Elu pärast teenistust

Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Elu pärast teenistust

Postitus Postitas Kriku »

Asso Kommer teeb ellujäämiskursusi: https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12028 ... da-ei-tohi
Mudakoon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mudakoon »

Kas ettepanek pensionäridest kaitseväelaste jätkamiseks tegeveenistuses lükati Riigikaitse komisjoni poolt tagasi?
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Õigem on vist öelda, et seadusemuudatus pole leidnud kindlat ja üksmeelset poolehoidu. Lugemisele läheb see sellegipoolest.
muhgel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas muhgel »

Kas see ka muutub, et politseiteenistuses kaitseväe pensioni ei saa? Kui ei muutu siis miks ja mis põhjusel see nii on?
Exitus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Exitus »

Mudakoon kirjutas: 26 Mai, 2024 9:36 Kas ettepanek pensionäridest kaitseväelaste jätkamiseks tegeveenistuses lükati Riigikaitse komisjoni poolt tagasi?
Selle mugavustoote võiks küll tegemata jätta. Nagu aru saan siis see oleks nö sihitud pakkumised mitte ei rakenduks kõigile ?
Ehk koheselt tekitaks see paksu verd kaitseväelaste seast.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Mõnedki üpris spetsiaalse oskustekomplektiga inimesed hakkavad reservi minema ja hoolimata "järjekorrast ukse taga" ei ole neid kohe kiiresti võimalik asendada sama kvaliteetset tööd pakkuva 20-aastasega.
professional retard
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Kas see ka muutub, et politseiteenistuses kaitseväe pensioni ei saa? Kui ei muutu siis miks ja mis põhjusel see nii on?
Ma ei saa vist küsimusest täpselt aru. Kui tegevväelane on läinud pensioniõigusega reservi ja asub tööle enam mitte tegevväelasena, siis hakkab ta saama pensioni sõltumata muust sissetulekust.
Selle mugavustoote võiks küll tegemata jätta. Nagu aru saan siis see oleks nö sihitud pakkumised mitte ei rakenduks kõigile ?
Ehk koheselt tekitaks see paksu verd kaitseväelaste seast.
Milline "sõbralik arvamus" - mugavustoode!
Kuna 20 -10 aastat tagasi oli värbamine vilets, siis ei ole täna 50 aastaseks saavatele ja pensionile minevatele ohvitseridele ja allohvitseridele asendust. Mitte et ainult head inimesed lähevad, vaid ka arvuliselt on defitsiit.
Mina ei näe muud võimalust, kui neid 50 aastaseid teenistuses hoida. Täna on ainukene võimalus võtta nad tööle riigitöötajana ehk tsiviilina. Aga siis ei saa neid inimesi kasutada nagu tegevväelasi - rotatsioon, välisteenistus, RSO, õppused, reageerimine 24/7.
Minu arvates ei tekita "koha paksu verd" eriti paljudes. Minu arvates tasub mõne inimese kibestumine ära kannatada, sest paremat lahendust ei ole. Pealegi - me võtame täna 1/3 kuni 1/2 lahkuvatest inimestest nii kui nii tsiviilina tagasi.
Sellise tegevväelased lepingud oleksid loomulikult valikulised (tänases suurusjärgus) ja oleksid tähtajalised.
muhgel
Liige
Kontakt:

Martin Herem kirjutas: 27 Mai, 2024 7:22
Ma ei saa vist küsimusest täpselt aru. Kui tegevväelane on läinud pensioniõigusega reservi ja asub tööle enam mitte tegevväelasena, siis hakkab ta saama pensioni sõltumata muust sissetulekust.
Tänud vastamast. Tundub, et see rida ei kehti enam jah.
(3) Tegevteenistuspensioni ei maksta, kui isik on tegevteenistuses või politseiteenistuses, ja välislepingus ettenähtud juhul.
Mudakoon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mudakoon »

Täpselt nii ongi. Politseiametnik saab jätkata teenistuses politseinikuna ja saab pensionit, aga pensionil oleva kaitseväelase pensionimaksed peatatakse kui ta liitub PPA-ga. :dont_know: Samas ei kehti see Päästeameti kohta. Info pärineb Sotsiaalkindlustusametist.
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
muhgel
Liige
Kontakt:

Mudakoon kirjutas: 04 Juun, 2024 10:08 Täpselt nii ongi. Politseiametnik saab jätkata teenistuses politseinikuna ja saab pensionit, aga pensionil oleva kaitseväelase pensionimaksed peatatakse kui ta liitub PPA-ga. :dont_know: Samas ei kehti see Päästeameti kohta. Info pärineb Sotsiaalkindlustusametist.
Huvitav oleks teada mis põhjusel see nii on.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Äriregistri andmetel lahkus riigikogu liige Alar Laneman reedel Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ridadest. Laneman oli EKRE liige 27. märtsist 2019. Ta kandideeris viimatistel valimistel Pärnumaal, sai 1802 häält ja osutuks riigikogusse valituks. Laneman on varasemalt avaldanud rahulolematust, et ta liigutati EKRE juhtide otsusel ja tema teadmata riigikaitsekomisjonist ära maaelukomisjoni. "Kuidas ma saan ellu viia eesmärke valdkonnas, milleks mind erakonda kutsuti," ütles Laneman, kes oli aastatel 2002-2007 kaitseväe peastaabi ülem.

[...]

ERR-ile teadaolevalt kaalub fraktsioonist lahkumist ka Leo Kunnas, kes EKRE liige pole. Siis kahaneks EKRE fraktsioon 11-liikmeliseks.

EKRE aseesimees Mart Helme on ERR-ile öelnud, et tal ei ole ühestki lahkujast eriti kahju.
https://www.err.ee/1609371407/ka-alar-l ... us-ekre-st
Laneman selgitas, et ta kutsuti EKRE-sse, et tegeleda riigikaitse teemadega. Aprilli lõpus tõsteti ta riigikogu riigikaitsekomisjonist maaelukomisjoni. „Selline minu liigutamine sellest komisjonist, kus ma sain sellega tegeleda ja viisil, ei võimalda ju tegeleda selle asjaga, milleks mind erakonda kutsuti. Nii et kukub ära see põhjus, see missioon, mis mul oli erakonnas.“

Laneman nentis, et esmaspäevane EKRE juhatuse koosolek, kus visati erakonnast välja mitmed juhatuse liikmed, mängis lahkumisotsuses samuti väga suurt rolli. „Käitumismudel alati räägib väga palju ka põhimõtetest. Kui me oleme erakond, kes võitleb demokraatia ja otsedemokraatia eest, siis erakond peab ju ise ka tegutsema nende reeglite järgi. Väga palju sellest, kes sa oled räägib see, kuidas sa kohtud oma vastasega või muidugi ka see, kuidas sa kohtud oma inimesi.“

Laneman ütles, et saab riigikaitsekomisjonis jätkata tööd ka külalisena. Ta rääkis, et mõtleb, kuidas oma missiooni edasi paremini täita ning peab nõu sõprade ja kolleegidega. „Kuidas seda nüüd öeldakse? See, kes tahab leiab alati viisi ja kes ei taha, ei leia kunagi lahendust.“

Laneman ütles, et kuna ta just alles mõnekümne minuti eest erakonnas välja astus, siis oleks veidi naljakas kohe uue erakonna või fraktsiooniga liitumisest rääkida. „Mul on tegelikult see probleem, et ma saan kõigi riigikogu kolleegidega, kas hästi või väga hästi läbi. Tänu sellele, et riigikaitse temaatika on ju universaalne, pommid ju ähvardavad meid kõiki ühtemoodi. Ma olen ka aru saanud, et tegelikult kõikides fraktsioonides on olnud ikkagi rohkem või vähemal määral, aga siiski väga asjalik suhtumine riigikaitsesse,“ sõnas ta.
https://www.delfi.ee/artikkel/120300610 ... m-voimalik

Minu lugupidamine kõigile, kes tunnistavad kasvõi vaikselt iseendale, et on EKRE-ga petta saanud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ka Kunnas lahkus EKRE fraktsioonist: https://www.err.ee/1609371407/alar-lane ... ktsioonist .
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Ka Kunnas lahkus EKRE fraktsioonist:
Kas nüüd hakkavad EKV juhi ja relvastuse hangete kohapealt kaabudega pistrikud isiklikult lugusid treima ja need irduvad veelgi enam reaalsusest? Vanasti pandi Põlluaasa tanki, meenub kohe tema šedööver Nursipalust, mis kohati oli ülimalt absurdne.
Unforeseen consequences
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Roamless kirjutas: 15 Juun, 2024 16:49
Ka Kunnas lahkus EKRE fraktsioonist:
Kas nüüd hakkavad EKV juhi ja relvastuse hangete kohapealt kaabudega pistrikud isiklikult lugusid treima ja need irduvad veelgi enam reaalsusest? ...
Nüüd lükkavad (külm)relvadega sinapeal oleva endise kaitseväe peainspektori (sobib oma usulistel vaadetelt) Einar Laigna? :scratch:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Aastaid kaitseväes kehalise kasvatuse ja spordi ülemana töötanud Heino Märks astus 14. juunil EKREst välja, tuues põhjuseks Alar Lanemani ja Leo Kunnase mõnitamise erakonnakaaslaste poolt.

„Pöördun kõikide endiste ja praeguste kaitseväelaste ja kaitseliitlaste poole. Astusin Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast välja. Minu jaoks sai viimaseks piisaks karikas, kui tänu partei nimekirjale riigikokku valitud suvaline inimene sõimas lödipüksteks kaitseväe ja Kaitseliidu ülesehitajad kindral Alar Lanemani ja kolonel Leo Kunnast. Kutsun teid üles järgima minu eeskuju, meie koht ei ole parteis kus iga suvaline inimene võib mõnitada Eesti riikluse ülesehitajad,“ seisis Märksi avalduses.
https://www.delfi.ee/artikkel/120301640 ... eino-marks
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline