Küsimusi metalliotsijatest

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
tlpWFG
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tlpWFG »

Kui juba jalaväevastasele miinile komistada, siis on hilja, kui see sul häälitsema hakkab.
Niikaua, kui elu sees, relv käes ja Eestimaa pind jalge all, pole häda veel midagi.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan5.gif[/img][/url]
Kasutaja avatar
ktamm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ktamm »

Ilusad võrud. Kas see pilt on pärit avalikust allikast?
Marduuhin
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Marduuhin »

katja kirjutas:Ilusad võrud. Kas see pilt on pärit avalikust allikast?
http://www.arkeodok.com/silverhoard/index.html
Uitaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Uitaja »

Gotlandil ühe suuremaid vikingihõbeda leide - 65kg, tegi 1999a-l arheoloog Jonas Ström metalliotsija abil. Arnoldi pilt võibki sellest leiust olla: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=28723
Siin veel üks link, kus hr. Ström on must-valgel pildil näha oma tööriistadega - suure kühvliga jõuab rohkem, kui väikese kühvliga: http://www.helagotland.se/GEN_Utmatning ... &ParentID=
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Ilusad võrud. Kas see pilt on pärit avalikust allikast?
Parem klahviklõps pildil - properties - address (URL)
Kasutaja avatar
Coger
Liige
Kontakt:

Metalliotsija laenutamine

Postitus Postitas Coger »

Olen siin foorumis väga värske tegelane ning küsiks vanematelt olijatelt, kellel antud vallas konkreetne kogemus: kas metallidtektorit saab ka kusagilt laenutada a la päevaks-paariks?
Kuna olen ajaloohuviline ning armastan ka mööda metsi konnata ja olen nende retkede käigus juhuslikult ka vanadele punkri- või kaevikukohtadele trehvanud, on asja vastu huvi tekkinud. Ilmselt millegi põneva (minu jaoks põnev tähendaks hetkel ka ükskõik kui roostes kiivrijäänuseid, mürsukesta v ükskõik mida taolist) leidmise korral kasvaks huvi veelgi ja mingil ajahetkel võiks metalliotsija ka endale osta, aga esialgu sooviks nö harjutamise mõttes selle riistapuuga metsa minna.

Loodetavasti ei tundu mu küsimus väga jaburana, sest tõesti ei oska selles valdkonnas veel orienteeruda.
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Küsimus pole üldse jabur, püstitasin sama sisuga teema kunagi umbes aasta tagasi. Tulemus see, et niisama ei anna sulle otsijat keegi, küll aga on võimalik kellegagi koos põnevatesse kohtadesse kaasa minna.

Nii et reaalne lahendus on kas ise endale otsija osta või siis leida endale otsija omanikust tuttav.

Samas hea äriidee oleks teha metalliotsijate laenutus. Pakun, et turg oleks täiesti olemas :lol:.
WaA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas WaA »

Olen kuskilt kuulnud tööriistalaenutustes olevatest metalliotsijatest, ehk tasub uurida, kas ja mis massina sealt saaks.
Slinky
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Slinky »

cramost saab ka vist laenata
meesmetsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas meesmetsast »

Vaatasin ka, et sealt kus saab tööriistu (a'la liivaprits) rentida, sealt saab ka metalliotsijaid. Aga üks küsimus : kui head need on? Maksavad a'la 100 eeku päev.
Kasutaja avatar
Coger
Liige
Kontakt:

väga viis ja tänud vastajatele. Pärnus peaks Cramo täitsa olemas olema. Aga kas neil otsijatel on mingi suurem vahe kah, mida kasutatakse ehk tööriistana mingi ehitusplatsi pinnase uurimiseks või metsas käies?
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Qn inimene kellel on abi vaJA. mIKS SIIS NII_ pOORDU AITAN, LAENUTAN,EI TAHA MIDAGI,EI OLE JUST SITAD RIISTAD
vre
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vre »

Puhtalt huvist:mida Pärnu kandist leida loodad.Ei ole nagu kuulnud ,et kuskil mõni huvitav lahingupaik võiks olla?. Cramos peaks olema seade millega leiab el kaablid,met torud jms.Asi päris võimas olen näinud ,et võtab el kaablit~1m sügavuselt,kujult muidugi hoopis midagi muud,kui tava otsiad.
Kasutaja avatar
Coger
Liige
Kontakt:

vre kirjutas:Puhtalt huvist:mida Pärnu kandist leida loodad.Ei ole nagu kuulnud ,et kuskil mõni huvitav lahingupaik võiks olla?. Cramos peaks olema seade millega leiab el kaablid,met torud jms.Asi päris võimas olen näinud ,et võtab el kaablit~1m sügavuselt,kujult muidugi hoopis midagi muud,kui tava otsiad.
Kui ma nüüd ausalt ütlen, siis ega midagi väga leida ei loodagi. aga tahaks vaikselt proovima hakata ning edaspidi minna ehk kohtadesse, kus leidmise tõenäosus suurem on.
Olen oma metsaretkedel sattunud mingite punkrijäänuste peale. See võib olla ka nõukaaegne teema, sest tean, et sealkandis on sõjavägi niisama möllamas käinud, aga vot täpselt öelda ei tea. Igatahes oleks esialgu lihtsalt katsetamise eesmärgil hea see otsija metsa kaasa vedada. Fotokat tarin nagunii kogu aeg, miks siis mitte mõnda riisatpuud veel:)
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

leiab ka pärnu kandis nänni. 41 taganesid venkud ja 44 sakslased, et nii mõndagi jäi neist maha
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline