NAFO ep kirjutas: ↑18 Mai, 2024 12:09
Madis Reivik kirjutas: ↑14 Mai, 2024 20:38
Krt tundub et juba tsirkuleerib, endal väga imelikud sümptomid (ei ole nagu tavaline külmetus) ja ümberringi palju tuttavaid kah tõbised.
Ole hea, pea vastu ja kirjuta siis paari sõnaga hilisem kokkuvõte.
Fataalseid juhtumeid on õnneks praegu suhteliselt vähe aga koroona läbipõdemine ikka kerge trauma on võimeline tegema. Olgu selleks siis pikaajaline nõrkusetunne, lihaste /liigestega jamad või maitse- ja lõhnataju vähenemine. Ebameeldiv omajagu ikka.
Veebruari lõpus märts alguses tegin ÕT-teemas postitusse augu sisse grippi pärast. Jumal-seda-teab, mis veel võis kõik olla gripiga koos, aga arvutitki ei tahtnud lugeda mitu-mitu päeva. Maitsetaju läks võssa. Kaks kuud oli täiega sassis, lõpus hakkas ehk taanduma lainetena, mõni "ära kadunud maitse asi" hakkas senist maitset tagasi saamagi... Mais hakkas taastuma, nüüd on veel hooti tunda "seda imelikku läilat magusamaitset" veel suus keele küljealadel. Justkui oleks mingit seda suhkruasendajat ports keele all. Lainetena viskab, vahel on veel tunda, aga vb olen lihtsalt ära harjunud juba.... Aga noh, üldjoontes on juba täitsa okei.
P.S.1. Vereproovid tehtud ja igatsugu erinevate organite näidud seoses selliste muredega korras (õnneks). St ainult maitsemeele häired.
P.S.2. Lähedalt suguvõsast mingi ehk 15 aastakest tagasi olnud mingist arstide öeldud "raske gripi" lainest on suguvõsas tüsistustena kaks juhtumit, mis ikka väga halvad. Esimene oli järelmõjuna täiesti tervel mehel diabeet kõige raskemal kujul, siiani ei allu raviplaanidele jne. Teine oli üleöö toimunud pea poole näo lihaste halvatus, pool aastat taastumist koos raviga, enne kui asja enam vähem lõpetatuks sai lugeda...
Mõlemad juhtumid toimusid siis ühe ja sama gripilaine ajal ca 15 aastat tagasi täiesti tervete 30-35 aasta vanuste heas toonuses meestega.
Kui selliseid asju
ise isiklikult tead, siis on ikka palju hellem see teema millegi
"oh ma terve purikas mees, mis see mulle ikka teeb" läbipõdemine.