Natuke eputamist!

Kõik mis puutub ülejäänud militaarvarustusse...
Vasta
stilett
Liige
Kontakt:

Natuke eputamist!

Postitus Postitas stilett »

Polegi märts nii kehv, nagu esiti tundus. Käisin täna pärast tööd ühes Vatla talus. Nagu pööningule sain, vaatas vastu üks Saksa kaikakast, nagu alati siserest puudu, kuid muidu tipp-topp, osa värvigi alles, lukustus töötab 100%. Paar sammu edasi ja komistasin järgmisele kastile- ilus kena ja üleni värvi all granaadikast, kirjadega (30 Eihandgr.39, 30 Brennzünder für Eihandgr.39, 30 Spr.Kapseln). Pääle kleebitub paberidki osaliselt alle, lukud, sang 100%. Tegin siis põksuva südamega kasti lahti ja sellest pudenesid välja pruunid poolsaapad, päris ilusas konditsioonis. Kas tegu 100% Saksa käimadega, ei oska öelda. Täpsemalt öeldes, olid saapad topitud ühte imelikku presentkotti, mis tuletab meelde seda tohlu, mida hobusele koos kaertega pähe topitakse. Saabastes markeeringud:"248 43 F 16". Samas kastis veel kateloki kaan, alumiinium, roheline värv säilinud 80% ulatuses, markeeringuga: "W.A.L.40". Kuid sellega asi ei lõppenud. Teises pööningunurgas avastasin oma üllatuseks veel ühe kaikakasti, samuti ilma restita, kuid ilus ramp, üle 50% värvi väljaspoolt alles, lukustus 100% OK. Seest aga täielik unistus! Peaaegu 100% värvi alles, koos valgete kirjadega...Asi kulmineerus okastraadi lõikamise kääridega. On need Saksa omad, seda ma ei jaga, kuid selle allesjäänud värvi järgi, mis peal on, tunduvad olema fritsude omad. Kahjuks käärid ei liigu, tuleb natuke vaeva näha, ilmselt asja saab. Üks asi, mis granaadikastist veel avastasin oli komplekt- lahtikäiv lusikas-kahvel, kuid markeeringud puuduvad. Vot selline tänane töövõit... Võib rahulikult magada. Kuna kaikakaste on nüüd kaks, läheb üks kastidest müüki. Loomulikult see, millel värvi vähem pääl...

Kaikakast leidis juba ka uue omaniku!!! Nii, et müügikuulutustesse asi ei jõudnudki.
Kasutaja avatar
destroy16
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas destroy16 »

vastik vastik vastik :D
kriegskamerad
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas kriegskamerad »

Mul vanaisa oli ida virus kulleriks 44.

Ja alati rindelt tagasi sõites võttisis ikka igasugu tühje kaste kaasa - majapidamises kulub ära.

Nii seda kraami ka igalepoole laiali on läinud.

Talupoeg ju mõistlik mees. Asjad nõuevad kasutamist.

Igatahes - õnnitlen Sind, Stilett.
ooblää
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Aga mina sain endale Eesti Wabariigi aegse sinimustvalge. Mõned koiaugud on ja üks serv nats räbaldunud. Aga muidu OK :wink: Kui uskuda jutte, on see lipp pres. Pätsuga seotud.
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Rudolph
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rudolph »

Noh kui juba eputamiseks läks, siis ei saa ka vait olla. Mul on kah puha originaalne sinimustvalge kenasti aukohal riiulis. Ja lipualuski ilus eestiaegne. Peale graveeritud: "Vaprale lahingkaaslasele vabadussõjas ja hääle naabrile rahuaja töös 5. üks. jal. pat. ohvits. kogule xv aastapäevaks." 8)
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Kui juba kelkimiseks läks siis mul lausa kaks ilma koiaukudeta sinimustvalget. Ja Pätsuga seotud kah - vanaisa käis nendega noorkotkana presidenti tema Saaremaa visiidil tervitamas.
ooblää
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

oliver kirjutas:Kui juba kelkimiseks läks siis mul lausa kaks ilma koiaukudeta sinimustvalget. Ja Pätsuga seotud kah - vanaisa käis nendega noorkotkana presidenti tema Saaremaa visiidil tervitamas.
Aga minu vanaisa käis Päts ise tervitamas ja kinkis talle selle lipu.
Nüüd siis seesama lipp suvatses ilmuda oma peidikust lagedale.Siin juhindun oma vanaema jutustustest.Oli ka foto,kus vanaisa ja Päts on koos(vanaisa taluhoovis),aga ei leia üles,kadund teine kut tinatuhka.krrrrrt.
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline