Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Vasta
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Re: Nursipalust, Keskpolügoonist jm KV harjutusväljadest

Postitus Postitas isakene »

Lemet kirjutas: 24 Mär, 2024 16:19
Kell on 10:45. Juba algab paugutamine. Teist päeva jörjest ei saa isegi Nursipalust linnulennult ca 25 km kaugusel Põlvas oma toas rahulikult olla. Kas enam pole võimalik üldse rahu saada??? Kas loodava koalitsiooni eesmärk on kõik kagu-eestlased psüühilisteks haigeteks muuta. Kas õhu saastamine on ka kooskõlas rohepöördega???”
Suundmikrofoniga kuulavad või? :shock:

Ma elan keskpolügoonist ~15 km kaugusel ja kuulen ainult jämedamaid torusid, tunde järgi kusagil alates sergeist...
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Mul oli ükspäev selline asi, et saagisin metsas puid ja kuulen et müristab. Jätsin sae seisma. Jälle kuulen. Välustes arvatavasti plärtsutati millegi suuremaga. Vahemaad ei oska öelda aga ikka mitukümmend kilomeetrit(otse läbi metsa 13km. vast) Lihtsalt jäi kõrva ja kui juba taipad milles asi siis ei häiri.
Teinekord teatud ilmadega siin on kuulda üsna selgelt, et üks koer kiunub ja haugub. Tean seda talu mis on vast linnulennult 3km. Need on sellised udused õhtupoolikud. Sõbraga oleme siin arutanud, et ehk mägede vahel miskitmoodi kannab selle heli eredamalt kõrva. Suht kummaline kuulda. Oleks nagu väga ligidal. Sellised kogemused endal.
T.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Lemet kirjutas: 24 Mär, 2024 16:19 ...
Kell on 10:45. Juba algab paugutamine. Teist päeva jörjest ei saa isegi Nursipalust linnulennult ca 25 km kaugusel Põlvas oma toas rahulikult olla. Kas enam pole võimalik üldse rahu saada??? Kas loodava koalitsiooni eesmärk on kõik kagu-eestlased psüühilisteks haigeteks muuta. Kas õhu saastamine on ka kooskõlas rohepöördega???”
Elan ka 24km kaugusel. Laskmist ei kuule, ainult sookurgi ja ülelendavaid hanesid.
Kõrvakuulmisega probleeme ei ole, sest täna rattatiiru tehes oli õhk lõokese laulu täis ... :scratch:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Minu elamisest ca 500m on laoplats kus hoitakse suuri ventagregaate, terastünne, torusid. Laadimisel tekitavad mõnusat kõminat ja kolinat ja kuna vist osaliselt on ülegabariidiveosed, siis tehakse seda vahel öösiti.

Ma nüüd tean kes kõikides minu probleemides süüdi on.

Põhimõtteliselt, palun luua minu elamise ümber 10km vaikusetsoon. Muidu lähen veel hullemaks hulluks.
zephys
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas zephys »

Häirimisega on nagu valuga - see on tugevalt subjektiivne. Ja lahendused on ka ülekantavad - tuimestusest lõikuseni.
Aga nagu ma olen ka siia kunagi kirjutanud - riik peab igas olukorras jääma riigiks.

Küll ei teeks paha selge signaal riigilt, et suhtlus ja asjaajamine on ainult asjassepuutuvate privileeg. Seda nii konkreetse kaasuse valguses, kui ülejäänud uhhu/NIMBY/puklallistajate kisakoori ja teemade puhul.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Vabandan ette ära, aga lugedes selle müra kohta, hakkas mind kummitama üks viisi jupp. " Kesse laulab köögis......"
kraal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kraal »

Minu lapsepõlvekodu Nursipalust ca 20km kaugusel. Mõnikord on kuulda küll kui miinikad lasevad. Sellised tumedad tümpsud. Oleneb muidugi kõik ilmast. Kodu hoovist isegi Võru kandi künkad näha. Aga et see laskmine kuskil Põlvas isegi tuppa kuulda, noo ei usu.
Ise elan Männikul raba servas. Siin on pea iga päev kuulda paugutamist. Ise ka muidugi siin paugutamas käinud.
kraal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kraal »

isonts kirjutas: 23 Mär, 2024 17:11 Mida sa tõestada üritad? Et keskpolügoni ümber elavad inimesed. Mida see muudab? Ma nimetasin pommiauguks Tapa linna võrrreldes Võruga. Siin polegi ausalt öeldes midagi võrrelda. Pealegi on see ainult minu arvamus. Ma aktsepteerin, et keegi sellega nõus ei ole. Tõestada midagi pole vaja.
Ametniku härra pidas Tapat pommiauguks enne seda, kui meie KV seal toimetama hakkas. Ma ei ole kursis, mis seal veneajal oli, aga täna pole seal samuti suurt mitte midagi. Paar kohta, kus saab pitsat ja olerexist burksi, grossi poest koduseid kotlete...
Tapa linn on pommiauk. Aga olgem ausad enne seda kui kaitsevägi seal toimetama hakkas oli veel hullem pommiauk.
Võru on ka pommiauk. Tegelikult kõik Eesti väikelinnad on pommiaugud, mõni rohkem mõni vähem. On see siis Võru, Põlva, Tapa, Mustvee või mingi muu. Kõik need väikelinnad põevad ikka veel seda vene okupatsioonoi taaka.
PS! Ise ma olen sündinud Tapa haiglas.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See nädalavahetus lasti Kloogal mingit karmimat tagasilöögita asja.
Koer endiselt kaevuma ei hakanud. Lahtise aknaga oli päris kõvasti kuulda, aken kinni mitte eriti. Need suurusjärgus 20 litakat muidugi elu ei hävitanud. Ämari pidi nüüd remondis olema mõnda aega, ÕV kastitrollid lendavad Pärnust ja Saksa õhuturvajad Lielvardest.

Täna oli uudistes kurb nutt Pärnu lennuvälja majanduslikust seisust, et raha kulub, aga lende pole. Mingi Ruhnu lennuki pärast pole mõtet ju tervet lennuvälja pidada.

Kuna seal angaarid veel alles on, siis tuleks korda kõpitseda ja käia Rootsile peale, et ta ühe Gripenite eskardilli meile paigutaks. Need mahuvad nõuka angaaridesse sisse ka. Paugust täituks meedia Pärnu hotellipidajate ja muidu puhkajate vingumisega :D
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

Kapten Trumm kirjutas: 25 Mär, 2024 11:14 Kuna seal angaarid veel alles on, siis tuleks korda kõpitseda ja käia Rootsile peale, et ta ühe Gripenite eskardilli meile paigutaks. Need mahuvad nõuka angaaridesse sisse ka. Paugust täituks meedia Pärnu hotellipidajate ja muidu puhkajate vingumisega :D
Vähemasti üks hotell ei vinguks - see, kus seltskond majutub :).
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

Kuna seal angaarid veel alles on, siis tuleks korda kõpitseda ja käia Rootsile peale, et ta ühe Gripenite eskardilli meile paigutaks
Hetkel ajavad pranslasesed koledasti sulgi puhevile, niiet konjunktuuri arvestades, võiks hoopis neile sellise ettepaneku teha :), ei imestaks kui tulekski.
Muidugi võib siis kohe üles kerkida küsimus, mitu milli Pärnule ja selle naabervaldadele tuleks talumistasu maksta, et lennukid lendavad ja mürisevad, kraavid on konnadest tühjad jne jne. - suvituslinn rikutud.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

wolfgang kirjutas: 25 Mär, 2024 12:50 kraavid on konnadest tühjad jne jne.
Kulinaarsetest iseärasustest tingitud kõrvalmõju? :D
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Nõuka angaaridesse mahub tõepoolest ka Mirage 2000 sisse. Suur väljakutse saab olema teha nende angaaride jaoks uued uksed, originaalid olid seal umbes meetripaksused ja kaalusid umbes 100 tonni üks uksepool.

Nende angaaride "lagi" on Su-24, mille tiivaulatus kokkupandud tiibadega on 10,4 meetrit, sinna sisse mahub suure nikerdamisega, mõlemale poole tiivaotsale jääb napp 0,5 m vaba ruumi. Aga ennegi on lennukeid valitud angaaride järgi, ka Rootsis muide - Viggen oli kokkupandava sabaga, et mahtuda Drakeni jaoks tehtud angaaridesse ja Gripen tehti juba algusest peale angaare arvestades. Nende vene angaaride ehitus pidi üle elama stardirajale poetatava taktikalise tuumapommi (äkki 50 kilotonni või midagi).

Umbes 20 lennukiga tuleb kaasa ka ca 200 inimest personali, palju meie mõistes kõrgepalgalisi poissmehi jne.
Viimati muutis Kapten Trumm, 25 Mär, 2024 13:04, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Gideonic kirjutas: 25 Mär, 2024 12:55
wolfgang kirjutas: 25 Mär, 2024 12:50 kraavid on konnadest tühjad jne jne.
Kulinaarsetest iseärasustest tingitud kõrvalmõju? :D
Ei saa me siia mingeid Gripeneid - meil pole neile surströmmi niipalju ette kanda. Lisaks kehtestatakse Pärnus 50km sanitaartsoon.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Gipeneid ei saa seepärast, et neid pole Rootsis enam ollagi - kolm 20-st rügementi üle riigi, lisaks mingi peotäis õppe- ja demolennukeid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline