Riigikaitse eelarve
Re: Riigikaitse eelarve
Ma ei saa aru, miks seda maksu peab pensionäridele kehtestama. Me ju andsime kogu selle iseseisvuse aja, ja te laristasite oma hää äranägemise järgi. Küll Vabadusristi tohterdamiseks, küll siia tänna, oma palgad ka unarusse ei jäänud. Käibemaks surnukirstule tõusis, mida veel? Siin oli juttu, et mingiks ajaks peavad elamud olema energiatõhusad, muidu tuleb trahv. Mis vahenditest kõpitsed, kui peotäis naelu on tähelepanemist vääriv väljaminek?
6 teemavälist postitust kärbitud.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
https://www.err.ee/1609405306/pevkur-pa ... -suurenema
"Üks asi on see, et palju ameeriklastel on endal varusid. Kaitseminister Austin ka tunnistas, et väga palju on Ukrainasse ära antud. Kõik on arusaadav. Esimene ja kõige suurem asi on see, et tööstus saaks veelgi suuremaks oma tootmise. Sellepärast, et kui tööstus suuremaks oma tootmist ei saa, siis ei saa ka meie näiteks sellesama uue lisanduva Eesti maksumaksja raha eest moona osta. Ja seetõttu ma arvan, et järgmised kohtumised peavad tulema juba Lockheed Martiniga ja tööstuse poolega, et me saaksime neile anda signaali, et oleme valmis ostma. Aga selleks peab tööstus kiiremini tööle hakkama. Meid ei rahulda, kui saame näiteks raketid kätte 2027–2029"
Sellest artiklist saan ma aru, et USA ei ole täna veel isegi võimeline sellises koguses moona tootma nagu meie soovime. Kas eestlaste 1,6 miljardit on piisav summa, et usakad oma tööstuse sellel vajadusele järgi aitavad? Ma olen kindel, et Ukraina vajadused olid ja on Eesti omadest kordi suuremad ja selle peale pole ilmselt tööstus järgi astunud?
"Üks asi on see, et palju ameeriklastel on endal varusid. Kaitseminister Austin ka tunnistas, et väga palju on Ukrainasse ära antud. Kõik on arusaadav. Esimene ja kõige suurem asi on see, et tööstus saaks veelgi suuremaks oma tootmise. Sellepärast, et kui tööstus suuremaks oma tootmist ei saa, siis ei saa ka meie näiteks sellesama uue lisanduva Eesti maksumaksja raha eest moona osta. Ja seetõttu ma arvan, et järgmised kohtumised peavad tulema juba Lockheed Martiniga ja tööstuse poolega, et me saaksime neile anda signaali, et oleme valmis ostma. Aga selleks peab tööstus kiiremini tööle hakkama. Meid ei rahulda, kui saame näiteks raketid kätte 2027–2029"
Sellest artiklist saan ma aru, et USA ei ole täna veel isegi võimeline sellises koguses moona tootma nagu meie soovime. Kas eestlaste 1,6 miljardit on piisav summa, et usakad oma tööstuse sellel vajadusele järgi aitavad? Ma olen kindel, et Ukraina vajadused olid ja on Eesti omadest kordi suuremad ja selle peale pole ilmselt tööstus järgi astunud?
Minu arusaam asjast on : Kui hr. Martin Herem on käinud välja summa 1,6 miljardit siis see pole laest võetud vaid on usaldusväärne ja põhineb arvutustel , analüüsil jne erinevalt poliitikute poolsest tuulelipuna siia sinna keerlemisest .
RKIK`i juht ütles, et kui lähiajal teha ära otsus hankida 1,6 miljardi euro eest laskemoona, jõuaks see kohale aastatel 2027-2028.
Siin on juba error see Pevkuri jutuga. Ehk see ei ole aktsepteeritav. Ehk kui KM seda moodi ennast väljendab siis võiks selgitada, et kuidas sellega ikkagi on. Ilmselgelt seda moona 2026 aaastal kätte ei saa. Mis siis alternatiiv on? Ostetakse usakatelt ladudest vana moon välja?
Siin on juba error see Pevkuri jutuga. Ehk see ei ole aktsepteeritav. Ehk kui KM seda moodi ennast väljendab siis võiks selgitada, et kuidas sellega ikkagi on. Ilmselgelt seda moona 2026 aaastal kätte ei saa. Mis siis alternatiiv on? Ostetakse usakatelt ladudest vana moon välja?
Mina omas rikutuses kahtlustan : "Kuskil" on kompetentsi puudus ehk valed inimesed on otsustamise juures , see kumab läbi mitmes teemas , nii relvahangete juures ja üldse laiemalt .
Tore teada. Mina ka ei kahtle ei Heremi ega 1,6 miljardi väljaarvutamise usaldusväärsuses. Kui ma lähen ostma näiteks arvutit või autot, siis ma ka ei kahtle müüjas või hinnas, aga ometi ei käi asi nii, et "Palun, siin on raha, andke mulle selle eest üks arvuti/auto." Seda enam 1,6 miljardiga - on elementaarne, et maksumaksjale (rahastajale!) esitatakse, kasvõi puht lugupidamisest, natuke detailsem aruanne, kui "1,6 miljardit laskemoonaks lähimate aastate jooksul". Kui selline lugupidav lähenemine aitab inimesi soodsamalt häälestada maksu maksma, siis on sellest ka praktiline kasu.
Ja nii ongi, aga kuna tegemist on keskmisest tundlikuma teemaga siis avalikku meediasse siiski keegi neid arvutuskäike ja täpseid arve ja tüüpe ei paiska. Muidu võiks ju samamoodi Eesti kaitseplaanid kahtluse alla seada, et kuidas me siis niisama lihtsalt usume, et kaitstud on. Näidake ikka täpseid plaane..aksel90 kirjutas: ↑24 Juul, 2024 11:09Tore teada. Mina ka ei kahtle ei Heremi ega 1,6 miljardi väljaarvutamise usaldusväärsuses. Kui ma lähen ostma näiteks arvutit või autot, siis ma ka ei kahtle müüjas või hinnas, aga ometi ei käi asi nii, et "Palun, siin on raha, andke mulle selle eest üks arvuti/auto." Seda enam 1,6 miljardiga - on elementaarne, et maksumaksjale (rahastajale!) esitatakse, kasvõi puht lugupidamisest, natuke detailsem aruanne, kui "1,6 miljardit laskemoonaks lähimate aastate jooksul". Kui selline lugupidav lähenemine aitab inimesi soodsamalt häälestada maksu maksma, siis on sellest ka praktiline kasu.

- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Herem on ju ise öelnud, et 1,6B on murdosa moonast, mis oleks vaja tõenäolise VA ründeüksuste purustamiseks põhiliselt lähikontaktita. See sisaldab juba liitlaste panust, kuskilt jooksis läbi, et tegelik vajadus on 4,2B.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vahet ei ole kas on vaja 1,6 või 5 miljardit. Isegi see ei ole oluline, millist tüüpi moona ja kui palju konkreetselt täpselt soetama hakatakse
Minu arust on lahti selgitamata jäänud mõningad asjad:
1. Kuidas see otsus vastu võeti NATO tippkohtumisel ja kes sellele otsusele alla kirjutas?
2. Kas see inimene sellel hetkel kui alla kirjutas teadis, et seda raha ei ole olemas?
3. Kas NATO tippkohtumisel määrati ka mingi ajaraamistik, milla vajalik kogus peab soetatud olema?
4. Ilmselt said ka teised riigid kohustuse laskemoona tagavara reaalse vajadusega kooskõlla viia, kas siis arvestati ka laskemoona tööstuse võimekusega seda moona toota?
5. Ja millist summat siis ikka vaja on 1,6 või ca 5 miljardid? Või on see 5 miljardi jutt selline, et ehmatame valitsust muuseas suuremate numbritega, et see 1,6 miljarditki kätte saada? Kui palju himarsi moona siis 5 miljardi summa sees oli? Esikoht maailmamõistes sellise moona omamisel?
6. Kui kiiresti siis ikka seda moona vaja on? 2026? Pevkur ütles, et kui tuleb 27-29 aastal siis on kehvasti?
7. Miks siis juhtub kui 2026 seda moona ei saa?
Lisaks veel:
8. Kas seda moona peab usa käest ostma oma raha eest või on meil ettenähtud ka usa abi usa firmade käest seotamisel? Nagu seni on praktiseeritud
9. Kas piiri taha peab kindlasti eesti oma üksused tuld andma või sõjalise konflikti korral võiks näiteks ka usakad oma Himars üksused seda teha või soomlaste 64 f35`t katta seda võimekust?
Minu arust on lahti selgitamata jäänud mõningad asjad:
1. Kuidas see otsus vastu võeti NATO tippkohtumisel ja kes sellele otsusele alla kirjutas?
2. Kas see inimene sellel hetkel kui alla kirjutas teadis, et seda raha ei ole olemas?
3. Kas NATO tippkohtumisel määrati ka mingi ajaraamistik, milla vajalik kogus peab soetatud olema?
4. Ilmselt said ka teised riigid kohustuse laskemoona tagavara reaalse vajadusega kooskõlla viia, kas siis arvestati ka laskemoona tööstuse võimekusega seda moona toota?
5. Ja millist summat siis ikka vaja on 1,6 või ca 5 miljardid? Või on see 5 miljardi jutt selline, et ehmatame valitsust muuseas suuremate numbritega, et see 1,6 miljarditki kätte saada? Kui palju himarsi moona siis 5 miljardi summa sees oli? Esikoht maailmamõistes sellise moona omamisel?
6. Kui kiiresti siis ikka seda moona vaja on? 2026? Pevkur ütles, et kui tuleb 27-29 aastal siis on kehvasti?
7. Miks siis juhtub kui 2026 seda moona ei saa?
Lisaks veel:
8. Kas seda moona peab usa käest ostma oma raha eest või on meil ettenähtud ka usa abi usa firmade käest seotamisel? Nagu seni on praktiseeritud
9. Kas piiri taha peab kindlasti eesti oma üksused tuld andma või sõjalise konflikti korral võiks näiteks ka usakad oma Himars üksused seda teha või soomlaste 64 f35`t katta seda võimekust?
- Chupacabra
- Liige
- Kontakt:
Osaliselt vastab sinu küsimustele asjaolu, et mõni infokild on sinust mööda läinud. Hetkel linki otsima ei hakka aga siit foorumist on kah läbi käinud:
Üks osa moonast ostetakse kaitse-eelarve sees. Teine osa soetati/soetatakse varasemate aastate erakorraliste eraldistega ja kolmas osa siis selle räägitud 1,6 miljardi eest.
Üks osa moonast ostetakse kaitse-eelarve sees. Teine osa soetati/soetatakse varasemate aastate erakorraliste eraldistega ja kolmas osa siis selle räägitud 1,6 miljardi eest.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Moonaostu raha kokkuajamist on takka tõuganud:
1. asja avalikuks saamine - Pevkur lükkas selle sujuvalt kalevi alla.
2. reaalne oht, et Trump saab USA presidendiks ja algab julgeolekuvaakum.
1. asja avalikuks saamine - Pevkur lükkas selle sujuvalt kalevi alla.
2. reaalne oht, et Trump saab USA presidendiks ja algab julgeolekuvaakum.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Akf isontsi poolt esitatud küsimused saab foorumit lugev kiireim ajakirjanik valitsuse või ministeeriumi pressikonverentsil ilma muudatusi sisseviimata kasutusele võtta 

Allkirja NATO kohustusele saab Eestis panna valitsus või siis keegi valitsuse poolt volitatu.
Vaevalt Vilniuses NATO tippkohtumiselt peaminister ja kaitseminister puudusid ning kui nemad kohal siis võisid mõlemad allkirjastajad olla.
Vaevalt Vilniuses NATO tippkohtumiselt peaminister ja kaitseminister puudusid ning kui nemad kohal siis võisid mõlemad allkirjastajad olla.
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline