Kilo Tango kirjutas: ↑20 Mär, 2024 11:14
Kapten Trumm kirjutas: ↑20 Mär, 2024 9:39
...
Ja noh, rääkimata mis tasemel seltskond neid asju kasutab. Sõitsin tööle tulles pikalt sama teed ühe Bolt Drive sildiga Audiga ...
Trummile isikupärane üksiknäite põhjal üldistamine. Ma olen ka sattunud Boltidega linnas liikluses koos sõitma ja ei ole selliseid märganud.
On mõneti loogiline, et rendiautode rooli satub suurema tõenäosusega inimesi, kelle igapäevane sõiduvilumus on väiksem. Samas ei tähenda see seda, et kõik Bolti või Citybee tunnirendi autodega sõitjad sellised oleksid. Saati, et autosid rendivad ka muud firmad, kes firma nime niimoodi auto ukse peal ei afišeeri.
IMHO on see tunnirenti igati kiiduväärne tegevus ja las ta olla. Küll aga olen ma nõus sellega, et selle tõuksireostusega tuleks küll midagi ette võtta. Teinekord on endalgi tahtmine kogu see üüratu tõuksiparkla lihtsalt metsa loopida. Las otsivad neid siis sealt.
Peaksin hakkama videosse võtma selliseid? Mul kahjuks pole autos seda esiklaasikaamerat, olen seda 30a asendanud võimega olukordi ette näha ja kahtlasi asju vältida. Minuarust, kui taolisi autosid süsteemselt silmas pidada, siis lausa torkab silma selline ebaladus auto juhtimine ja ohtlike liigutuste tegemine, mis viitab ilmsele nõrgale juhipraktikale. Neid katusepealt leitud Bolti autosid ju meedias ka küllalt olnud.
Võin puhta südametunnistusega öelda, et praktiliselt iga Bolti rendiauto, mida ma näen, jääb mõningase jälgimise järel silma mingite väheadekvaatsete liigutustega.
Sellel on vägagi loogiline seletus olemas - neid kasutavad valdavalt juhid, kel omal autot pole ja kellel on juhtimisvilumusega probleeme. Olen lõpusirgel teise lapse õppesõitudega (tunde koguneb kokku üle 100) ja taolisi probleeme meil pole, et inimene vajutab igaks juhuks iga 5 sek järel pidurit või kõigub suunda näitamata üle kolme sõiduraja. Kui 100 sõidutunniga õpilane taolisi liigutusi (enam) ei tee, siis tekib mõistagi küsimus taoliste autojuhtide võimes üldse ohutult sõita (Bolti rendiautot ei saa, kui pole 2a staazi).
Kokkuvõtteks möönan, et neid lühirendiautosid olen hakanud enda jaoks käsitlema kui kõrgendatud ohu allikaid, juhil võib olla pohh (võõras auto), juht võib olla joogine, peale autokooli pole eriti sõitnud - nagu enda ümbruses näen, nii tekitan ohutu vahe sisse.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.