Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
vanahalb
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas vanahalb »

Lehmakomm?
https://www.ohtuleht.ee/toidutare/73449 ... ehmakommid
või
https://nami-nami.ee/retsept/3449/koorekaramellid
või veel kuskilt retseptiraamatust...

Kommentaarides on ikka rõhutatud et keetmine on pikk ja ei tohi olla kärsitu :)
olevtoom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olevtoom »

vanahalb kirjutas: 26 Juul, 2024 21:39 Lehmakomm? ...
Just-just. Vene ajal sai samasugust maiust tehtud kondenspiimast, selle purki kolm tundi keetes.
Kremli troll.
EiTahaÖelda
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EiTahaÖelda »

Hoolimata riigikorra vahetusest on 3h keedetud kondens endiselt sama maitsev! Odav, lihtne ja imeline. Säilib mõnda aega ka lahtisena.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Rääkides kondenspiimast, siis üks minu endaga juhtunud nali elust enesest. Juhtus mingi aeg peale N. Liidu lõppu.
Õnnestus kuskilt poest (või hoopis äkki turult, enam ei mäleta) leida jälle seda vana head sinisekirju etiketiga kondenspiima. Sai siis kodus hakatud uurima, et kus tehtud. Ja ohhoo! Tšornobili piimakombinaat, Ukraina :shock: (või oli kirjapilt veel isegi venepäraselt Tšernobõl). Ma olin hetkeks kaunis kahevahel - kas peaks nüüd seda purki rohkem mitte käppima ja päästjad kohale kutsuma või siiski prooviks? Kuna ei tulnud nagu meelde, et kuskil kiiritustõve juhtumitest juttu oleks olnud, otsustasin ikka proovida. Maitses nagu vanasti ja elus olen siiani. Aga noh, omal ajal muudkui räägiti ikka Tšernobõli avariist, mitukümmend km eemal olevast Pripjatist polnud nagu kusagil juttu. Või siis ei osanud tähele panna.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Muu on küll selline tunne et akf Manurhin luges peenes kirjas Ternopili asemele Tsernopil ja haaras juba telefonitoru :D
Ternopili või vene moodi Ternopoli piimakombinaat on tänagi käigus. Ma ei tea kas sellise sinise sildiga kondentsi ka tehakse.
Elmu
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Elmu »

olevtoom kirjutas: 26 Juul, 2024 21:52
vanahalb kirjutas: 26 Juul, 2024 21:39 Lehmakomm? ...
Just-just. Vene ajal sai samasugust maiust tehtud kondenspiimast, selle purki kolm tundi keetes.
Omast kogemusest võin öelda, et survepotis saab oluliselt lühema ajaga.
Ainult see ei tohi olla tripist avatav purk - sellega saab nalja palju :)
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

vanahalb kirjutas: 27 Juul, 2024 6:10 Muu on küll selline tunne et akf Manurhin luges peenes kirjas Ternopili asemele Tsernopil ja haaras juba telefonitoru :D
Ternopili või vene moodi Ternopoli piimakombinaat on tänagi käigus. Ma ei tea kas sellise sinise sildiga kondentsi ka tehakse.
Ma polnud ainus, kes seda silti luges, mõned inimesed said pärast veel naerda, kui purk juba tühi oli (vaevalt, et mitu inimest üht asja valesti loeks). Kommenteerisid, et nüüd hakkad sa pimedas helendama 8) .
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Kustuta valgus ja kohe näha.
Ma läksin 9. mail vene kroonusse ja viimased päevad lebotasin ühe emasema inimesega päikse käes. Nude. Veel ei helenda .Kuigi see pilv oli meie kohal.
Mai 1986 siis.
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

vanahalb kirjutas: 27 Juul, 2024 6:10 Muu on küll selline tunne et akf Manurhin luges peenes kirjas Ternopili asemele Tsernopil ja haaras juba telefonitoru :D
Meenub juhus, kus tudeerisin hügieenilise huulepulga infosilti. Toodetud Poolas, Auschwitch! Tekitas korraks segaseid tundeid, aga uuesti lugedes oli tegemist siiski hoopis teise, üsna sarnase nimega linnaga.
Kui on probleem, tõmba lõuga
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Nägemine sul hea, kui nii peent kirja näed.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Eks igasugu asju on juhtunud. Nondelsamadel segastel üheksakümnendatel, kui turult igasugust kraami osta sai, juhtus ka sedasi, et kui üks mu tuttav näljasena koju jõudnud, tõmbas külmkapi lahti, nägi seal toodet nimega "Korea vorst", tegi sellega kiiresti omale võileiva ja leidis päris maitsva olevat - näed siis, päris hüva kraami toovad sealt teiselt poolt maakera. Tahtis veel ühe leiva teha, vaatas silti veidi tähelepanelikumalt... Eee... nojahh... :? Kas see peaks nüüd viitama antud toote tarbijate sihtgrupile või hoopis valmistamisel kasutatud toorainele?
ahto42
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ahto42 »

Neid koerakonservi lugusid olen kuulnud küll
Üks rekkajuht samamoodi pimedas toas pani konservid sõidule kaasa, aga sööma hakates tundus kuidagi kondine. Kui kabiin itule põlema pani, siis nägi Chappy't.
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Peale seda suurt pauku müüdi Viljandis EVE platsis ilusaid punaseid viinamarju. Päris pikk järjekord oli. MIna muidugi koolipoisina küsisin müüjalt selge kõva häälega: " Kas need on need Tšrnõbõli omad?" Terve järjekorra rahva keeras näo minu poole. Kõik olid vakka.....
T.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

1992. a. kui ma Rootsis käisin, tõin sealt oma koerale ühe kotitäie Chappy koeraküpsiseid. Koer neist väga vaimustuses polnudki, nosisingi lõpuks suurema jao ise nahka. Küpsised nagu küpsised ikka.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Käisin kord loomaarstil koera süstimas ja möödaminnes tutvusin premeerimispaladega müügiriiulis. Mille peale tohtriproua kiitis, et igati söödavad on, avas lauasahtli ja pistis sellest pakist tüki põske ning pakkus mullegi. Võtsin mitu pakki ja tekitasin paari järgneva kuu jooksul furoori, lastes tuttavatel esmalt pool pakki "väljamaa komme" keresse imeda ning teatades seejärel, mida nad täpsemalt sõid...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist