Suured koerad ja väiksed koerad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
OLAVI
Liige
Kontakt:

Re: Baskerville'ide koer (ja muud agressiivsed lojused)

Postitus Postitas OLAVI »

Kapten Trumm kirjutas: 04 Sept, 2024 9:24
Madis Reivik kirjutas: 30 Aug, 2024 19:21 Paljud koeratõud on ju mingid redelsugupuuga värdjad, geenid ja aju täiesti paigast ära.

Korralik maatõugu krants on igaljuhul targem kui oma tatti lakkuv buldog või rotveiler.
Küsimus on selles, et teatud tõud on teatud otstarbeks arendatud ja teatud omadused on evolutsioonis saanud eelistatud, teised mitte.
Ma ei tahaks jälle parafraseerida Leninit, aga praktika annab teatud kogemuse, ....
Ka "maatõugu krants" on läbinud pikaaegse selektsiooni, sest ega talumajapidamises ei peetud koera lemmikloomana, kui iga toidetav suu oli arvel.
Pesakonnast valiti vajalike omadustega peni ja ülejäänud kõrvaldati.

Kui tänapäeval järgib "tõuaretuse suur äri" teatud väliseid tunnuseid, siis talus jälgiti ainult looma praktilisi omadusi.
(Näiteks 20 aastat tagasi loeti meil täiesti must Ida-Saksa lambakoer "mitte tõupuhtaks" ja kui leidus koera varvaste vahel "paar heledat" karva, siis see oli aluseks tema tõupuhtuse tunnistamisel.)
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Re: Suured koerad ja väiksed koerad

Postitus Postitas Rebane11 »

Ma viimased koerad olen valinud saksa lambakoerte seast. Viimane siis Lätist, kuna seal kutsikad poole odavamad tol ajal olid. Passi ja vaktsiinidega, koroona algul oli jant üle piiri saamisega. Aga ma tean sakslaste iseloomu ja eelmine koer oleks mul lugema ja kirjutama ka õppinud, kui ta 12 aasta vanuselt hukka poleks saanud. Segaverelist mina ei julgeks võtta.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

Segaverelised on väga head. Mul poolhunt-poollaika ja tema ema, minu liigituse järgi "eesti hunt" (tunnuste järgi rootsi põdrakoer). Hunt-laika on nii nutikas, et soovi korral teeb vast ise endale süüa ka pliidil, väikse liialdusena muidugi. Hunt on tuutu nagu päästetud koer ikka, aga nii truud sõpra pole ma varem näinud. Hunt-laika tuli paarikuusena, tiriti pesast varem ära kui pidanuks, aga oskused koolist ja kodust ilusti omandatud. Hunt tuli pool aastat hiljem (tegelikult varastasin ta ära idikatelt) ja arvestades, et ketist päästetud ja väärkoheldud, siis nüüdseks on ainus hirm äkilised mürad. Ja minu juures kätega vehkivad inimesed. Pluss ilmselt eelmise elu pealt teatud meesterahva stampvälimus, mis lõpeb alati "hambad perses", kui kinni ei hoiaks. Muus osas kaisukaru, paremat sõpra ei oskaks tahta ka - õhtul trepil istudes pannakse suur kandiline pea õlale või ronitakse lihtsalt diivanil kaissu, st peale kogu oma 30 kiloga.
Aaa, laika-hunt on jäljekoer ka. Aktiivselt. Talle see meeldib ja ta oskab seda värki nüüd täitsa hästi. Mis siis, et suvaline kodupontu.
professional retard
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mis puudutab neid legendaarseid rotveilereid, siis kutsikate pakkumine on enamvähem nullis.
Pole vist trendikas. Edukate elurajoone läbides jääb mulje, et trendikoer on hetkel kõvas ülekaalus labradori retriiver.
Hea turu indikatsioon on Kuldse Börsi lemmikloomade rubriik.

Minu kogemus näitab, et tunnustatud kennel pole mingi garantii, mul on olnud tunnustatud kennelist pärit rotveiler, kel oli räige tagumiste puusaliigeste düsplaasia, selliseid kutsikaid ei tohiks saada ja kuna see on pärilik, siis taoliste probleemidega ei tohiks ka paaritada. Aga noh, raha ei haise ka seal.

Hiljem, targemana tundsin alati huvi vanemate vastu. Järgmine kutsikas tuligi Raplamaalt ja osutus igat heade geenidega loomaks. Kutsika ema muide, lubas end minul, täitsa võhivõõral inimesel patsutada ja huvi tunda, kuidas tal need puusad ka liiguvad. Nagu plastiliin oli lausa.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Mul kunagi uue naisega tuli kaasa ka koer. Rahvaselektsioon, aga suur oli. Mingi hetk hakkas tal tagumine sild nii streikima, pidime kutsuma arsti ja magama panema. Ei tahaks enam kogeda tunnet, kui looma pea sul süles ja tehakse surmav süst.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Rebane11 kirjutas: 05 Sept, 2024 18:49 Mul kunagi uue naisega tuli kaasa ka koer. Rahvaselektsioon, aga suur oli. Mingi hetk hakkas tal tagumine sild nii streikima, pidime kutsuma arsti ja magama panema. Ei tahaks enam kogeda tunnet, kui looma pea sul süles ja tehakse surmav süst.
Ma kaks korda kogenud, aitab küll :(
Rebane11
Liige
Kontakt:

Siis sa tead.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Rebane11 kirjutas: 05 Sept, 2024 18:49 Mul kunagi uue naisega tuli kaasa ka koer. Rahvaselektsioon, aga suur oli. Mingi hetk hakkas tal tagumine sild nii streikima, pidime kutsuma arsti ja magama panema. Ei tahaks enam kogeda tunnet, kui looma pea sul süles ja tehakse surmav süst.
Targutan ka.

Ravimi nimi on/oli Fortiflex 525, minu tagumiste puusaliigeste düsplaasiaga rotveilerit hoidis igatahes omal jalal kõndimas kuni see mingi muu, minu jaoks siiani teadmata, terviserikke peale suri. Mõju on analoogne Gemze, Artrostopi ja muude inimese liigeserohutudega. Maksis omal ajal muidugi omajagu pluss konks, kuidas koerale tabletti anda.

Suure massiga, kogukaid koeri ei maksa liigselt jooksutada, hakkab liigeste peale. Sellisele 50 kg turskele koerale on küllalt, kui päevas jalutab 1 km.
Hoidke toiduga kaal kontrolli all.

Koerale antakse tabletti muidu nii (loomaarst õpetas), et tõmbate sel lõuad laiali ja hoides tabletti sõrmede otste vahel, lükkate sõrmed koos tabletiga nii sügavale kurku kui annab (koeral tekib neelamisrefleks). Siis patsutate nats kaela peale ja ongi. Protseduur on tõe hetk, kui palju te oma koera kontrollite ja palju koer teid usaldab. Kui on puudujääke, siis võib hammustada. Mina oma 60+ kilosele elukale olen seni edukalt anda suutnud ja hammustamise katset pole olnud. Muidugi pärast midagi maitsvat ja suur kiitmine jne. Algus tundub hirmus, kihvad on ikka päris suured :D
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
avrnbr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas avrnbr »

Tableti ümber natuke pasteeti ja tablett kaob kurku kui võluväel.
Pasteedi sisse panna vahetult enne andmist nii, et ei näeks seda. Kui pasteet ja tablett pikalt koos on, saavad aru ja osad spetsialistid prepareerivad tableti välja, kusjuures pasteet pannakse nahka.
Welber
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Welber »

Kapten Trumm kirjutas: 10 Sept, 2024 14:52 ...Koerale antakse tabletti muidu nii (loomaarst õpetas), et tõmbate sel lõuad laiali ja hoides tabletti sõrmede otste vahel, lükkate sõrmed koos tabletiga nii sügavale kurku kui annab (koeral tekib neelamisrefleks). Siis patsutate nats kaela peale ja ongi...
Sõrmi pole kurku vaja ajada - selja tagant lähenedes lükkad vasaku käega koeral pea kuklasse ja surud lõuad laiali. Paremaga viskad tableti kurku ja silitad kõri pealt paar korda ülevalt alla. Aga seda olen teinud ainust siis, kui ta tableti pasteedi seest välja sülitab.
Bonis nocet, quisquis pepercerit malis.
olevtoom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olevtoom »

Teie jutuajamine meenutab mulle stseeni filmist "Operatsioon "Õ" ja Šuriku teised seiklused" ;)
Kremli troll.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Pasteedi- ja viinerijutt....sõltub.
Rotveiler nt on piisavalt nutikas ja hea haistmisega, et ampsab selle pala suhu, natuke matsutab ja siis pudeneb tabletike kõlinal suunurgast põrandale. Kontrollitud korduvalt. Peeneks uhmerdatud tablett söögi sisse segatuna on edukam. Lõpuks loomaarst selle triki ette näitaski, et topi kurku.

Loomaarstil peab muidu üldse keskmisest rohkem julgust ja head reaktsiooni olema, mulle ütles üks arst, et nt vaktsineerimisel üritab umbes iga kolmas koer teda protsessi käigus hammustada ja päris tihti päästab hea reaktsioon päeva.
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

...Koerale antakse tabletti muidu nii...
...Paremaga viskad tableti kurku ja silitad...
...Tableti ümber natuke pasteeti...
Täiesti võõras mure. Pikka aega olen tegelenud põhiliselt iiri hundikoertega ja neil on peakolu sees kindel teadmine, et kui peremees midagi annab, siis on see järelikult hea ja vajalik ja kuulub kohesele konsumeerimisele. Tõele au andes, ka majapidamise ülejäänud kahe neljajalgsega pole erilist muret siiani olnud, üldse tundub see tabletimure minevikku olema jäänud.
Ilmselt on asi selles, et mingil hetkel jõudis ravimitootjatele kohale, et klientide elu lihtsustamiseks on mõistlik ravim loomale maitsvaks teha. Enamus vetapteegis müüdavat kraami peakski minuteada praegusel ajal juba loomale meelepärase mekiga olema.
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

..kui just loom pole tundmatu tableti suhtes skeptiline. Osad tõud on sellised suured isemõtlejad. Molossid (rotveilerid, suured mastifid) on näiteks sellised. Neil võib olla asjadest omamoodi arusaam ja see ei lange alati sinu omaga kokku. Kuid neil on ka plusse, kuna koer on tark, siis õpib kiiresti. Minu rotveiler oskas näiteks väga kenasti lingist uksi avada. Täiesti ise õppis kusjuures, keegi ei õpetanud. Ka neid uksi, mis tema poole avanesid. Päris hästi jagas inimsuhete dünaamikat ja kui keretäis ähvardas, siis teadis, kelle selja taha tasub pugeda ja kelle selja taha mitte.

Mõnikord edetabelis pole tipus lihtsalt seepärast, et on targad küll, aga ka pujäänid. Kui ei näe mõtet käsku täita ja see pole päris lihasmällu drillitud, siis täidab vastumeelselt venitades või üritab üle lasta. No hea peremees, ütle miks ma pean istuma, kui sul pole tegelikult snäkki anda, palja pai ja kiitmise pärast ei viitsiks end vaevata.....

Ei sobi algajatele koerapidajatele. Nende pidamine on nagu koerapidamise Ferrari, kui oskad sõita mossega, siis võib avarii kerge tulemas olla.
MeelisV
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MeelisV »

Hea põhjus kindlustada oma koer.
Naabrid/sõbrad elasid hiljuti üle rünnaku. Maal nende naabri koer jooksis oma aiast välja ja nende aeda ja ründas ootamatult nende lõõgastuvat koera. Ma hetkel tõugu ei tea täpselt ründaval koeral aga mingi "bull" oli ehk nn. ründekoer vms. liigitus.
Nende koer mis oli ka näitusekoer (hollandi väike veelinnukoer) sai vägagi räsitud.
Kiirabi esimene otsus oli, et lootust ei anna aga hakkasid siis kokku lappima.
Lõpeks läks see jama maksma üle 5000.- mille õnneks süüdlane maksis ära.
Õnneks mul omal on pere väike sõber kindlustatud ja see juhtum andis impulsi kindlasti edasi maksta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist