Kriku kirjutas: ↑11 Okt, 2024 13:49
Kilo Tango kirjutas: ↑11 Okt, 2024 13:37mis su point on? Et bakatööd peaks ignoreerima, sest, noh, bakatöö ja vaevalt seal midagi head saab olla?
Kas just ignoreerima, aga akadeemilisel produktsioonil on siiski hierarhia ja mitte ilma põhjuseta. Tipus on "Nature's", "Science'is" ja veel mõnes sama kaliibriga ajakirjas ilmunud artiklid. ...
Tean väga hästi selle hierarhia olemasolust ja põhjustest, miks see nii on. Tunnistan, et pingutasin üle nimetades, seda bakatööd teadustööks. Ja siis? See on siiski ainus sisuline uurimus, kus analüüsitakse mõjusid vähegi põhjalikumalt. Meil tehakse enamus otsuseid lihtsalt põhimõttel "parteijuhil tekkis tuju teha sellest või tollest valimisloosung". Bakatöö (eriti veel sellises kvaliteedis) on mitu suurusjärku parem alus otsusteks. Pealegi, kui sa jääd poliitikaotsuste puhul ootama, et Natures ilmuks dissertatsioon vastaval teemal muudatuse tegemise mõjude kohta Eestis, siis sa ilmselt jäädki toetama organiseeritud kuritegevust (antud kontekstis).
Kriku kirjutas: ↑11 Okt, 2024 13:49
Kilo Tango kirjutas: ↑11 Okt, 2024 13:37See RANDI dissertatsioon on kena küll, aga see tegeleb ainult ühe osa küsimustega, mitte ei anna laiemat pilti. Mahult on need tööd sarnased (44 vs 72lk).
Just nimelt. Ma selles väga kahtlengi, et valdkonda, mille osi - tihti palju spetsiifilisemal tasemel, kui eelpool viidatud - käsitletakse doktoritöödes, käsitletakse tervikuna edukalt bakatöös.
Ma vaatasin seda diagonaalis, kui sa selle esimest korda postitasid, ja kui sa jätkuvalt kinnitad, et tasub, eks ma siis vaata millalgi põhjalikumalt. Aga põhimõtteliselt ei soovita kellelegi sel tasemel tekstide põhjal oma arvamust kujundada.
Soovitan siiski lugeda. Muidugi annab teemal kokku kirjutada terve raamatukogu. Kusagilt jookseb siiski mingi mõistliku detailsuse taseme piir, mis on piisav poliitikaotsuste tegemiseks. Isiklikult oli arvamus enne lugemist juba olemas. Nimetatud uurimus lihtsalt kinnitas seda. Isiklik arvamus põhineb järgneval:
1. Kanepi jaeturg Eestis on juba täna sisuliselt piiranguvaba. Ainus piirang on, et turustamine peab toimuma võrkturunduse meetoditel
2. Isiklikult olen näinud, kui lihtne on lastel TÄNA hankida kanepit samal päeval
3. Kõikidel eestlastel on täna kanepi hankimine maksimaalselt kahe. Halvimal juhul kolme telefonikõne kaugusel.
4. Olen isiklikult näinud, kuidas käib kangemae narkootikumide pealemüük
Sestap ma olen sügavalt veendunud, et organiseeritud kuritegevuse eemaldamine kanepiturult saab ühiskonnale ainult kasuks tulla, kuna müügimahtusid see oluliselt ei mõjuta.