Humbrol All Purpos aerograaf

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Luciano
Liige
Kontakt:

Humbrol All Purpos aerograaf

Postitus Postitas Luciano »

Mekas müügil, 250.- maksab. Kas tasub katsetamist ja milline peaks ikkagi see kompressor olema - kas a la Koduekstras müüdav ka kõlbab või peaks ikkagi olema see pisike miljonikroonine?

Mulle on see tegevus jubedalt meeldima hakanud aga pintsliga suure pinna ja camo tegemine muudab meele mõruks. Kettenkraft ka pea-aegu valmis aga ei kipu eriti piltidega vehkima, sest kamo ikka ei meeldi. Nendel ratastel ainult hajutatud kamo päriselus näinud ja vot ei tule see pintsliga välja.
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

Mulle jäi kah see kuu tagasi silma,otsustasin siiski veel oodata.

Milline see Koduextra kompressor veel on ?
Kunagi nägin samalaadses poes kompressorit, mis oli mõeldud auto rehvide pumpamiseks,voolu sai sigaretisüütajast.
Kas mõtled seda ?
Luciano
Liige
Kontakt:

ei mitte päris, ma tõin selle Koduekstra sellepärast näiteks, et mu sõber just kelkis, et oli Koduekstrast 1000.- ostnud kompressori (naelapüssi jaoks). Ma isegi ei tea milline see on. Aga 1000.- tundub veel mõistlik hind olevat.
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

1000 on mõistlik ?

Kui mäle ei peta, siis minu poolt mainitud aparaat maksis vaevu 300 eeku.
Nägi välja umbes nii

http://www.hasmar.ee/index.php?main=252&productCat=56

nr.72853 aparaat.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Juhul kui on tegemist sellise asjandusega:
Pilt , siis eriti ei soovitaks - see riistapuu kujutab endast üsna primitiivset pulverisaatorit, millest väljuva pihustunud värvilehviku reguleerimine on praktiliselt võimatu. No kui väga norida, siis surve muutmisega vahemikus veidi rohkem-veidi vähem. Ja see ongi kõik. Laigulist kamo sellisega niisama ei joonista - ainult juhul, kui kasutada maske, mis aga väikeste udust serva nõudvate laikude puhul on rohkem kui keeruline, töömahukusest rääkimata. Midagi sellise asjandusega muidugi teha saab - näiteks dioraamide aluseid värvida, kardan et isegi suurema pinna värvimiseks mudelil ta ei kõlba, kuna pihustuvad värvipiisad ei ole ühtlase suurusega.
Aerograafiga on reeglina nii, et kui ostad kohe alguses korraliku, siis jääb edaspidine jamamine ära ja lõppkokkuvõttes säästad nii raha kui oma närve. Aga eks see on tegelikult igaühe enda otsustada, kuna võimalused ja tingimused on kõigil erinevad.
Kompressoriga on lood sellised, et kõik need Koduekstrates müüdavad kõlbavad aerograafi jaoks küll, ainus mida tuleb silmas pidada, on müratase - juhul kui elad eramus, siis tuleb arvestada ainult enda pereliikmete arvamusega, aga kui kortermajas, siis kipuvad need agregaadid liiga lärmakad olema.
Auto kummide pumpamiseks mõeldud riistapuud veavad aerograafi ära küll, aga kuna ressiiver ja reduktor puuduvad, siis on väljuv õhuvool pulseeruv, ning ühtlasest survest ei maksa unistadagi. Samuti ei ole selliste asjanduste ressurss teab kui suur - nad on mõeldud siiski ühe-kahe kummi täispumpamiseks, mille järel saavad pikema puhkuse. Aga eks siingi otsustab igaüks ise.

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

Miramax kirjutas: Kui mäle ei peta, siis minu poolt mainitud aparaat maksis vaevu 300 eeku.
Nägi välja umbes nii
Siis peab käima ju autos värvimas :D

Fossiil, tänud põhjaliku vastuse eest. Jätan siis ostmata. Ma niigi hädas oma värvimisega ja kui siis veel kehva aparaat ka oleks :)
Aga praegu olen näinud ainult Kullos ühte aerograafi müügil. Kas sellega kogu valik piirdubki või on neid ka muudes eluvaldkondades müügil? E-bay äkki?[/quote]
fossiil
Liige
Kontakt:

Kui Kullosse juhtud, siis küsi kas Aztek -i lihtsamat varianti saab tellida - midagi niisugust: http://naturecoast.com/hobby/images/az4702.jpg
, see kujutab endast mingit 1500 eegust väljaminekut, aga usun et pärast selle ostmist on mure murtud. Muidugi on interneti teel võimalik tellida mida iganes, aga nende riistapuude hulgast, mida ise näinud olen, on parema mulje jätnud Iwata ja Aztek, viimase juures jätab kasutamise lihtsus veel eriti hea mulje.

Urmas.[/img]
Luciano
Liige
Kontakt:

Tänud, uurin asja.

Järgmisena tahaksin näppida ühe Panzerkampfwagen IV (A, B või C) kokku - mis fima oma peaksin eelistama. Paistab, et see on kõikidel tootesarjas olemas.
fossiil
Liige
Kontakt:

Kui pead silmas Panzer IV varasemaid variante, siis on kaks võimalust - Tristar või Dragon. Igal juhul vali Tristar - Dragonil on siiski üksjagu rohkem puudusi ja ebatäpsusi.
Aga Ausf. A varianti minuteada keegi veel ei paku?

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

Varasemat varianti sooviks jah. Küsin siis Kullost Tristari. Tänud

Ja kui juba küsimiseks läks - siis mis värviga tegelikult mürskudele ja MG lindile selle kõige õigema tooni saab - juhendis kirjutatud Gold kõlab kuidagi kahtlaselt. Kas ei peaks olema pigem mingi brass või midagi sarnast? Mekas muidugi ei olenud eriti midagi valida teemasse.

Kaspar
milpilt
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas milpilt »

Ise olen näinud sellist "kompressori" varjanti:
autopumbaga pumbati pall täis ja siis võeti sealt suruõhku.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Läheb küll püstitatud teemast mööda, aga kuna jutuks tuli, siis targutan ka korra Tristar - Dragon teemadel

Tristaril on kokkupanemise loogika ääretult keeruline ja sellest tulenevalt ka pahteldamist ja lisaviimistlemist vajavaid kohti rohkem - et eks see ole natuke kahe otsaga asi.

Viimasest Tristar'i kogemusest lähtuvalt eelistan edaspidi siiski Dragonit Tristarile, aga eks see ole jälle minu isiklik tragöödia.
fossiil
Liige
Kontakt:

Kõik olenebki alati sellest, et mida mudelit ostes silmas pidada - juhul kui eesmärgiks on kokkupaneku lihtsus, siis võiks ju ehk hoopis vana Tamiya Pz IV D ette võtta - lihtne kokku lapata ju küll.. :wink: Aga millegipärast seda enam eriti ei taheta, ikka üha rohkem neidsamu keerulisi Dragoneid ja Tristare... (kuigi ega Dragoni mudelite liigendatus ka alati viimase peal ei ole). Ostsin kah endale esimese hooga Dragoni Panzer IVE ära ja alles siis sai selgeks, et kere alusvann vales mõõdus, veorattad vales kohas ja palju muudki sellist, mida "lihtsalt" korda seada kuidagi ei õnnestu. Ja mõni aeg hiljem lasi Tristar praktiliselt samad asjad välja, ainult et ilma selliste probleemideta. Kuna mind huvitab mudelite juures eelkõige nende vastavus originaalile, siis milleks mulle suhteliselt kallis karp, kui pean kokkupanemise asemel hakkama sisu ümber tegema? Üsna sarnane pilt tekib ka mõlema tootja Pz 38(t) võrreldes, mistõttu eelistan ise nii Pz IV, kui ka Pz 38(t) mudelite juures ilmselgelt Tristari toodangut. Aga muidugi on otsus igaühe enda teha.

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

Kulge ei aja siin algajat oma vaidlemisega veel rohkem segadusse :)

Aga see kuld ja mürsukestad???
fossiil
Liige
Kontakt:

Olgu, ei hakka vaidlema - lihtsalt tõime mõlemad oma eelistused välja ja proovisime neid ka põhjendada.. :roll:
Aga see kuld, eks tegelikult peab alati silmas pidama, mis värvi peaks olema originaalne mürsukest, arvatavasti messing, sel juhul oleks muidugi loogiline "brass"? Kuigi on ka selline võimalus, et selles värvikataloogis, mille värvid on konkreetsele karbile märgitud, ei pruugi värv nimega "brass" reaalsele messingile sarnaneda ja seepärast soovitataksegi kuldset, mis arvatavasti sarnaneb pärast kuivamist messingile rohkem, kui toosama "brass".
Kui kõrvutada erinevate tootjate värve, siis pea kõik ühesuguse nimetusega toonid erinevad tegelikult üksteisest mingil määral, mis iseenesest mõista tekitab üksjagu segadust. Seepärast ei saagi neid dogmana aluseks võtta, vaid tuleb oma tööd alati ka kriitilise pilguga vaadata - no et kas konkreetsed detailid võiks ka reaalselt samamoodi välja näha.

Urmas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline