Vene-Ukraina sõda II osa

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
NGolf
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas NGolf »

VF allikas:
Kurski oblastis on Ukraina relvajõudude pealetung täpselt sügavuti peatunud, samas kui laiemas piirkonnas on teateid katsetest liikuda edasi piki piiri Plekhovo piirkonnas. Mõned lääne allikad teatavad, et AFU on hakanud end kindlustama, kui see vastab tõele, siis siin on edasine kinnitus peatatud edasitungile. Olen postitusele lisanud ühe ukrainameelse allika kaardi kõige optimistlikumate hinnangutega edasitungi kohta.

Päeva tähtsaim uudis: AFU on suutnud laiendada oma kontrolli Sujas, olles kohal selle keskosas ja transpordisõlme piirkonnas kirdeosas. See on minu arvates endiselt Venemaa relvajõudude peamine probleem. On olnud DRG katsed murda läbi ka muudes kohtades piiril, kuid need on peatatud, niipalju kui me teame.

Kui Vene väeosad on välja viidud, hakkasid Ukraina DRG-d sattuma varitsusse ja kannatasid kaotusi. Üks Ukraina APC võeti ka vangi. Näited Ukraina relvajõudude varitsustest ja kaotustest on fotovideol. See, mida ma oma hiljutises longreadis kirjeldasin, on juba toimumas: pärast rinde stabiliseerumist on olukord kaotuste osas tasandumas ja nüüd on suur küsimus, mis maksab Ukrainale nende territooriumide hoidmine. Kiiev on saavutanud oma poliitilised eesmärgid, kuid ta ohverdab taas oma sõjalised eesmärgid.
Times ütleb teises artiklis Ukraina relvajõudude pealetungi kohta, et see on Zelenski projekt. Ta oli kuude kaupa survestanud kindralid selle operatsiooni läbiviimiseks, kuid nad kõhklesid inimeste ja varustusega seotud probleemide tõttu. Samal ajal on Vene relvajõud nende päevade jooksul tunginud Toretski eeslinna ja tunginud Pokrovski suunas, kilomeetreid jääb selle eeslinna Mirnogradini.

On liiga vara teha järeldusi, kuid ma teeksin ettevaatlikult oletuse, et Kiiev hakkab oma pealetungi peale mängu ehitama. See ei ole ennustus, vaid arvamus, noh, või lihtsalt tunne.
https://t.me/artjockey/1212
NGolf
Liige
Kontakt:

VDV kanal:
"23 tuhat Moskva elanikku läheb sel aastal vabatahtlikena lepingu alusel SSO tsooni," ütles Venemaa pealinna linnapea Sergei Sobjanin.
Tema sõnul osaleb erioperatsioonides praegu 43 tuhat moskvalast"

Äärmiselt huvitavad arvud. "Nad on vabatahtlikud."

See tähendab, et Moskva linnapea teab ette, kui palju ilmneb vabatahtlikke?
Ja see arv on Moskva jaoks äärmiselt väike...

Kuigi Moskva jaoks tundub arv väike, kuid nüüd maksab Moskva ühekordset tasu 2 miljonit rubla vabatahtlikule, kes on sõlminud lepingu SWO jaoks.

Ja nüüd lihtne aritmeetika: 23 000 inimest x 2 000 000 rubla. = 46 000 000 000 000 rubla.

See tähendab, et Moskva eelarves on tulevaste lepinguliste töötajate jaoks ette nähtud 46 miljardit rubla!!!!.

46 miljardit рублей❗️❗️❗️ on Moskva võimud valmis maksma SWO lepingu sõlmimise eest.

Ja kui palju raha makstakse või makstakse kogu riigis!!!).

Mehed, kiirustage ja sõlmige Moskvas lepingud, kuni selleks raha on).
NGolf
Liige
Kontakt:

OGPU kanal:
Belgorodi oblastis Kolotilovka kontrollpunktis käib juba teist päeva lahing
Ahmati eriüksuse ülem kindralmajor Apti Alaudinov on tunnistanud, et viis Ahmati Tšetšeenia võitlejat on siiski vangis. Need on kolm laskurit ja kaks sidemeest. Varem eitas Akhmat, et tema võitlejad on vangistatud.
MadisM
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MadisM »

Üks väidetav Ukraina SOF varitsus, 3 minutit. Lõpus on laibad ka, seega võib ka venemaa kaotuste alla liigutada,
https://www.reddit.com/r/CombatFootage/ ... ian_truck/
NGolf
Liige
Kontakt:

VF Kotsi reportaaž:
Minu viimane suur raport Kurski piirialalt.

- Hei vana, kas meie omi oled siin näinud? - Peatume kõrtsis ühes mahajäetud piirikülas.

- Aga kes on teie omad? - Ta vaatab meid ettevaatlikult.

Kolm meest kamuflaažis ja märgistamata soomukis, üks püssiga, teised kaameratega. Kurat teab, kuidas saboteerijad peaksid välja nägema.

- Venelased muidugi," venitan oma naeratust nii sõbralikult kui võimalik kiivri all.

- Ma pole neid näinud," vastab mees vastumeelselt. - Oled sa kindel, et sa oled venelane?

- Mis, kas ei tunne ära? - Murran lahti oma punase passi ja toimetuse isikut tõendava dokumendi.

- Mul on siin 93-aastane ema," ohkab ta kergendatult. - Ta ei taha evakueeruda. Ja eile oli siin suur möll, täna on vaiksem.

Aga ägedad lahingud Kurski suunal jätkuvad.
Eelmisel päeval murdsid vaenlase väikesed manööverrühmad siit läbi Giry külla. Just seda taktikat kasutab AFU praegu sissetungiterritooriumil. Mobiilsed väeosad püüavad kiirelt küladesse sisse murda, mille järel nad levitavad "uudiseid" vallutatud asulatest. Kuid vaenlase ilmumine konkreetsesse külla ei tähenda veel kontrolli selle üle.

Kusagil sõidavad "zakhistnikid" ATVdega sisse, teevad pilte ja lahkuvad. Kusagil tulevad nad väikeste soomusrühmadega ja püüavad kanda kinnitada. Kui neil see õnnestub, tuuakse kohale tugevdused. Aga kui meie reservid lähenevad, muutub see neile üha raskemaks.

Neil ei õnnestunud kanda kinnitada Belovski rajoonis, Giryi küla lähedal. Vene droonipiloodid lihtsalt keerasid meie territooriumile tunginud rühma lahti - nad põletasid seitse soomukit ja võtsid veel ühe trofeena. Ja hävitasid kuni viiskümmend AFU jalaväelast.

Vene väed on asunud positsioonidele Kurski piirkonnas ja teistes piirkondades otse marsikorrast. Kohale jõudnud reservide hulgas on ka Venemaa kaitseministeeriumi vabatahtlike korpuse üksused. Nende hulgas on ka legendaarne Interbrigaad "Pjatnashka", mis loodi pataljonina juba 2014. aastal.

- Olukord on pingeline, vaenlane liigub veidi, kuid aeglaselt hakkab jõud otsa saama," tutvustab vanemleitnant "Bliznets" mulle olukorda, kui jõuame lõpuks mitte ilma seiklusteta brigaadi eelpositsioonidele.

Osa teed - autoga, osa jalgsi droonidetektori saatel, mis hoiatab perioodiliselt FPV-droonide ilmumisest, sundides meid sukelduma paksu "rohelusse". Hüppelaagrist vaenlaseni - neli kilomeetrit. Esipositsioonidelt - üks. See on naeruväärne vahemaa kaasaegsete kamikaze-droonide jaoks.

"Blisnets" on võidelnud alates 2014. aastast. "Minski vaherahus ajal tegeles ta poliitikaga. Ta töötas DNRi avalikus kojas ja seejärel ülevenemaalises kogus. Ta tegeles vabariigi noorteorganisatsioonide arendamisega. Aga kui algas SVO, liitusin kohe Pjatnashkaga.

- Nüüd oleme oma liini stabiliseerinud, meie poisid hoiavad seda, nad ei liigu edasi," kinnitab "Bliznets". - Meil on midagi, millega neid ravida. Teate, venelane võtab vastu kas leiva ja soolaga või mõõgaga. Ja sinna nad jäävadki. Meil ei ole aega mõtisklemiseks. Ärme süüdista kedagi. Me peame ühinema ja vaenlase tagasi viskama. Ja edasi liikuda. Mul on kohalikest inimestest muidugi kahju. Me elasime selle 14. aastal läbi. Ma saan aru, kui hirmul nad nüüd on.

Üks probleem, millega vaenlane meie territooriumil silmitsi seisab, on kommunikatsioon. Ukraina relvajõud on ära hellitatud suurepärase sidepidamisega Muski satelliidisüsteemi kaudu, kuid Starlink ei tööta Venemaa territooriumil. Samal ajal peavad saabuvad Vene reservid lahendama keerulisi "võrrandeid".

- Me oleme kohanud midagi uut meie jaoks - maastik on liiga karm, kuristikud, madalikud, kõrgendikud, mitte nagu meie Donetski maal," tunnistab "Svjazist" "Pjatnashka". - See on väike peamurdmisülesanne. Aga me oleme selle juba lahendanud. Side on olemas, nii et võit tuleb ka varsti.

- Ja see siin on midagi, mis ei ole üldse sideteemal, - ma noogutan püssi suunas, mis ripub tal kaelas ja 12-kaliibriliste padrunite vöödele rinnal.

- 8 aastat sõda oli see mu riiulil tolmunud, aga nüüd töötab see paremini kui AK. Me ronime aeg-ajalt positsioonidele, kus FPV-droonid on väga võimsad. Droonideotsija ja 12-kaliibriline seitsmelasuline püss lahendavad need probleemid.

- Jalaväelase õhutõrjekompleks.

- Nii ongi. Töötav.

Mürarikkal, kuid töökindlal maasturil, mille katusel on uhked REB-antennid (elektroonilise sõjapidamise süsteem), tormame droonioperaatorite positsioonidele. Niipea, kui me kohale jõuame, paigutavad droonioperaatorid kohe luurepunkti, kust nad lendavad, tuvastavad sihtmärke ja võtavad need välja, kui nende enda ressursid on piisavad. Või annavad nad sihtmärgid üle raskematele kaliibridele.

droonidetektor hakkab taas piiksuma, rõhutades FPV-droonide sagedusi, juht vajutab gaasipedaali põhja.

- Nad kõndisid siin ringi nagu kodus," ütleb pashtun, kes istub quadrocopteri puldiga ja on siiralt üllatunud. - Sest ilmselt ei oodanud nad, et droonipiloodid nii lähedale jõuavad. Teised on nüüd ettevaatlikumad. Me lihtsalt leiutame ise erinevat oskusteavet, meil on oma kaugjuhtimispult, meil on oma resetid, me teeme midagi akudega, suurendame selle tööd. Rekord oli 18 kilomeetri pikkune lend Mavik (quadrocopter).

"Pashtun" on endine Harkovi anti-Maidani osaleja. 2014. aastal õnnestus tal põgeneda Donbassi, seal liitus ta miilitsaga. 2016. aastal läks ta tsiviilellu ja töötas esmalt Donetskis rahvusnõukogus juhtivspetsialistina. Seejärel lahkus ta Peterburi, kus ta elas ja töötas kuni viimase ajani advokaadina.
- Kas Ukraina REB segab teid praegu palju?

- Mind on seganud ainult üks droonisummutaja ja see oli vist meie oma. Aga tingimused on siin niigi üsna erinevad. Ma harjusin sellega Tšassov Jaris, Avdijivkas - panin signaalivõimendi mitmekorruselise hoone katusele ja töötan. Siin on maastik veidi teistsugune, puud, tuleb arvestada paljude nüanssidega.

MEIE TÜRKlased

Saatus on mind koos "Pjatnashka'ga" palju kordi erinevatel rindelõikudel kokku viinud. Tundub, et alles hiljuti sisenesime koos Avdejevka ida poolelt, aga terve elu on juba möödas. See on kasvanud väikesest miilitsaüksusest tõeliseks võitlusbrigaadiks osana Vene Föderatsiooni Kaitseministeeriumi vabatahtlike korpuse "Metsik Donbassi diviisist". Kuid samas on see säilitanud oma rahvusvahelise vaimu. Siin ühes koosseisus - "Arbat - armeenia pataljon" ja pataljon "Shir", mida juhib Donetskis sündinud ja kasvanud aserbaidžaanlane. "Vend, siin me teeme ühte asja. See on minu kodu siin. Ma ei kavatse taluda neid natslikke asju. Minu koju tulid kutsumata külalised. Ja ma seisan oma maa kaitseks," ütleb ta mulle. - Minu pataljonis on venelasi, aserbaidžaanlasi ja isegi türklasi.

Muide, siin on üks neist. Väga noore väljanägemisega mees, kelle rinnal on kutsungitunnus "Archer".

- Ma tean sõjaliste lahingute ajalugu, ma tean erinevaid sõjalisi strateegiaid. Ja ma arvan, et saan siin oma osalemisega aidata," ütleb entusiastlik Archer, kes on juba Tšassov Jaris võidelnud.

End kommunistiks nimetades ütleb ta, et ei saa Donbassi rahva kannatusi eemalt vaadata. Nii tuli ta aprillis. Ta õppis ajalugu ja õppis tundma Teist maailmasõda ja külma sõda. Ta peab Ukrainat Kolmanda Reichi järeltulijaks ja Ameerika poolt toetatud terroristlikuks riigiks. Idealist ja kirglik, nagu tõeline vabatahtlik peabki olema

Vahepeal jätkavad Vene relvajõud AFU sissetungijõudude hävitamist kogu Kurski rindel. Kaitseministeeriumi andmetel on ainuüksi viimase 24 tunni jooksul nurjatud katsed murda vaenlase liikuvaid gruppe soomukitega sügavale Venemaa territooriumile Obštšõ Kolodez, Snagost, Kautšuk ja Aleksejevski asulate piirkonnas. Lennuvägi ja suurtükivägi jahvatavad AFU eliiti Mihhailovka, Korenevo, Nikolajevo-Darjino, Oleshnja, Suja ja Nikolajevka piirkonnas. Ozerkis toimunud koristusoperatsiooni käigus hävitati neli soomukit Stryker ja võeti vangi kuus AFU võitlejat. Lennukid ja raketiheitjad purustavad vaenlase varusid Miropilja, Mogritšja ja Petruševka piirkonnas Sumõi piirkonnas.

- Kas te oleksite 2014. aastal osanud ette kujutada, et teie vabatahtlik üksus võitleb Venemaa Föderatsiooni territooriumil? - Küsisin Akhra Avidzbu kutsungimärgiga "Abhaasia", kes selle üksuse lõi.

- Vend, ma ei osanud midagi sellist ette kujutada. Sest ette kujutada tähendab fantaseerida. Seda me ei tee. Kui see juhtub, siis juhtub, me kaitseme oma isamaad igal pool, mitte ainult Kurskis ja Donetskis. Kui vaja, siis ka Lvivis. See ei tee meile vahet. Sest seal on meie ajaloolised maad, mille eest me seisame ja võitleme. Seega, olla üllatunud, et vaenlane käitus kuidagi vastikult, pahatahtlikult... Kuulge, ta ei ole varemgi käitunud auväärselt. Sõdalase saatus on kaitsta oma isamaad, see on tema kõrgeim au. Me oleme uhked, et osalesime Kurski lahingus number kaks.

- Internetis on praegu palju mõtiskletud selle üle, mis juhtus Kurski piirkonnas.....

- Vend, internetis on alati palju juttu. Ma ei reageeri nendele asjadele. Need on inimesed, kes on laineharjal. Ja nüüd on hüsteeria laine, mingi hype või militaarteemad. See ei ole nii, et nad on halvad, nad on kurjad. Ei, see on lihtsalt nii, et inimestel on nõudlus selle teema järele ja nad on selle peale sadanud. Sellepärast ma ei reageeri ja ütlen seda: ootame ära, mida te nädala pärast ütlete.

- Millised on teie esmamuljed uuest lahinguvööndist?

- AFU-l on nüüd värsked jõud tulemas, ei saa täielikult aru, kus ja kuidas. Sest nad ei peida end isegi puude alla. Me kohtume nendega, me rõõmustame neid. Seal on 80. brigaad ja 72. brigaad. Esimene on meie vastane Tšassov Jaris, teine oli meie vastu Avdejevkas. Kõik vanad tuttavad, aga inimesed neis on uued. Need, kes olid varem meie vastu, on ikka veel seal.

- Kuidas te hindate uute kvaliteeti?
- SWO alguses oli inimesi, kellel oli kaheksa-aastase sõja kogemus. Nad on läinud ja nüüd on uued värbajad. Nii et öelda, et me oleme nende suhtes kuidagi ettevaatlikud... Ei, me ei hooli neist. Isegi kui neil oleks 100-aastane kogemus, ei hooli me sellest. Meie riik, meie isamaa on meie taga. Nii et, mis kogemus tal on, see ei ole meie jaoks näitaja. Sa võid kogu elu karatega tegeleda, olla selles spordialas kõige tugevam, omada olümpiakulda aga 9 grammi lahendab kogu küsimuse.

- Kuidas vastane käitub?

- Ta ei istu ühes kohas, ta on nomaadlik. Nii et esialgu ootame, ühendame vasaku küljega, parema küljega ja liigume vaikselt.

- Selgitage, mida tähendab "nomaadiline".

- Ta tuli, natuke siia, läks edasi, tegi 15-20 kilomeetri pikkuse ringi, natuke sinna. Ja kõik arvavad, et neid on palju. Aga need on väikesed liikuvad grupid, 20-30 inimest. Nad on lihtsalt laiali. Aga me leiame ka neile lahenduse, ärge muretsege.
.
https://www.kp.ru/daily/27620/4971345/
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wk2 »

HIMARS Löök Akhmati (kadõrovlaste) komandopunktile Kurski oblastis. https://x.com/albafella1/status/1823382625530036464
Bertel Gripenberg: See lõhe on sügavam surmast, on sünge, pime ja lai - ta lahutab inimest sellest, kes punaseks kiskjaks sai.
olavsu1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olavsu1 »

wk2 kirjutas: 13 Aug, 2024 19:43 HIMARS Löök Akhmati (kadõrovlaste) komandopunktile Kurski oblastis. https://x.com/albafella1/status/1823382625530036464
see oli vit ikka haubitsa lask.
NGolf
Liige
Kontakt:

Bortnikovi büroo keelas sõjakorrespondentidel KTO alale sisenemise, nüüd jääb infot veel vähemaks:
Olukord Kurski lähedal on kontrolli all. Allikas - Apti Alaudinov.
Pjatnashka tugevdamine.
Kõik on plaanipärane.
Vahepeal on KTO alad alates tänasest sõjakorrespondentide juurdepääsuks suletud. Ainult FSB ja kaitseministeeriumi avaldused. Ülejäänud, kes kirjutavad jama "kohapealsete andmete" kohta, millel galopeerivad zombi-košlõkide diviisid, pannakse kontrolli alla.
Nad ei tee seda enam.
https://t.me/victorstepanych/1164
NGolf
Liige
Kontakt:

Kaks majorit:
Kurski lahing, vaenlase kaart

Vaenlane ei vähenda oma pingutusi oma kontrolltsooni laiendamiseks, tegutsedes liikuvate gruppidena TBMidel. Kollasega tähistatud on vaenlase arvates territoorium, kus tal on suhteliselt stabiilne tugipunkt. Hall ala on tema ründealad, sealhulgas demonstratsiooniks.

On selge, et lubades oma blogijatel selliseid skeeme avalikult avaldada, taotleb vaenlane ka propagandaeesmärke. Samas kinnitavad kaadrid vaenlase bbm operatsioonidest esialgu AFU tööd Kauchuki asulast ida pool. Lisaks on nüüd teateid vaenlase jõudude sisenemisest Spalnoje külla.

✨ Seega, olles viimased kolm päeva Martõniivka lähedal meie kaitse vastu oma bbms-i põletanud, üritab vaenlane rüüstada külasid ja võimalusel neid hoida. Lisaks sellele jäävad vaenlase püüdlused tegutseda Kromskie Byki - Ljubimovka suunal, et leida võimalusi meie kaitse põhisõlmedest mööda Kurtšatovisse jõudmiseks.
Kaart:https://t.me/dva_majors/49697
ElrikThunderson
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Kyiv Post vahendab, et vangilangenud vene sõdurilt leiti telefonist videoid, kuidas taanduvad vene sõdurid mahajäetud vene külasid puistavad. Harjumuse jõud...

https://www.kyivpost.com/post/37323
NGolf
Liige
Kontakt:

Rõbar:
Kurski piirkonna piirialal jätkavad Ukraina väed oma katseid tungida põhja suunas Kurhatovi suunas. Ukraina formeeringud kasutavad lennuväge, et teha rünnakuid piirialal - eelkõige kasutatakse JDAM-ER juhitavaid pomme Tetkino viljahoidla vastu.
Korenevski rajoonis tõrjuvad vene väed rünnakuid Kautšuki ja Aleksejevski asulate lähistele, mida ümbritsevad mitmest küljest metsavööndid ja veekogu. Veebis ilmusid ka üles kaadrid, kuidas Lancet-tõrjerelvaga tabati Kauchukist põhja pool asuval maanteel mahajäetud vaenlase soomukit. Sarnaselt tabati tankid mõned päevad tagasi Novoivanovkas ja enne seda Zeleny Shlyakhis.

Sujani rajoonis tabasid Vene väed AFU positsioone Oleshne, Mihhailovka ja Suja lähedal. Esialgsetel andmetel tabati Sumõs Sumõs kardioloogiakeskust ja sõjaveteranide haiglat, kus ravitakse Ukraina formeeringute liikmeid. Selleks, et vähendada Ukraina tehnika liikumise ja tulekahjurünnakute tulemuste kohta käiva teabe "lekkimist", on AFU peastaap kehtestanud piirangud tsiviilisikute liikumisele Sumõ piirkonna 20-kilomeetrises tsoonis: nüüd võivad seal viibida ainult kohalikud kodanikud, kes on registreeritud oma elukohas.

Samal ajal on selgunud rinde konfiguratsioon Plekhovos, Sujast kagu pool, kus on avaldatud kaadrid droonilöökidest vaenlase soomukite pihta küla väljapääsu juures. See kinnitab, et asula oli varem kaotatud Vene relvajõududele.

Bolshezoldatski rajoonis on alanud elanikkonna vabatahtlik evakueerimine, võimud koguvad piirkonnast lahkuda soovivate kodanike nimekirju.

Belovski rajoonis puhastavad Vene väed Ozerki asulaga piirnevat ala. Tõenäoliselt teostasid ukraina formeeringud just siit eile ebaõnnestunud pealetungi Giry'sse.

Ukraina IPSO jätkab aktiivselt viskeid meediaväljal: näiteks hommikul teatas vaenlane Lgovist mõne kilomeetri kaugusel asuva täitevkoloonia IK-3 staabi väidetavast hõivamisest. See teade on aga võltsing, nagu võib näha vähemalt sellest, et kaadrites on M1126 Stryker APC koos miinipildujatraaliga, mis hävitati esimesel sissetungi päeval.
Kaart
Pilt
https://rybar.ru/piwigo/upload/2024/08/ ... 84d063.jpg
Kairi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kairi »

Turist 47 kirjutas: 13 Aug, 2024 10:47 Lääne meedia.
FT - Orkide abivägedel ei õnnestu Ukraina (Kurski) sissetungi tagasi lükata https://www.ft.com/content/7dcb3009-ec9 ... c26c9349a0
Kogu sõnum on, vist, pealkirjas (ma muud ei näegi :( )
Ma kopeerin selle artikli siia, aga tõlkida ei jaksa, sest mul maakera kuklapoolel on hetkel öö:

Russian reinforcements fail to push back Ukrainian incursion
Zelenskyy and troops speak on operation in Kursk region as it enters sixth day.

Russia has failed to push back Ukrainian troops in the Kursk region despite sending in reinforcements as the incursion enters its sixth day, Ukrainian soldiers involved in its army’s operation told the Financial Times on Sunday.

Speaking near the international border, the troops said they remained in Russian territory.

Russian general Valery Gerasimov has repeatedly attempted to portray the situation as being under control, with the defence ministry posting videos on Sunday of fighter jets and helicopters purportedly striking columns of Ukrainian equipment.

But verified videos and photographs show Ukrainian troops and equipment have advanced 30km inside Russia since the operation began on Tuesday, moving further into Kursk and occupying the town of Sudzha near the Russian border. “We are going deeper,” said Denys, a Ukrainian soldier who has made three rotations into Russian territory since the incursion began. Kyiv’s troops still had the upper hand despite Russia bringing in reinforcements, he added, as a Ukrainian fighter jet zoomed overhead. His unit, which the FT is not identifying at the request of Denys and his senior officers, had been rotated to the area from the eastern Donetsk region more than a week ago to take part in the offensive. Another soldier, Kostyantyn, said the early success of the surprise operation had “really lifted our spirits”. “We feel confident of Ukrainian victory,” he added, before driving back into the fight.

Ukraine’s president Volodymyr Zelenskyy broke five days of silence on Saturday night to refer to his forces’ incursion into Russia publicly for the first time. Zelenskyy said his commander-in-chief Oleksandr Syrskyi had reported to him about “the frontline situation and on our actions to push the war out into the aggressor’s territory”. “Ukraine is proving that it really knows how to restore justice and guarantees exactly the kind of pressure that is needed — pressure on the aggressor,” he added. A Ukrainian defence ministry official told the FT that they were being tight-lipped on details of the operation because they were “waiting to see how it develops first”.

Russia’s foreign ministry spokesperson Maria Zakharova vowed on Sunday that there would be a “tough response” to the incursion. The country’s defence ministry said it “continues to repel” Ukrainian forces in the Kursk region and on Sunday listed three settlements located about 25km-30km from the border — Tolpino, Zhuravli and Obshchii Kolodez — where it said it had struck Ukrainian troops. Russia has deployed tank crews, artillery guns and drone units to the region after the Kremlin announced a “counter-terrorism” operation to try to halt the unprecedented Ukrainian operation.

The Russian defence ministry said more than a dozen Ukrainian drones and four missiles in the Kursk region had been shot down overnight on Saturday. A missile struck an apartment block in Kursk city on Saturday, injuring 13 people, its governor Alexey Smirnov said. Ukraine has not commented on the attack.

More than 76,000 civilians have also been evacuated from the Kursk border region. Smirnov referred to the Ukrainian forces as sabotage and reconnaissance groups, and said they had caused panic. “The situation is stable but very difficult,” he added. The regional government in Ukraine’s nearby Sumy region has also evacuated several thousand people since Tuesday. About 50 arrived at an aid centre for internally displaced people on Sunday morning, where they were to receive food and financial assistance.

Anatoliy and his wife Nadiya said they had fled their cottage in the Ukrainian village of Khotin, where Russian forces have dropped devastating glide bombs. They said they supported their military’s incursion. “Why can Russians invade us but we can’t invade them?” Nadiya asked.

The ultimate aim of Ukraine’s incursion — which is using some of its best and most elite brigades — remains unclear. But the operation has demonstrated that Russia’s border defences are still weak more than a year after Ukraine’s first mini-incursion and has given Kyiv a much-needed morale boost.

Analysts have said Ukraine may be seeking to use the Kursk offensive to improve its position in potential talks. It is losing territory and men in eastern Ukraine and is still struggling to resolve ammunition and manpower shortages. Videos posted by Ukrainian troops on Saturday showed them joyously hoisting the Ukrainian flag on a Russian village council building and allegedly telling residents to get ready for a referendum — both tactics often used by Russian forces in Ukraine. Several dozen captured Russian soldiers were also filmed being driven into Ukraine.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Ok. Tänud.
"Kuklapoolele", siis head ööd.
Tõlgin ise, vist :)
...välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova lubas pühapäeval, et sissetungile tuleb "karm vastus".
Nunuu.
Kasutaja avatar
Porutšik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Porutšik »

Kui tegu pole just mitmekäigulise liigutusega...
Lithuania's defense minister: Russia moving troops from Kaliningrad to Kursk region.

Lithuanian Defence Minister Laurynas Kasciunas said on Tuesday Russia was moving troops from its Baltic exclave of Kaliningrad to the southern Kursk region, the location of an unprecedented Ukrainian cross-border incursion.

Kasciunas made the remarks during a meeting with President Volodymyr Zelenskiy in Kyiv, a video posted on the Ukrainian leader's Telegram account showed.

https://www.jpost.com/breaking-news/article-814596
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist