meniskivigastus.
veel 9a hiljem ehk siis nüüd olen taas arstide vahet jooksmas - parem põlv taas hulluks läinud. lisandunud on ka vasakus põlves valud jmt. näis, mis saab. õgin praegu ränga raha eest ravimeid ja käin taastusravis...
Kasutaja avatar
Takishi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Takishi »

Minu lähedane sõber on pool elu haigla vahet jooksnud, on tal ka põlvehädad. Spordiga ta tegeleb, kuid ajateenistuses saaks tallegi spetsiifilised harjutused saatuslikuks sest TEMAL on põlv vigastustele vastuvõtlik, nõrk, nimetage seda kuidas tahate.

Kui kümnest mehest näiteks ühel tekivad probleemid, siis kuidas on võimalik selles mingit organisatsiooni süüdistada? Äkki on viga selles ühes mehes kümnest?

Muide, ma ei taha ninatark olla, aga sõjas rikutakse lisaks põlvedele ka palju muud ära :wink:
Kasutaja avatar
Luuraja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luuraja »

Mu meelest peaks selle niinimetatud Kuti loojakarja kirjutama. Lootusetu idioot.

Ainult vigiseb. Eesti Kaitseväkke sihukest elukat ei taha
Tõde on selle poolel, kes vähem valetab.
Слава Україні!
Героям слава!
Kutt
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kutt »

Luuraja kirjutas:Mu meelest peaks selle niinimetatud Kuti loojakarja kirjutama. Lootusetu idioot.

Kuule mees, kas sa oma sõnade eest oled ikka alati vastutanud? Tundub, et ei ole. Muidu sa ei pritsiks paska foorumites. Sinu õige koht oleks delfis oma arvamuse avaldamiseks. Ja kui sul on midagi isklikku öelda, siis selle jaoks on privaatsõnum olemas. Eri kuju. :lol:
Kõht sisse rind ette
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Luuraja kirjutas:Mu meelest peaks selle niinimetatud Kuti loojakarja kirjutama. Lootusetu idioot.

Püüame olla sallivamad ja kaaslasi mitte solvata!

Esmasest postitusest selgub, et inimene ei virisenud üldse, vaid pingutas üle, kannatas valu... ning linnaloa saamise nimel ei pöördunud arsti poole.
Hilisemates postitustes on loodetavasti kõigile piisavalt selgelt avatud selle sündmuse tagamaad.

See, kas sõjaväeteenistus tervist rikub, on tegelikult suures plaanis õnneasi - oma pädevuse piirides võin väita, et tervise rikkumises ei osale mitte ainult üksikud ülemused-sadistid vaid ka (üksikud) madala kvalifikatsiooniga meditsiinitöötajad... (tegelikult sooviks kirjutada: "meditsiinitöötaja").

Enda kogemused: aspiriinitablettide soovi peale nähvati, et need on vabamüügiartikkel ja mine osta ise apteegist, kui aga olukord läheb väga hulluks, siis söö C-vitamiini!

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kasutaja avatar
Kodanik2
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kodanik2 »

Samuti kuulub ebapädevate med. töötajate suhu selline lause, kui ulatati poolekslõigatud vitamini tableti pooled ja öeldi:"see siin on peavalu vastu ja see siin on palaviku vastu. Vaata, et sa neid segi ei aja!"

Samas olen ma veendunud, et kõiksugu harjutused mida tehakse on treeniva eesmärgiga, kuid neid tuleb teha normaalsetes kogustes ja normaalse ettevalmistusega(venitused ja soojendused). Selliste nõuete kehtestamise ja nende teaduslike põhjendause selgitamise eest peaksid seisma med.teenistus ja spordiinstruktor üheskoos. Minul isiklikult küll ei meenu, et seeru kursusel oleks õpetatud kehakultuuri põhitõdesid. Võibolla ohvitseridele õpetatakse.
halleluuja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas halleluuja »

Teemaalgatus igati asjakohane ja arutelu vääriv, kuigi pealkirjast vahest natuke kaheti mõistetav.
Oma kogemustest võin öelda, et ega see kägarkõnd meeldiv toiming ei olnud, (rsk, kuidas ma seda vihkasin :evil: ) aga leppida sellega tuli, sest jaoülem oli ÜLEMUS (aasta oli siis 1997) ja tema korraldus ühtis tavaliselt rühmaülema sooviga 8)
Sai ka korra kohaliku velskri poole pöördutud, tulemus (diagnoos) oli 100gr Capsicami hommikul ja õhtul. Hiljem sain teada, et seda "universaalset ravimit" kirjutati välja jalaseenest tuberkuloosikahtluseni :lol:
Loomulikult ei ole inimene/ajateenija mingi robot/terminaator, seega konkreetse püsiva kaebuse korral oleks pidanud pöörduma kohaliku med.punkti.
Lühiajaline lihasekramp aga ei ole minu arust aga piisav argument kõigi ja kõige mahategemiseks (ei süüdista teemaalgatajat!), siin sõltub palju indiviidi füüsisest.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Kui nüüd konkreetse küsija hiljaksjäänud mureküsimus kõrvale jätta, siis tahaks kehakultuuriga sinapealolevatelt pärida, et kas kägarkõnd elik "gusiinõm shagom" ka midagi muud kasulikku evis, kut ülema enesetunde kasvu, vaadates alluvate ebaloomulikus seisundis kulgemisüritusi maa külgetõmbejõu kiuste hommikusöögi poole?
Mul on enda jaoks tegelikult vastus olemas.
Lisaksin veel, et see oli vene trahvipataljonide üks lemmikpiinamisvorme, sita sees roomamine oli selle kõrval kerge nohu!
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

meile pidas zampollit omal ajal steppis pika loengu sellest kuidas sõjavägi on tema tervise perse keeranud ja muidugi keerab pidi ka ajateenijate oma perse keerama

see oli mittametlik loeng ja toimus enne kui zampoliit tõmbas Kapustinjaari polügoonilt jehhat(vist isegi pensile tervislikel põhjustel)

ta väitis et sõjavägi annan tunda veel 5 aastat
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Küll Sul oli sitt zampolit - vist mingi õõnestaja? Minu väikeveli kuulas Kroonlinnas loengut vanemmitshmanilt, kes tulevastele allveelaevnikele teatas kogu parteilise tõsidusega, et allveelaevas ei ole midagi ohtlikku ja tervise pärast ei ole vaja muretseda. Asi oli usutav, sest kõik õppeklassi seinad olid täis rõõmsaid plakateid, ainult et mees ise ei omanud inimesele nii omaseid karvu mitte ainult peas vaid ka näos, lisaks tõmbles ettearvamatult. No selline ti..nende logistiline apsakas - surijad tuleks ikka surnute juurde saata!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline