Nutt ja hala

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas krijgsvolk »

OLAVI kirjutas: 10 Okt, 2024 10:06
Kriku kirjutas: 08 Okt, 2024 11:01
_dumbuser_ kirjutas: 08 Okt, 2024 10:57 Mis te olete lollakad või ainult mängite ? Kogu selle asja nimi on motivatsioon. Kui seda ei ole siis ei aita mitte miski. Ja seda motti tambib ülihästi see praegune valitsus oma täiesti lollakate põhjenduste ja tegudega mudasse. Siin vähemalt üks tegelane julgeb seda ka öelda ja saab kohe pasunasse. Ta ütleb üsna selgelt, et tal pole mingit vahet kas see on vantide valitsus või mitte aga igasugu lollustest on ülimalt siiber ja selle tõttu ta ei saagi aru mida või keda ta siin kaitsma peaks.
Hoiatus lollaka kommentaari eest.
Raske mõista, aga meie seas on inimesi, kellel juba aastaid puudub või on nad unustanud, et mida tähendab "vaba aeg millegisse panustamiseks", sest nad on juba niigi olnud väga pikka aega "millegiga koormatud".

Eesti keeles on ütlus, et: "Valu on nii suur, et võtab mõistuse".
Olgu see valu siis kehaline või vaimne.

Minul isiklikult on vähemalt 3 tuttavat meesterahvast valinud vabasurma, sest lähedased ei saanud aru inimese valu suurusest.
Inimesed ise leidsid, et "Parem on õudne lõpp, kui lõputa õudus".
(Lahkamisel ei leitud selliseid (lihtsalt ravimatuid) tervisehädasid, mis oleks nende edasist elu takistanud, ehk tunnistati füüsiliselt terveks.)

Eestis valib vabasurma 1 naise kohta 3 meest.
Tuleb õppida märkama, mitte "nuga haavas keerama" ütlemisega: "Harju ära, ela edasi".

Teemakohane vestlus tänasesl, Ülemaailmse vaimse tervise päeva Vikerhommikus:
https://vikerraadio.err.ee/1609486223/m ... otsige-abi
On veel mõned nüansid. Olen vabasurma küsimustega kokku puutunud nii isiklikult kui ametialaselt.
Olen jõudnud arusaamisele, et kui mees võtab vastu saatusliku otsuse siis absoluutses enamuses viib ta selle täide viisil, mis garanteeritult letaalne on. Naiste puhul on enamasti tegemist Suure ja Meeleheitliku Hingekarjega ehk appikarjega, et "vaadake ometi, kast te siis ei näe, ma olen lootusetus hädas, aidake ometi keegi..." Valitakse tihti üsna ebaratsionaalne tee, nt neelatakse megakogus mingit sorti rahusteid vm tablette.
Need minu enda elu ja töökogemused. Ahjaa, ühe tabletineelaja suutsin päästa... oli õnne. Nagu hiljem selgus ka temal.
Jah, keeruline teema on. Ise kaotasin oma parima sõbra pealt 10 aastat tagasi. Kurb, et isegi ei tea, mis täpselt oli põhjuseks sellisele otsusele, sest elas minust ca 200km taga ja just viimasel aastal harva kohtusime. Vaevab siiani...
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

Kapten Trumm kirjutas: 10 Okt, 2024 10:11 Minu kaitsetahet ei ole "see lollakas valitsus" kuidagi vääranud, pean tunnistama. See püsib valitsuse kiuste vist.
Siin ongi imestamisväärt see, kuidas ühes teises teemas oldi truudusevannet valmis nii lihtsalt üle laskma. Et mulle ei meeldi KK nägu ja olemus ja valitsus, et siis võin lõdva randmega truudusevandele sülitada. Vaatamata sellele , et KK valitsus polnud mitte kuskilt otsast vastuolus "demokraatlikule Eesti Vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale". Et ikka väga peast lihtsad olid need avaldused stiilis, et : "seda valitsust mina küll ei kaitse [sest ta ei meeldi mulle] ja parem plagan väljamaale".

Patrioodid - mu eesel!
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Lehekülg mingit väga igavat ja üldsegi mitte pisaraid välja kiskuvat autojuttu läks prügikasti.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Loomulikult ei saa siinjuures jätta Kapten Trummi torkimata :) Need nn "kalevipojad" keda ta nii hirmsasti sõimab on tegelikkuses päris kõvad patrioodid. Tehakse 3-4 päeva tööd ja sõidetakse nädala lõpuks Eestisse pere juurde. Ma olen mõnelt ikka küsinud et kuidas ta viitsib. Tööd on Soomes elupäevade lõpuni, kas pole lihtsam siis pere siia tuua? Vastus on enamasti et ei ole. See tähendab et lapsed tuleb soome lasteaeda ja kooli panna ja neist saavad soomlased. Kah õige.
Mul endal pole vahet sest sellises vanuses rahvus enam ei muutu ja lapsed on juba suured. Eesti keelt räägivad küll ja kaerajaani oskavad vist samuti.
Minu silmis on (Eesti) patrioodid ikka need, kes raskuste kiuste viivad Eestis kohalikku elu edasi, mitte ei kappa esimese ebameeldivuse peale mugavustööle Soome ja siis ei targuta sealt, kuidas elada tuleb.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Mäh? Misasja seal veel arendada või edasi viia on? Eesti riik sai valmis juba oma 10 aasta tagasi ja ehitajad läksid sinna kus tööjärge veel ees on. Tõsi, mõned jäid peenhäälestama. Ma ise läksin ka 2015.
Mis te olete süsteemi tuksi keeranud vä? Krt küll, nagu korra pilgu ära pöörad... eino, käed langevad jõuetult rüppe!
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Ei saa Tallinn kunagi valmis ja nüüd äkki Eesti juba 10 aastat tagasi oli? Kanged seened... 8)
Selles osas Trummiga nõus, et need kaugelt õpetajad, kes ise käte külgepanemisest eemale hoiavad, võiks korraks peeglisse vaadata - äkki selle pärast ongi "pekkis", et nad esimesel kasulikul võimalusel jalga lasksid ja jätsid "mitte kõige teravamad pliiatsid" siia maha? :scratch:
Mul endal oli sõber aastaid Soomes metsurina tööl, kuid nüüd on pensionärina tagasi ja üritab kohalikus elus asju paremaks ajada. Eemal olles ei kirunud ega kritiseerinud ning Eesti Haigekassa ja Maksuametiga olid asjad korras.

See arutelu tõi jälle meelde ühe vestluse väliseestlasega Kanadas, kes väitis, et meie pole enam need õiged eestlased vaid juba pool-sovietid. Kui ma küsisin, et miks meie oleme pool-sovietid, kuigi räägime eesti keelt (ka minu isa oli Leegionis ja käis Siberist läbi) aga tema järglased on eestlased, kellest poeg natuke sai keelest aru, kuid minija ega lapselepsed ei jaganud mütsigi, ise ka suhtles nendega ainult inglise keeles ?
:wall:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Eestis on piisava õppimisvõime ja töötahte korral võimalik saada üsna sarnast palka kui makstakse Soomes. Suurem vahe on ehk lihttöölistel stiilis nõudepesija-koristaja-autojuht. See 2500+ eurot, millega Soome ehitajaid meil püütakse, on oskajal merel võimalik ka Eestis teenida. Arsti keskmine palk 4200 eurot annab "kätte" üsna sama palju kui Soome natuke kõrgem arstipalk, millest on maha võetud "pursui" palgaastme kõrgemad maksud.

Minu pakkumine on, et Soome minekul on täna 2 peamist motiivi
1. õppimisvõimetum lihttööliste seltskond, kes läheb lihtsama vastupanu teed ehk Soome lihttöödele, kus palgavahe on täna suurim (2 korda). Ehk ei viitsi areneda ja õppida, mille järel saaks ka Eestis paremat palka.
2. Soome pension (praegu on vaja vist 5a töötada,), mis on Eesti omast tõesti tunduvalt suurem.

Mingi "parem riik" või muu mugavuspõhjendus selleks pole. See, et teatud aladel Soome maksuamet ise soovitab "urakat" teha, räägib ju selget keelt selle astmelise tulumaksu kontseptsiooni vigasusest, kui sul ikka palgapäeval "pursui" maksud võetakse ja pool teenistust kätte saad, võtab kiruma küll.

Mis puudutab seda "kirkamat osa", siis tulge Helsinkist mõni reede õhtu laevaga (kui peale saate muidugi). Oma silm on kuningas. Ja rääkige mõne perega, kellelt naabrite kaebuse peale on tahetud lapsi lastekodusse pista - et ikka täitsa ulme, mis toimub. Eestis küll ei julgeks ükski lastekaitseametnik sellist omavoli teha.
Viimati muutis Kapten Trumm, 15 Okt, 2024 10:47, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Tähendab et inimesed kes on läind võõrsile on harimatud ja laisad? See et elad võõrsil ei anna õigust Eesti pärast südant valutada?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Üks asi on südame valutamine, teine asi on võõrsil nähtava põhja niisama õpetamine-targutamine.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

mart2 kirjutas: 15 Okt, 2024 9:37 Ei saa Tallinn kunagi valmis ja nüüd äkki Eesti juba 10 aastat tagasi oli? Kanged seened... 8)
Oh, see oli ainult vihje Taavi Rõivase kunagisele teooriale et Eesti on valmis ja jääb vaid peenhäälestus. Valitsusjuhi sõnades kahelda on väga ebapatriootlik.

Ühesõnaga - Kapteni lahmimisele tulebki lahmimisega vastata. Muidu läheb maailma kord tasakaalust välja.

Kui endal pole aega teistmoodi teha siis kritiseerima loomulikult ei pea. Ma siis rohkem ei arvusta. Ega see nagunii midagi ei muuda.
Võib- olla niipalju veel märgiks et kahepalgelisust võiks vähem olla. Kui Brüsseli tädi kritiseerib kuulatakse suu ammuli. Kui Soome labidamees siis kästakse vait olla. See võib kõige muu kõrval ka soolise diskrimineerimise alla mahtuda.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Tähendab et vait olla ja lõuad pidada.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Sellest Trummi viimasest postitusest õhkub järjekordselt välja ikka paras ports just talle nii omast arrogantset ja primitiivset lihtsustatud maailmakäsitlust.
Mida ma ei mõista, või isegi hoopistükis ei tea, seda järelikult pole ka olemas!
Küll on ikka lihtne, kui maailm on nii lihtne.... Just nii hoida! Pane aga täiega edasi. Elagu kolhoos "Tungaltera Võit!"

P.S. Seda et Eesti riik on valmis, ja jäänud ainult peenhäälestamine, lausus sinisokk-käilakuju.
ja nüüd äkki Eesti juba 10 aastat tagasi oli (valmis)? Kanged seened... 8)
Kulus ainult 10 aastakest jõudmaks arusaamisele, et sellise jutu ajaja on vist mingeid kangeid seeni söönud...
(NB! Ega laeva ei juhi käilakuju, kuigi talle võib tunduda, et just tema järgi joondutakse-suundutakse.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kui nüüd Pavlovi refleksist Trummi nime ilmumisel üle saada ja Trummi postituse sisu püüda mõista, siis tegelikult on tal suuresti õigus- väljaõppinud töömees on vähemalt viimased 15 aastat saanud Eestis teenida Soome ja Inglismaaga üpris võrreldavat palka, vähemalt ostujõu mõttes. Ja ka see on tõsi, et märkimisväärne osa välismaale rännanutest on läinud tõepoolest sinna täitma madalama otsa töökohti, millistest kohalikud huvitatud pole.
Loomulikult eeldab siin sellise palga teenimine ka veidi sära silmas, mitte vaid soovi tagumiktunde täis istuda.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Kapten Trumm kirjutas: 15 Okt, 2024 10:48 Üks asi on südame valutamine, teine asi on võõrsil nähtava põhja niisama õpetamine-targutamine.
Kui keegi sind õpetab ja targutab siis võta targemat inimest ka kuulda. Pole vahet kas targutab ja õpetab su naabrimees või üle lahe maad ja ilma näinud inimene.
Lisaks ei väsi sa enamus teemades korrutamast, kui palju paremini meist kõike soomlased ja juudid omal maal teevad ja kui halvasti on asjad ikka Leedus.
Seega oled sa ise samsugunue õpetaja ja targutaja.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

üle lahe maad ja ilma näinud inimene.
Irw...oli kunagi üks hea seriaal, Kalevipojad nimeks... ja sealkirjeldatu ei erinenud suurt reaalsest elust.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist