Demograafia

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Re: Demograafia

Postitus Postitas Smith »

Mina võin ausalt öelda, et kolmandat last planeerides oli majanduslik aspekt olulisel kohal - suurem auto, suurem eluase, umbes aasta/poolteist tuleb pärast vanemahüvitise lõppu hakkama saada minu palgaga jne. Lasterikka pere toetus võttis selle rahalise poole takistuste nimekirjast maha ja aastane titt on kodus. Mis, aga pärast seda on toimunud- toetust langetati ja nüüd äkki kaotatakse sootuks või muudetakse vajaduspõhiseks. Kui nüüd see ära käkitakse siis võin ausalt öelda, et olen riigis pettunud. Riik annb sõna, riik võtab sõna. Sellised vangerdused seinast-seina nüüd küll pereplaneerimisele positiivselt ei mõju. Ebakindlus on ikka igal tasandil, pereplaneerimine eeldab stabiilset tulevikunägemust.
Viimati muutis Smith, 27 Juul, 2024 23:35, muudetud 1 kord kokku.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
mäger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mäger »

Meil neljanda lapsega sama tunne... aastane kaotus 9720 eurot. See nö suur sissetulek on ju ka ületööga tekkinud. Eks tuleb omale 4. töökoht veel juurde tekitada. Ma ausalt öeldes ei kujuta ette, mille arvelt meie pere kokku tõmbab, jääb selline ots-otsaga toimetulek ainult. Kui kõrgharidus ka tasuliseks läheb, siis meie lapsed ka tööl käivate vanematega jäävad küll koolitamata. Ühe lapsega peres saab selliselt illikuku ära koolitada, kellel on võimalust olnud koolifondi neid kümneid tuhandeid koguda.
otsin puude taga metsa
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

Meie kolmas sündis küll juba 8 aastst tagasi,aga peres on täna 14 ,12 ja 8 aastane. Mulle jäi meie toreda sotsaalministri jutust kõrva ,et 3 lapsega pere saab tavalise sõiduautoga ilusti hakkama sest kõik kolm last mahuvad tahaistmele ära. Ministri proual endal vist lapsi ei ole? 14 aastane noormees on 1,8 m pikk ja ei ole just buchenwaldi atleet. Ühesõnaga riik annab lubaduse ja riik võtab lubaduse. Ja minul veel 10 aastat reservteenistust teha. Võtke need toetused ära ja minu aja ,tervise, ja tahte saab 100% minu pere . Oma kodusel hoiul kola pärandan hea meelega ministri prouale.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

https://www.err.ee/1609409056/valitsus- ... s-muutmist
Möödunud aasal tasus sotsiaalkindlustusamet riiklikke perehüvitisi kokku 840 miljonit eurot. Igasugusteks peretoetusteks – sünnitoetusteks, lapsetoetusteks, peretoetusteks – läks sellest 490 miljonit eurot ehk 58 protsenti. Vanemahüvitiseks ehk niinimetatud emapalgaks 349 miljonit ehk 42 protsenti. Võrdluseks, pensioniteks maksti 2,644 miljardit eurot.
Ja minister räägib Aktuaalses Kaameras sirge (demagoogitseva) näoga, et riigil pole raha peretoetuste maksmiseks. Pensionite tõusu ja indekseerimise lõoetamisest isegi ei räägita. Reformiaerakond on selgelt välja näidanud, et neid eestlaste, kui rahvuse tulevik ei huvita, vaadatakse vaid excelit ja tehakse matemaatikat, kust saab hääli. Küll immigratsioon korvab nüüd veelgi enam langeva sündivuse.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Smith kirjutas: 28 Juul, 2024 11:24Pensionite tõusu ja indekseerimise lõoetamisest isegi ei räägita.
Reaalpensionite tõusu ju ei olegi, kui Jüri Ratta erakorraline pensionitõus, mis oli ilmselge liialdus, välja jätta? Indekseerimisega tagatakse reaalpensioni samaks jäämine.

Muidugi peaks kõik toetused olema indekseeritud, see on riigi usaldusväärsuse küsimus.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

LupusII kirjutas: 28 Juul, 2024 11:12 Meie kolmas sündis küll juba 8 aastst tagasi,aga peres on täna 14 ,12 ja 8 aastane. Mulle jäi meie toreda sotsaalministri jutust kõrva ,et 3 lapsega pere saab tavalise sõiduautoga ilusti hakkama sest kõik kolm last mahuvad tahaistmele ära. Ministri proual endal vist lapsi ei ole? 14 aastane noormees on 1,8 m pikk ja ei ole just buchenwaldi atleet. Ühesõnaga riik annab lubaduse ja riik võtab lubaduse. Ja minul veel 10 aastat reservteenistust teha. Võtke need toetused ära ja minu aja ,tervise, ja tahte saab 100% minu pere . Oma kodusel hoiul kola pärandan hea meelega ministri prouale.
Läheb veidi demograafiast mööda aga osta suure tagaistmega auto nagu näiteks Škoda Superb. Sinna mahub kolm inimest istuma. Täitsa tavaline sõiduauto.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

davidsoniharald kirjutas: 28 Juul, 2024 19:02
LupusII kirjutas: 28 Juul, 2024 11:12 Meie kolmas sündis küll juba 8 aastst tagasi,aga peres on täna 14 ,12 ja 8 aastane. Mulle jäi meie toreda sotsaalministri jutust kõrva ,et 3 lapsega pere saab tavalise sõiduautoga ilusti hakkama sest kõik kolm last mahuvad tahaistmele ära. Ministri proual endal vist lapsi ei ole? 14 aastane noormees on 1,8 m pikk ja ei ole just buchenwaldi atleet. Ühesõnaga riik annab lubaduse ja riik võtab lubaduse. Ja minul veel 10 aastat reservteenistust teha. Võtke need toetused ära ja minu aja ,tervise, ja tahte saab 100% minu pere . Oma kodusel hoiul kola pärandan hea meelega ministri prouale.
Läheb veidi demograafiast mööda aga osta suure tagaistmega auto nagu näiteks Škoda Superb. Sinna mahub kolm inimest istuma. Täitsa tavaline sõiduauto.
Mjah.... eks inimesed on kasvanud küll aga Superbisse võiks ikka 5 mahutada (nagu NSVL ajal sapakasse elevante. 2 ette, 3 taha) (Ja mahtus ka, isiklik rekord oli M412 kuhu jaanipäeval 1990 mahutati 14 .... ma ei mäleta kui alumine ma olin, kuid elu sees pole mind nii palju tüdrukuid nii lähedalt ümbritsenud)
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Superb ja suur auto , kuidas võtta , jalaruumi on küll , kuid kolme laste turvatooli tagaistmel kasutada on äärmiselt ebamugav , hakkama muidugi saab ka ford focusega , näiteks
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Tegelikult on karm kui palju erineb automaks sama mudeli kaubikul ja suurperel vajalikul bussil. Kõik on sama, aga ühel on lihtsalt istmed sees (passis sõiduki liik muidugi teine) ja maksul kohe üle poole otsas. :wall:
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Hea elu ajab inimesi hulluks ja tõstab nõudmiste taset!
Mul olid kolm teismelist last 3-silindrilise VW Polo tagaistmel, ise naisega ees ja sai kogu Eesti läbi kooserdatud. Talvel oli veidi kitsam, kuid olime rõõmsad sellegi üle, sest ikkagi uuena ostetud.

No ei ole asja, mille üle kurta ei saa! Kui lapse muretsemine jääb just eramaja pinna ja auto suuruse taha, siis on asi ikka TÄPE! :oops:

Puht isiklik arvamus!
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Üritage 3 lasteistet panna tagaistmele, vahepeal vahelduseks keskmine laps välja võtta (st üle teiste ronides) jne.

Aga see pole case. Case on see, et pensionäride häältest ilmajäämine võtab igal poliitklounil põlve värisema, titemammadest võib aga õkva üle lasta.
Saame neid negatiivseid sündivusrekordeid alles näha!
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 28 Juul, 2024 11:51
Smith kirjutas: 28 Juul, 2024 11:24Pensionite tõusu ja indekseerimise lõoetamisest isegi ei räägita.
Reaalpensionite tõusu ju ei olegi, kui Jüri Ratta erakorraline pensionitõus, mis oli ilmselge liialdus, välja jätta? Indekseerimisega tagatakse reaalpensioni samaks jäämine.

Muidugi peaks kõik toetused olema indekseeritud, see on riigi usaldusväärsuse küsimus.
Pensionärid, kui suurearvuline ja lojaalne valijaskond, on meil püha lehma staatusse vaikselt tõusnud. Ma ei ole kuulnud, et vanemahüvitis või lastetoetused oleks indekseeritud, ainult pensonäride omad (milline kokkulangevus).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Smith kirjutas: 28 Juul, 2024 11:24 Ja minister räägib Aktuaalses Kaameras sirge (demagoogitseva) näoga, et riigil pole raha peretoetuste maksmiseks. Pensionite tõusu ja indekseerimise lõoetamisest isegi ei räägita. Reformiaerakond on selgelt välja näidanud, et neid eestlaste, kui rahvuse tulevik ei huvita, vaadatakse vaid excelit ja tehakse matemaatikat, kust saab hääli. Küll immigratsioon korvab nüüd veelgi enam langeva sündivuse.
Eesti praktikas on veel see "vajaduspõhine" (lastetoetus) mõeldud neile, kes Toidupanga abiga söönuks saavad. Muidu oleks sa liiga rikas. Toimetulekutoetused umbes selle "loogikaga" käivadki.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kapten Trumm kirjutas: 29 Juul, 2024 9:53
Kriku kirjutas: 28 Juul, 2024 11:51

Pensionärid, kui suurearvuline ja lojaalne valijaskond, on meil püha lehma staatusse vaikselt tõusnud. Ma ei ole kuulnud, et vanemahüvitis või lastetoetused oleks indekseeritud, ainult pensonäride omad (milline kokkulangevus).
Suurperede toetus oli indekseeritud enne, kui praegune koalitsioon selle ära kaotas. Vanemahüvitise indekseerimisel pole mõtet, sest see on ju eelmistel aastatel teenitud palgaga seotud.
muhgel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas muhgel »

Penskarid, politseinikud, päästjad, õpetajad, jne, imegu muna ja ärgu nõudku palgatõusu! Mu lastel ja mul peab autos ruumi olema, kui see just ei ole üks mu hobiautodest mida ma pean ka saama pidada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist