Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
kraal
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas kraal »

Kapten Trumm kirjutas: 18 Mär, 2024 10:27
Some kirjutas: 15 Mär, 2024 15:47 Raul Kirjanen ehitab oma uue tehase Lätti. Eesti jääb ilma 700 miljonist eurost
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12027 ... ist-eurost

Ei tea kui palju riigile sellest investeeringust oleks käibemaksu laekunud? Ju nii väike summa, et ei väärinud tähelepanu.
Kirjanen ise kommenteerib, et Läti tingimused pidid olema paremad, ei toimu mingit populismi metsaraie lubamisel jne.
Madis Kallas konkreetselt on vist isik, kellele viidatakse ja kes on taibanud, et samas paadis facebooki "looduskaitsekogukonnaga" on häälte mõttes kasulikum kui maapiirkondade tööhõive. Ja kui makse väheks jääb, alati saab ju makse tõsta (sotside lemmikvõte).
Eks seal on mitmeid põhjuseid.
Lõige kurioossem on praegu riigi poolt koostatav "projekt" kus rohepöörde eesmärgil suretatakse Eesti välja igasugune traditsiooniline tööstus ja panustatakse ainult IT peale ja kui tulevikus tuleb midagi uut maailmast siis kanaliseeritakse kogu tegevus sinna. Seda dokumenti on paljud juba kommenteerinud aga ministeeriumi tibidel on kama kaks.
Tegelikult on olukord päris hull.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kapten Trumm kirjutas: 20 Mär, 2024 9:39 ...

Ja noh, rääkimata mis tasemel seltskond neid asju kasutab. Sõitsin tööle tulles pikalt sama teed ühe Bolt Drive sildiga Audiga ...
Trummile isikupärane üksiknäite põhjal üldistamine. Ma olen ka sattunud Boltidega linnas liikluses koos sõitma ja ei ole selliseid märganud.

On mõneti loogiline, et rendiautode rooli satub suurema tõenäosusega inimesi, kelle igapäevane sõiduvilumus on väiksem. Samas ei tähenda see seda, et kõik Bolti või Citybee tunnirendi autodega sõitjad sellised oleksid. Saati, et autosid rendivad ka muud firmad, kes firma nime niimoodi auto ukse peal ei afišeeri.

IMHO on see tunnirenti igati kiiduväärne tegevus ja las ta olla. Küll aga olen ma nõus sellega, et selle tõuksireostusega tuleks küll midagi ette võtta. Teinekord on endalgi tahtmine kogu see üüratu tõuksiparkla lihtsalt metsa loopida. Las otsivad neid siis sealt.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Kapten Trumm kirjutas: 20 Mär, 2024 10:55 Ma ise üritan alati sõita võimalikult uhkes üksinduses, et otse ees ega otse taga poleks kedagi, kes võib mingi üllatusliku liigutuse teha ja ongi pauk koos. Täielik nuhtlus on automaatkastiga auto ja loll just, kes mõne sekundi tagant reguleerib sõidukiirust pidurile vajutamisega. Ükskord jälgisin täitsa kiuslikult - inimene suutis umbes 1 km jooksul 38 korda pidurile vajutada. Sa võid parasjagu vaadata kõrvale ja olgem ausad - paljud pikivahed on meil reaalselt ohutud? Linnas võib pikivahe vabalt 5 m olla, läheb suuremaks, trügib keegi vahele.
Tahad sõita uhkes üksinduses aga linnas pead hoidma 5 meetrist pikivahet, sest "muidu keegi trügib vahele"? Kas ma olen ainus, kes näeb siin vastuolu?

Aga no kui rullnokk siis rullnokk ikka lõpuni välja. Ainult sina oskad sõita, kõik teised on lollid ja oskamatud. Peeglisse oled proovinud vaadata?
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kas ma peaks oma sõitmistest aru andma sellele, kes minu autokooli ajal veel mähkmeid kandis? Või peaks äkki sina peeglisse vaatama? Kui sa oled lõpetanud tavalise B kati kursuse EV ajal, siis ega taoliselt rohkemat polegi tahta.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kilo Tango kirjutas: 20 Mär, 2024 11:14
Kapten Trumm kirjutas: 20 Mär, 2024 9:39 ...
Ja noh, rääkimata mis tasemel seltskond neid asju kasutab. Sõitsin tööle tulles pikalt sama teed ühe Bolt Drive sildiga Audiga ...
Trummile isikupärane üksiknäite põhjal üldistamine. Ma olen ka sattunud Boltidega linnas liikluses koos sõitma ja ei ole selliseid märganud.
On mõneti loogiline, et rendiautode rooli satub suurema tõenäosusega inimesi, kelle igapäevane sõiduvilumus on väiksem. Samas ei tähenda see seda, et kõik Bolti või Citybee tunnirendi autodega sõitjad sellised oleksid. Saati, et autosid rendivad ka muud firmad, kes firma nime niimoodi auto ukse peal ei afišeeri.
IMHO on see tunnirenti igati kiiduväärne tegevus ja las ta olla. Küll aga olen ma nõus sellega, et selle tõuksireostusega tuleks küll midagi ette võtta. Teinekord on endalgi tahtmine kogu see üüratu tõuksiparkla lihtsalt metsa loopida. Las otsivad neid siis sealt.
Peaksin hakkama videosse võtma selliseid? Mul kahjuks pole autos seda esiklaasikaamerat, olen seda 30a asendanud võimega olukordi ette näha ja kahtlasi asju vältida. Minuarust, kui taolisi autosid süsteemselt silmas pidada, siis lausa torkab silma selline ebaladus auto juhtimine ja ohtlike liigutuste tegemine, mis viitab ilmsele nõrgale juhipraktikale. Neid katusepealt leitud Bolti autosid ju meedias ka küllalt olnud.

Võin puhta südametunnistusega öelda, et praktiliselt iga Bolti rendiauto, mida ma näen, jääb mõningase jälgimise järel silma mingite väheadekvaatsete liigutustega.

Sellel on vägagi loogiline seletus olemas - neid kasutavad valdavalt juhid, kel omal autot pole ja kellel on juhtimisvilumusega probleeme. Olen lõpusirgel teise lapse õppesõitudega (tunde koguneb kokku üle 100) ja taolisi probleeme meil pole, et inimene vajutab igaks juhuks iga 5 sek järel pidurit või kõigub suunda näitamata üle kolme sõiduraja. Kui 100 sõidutunniga õpilane taolisi liigutusi (enam) ei tee, siis tekib mõistagi küsimus taoliste autojuhtide võimes üldse ohutult sõita (Bolti rendiautot ei saa, kui pole 2a staazi).

Kokkuvõtteks möönan, et neid lühirendiautosid olen hakanud enda jaoks käsitlema kui kõrgendatud ohu allikaid, juhil võib olla pohh (võõras auto), juht võib olla joogine, peale autokooli pole eriti sõitnud - nagu enda ümbruses näen, nii tekitan ohutu vahe sisse.
Viimati muutis Kapten Trumm, 20 Mär, 2024 12:24, muudetud 2 korda kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 20 Mär, 2024 12:07
Peaksin hakkama videosse võtma selliseid? Mul kahjuks pole autos seda esiklaasikaamerat, olen seda 30a asendanud võimega olukordi ette näha ja kahtlasi asju vältida. Minuarust, kui taolisi autosid süsteemselt silmas pidada, siis lausa torkab silma selline ebaladus auto juhtimine ja ohtlike liigutuste tegemine, mis viitab ilmsele nõrgale juhipraktikale. Neid katusepealt leitud Bolti autosid ju meedias ka küllalt olnud.

Võin puhta südametunnistusega öelda, et praktiliselt iga Bolti rendiauto, mida ma näen, jääb mõningase jälgimise järel silma mingite väheadekvaatsete liigutustega.

Sellel on vägagi loogiline seletus olemas - neid kasutavad valdavalt juhid, kel omal autot pole ja kellel on juhtimisvilumusega probleeme.
Võta oma sõitmine videosse, siis me näeme ikka ka kui kõva ettevalmistusega autojuht sa oled. Roosad punased ja mis sul seal oli.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Võin täie südametunnistusega kinnitada, et mingeid süsteemseid rikkumisi selles videos poleks. Et ma linnas sõidan 49-ga, ma pead ei anna, sõidan liiklusvoolu tempos. Võibolla kord aastas lipsan kuskil foori alt läbi, kui pole arukas järsku pidurdada. Mul on koolitus sinust palju parem ja staazi rohkem, sestap võib lubada mõnikord ka mõne olukorra lahendada formaalse LE rikkumise, kuid terve auto ja inimestega.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 20 Mär, 2024 12:37 Mul on koolitus sinust palju parem ja staazi rohkem, sestap võib lubada mõnikord ka mõne olukorra lahendada formaalse LE rikkumise, kuid terve auto ja inimestega.
Viie meetrise pikivahe propageerimine linnaliikluses viitab rohkem lammaste eest lubade ostmisele.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Teisele kasutajale mingi jama omistamine, mida ta pole rääkinud ("viiemeetrise pikivahe propageerimine") viitab interneti trollile. Ja vähene ettekujutus, mismoodi liigub tihedam liiklus, viitab ka kehvale juhipraktikale. Aga noh, kõige suuremad eksperdid sõitmises ja liikluses ongi need 20 tunniga load saanud "autojuhid" 2000ndate keskpaigast.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas: 20 Mär, 2024 15:00 Teisele kasutajale mingi jama omistamine, mida ta pole rääkinud ("viiemeetrise pikivahe propageerimine")...
Oi ei, kus sa sellega...
Kapten Trumm kirjutas: 20 Mär, 2024 10:55 Linnas võib pikivahe vabalt 5 m olla, läheb suuremaks, trügib keegi vahele.
tuli
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tuli »

Tallinnas peabki 5m pikivahe olema, seal üle 5 km/h ju ei sõideta.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Nevermind, üks troll ei saa lihtsalt aru, mis vahe on mõistetel "5 m pikivahe propageerimine" ja "liikusolude tõttu reaalselt kujunev 5 m pikivahe".

See 5 m ei ole ainult 5 kmh - siis sõidetakse tegelikkuses "bumper to bumper", vaid sellised vahed võivad olla ka 40 kmh kiirusel, kui autosid rohkem on.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

Kapten Trumm kirjutas: 20 Mär, 2024 10:55 Linnas võib pikivahe vabalt 5 m olla, läheb suuremaks, trügib keegi vahele.
Ja pikivahe - kui sellise - eesmärk, siis on...et keegi ei trügiks vahele?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Konteksti jaoks: kiirusel 50km/h läbib auto selle vahemaa ~0,35 sekundiga. Sprinteri legaalseks reaktsiooniajaks (esimesed lihased reageerivad) loetakse >0,1sekundit. Võimalus, et juht suudab 0,35sekundiga jala piduripedaalile asetada on pigem teoreetiline. Sealt edasi on aga veel vaja pedaalile vajutada, süsteem peab reageerima jne. Egas asjata loeta liikluses reaktsiooniajaks 1 sekund - selle ajaga suudab keskmine tähelepanelik juht hakata auto trajektoori/kiirust muutma. 5m pikivahe pidajal on lammari number ilmselt kiirvalimise all.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

AndresTy kirjutas: 21 Mär, 2024 9:48
Ja pikivahe - kui sellise - eesmärk, siis on...et keegi ei trügiks vahele?
Kui sa linnas sõidad ohutu pikivahega, on see võimalik vaid hõreda liikluse korral, tipptunnil kui jätad sellise vahe, siis trügitakse kohe vahele ja tekib sama seis (ohtlik pikivahe). Ei ole mõtet pikemat jätta, kui kohe see "hõivatakse". Lisaks tekitab see radade vahel edasi trügimine (need hõivavadki neid pikivahesid) täiendavaid ohtusid.
Viimati muutis Kapten Trumm, 21 Mär, 2024 9:57, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist