Integratsioon ja Eesti venekeelsed
Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed
Ukraina annab 9 kuud aega öelda usuliikumistel lahti Vene Õigeusukirikust. Need kes seda ei tee keelustatakse seejärel automaatselt.
Kahju et Eestis sellist asja teha ei õnnestu
Kahju et Eestis sellist asja teha ei õnnestu
Sinna poole siiski survestatakse, et ajage asi ise korda. Kui ei aja, võidakse registreerimine lõpetada. See ei tähenda keelustamist, aga ametlikult ei ole olemas ja midagi teha ei saa, tegutse põranda all kui tahad. See, et Eestis on kaks õigeusu kirikut, on ka kõigi kiriklike reeglite vastane, ühes piirkonnas saab olla vaid üks.
Võrdlevaid pildikesi Lätimaalt (tasuline, luban endale sealt ühe väljavõtte):
Siin on meil võimalus sõpradest kuuevarbalistest paremini teha. Kui muidugi ei tule keegi õnnetu kutsikanäoga Janatooossinovski ja ei hakka seletama, kuidas etteteatamata kontrollvisiidid diskrimineerivad rahvusvähemust ja tema kaebab selle Euroopa kohtusse (!!!) ära.
(rõhuasetus minu)Mul on Riias sõber, kes ei räägi üldse läti keelt. Kohtusime ülikoolis Tallinnas, me räägime inglise keeles. Tema käis venekeelses koolis. Ta rääkis, et kui seadus lätikeelsest haridusest vastu võeti, siis hakkasid haridusministeeriumi töötajad juhuslikke kontrollvisiite tegema.
Õpetajaid hoiatati nende tulekust ette ning neid informeeriti, mis ajal nad tunnis on. Seega, sel ajal rääkisid õpetajad läti keeles ja nad teadsid, kes õpilastest räägivad kõige paremini läti keelt. Viimastele anti juhis rääkida, teised pidid lihtsalt kuulama ja noogutama. Kui järelevalveametnikud olid klassis, rääkisid nad küll väga katkist, aga siiski läti keelt. Kui nad ära läksid, jätkasid nad tunde vene keeles.
Siin on meil võimalus sõpradest kuuevarbalistest paremini teha. Kui muidugi ei tule keegi õnnetu kutsikanäoga Janatooossinovski ja ei hakka seletama, kuidas etteteatamata kontrollvisiidid diskrimineerivad rahvusvähemust ja tema kaebab selle Euroopa kohtusse (!!!) ära.
Tänahommikune uudis raadiost -
Uue seadusemuudatusega tahetakse anda 15-aastasele õigus ise Rahvastikuregistris muuta oma rahvust ja emakeelt. Milleks see on vajalik?
Ainuke foolimmütsi all tekkiv mõte - emakeelt kõneleja ei pea tegema keeleeksamit! Libe tee ja ussiauk?
Aee, ajakirjanikud, äkki uuriks, mis ja kes selle taga?
NB! Järgmisena muudame ise oma sugu ja siis meestest vägistajad muutuvad hoopis lesbideks?
Uue seadusemuudatusega tahetakse anda 15-aastasele õigus ise Rahvastikuregistris muuta oma rahvust ja emakeelt. Milleks see on vajalik?
Ainuke foolimmütsi all tekkiv mõte - emakeelt kõneleja ei pea tegema keeleeksamit! Libe tee ja ussiauk?
NB! Järgmisena muudame ise oma sugu ja siis meestest vägistajad muutuvad hoopis lesbideks?

Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Vasakpoolne ideoloogia: rahvus on eneseidentiteedi küsimus, mitte objektiivne fakt.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Oli üks "vestlus" bolti taksistiga.
Eesti keelt ei mõmmigi. Kohe vene keele peale. Natuke urisedes temaga oli tema vastuargument ja kõikse kangem trump hoopis selline - aga kui ma ka räägin Aserbaidžaani keeles mis siis on sa ei saa ju ka aru ?!. Ja vusristas mulle midagi sealt ehk tõenäoliselt midagi ropumalt poolelt.
Ja Eesti keele oskamise vajadus jäigi talle mõistmatuks.
Eesti keelt ei mõmmigi. Kohe vene keele peale. Natuke urisedes temaga oli tema vastuargument ja kõikse kangem trump hoopis selline - aga kui ma ka räägin Aserbaidžaani keeles mis siis on sa ei saa ju ka aru ?!. Ja vusristas mulle midagi sealt ehk tõenäoliselt midagi ropumalt poolelt.
Ei tahaks hästi uskuda, et see muudatus võimaldaks tulevikus saada kodakondsuse tegelastel, kellel registris märgitud emakeeleks eesti keel, aga ise ei räägi sõnagi.mart2 kirjutas: ↑22 Aug, 2024 8:32 Tänahommikune uudis raadiost -
NB! Järgmisena muudame ise oma sugu ja siis meestest vägistajad muutuvad hoopis lesbideks?![]()
Ehk on mõeldud juhtumitele, kui lapse vanemad on eri rahvusest ja erineva kodakondsusega, laps räägib mõlemat keelt soravalt ja mõtleb selles keeles, mida parajasti räägib, sh lapsed, kelle ema pole eesti rahvusest ja seega tema emakeel ei pruugi Eestis olla tema esimene keel. Sellisel juhul võiks lapse enda otsustada jääda küll, mis on tema keel ja rahvus. Iseasi, kas peaks selle õiguse andma juba 15 aastasele või võiks oodata inimese täisealiseni saamiseni, nagu on praegu kodakondsuse valikul.
Selle rahvuse ja emakeele isemääratlemisega on tegelikult üks paras segadus. Rahvaloendusel enam ei pea rahvust nimetama. Ma ei tea, kas ka praegu on nii, aga veel mõned aastad tagasi võis jätta rahvastkuregistris märkimata, mis on lapse emakeel ja mis rahvusest ta on. Küll aga mäletan, et mingite interneti kaudu võimaldatavate toimingute puhul nõuti automaatselt infot, mis rahvusest on laps ja mis on tema emakeel ja kui neid määratleda ei soovinud, siis jäi toiming ka tegemata, tuli minna paberil asjaajamisele üle.
Nõuka nö "hilisemal ajal" sai isik, kelle vanemad olid erinevast rahvusest, oma passi kirjutatava rahvuse valida ühe oma vanema järgi 16 aastaselt, kui taotles oma esimest passi.
Seal oli ankeedis koht kuhu kirjutasid/täitsid a´la "isa nimi.... ja rahvus...; ema nimi.... ja rahvus....; ise valin rahvuseks ....."
"Varasemal ajal" (40-datel-50-ndatel ja sealt mingi aeg vist edasi ka) pandi esimese passi väljastamisel rahvus isa järgi ja ise valida ei saanud.
Seal oli ankeedis koht kuhu kirjutasid/täitsid a´la "isa nimi.... ja rahvus...; ema nimi.... ja rahvus....; ise valin rahvuseks ....."
"Varasemal ajal" (40-datel-50-ndatel ja sealt mingi aeg vist edasi ka) pandi esimese passi väljastamisel rahvus isa järgi ja ise valida ei saanud.
See asi ongi meil läinud üha rohkem selle peale, et inimesed ise märgivad, kes nad on. Tegelikkusega on sel vähe tegemist - nii on Tallinna statistikas rohkem vene emakeelega "eestlasi" kui vastupidi. See ilustab statistikat - näe, eestlased ei olegi vähemuses! Tegelikult võib osa neist "eestlastest" olla eesti keeles üsna umbkeelsed ja tegelikud eestlased ise neid eestlasteks ei peaks, meie jaoks on eestlane eelkõige eesti keeles eesti kultuuriruumis toimetav isik, mis rahvus tal nõukogude passis oli, ei ole üldse oluline seejuures.
Natuke aitab, kui "üks tärn" panna, see mõjub nende sissetulekule päris ruttu. Suhtumist ei muuda, aga kui ikka on mu**, saab ka vastavalt vastu.MeelisV kirjutas: ↑22 Aug, 2024 8:52 Oli üks "vestlus" bolti taksistiga.
professional retard
Kas ei olnud mitte niimoodi et kui taksojuhi jutt arusaamatu tundub võib maksmata ja sirge seljaga minema kõndida? Kuskilt taksoveoteenuste eeskirjast või Ühistranspordi seadusest oleks nagu meelde jäänud. Ma olen alati sellest juhindunud.
A iseenesest ei pea tingimata ärrituma. Ega tsurkad pole maateaduses kunagi tugevad olnud. Kui aega on löö telefonis Google Maps lahti ja näita et me oleme praegult siin. See on Eesti. Eestis räägitakse eesti keeles. Aserbaidžaan on vaat siin. Kui teinekord sinnakanti juhtud võid täitsa vabalt aserbaidžaani keelt rääkida, keegi ei vaata imelikult. Ponjal -daa? Lihtne asi aga Boldi mees selle peale alati ei tule.
Selle kohta ma täpselt ei teagi, summa on ju taksomeetril näha. Küll aga on mulle meelde jäänud, et kui taksos printer puudub või ei tööta, nii et arvet välja printida ei saa, siis ei pea ka arvet tasuma. Seega võiks selliselt umbkeelselt tüübilt kõigepealt ilusas eesti keeles paluda arve väljatrükkimist ja kui neponimõmm, siis võib minema jalutada. Eks kutsugu politsei, kui tahab. Õigupoolest võiks sellistest umbkeelsetest taksojuhtidest ise iga kord politseile teada anda. Et kõne segane ja juht tundub ebaadekvaatne, ilmselt mingis joobes. Kui pollar mitu korda päevas kottima hakkab, küllap siis midagi lõpuks ette ka võtavad ja ei imestaks, kui osa jäävadki millegagi vahele.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Siis on kaks varianti võimalikud- taksojuht kas kutsub sinule "külma arve" tegemise pärast politsei, või kui on keevalisem tüüp, annab koha peal peksa. Aastaid tagasi oli Tallinnas juhtum, kus eksvang hakkas taksojuhiga midagi kobisema ja see ei olnud pika jutu mees, lõi tüütule kundele kruvikeeraja pähe kinni.
Bolti takso arve tuleb automaatselt e-mailile, mille oled rakenduses enda nimele registreerinud.Manurhin kirjutas: ↑22 Aug, 2024 23:04 Selle kohta ma täpselt ei teagi, summa on ju taksomeetril näha. Küll aga on mulle meelde jäänud, et kui taksos printer puudub või ei tööta, nii et arvet välja printida ei saa, siis ei pea ka arvet tasuma. Seega võiks selliselt umbkeelselt tüübilt kõigepealt ilusas eesti keeles paluda arve väljatrükkimist ja kui neponimõmm, siis võib minema jalutada. Eks kutsugu politsei, kui tahab.
No kui politseil on aega tõlgiks tulla siis minugipoolest võib taksojuht ta välja kutsuda. Mingist "külmast arvest" pole sealjuures juttugi. Ei saa aru et mida ta seal seletab ja kogu lugu.
Ma ei pea üldse taksomeetrit vaatama. Seal jookseb mitu rida numbreid ja krt teab mis neist õige on
Pealegi võib klient parasjagu pime olla - võttis hommikul punnsuutäie aga oli vist puupiiritus.
Boldi e- mailile tulev arve on natuke teine asi ja see on loodetavasti ikka eesti keeles. Kui taksojuht linna tundis ja lennujaamast Kadriorgu läbi Männiku ei sõitnud võib vast ära maksta.
See bolti lugu minuga oli muidugi natuke teine kui arvate.
Ma ei olnud klient vaid urisesin kõrvalsesijana tema kallal. Aga see pole tähtis.
Ma ei olnud klient vaid urisesin kõrvalsesijana tema kallal. Aga see pole tähtis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline