Ville ja tema Vickers, oli: Ettepanek teha uus teema

Reeglid, arvamused, ettepanekud
Luciano
Liige
Kontakt:

Ville ja tema Vickers, oli: Ettepanek teha uus teema

Postitus Postitas Luciano »

kahevõitlus: Vdreving ja Arnold
Kasutaja avatar
masin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas masin »

Hehehe, hea mõte.
Dulce et decorum pro patria mori est!
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Parem pealkiri oleks "Riik vs. harrastus-arheoloogia".
Huvitun maisest rasketehnikast.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Tere kõigile vaestele ja rõhututele!

Kuna vastav teema on juba lukus ja siin selline tore algatus, siis pean vajalikuks peatuda mõnedel väidetel. Kõigepealt on päris kummaline lugeda etteheiteid, et Unt on tellinud artikli. Kui see isegi oleks nii olnud, siis mis sellest? Kõik, kes te siia kirjutate, ärge langege illusiooni kütkesse, et see on sauna eesruum, kus meestega õlut libistades arvamusi vahetate! Mis hetkel kirjutatud, on järgmisel hetkel lugemiseks kättesaadav ka Uus - Meremaal. Peab muidugi tunnistama, et isegi teinekord selle familiaarse õhkkonna ohvriks langetud. Ajakirjanikud - milline üllatus - satuvad teinekord ka ise teemadele, mis neid huvitavad.
Alo Lõhmus on ka hariduselt ajaloolane, mitte ajakirjanik, nagu mulle äsja teatavaks sai. Mina sain sellest kuulipilduja loost teada koos teiega, kallid kaasfoorumlased. Mida teie tegite, seda ma ei tea, mida mina tegin, sellest on suur osa näha ka vastavas teemas minu postitustena. Paraku mitte kõik tegevused ei ole toimunud teie õiglaste silmade all ja kuna nii Villel kui minul on mäluga mingeid probleeme, siis vaatasin üle omavahelise kirjavahetuse sel teemal. Tõesti, mul on sügavalt piinlik, et heitsin Villele varju, seostades teda kuidagi Kalevipoja mõõgaga. Kuna ma ei ole katoliku preester ja Ville ei käinud minu juures pihil, siis pean avaldama valitud lõike meie kirjavahetusest, sest peeglisse vaadates hakkan varsti ise ka arvama, et näen sealt kaamlit.
Kellelt: Arnold
Kellele: vdreving
Postitatud: 14 Dets 2006 7:22 pm
Pealkiri: Toonela
Tere Ville, Sa mu igavene peavalu!
Sa, kurat, ise ka aru saad, mille Sa välja oled tuhninud? /.../ annab Sulle EW 90. aastapäeva pidustuste "kuldkutse" ja omalt poolt võin mainida, et võid ka normaalset leiutasu saada, kui...
Kui see "Toonela" kuulipilduja peaks Sinu nõnnanimetatud restauraatorite poolt kuidagi kahjustatud saama, eriti see vaskplaat, siis ära kaastunnet oota! Loodetavasti ei ole riigile kuuluv leid hetkel selliste idiootide käes, nagu /......../, kes tsaariaegse miinipilduja terasharjaga haljaks lasid? Võta kohe ühendust, Sinu telefon on väljas.
Arnold

Kellelt: vdreving
Kellele: Arnold
Postitatud: 16 Dets 2006 11:23 am
Pealkiri: Re: Toonela

Kuulipilduja nagu kuulipilduja ikka,mis seal ikka nii erilist? Väljalaskeaasta 1911,ilmselt tapnud palju erinevates mundrites inimesi,kui kulumisastet vaadata./......../Ma ei saa aru,mis kuradi kamm selle asja ümber on? Minupärast olgu see või kalevipoja enda isiklik toru,miks asja ümber nii suur kära on? Praeguseks on juba ühendust võtnud neli ostjat,kolm välismaalt ja üks kohalik. Summad on head ja mis seal salata,eks ta müüki läheb.Vabat raha on vaja,kuna kevadel hakkan klaasimuuseumi laiendama.Muidugi oleks soliidne,et asi riiki jääks,kuid mulle sellest riigist nagu aitab.Kurat ma olen ca . kolmsada tonni maha matnud,et päästa baltimaade suurima klaasimanufaktuuri ajalugu ja riigilt pole sittagi saanud. Köik ainult räägivad,et tänuväärne ettevõtmine ja vajalik asi. Ka seda kogu on tahetud väga hea papi eest saksamaale osta,aga see jääb,kuna on seotud perekonna traditsioonidega.

Peale sellise kirja saamist informeerisin ma Muinsuskaitseameti juhtkonda ja kui ajakirjandusse ilmus teade, et politseisse on toodud rariteetne kuulipilduja, siis tehti politseile ametlik järelepärimine, et täpsustada asjaolusid ja otsida tekkinud võimalikule probleemile lahendus.
Vastus laekus politseist paar päeva enne laupäevast "Postimehe" artiklit ja ei minul, ega kellelgi teisel Muinsuskaitseametist polnud mingit vajadust ajakirjaniku rinnale pisaraid valama minna. Küll kukkus Ville 6.märtsil portaalis oma tavapärast koomuskit etlema, mille peale mul lõpuks juhe kokku jooksis. Siit ka küsimus austet FW Antonile, kelle teadmistest ma väga lugu pean: Kes siin mis sitta kokku keeras ja millises järjekorras?
Kui keegi tahab korraga nii „na*** sestj i kilku jest“, siis tuleb ka võimalike tagajärgedega arvestada. Igasugused rahulikud kokkulepped minu puhul tähendavad seda, et vastaspool peab olema aus. Seda viimast „kaupa“ on aga Drevingul alati defitsiidiga leidunud ja meie värvikas tutvus läbi aastate koosnebki sellistest „kokkulepetest“.
Ma ei ole pika vihaga ja kui mees on asjaliku jutuga tulnud oma muresid kurtma, siis püüdnud alati aidata. Öelgu ainult, et ei ole! Tavaliselt aga jõuame mingi aja järel jälle sellisesse punkti nagu täna siin.
Kui veel keegi ei tea, siis ma olen ühena vähestest (see ei ole etteheide teisiti otsustanuile) liikmetest oma esimesest postitusest alates esinenud oma nime all ja pole kunagi teinud saladust, kes ma olen ja kellena töötan. Läbiva teemana olen alati rõhutanud, et ärge rüüstake haudu, ärge kaevake mälestistel jne. Samas on ülimalt rumal mulle esitada mingeid nõudeid suhtlusportaalis esinemise puhuks, viidates minu ametile.
Korrastage oma mõttemaailma! Eriti hale on üks kärnane tegelane, kes oma vahkvihas üritab Postimehe kommentaariumis mulle minu väljaütlemisi ja ka endapoolseid väljamõeldisi anonüümselt „kõrge moraali postamendilt“ pähe valada. Ma ei karda selliseid pasavilesid – võtke teadmiseks!
Kui veel artikli juurde naasta, siis väljend „et relv on muusemis eksponeerimise jaoks juba liiga rikutud“ on artikli kirjutaja poolt esitatud emotsionaalse oletusena ja sellisena tulekski seda võtta. Eks ekspertiis näitab, mis ja kuidas. Kuigi lõplikku tõde enam ei selgu. Midagi ehk siis, kui tehtud toimingud on järjekorras fotodena fikseeritud, aga tavaliselt „restauraatorid“ selliste pisiasjadega pead ei vaeva. Restaureerimine on teadus ja filosoofia, antud teemas ei pea vajalikuks sellel pikemalt peatuda, seda enam, et juba üle kümne aasta ei tööta ma muuseumi konservaatorina.

Ja midagi naljakat selles jamas küll pole! Uskuge mind.
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

1911.aasta? Vickers võeti relvastusse 1912.aasta novembris.Kas aastaarv on valesti loetud (tavaliselt neil aastaarve peal ei ole) või on tegu nii haruldase relvaga, mille kõrval selle kasutamine Toonelal muutub väga ebaoluliseks seigaks.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Olen siin teemas oma suu kinni hoidnud, aga see lõik
Praeguseks on juba ühendust võtnud neli ostjat,kolm välismaalt ja üks kohalik. Summad on head ja mis seal salata,eks ta müüki läheb.Vabat raha on vaja,kuna ...
Siit ka minu küsimus vdrevingule.
Sa ikka mõistad kui olulise asja Sa leidnud oled :?:
Vabadussõda on minu arvates kõige tähtsam sõda eestlastel, kus me osalenud oleme, mis kõige tähtsam edukalt.
Isegi väga edukalt kui arvestada jõudude vahekorda ja tulemust.
See sõda on sõda mille üle võime uhkust tunda.
Selle sõja tulemus on Eesti riik.
Vähe on säilinud sellest sõjast relvastuse osas.
Nii, et minu palve Sulle on kui vähegi rahakott võimaldab ära müü seda eset välismaale.
Minu tagasihoidlik arvamus on, et sellise eseme koht peaks olema muuseumis, et seda saaksid uudistada ka tulevased põlved.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas meesmetsast »

Mulle tundus see rohkem irooniliselt..kuid kes seda jälle teab :x
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Mina ei olnud irooniline vaid täiesti siiras.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
meesmetsast
Liige
Kontakt:

hugo1 kirjutas:Mina ei olnud irooniline vaid täiesti siiras.
Mina mõtlesin seda vdrevingu juttu teemal, et müüb maha...
Krapp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Krapp »

meesmetsast kahtleb[Mulle tundus see rohkem irooniliselt..kuid kes seda jälle teab ]

Ja mina mõtlesin veel, et naiivsus on ainult minusuguste algajate privileeg.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

ausus.

Postitus Postitas hillart »

Ausus on halvakspandavalt naiivsus vaid rikutud môtlemisega persoonidele. :oops: :oops: :oops:
Mina, näiteks ei pea ausust naiivsuseks ja taunitavaks omaduseks.
Seda eelnevat, noh, nii repliigi môttes. :lol: :lol: :lol: :lol:
Viimati muutis hillart, 21 Mär, 2007 21:57, muudetud 3 korda kokku.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Krapp kirjutas:meesmetsast kahtleb[Mulle tundus see rohkem irooniliselt..kuid kes seda jälle teab ]

Ja mina mõtlesin veel, et naiivsus on ainult minusuguste algajate privileeg.
Tundub, et pead edasi mõtlema :(
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

Krapp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Krapp »

Hillart ütles [Ausus halvakspandavalt naiivsus vaid rikutud môtlemisega persoonidele.Mina, näiteks ei pea ausust naiivsuseks ja taunitavaks omaduseks.]
Ega ausust ja naiivsust saagi ühte patta panna.
Olles lugenud "Postimehe" artiklit ja eelnevalt ka paar postituse eespool ilmunud ametnikuhärra ja V.Drvingu kirjavahetust, jääb tõepoolest arusaamatuks, kui mees metsast leiab pärast nii lahtise teksti lugemist võimaluse näha V.Drevingu poolset irooniat. Sel puhul tekib minul küll küsimus, kas tegu on naiivsusega "püha lihtsameelsuse" mõistes või naiivitsemisega, mis ju hoopis kavalamate meeste mäng.
propatria
Moderaator
Kontakt:

Re: ausus.

Postitus Postitas propatria »

hillart kirjutas:Ausus halvakspandavalt naiivsus vaid rikutud môtlemisega persoonidele. :oops: :oops: :oops:
Mina, näiteks ei pea ausust naiivsuseks ja taunitavaks omaduseks.
Seda eelnevat, noh, nii repliigi môttes. :lol: :lol: :lol: :lol:
OT elu jooksul omandatust:

1. Valega ei jõua kaugele (valel on lühikesed jalad jne.), kuid aususega ei liigu üldse paigast...

2. Õige hõlma ei hakka keegi (kuid kraedpidi tiritakse teda küll sagedasti...)

Teemasse puutuvast jutust niipalju, et eks ole kogu seda nn kuulipilduja lugu käivitavaks jõuks ikka raha...
Aastaid kestnud vimm surnukontide eest saadava raha pärast...

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist