Kaadrimuudatused
Re: Kaadrimuudatused
Kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm esitas kolmapäeva pärastlõunal kaitseministrile tagasiastumispalve.
Kusti Salm põhjendab kantsleri ametist lahkumist: «Kui me 1,6 miljardi eest laskemoona ei osta, siis oleme samas olukorras nagu 1939. aastal»
https://www.postimees.ee/8039694/kusti- ... 939-aastal
Kusti Salm põhjendab kantsleri ametist lahkumist: «Kui me 1,6 miljardi eest laskemoona ei osta, siis oleme samas olukorras nagu 1939. aastal»
https://www.postimees.ee/8039694/kusti- ... 939-aastal
Salm on läbinud ajateenistuse Tapal suurtükiväegrupis miinipildurina.
https://et.wikipedia.org/wiki/Kusti_Salm#cite_note-:0-5
Paljud noored poliitikud ajavad tähtsa näoga riigi asju, kuid kodaniku kohus riigi ees on täitmata. Miks?
https://et.wikipedia.org/wiki/Kusti_Salm#cite_note-:0-5
Paljud noored poliitikud ajavad tähtsa näoga riigi asju, kuid kodaniku kohus riigi ees on täitmata. Miks?
https://www.ohtuleht.ee/345809/miks-te- ... st-labinud
Hanno Pevkur (Reformierakond, sotsiaalminister): Kõigepealt oli kool, siis tulid lapsed ja nii edasi. Ma ennast kehvasti küll kuidagi ei tunne sellepärast, et ma sõjaväes ei ole käinud. Hetkel pole plaanis ka Kaitseliitu astuda või mingeid koolitusi läbida. Loomulikult, kodanikukohus. Kui sõjaväekohustus on ette nähtud, siis tuleb seda täita. Ma ei karda sõjaväge, olen palju sporti teinud.
https://www.delfi.ee/artikkel/120300191 ... avalt-rahaTeine külg on see, kuidas kaitseväe juhatajat valiti. See, et kaitseminister otsustas mitte arvesse võtta minu ja kaitseväe juhataja nõuannet, sealhulgas kaitseväe juhataja kirjalikku ootuste paberit uuele kaitseväe juhatajale, ei olnud mulle meele järele. Võib ka öelda, et suuremas plaanis kõrvaldati meid otsuse tegemise protsessist. Aga samal ajal on kaitseministril 100% õigus seda teha ja minu asi ei ole siin heietada. Ma pean ütlema, et minu ametiuhkust riivas see, et kaitseväe juhataja valimisel võeti arvesse minu arvates riigikaitseliste diletantide arvamust ning põhineti argumentidel, mis hiljem on osutunud kas siis täiesti väljamõeldisteks või väärinfoks. Ja muu hulgas toetuti otsuse tegemisel inimeste nõule, kes ei ole eriti ka varjanud, et nemad seda väärinfot levitasid. See on asi, millega on mul tõesti olnud väga raske leppida, ja ma ei pea seda õigeks.
Suurema osa Salmi jutust liigutasin riigikaitse eelarve teemasse: viewtopic.php?p=846721#p846721
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
https://www.err.ee/1609373261/pevkur-us ... lmiga-poleKaitseminister Hanno Pevkur tunnistas, et varasemat usaldust kaitseministeeriumi kantsleri Kusti Salmiga enam pole ning kantsler võib ametist lahkuda varem kui suve lõpus. "Eks me täna vaatame ja proovime rääkida, mis see õige aeg lahkumiseks on. Selge on see, et usaldust kantsleriga meil sellisel kujul praegu enam ei ole," tunnistas kaitseminister Hanno Pevkur Vikerraadio esmaspäevases hommikusaates.
Sellega andis kaitseminister mõista, et kantsleri lahkumine võib toimuda oluliselt varem, kui tema lahkumisavalduses soovitud suve lõpus.
Loodetavasti lahkub Pehmur ise varem kui suve lõpus. Usaldust pole.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
-
- Liige
- Kontakt:
https://www.err.ee/1609378211/vahur-kar ... taabi-ulemAlates 2021. aasta suvest Kaitseväe Akadeemiat juhtinud kindralmajor Vahur Karus jätkab teenistust kaitseväe peastaabi ülemana. Kaitseväe Akadeemia ülem on alates neljapäevast brigaadikindral Viktor Kalnitski.
...
Mis kindral Mõtsast saab?
-
- Liige
- Kontakt:
KVJ sõjaline esindaja NATO peakorteris
Tänan kindral Heremit tsivilistilegi nähtava hiiglasliku panuse eest meie kaitsevõimesse ja avatud kommunikatsiooni eest. Lisaks tuleb tunnistada, et avalikkusele nähtav juhtimisstiil on olnud inspireeriv. Edu edaspidiseks.
otsin puude taga metsa
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kõike head tulevikus härra kindral.
Kõike head!
Sellise kaitseväe ülema üle võib vaid uhkust tunda. Edu on saavutatud, nüüd vaid rõõmu tulevikus. Täname.
Ja staabiülemale samuti tagantjärgi aitähh tehtud töö eest.
Ja staabiülemale samuti tagantjärgi aitähh tehtud töö eest.
Tänud tehtud töö eest. Oli väga tõsiste muutuste aeg üle Euroopa, mis omakorda tõi kaasa ka KV arengu, mis on selgelt muljetavaldav. Uutele juhtidele sooviks taseme hoidmist ja selle tõstmist. Mida paremad me oleme, seda halvemad vastased ka võimalikule vastasele. Selgelt paistis kindral Herem silma väga hea kommunikatsiooniga rahvale. Kui vaja siis tehti need asjad selgeks nii ajalehes, telekas, kui sotsiaalmeedias. Tihti oli see otsene suhtlemine selgelt parem ning otsesem, kui vastused läbi sotsiaalmeedias suhtlust kordineeriva SKO kaudu. Samuti tähendas otseselt oma nime all suhtlemine seda, et ajakriitilisus info osas suudeti hoida oma kontrolli all. Et iga uudis ei läinud oma elu elama sotsiaalmeediasse vaid sai ka KV/KVJ poolelt kiire ja selge vastuse ning hinnangu. See võttis võimalikelt pahatahtlikelt isikutelt võimalused asju suureks ajada. UKR sõda muidugi tõi KV ka fookusesse, koos mundrikandjate iganädalase kokkuvõtte ja olukorra hindamisega meedias ning preessikonverentsid. Paljudel juhtudel muidugi osapooltega vaidlemine oli suhteliselt keeruline, kui vastaspooled olid algusest peale iga hinna eest vastased ja keeldusid asjadest aru saamast. Võitlus tuuleveskitega.
Loomulikult tuli see suhtlemine ka millegi arvelt-oma vaba aeg ja proovi selgitada asju, millel avalikuse huvi, kuid tähistus kõrval ütlemas, et pole avalik info. Selgelt on meie suurim puudus inimeste vähesus ning poliitikute arusaamine-soov tulla mugavustsoonist välja, et maailmas toimuv võib ja mõjutab ka meie riigi tuleviku. Kindlasti on reservväelaste hulk ja nende panus riigikaitsesse lähiaastatel kasvamas. Raha puudus siin polegi probleem.
Edu veidi rahulikumal tööl ja aega hobide-ajalooga tegemiseks. Otsekohesus asju välja öelda on austust väärt omadus. Koos KVJ vahetusega toimus ka sisuliselt riigikaitses põlvkondade vahetus. Vahetusid-vahetuvad sisuliselt kõikide struktuuride ja üksuste juhid. Olete koos juhtivatel kohtadel olnud reservi läinutega läbi viinud riigikaitse suure arengu, nüüd veidi aega puhata ja ei pea iga päev telefonile 24/7 vastama.
Väike kraaps ka minu poolt. Kindral Herem on parim KVJ selgelt. Heameelega oleks oodanud veel 2-3 aastat sellel ametikohal töötamist aga eks tuleb noorematele ka võimalus anda. Latt on tulevastele ja uuele KVJ-le selgelt kõrgeks aetud. Sellele tasemele annab tõusta. Saapad on uue KVJ kindralmajor Merilo jaoks selgelt sisse käidud. Edu uutele juhtidele ja oleme igasugusteks arenguteks valmis, nii palju kui suudame ja seda igasugustes tingimustes.
Eesti on kaitstud ja kaitstav !!!
Loomulikult tuli see suhtlemine ka millegi arvelt-oma vaba aeg ja proovi selgitada asju, millel avalikuse huvi, kuid tähistus kõrval ütlemas, et pole avalik info. Selgelt on meie suurim puudus inimeste vähesus ning poliitikute arusaamine-soov tulla mugavustsoonist välja, et maailmas toimuv võib ja mõjutab ka meie riigi tuleviku. Kindlasti on reservväelaste hulk ja nende panus riigikaitsesse lähiaastatel kasvamas. Raha puudus siin polegi probleem.
Edu veidi rahulikumal tööl ja aega hobide-ajalooga tegemiseks. Otsekohesus asju välja öelda on austust väärt omadus. Koos KVJ vahetusega toimus ka sisuliselt riigikaitses põlvkondade vahetus. Vahetusid-vahetuvad sisuliselt kõikide struktuuride ja üksuste juhid. Olete koos juhtivatel kohtadel olnud reservi läinutega läbi viinud riigikaitse suure arengu, nüüd veidi aega puhata ja ei pea iga päev telefonile 24/7 vastama.
Väike kraaps ka minu poolt. Kindral Herem on parim KVJ selgelt. Heameelega oleks oodanud veel 2-3 aastat sellel ametikohal töötamist aga eks tuleb noorematele ka võimalus anda. Latt on tulevastele ja uuele KVJ-le selgelt kõrgeks aetud. Sellele tasemele annab tõusta. Saapad on uue KVJ kindralmajor Merilo jaoks selgelt sisse käidud. Edu uutele juhtidele ja oleme igasugusteks arenguteks valmis, nii palju kui suudame ja seda igasugustes tingimustes.
Eesti on kaitstud ja kaitstav !!!
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
-
- Liige
- Kontakt:
Tänud ka minu poolt. Väga hea töö Kaitseväe arendamisel.
Tänud härra kindralile nii KV arendamise kui ka rahvaga suhtlemise ja harimise eest. Loodetavasti jätkub tema järeltulijal soovi samas stiilis suhtlust jätkata
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist