Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Peeter
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Peeter »

vanahalb kirjutas: 22 Okt, 2024 10:41 Et Kapten on seda kartulit ainult korjanud aga mina ka vagusid lahti ajanud esitaks mõned vastaspoole argumendid:
....

Kapteni jõuka majandi ja poe taga elavate traktoristide vahel on ka mingi vastuolu. Üldiselt said heal järjel majandis kaadrit valida ja joomamehed löödi garaaži kanalisse.
Muidugi võib olla et see konkreetne külapood oli täpselt Kapteni kodumajandi ja mõne kehviku piiri peal. Ei tea ilma koha nimeta spekuleerida.
Loen ja siis on tunne, et vanahalb teab justkui asju paremini. St teab niimoodi, nagu minagi mäletan olema. Eks ta ole lihtsalt vanem mees (nagu minagi) kui Trumm, see ju suisa poisike selles aja-aknas. Ja lisaks tundub, et Trumm on lapse- ja nooremas põlves joodikute poolt mingi trauma või südari saanud. Loomulikult neid oli, aga öelda, et "siis oli sitaks palju ja kõik poetagused olid neid täis", siis see on ikkagi väga meelevaldne. Pean silmas just neid, keda tõesti joodikuks-alkohoolikuks sai lugeda. Tuleb ikkagi arvestada, et tol ajal võrreldes uue praeguse-korra-Eestiga selliseid arvukaid kõrtsi-istekohti kuhu sai minna korraks õlleklaasi või veinipokaaliga juttugi puhuma praktiliselt ei olnudki. Mõned õllekad, mõned restod, mõned jne. Ja siis neil uksepeal ees šveitser koos sildiga, et "vabu kohti ei ole". Ja siis leitigi koht, kus natuke lõõgastuda. Rõhk sõnal "natuke". Sest igal ajal on neid, kes on end käpuli joonud, ja ka neid, kes lihtsalt tahavad seltskonda ja "teevad ainult ühe rublase ringi". Mina näiteks elasin Tartus selles piirkonnas, kus "meie poolt kontrollitavaks" mängumaaks oli kogu see raudteeäärne Riia tänavast kuni sadamaraudtee Võru ja siis edasi Kabeli tänavani, edasine oli juba "teiste territoorium". Ja meil raudtee ääres oli suur-suur "roheala", mille me ise ristisime "Restoran Roheluseks", palgapäeviti polnud õhtuti vaba kohta kus istuda, sest igal pool oli teatavate vahemaade tagant roheluses seltskond, kes aega viitis. Ja no ei olnud nad kõik kohe just paduparmud, aga loomulikult oli ka just selliseid püsikundesid meie poolt kontrollitaval territooriumil. Küllalt oli viisakaid täiesti tavalisi tööinimesi, kes tulid viinapoest või Võrupoest, võtsid kambapeale ühe viina, ajasid möla ja läksid enne pimedat koju. Käidi ka külas loomulikult, aga eks mehed tahavad kah ju teinekord lihtsalt omapäi isekeskis olla (nagu praegugi), täna on võimalik pundiga kasvõi jalkatki vahtida kõrtsis, aga tookord käis selline melu staadionil (nii ilma, kui ka koos joogi ja suupistega, mis seltskonnal mängul kaasas oli) (kellel mis, meil nt jäätis või limpsipudelid, mis Tamme poest ostsime), isegi istusime poisikestena Tammekal ja vaatasime koos Eesti liiga mänge, nii 20-ste mängijaealistega, kui ka vanade 80-ste ehk kunagiste Eestiaegsete mängumeestegagi. Isa ütles, et ta teab ja mäletab neid. Kõik vanused ja inimkategooriad olid esindatud tribüünil. Samaoodi käisid mehed kampas "garaažis" midagi tegemas. Ükskõik, mis nime all kellegi see moori eest garaažipõgenemine siis ka oli, kes tegigi midagi, aga oli ka küllalt neid, kes lihtsalt puhkepäeval midagi nikerdasid ja siis seejärel või selle vahel kampas kaarte või doominot tagusid ja päikese käes päevitasid koos mõne õllega. Ammugi mitte ei olnud kõik need eelpoolnimetatud kohe paduparmud nagu Trumm siin üritab igakord kujundit luua, vaid ikka suures enamuses täiesti tavalised tööinimesed. Muideks Trumm ütleb ju samamoodi ka täna lõdva randmega lihtsalt sirgjooneliselt ja primitiivselt, et kui kellelgi (nt kohe puuetega laste peredel, omastehooldajatel jne) on elus raskusi või probleeme, siis järelikult on nad ise joodikud ja eluheidikud ja ise selles kõiges süüdi. P.S. Rõhutan seda võimalusel iga kord, sest foorumlane Kapten Trumm ei ole selliste korduvate väidete ja sildistamiste eest siin foorumis siiani vabandanud.

P.S. Siin keegi plõksis, et mida asja siin NLiitu heietada:
Caracalla kirjutas: 22 Okt, 2024 5:37 Milleks 500 lehte heietamist. Ei olnud head, kõik oli sitt. Kõik. Peaks selge olema.
Ei ole. siin on midagi moraalselt väga paigast ära, kes nii endiselt mõtleb. Seda tuleb korrigeerida, kui 22.02.2022 varahommik seda veel teinud ei ole.
Ja samas tundub, et ise ei mäleta kahe aasta tagant sedagi, et SEE varahommik oli 24.02.2022

Aga tema karjatuse peale ütleksin, et "aga täiesti võiks teema ümber nimetada lihtsalt milleksi taoliseks": "Eluolu Nõukogude Liidus, eeskätt ENSV-s"
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Loen ja siis on tunne, et vanahalb teab justkui asju paremini. St teab niimoodi, nagu minagi mäletan olema. Eks ta ole lihtsalt vanem mees (nagu minagi) kui Trumm, see ju suisa poisike selles aja-aknas. Ja lisaks tundub, et Trumm on lapse- ja nooremas põlves joodikute poolt mingi trauma või südari saanud.
Ja sa oled niipalju mees, et sellist paska loobid siia vaba käega ja siis ootad mingit vabandamist....?
Äkki peaks esmalt ise peeglisse korra vaatama ja mõtlema natuke Pavlovi refleksi olemuse peale...?

Ma olen ikka pärst maast-madalast tööl käinud ja neid üsna ebameeldivaid kokkupuuteid joodikute ja lausa tööl joomisega on olnud igas töökohas.
Muideks Trumm ütleb ju samamoodi ka täna lõdva randmega lihtsalt sirgjooneliselt ja primitiivselt, et kui kellelgi (nt kohe puuetega laste peredel, omastehooldajatel jne) on elus raskusi või probleeme, siis järelikult on nad ise joodikud ja eluheidikud ja ise selles kõiges süüdi. P.S. Rõhutan seda võimalusel iga kord, sest foorumlane Kapten Trumm ei ole selliste korduvate väidete ja sildistamiste eest siin foorumis siiani vabandanud.
Siinkohal tahaks ma tõesti viidet näha, kuidas ma olen "sirgjooneliselt" öelnud, et puuetega laste pered ja omaste hooldajad on oma hädades ise süüdi, eluheidikud ja joodikud? Kui sa seda ei suuda tuua, siis käitu mehena, eks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Kapten Trumm kirjutas: 22 Okt, 2024 12:03
Muideks Trumm ütleb ju samamoodi ka täna lõdva randmega lihtsalt sirgjooneliselt ja primitiivselt, et kui kellelgi (nt kohe puuetega laste peredel, omastehooldajatel jne) on elus raskusi või probleeme, siis järelikult on nad ise joodikud ja eluheidikud ja ise selles kõiges süüdi. P.S. Rõhutan seda võimalusel iga kord, sest foorumlane Kapten Trumm ei ole selliste korduvate väidete ja sildistamiste eest siin foorumis siiani vabandanud.
Siinkohal tahaks ma tõesti viidet näha, kuidas ma olen "sirgjooneliselt" öelnud, et puuetega laste pered ja omaste hooldajad on oma hädades ise süüdi, eluheidikud ja joodikud? Kui sa seda ei suuda tuua, siis käitu mehena, eks.
Selline sinupoolne väide on siit läbi käinud küll. Siin on sulle viide: https://militaar.net/phpBB2/search.php? ... &sr=posts Jõudu 41 tuhande postituse läbilappamisel. Ja ole nüüd ise mees, vabanda, mitte ära kleebi uusi silte külge.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Castellum »

davidsoniharald kirjutas: 22 Okt, 2024 13:29Siin on sulle viide: https://militaar.net/phpBB2/search.php? ... &sr=posts Jõudu 41 tuhande postituse läbilappamisel.
Kõigepealt viita ise konkreetsele postitusele.

Selline vastus, et otsi ise 41000 postituse seast, ei ole adekvaatne ega sobi suhtlemise hea tavadega.
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Trumm on vähemalt 2 korda seda otseselt öelnud. Esimene kord oli see vist koroona-ajal ja siis veel Kriku ekstra ütles selle peale a´la, et "seda ta ära ei kustuta ja see niimoodi öeldu jääb nüüd Trummi südametunnistusele või hingepeale vms, ja siia ajaloo jaoks kõigile näha olemiseks säilitamisele". Ja siis konkreetse seisukohana veel ühes postituses tsirka +/- 2aastat tagasi. Mõlemal korral ei järgnenud mingit vabandamisekraapsugi, kuigi esimesel Kriku tegi selle kohta isegi eraldi postituse. Peale seda on Trumm veel korduvalt kaudselt aga küll mitte enam nii otseselt sellist oma seisukohta ja/või meelsust/arvamist läbi mitme postituse veel mõista andnud. Kui keegi nüüd arvab, et mina hakkan nüüd tema postitusi läbi lappama, et tema neid sõnu ja väljendeid teile nüüd justkui kandikul ette tuua, siis see on sügavalt lihtsameelne ja ekslik. Mulle piisas nende tookordsestki lugemisest.
Aga mis sellest muutuks? Kas te arvate, et Trumm siis vabandaks või? Kui ta praegu eitab üldse selliseid sõnugi...
(kuigi ta võiks siia mingi suvalise vabanduse genereerida a´la, et "ta ei mõlnud tõsiselt ja et kui kunagi-millalgi keegi üldse tema sõnadest midagi sellist kokku võis tunda ja solvuda, siis see on kahetsusväärne ja arusaamatu juhtum ja ta loomulikult vabandab sellise õnnetu juhtumi tõttu ja tegelikult ta väga hoolib ühiskonna nõrgematest ja üritab väga olla toetav ja mõistev ja ..." .... jne jne Nagu PR-õpikus sellisel juhtumil juhendiks on... )
Ta praegu eitab üldse oma selliseid sõnugi ja suhtumisigi....

P.S. Trumm siin ise arvab, et ma vean ta peale kauna mingi EKRE-iba asjus, aga need tema sõnad ja paendumatus selles ja just selles küsimuses (ammugi siis veel vabandamine) on tegelik põhjus, miks ma tema peale viltu vaatan. Ja sellest viltu-vaatamisest tulenevalt on meil temaga ka mitmed korrad sõnasõjaks läinu, mis viimanekord temapoolse ääretul madala ja lameda isikliku rünnaku tagajärjel päädis talle foorumis kuuajalise karistuspingile saatmisega.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Tõepoolest:
Kapten Trumm kirjutas: 07 Sept, 2021 14:53
Kriku kirjutas:
kristjan82 kirjutas:äkki keegi sooviks veel raske puudega lapsest siia pilti, et targutada?
Küsimus ei ole mitte puude olemasolus, vaid selle arvatavasti olematus seoses vaktsineerimisega.
Laste puuete taga on pahatihti vanemate elustiil ja/või geneetilised probleemid.
Seda aga keegi tunnistada ei taha, siis on hea näidata näpuga "Sorose mürgi" peale.
Kasutaja avatar
rockrapdude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas rockrapdude »

Püha müristus, nüüd siin teemas siis!

Autotehnika teema solkisite 5+ lehekülge järjest oma vaenutsemisega (kõik vs kõik), kas te kurat ei saaks mingi eraldiseisva teema teha, kus kõik elavad üksteise peal välja, mida vaja ja laseks rahus teiste inimeste empiirilisi ajaloolisi kogemusi lugeda? Ma küll tehniliselt nõuka ajal sündinud (3 kuud jagus teda siis veel) ja ma pole sellest ise osa võtnud, aga mul alati huvitav kuulda ja huvitav lugeda, kuidas ENSV-s (ja mujal nõuka territooriumil) asjad käisid (kõike loomulikult alati keeerge skepsisega), aga ikka on kellelgi vaja mingi mõtetu riiukuke jutt üles tõmmata ja teema täiega rööpalt maha tõmmata, sest "Aga tema ütles!" ja hakkab viripill-lus pihta.

Tõsiselt tüütu juba, kuidas ühed ei suuda omavahel nurga taga asja selgeks teha, vaid on vaja teiste ees esinedes vaielda.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Laste puuete taga on pahatihti vanemate elustiil ja/või geneetilised probleemid.
Millega te siin nõus pole? Et vanemate alkoholism ega läbi mitme põlve kulgevad geenirikked on laste puuete seas marginaslsed põhjused??? Tõsiselt räägite ikka või?
Viimati muutis Lemet, 22 Okt, 2024 14:54, muudetud 1 kord kokku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

rockrapdude kirjutas: 22 Okt, 2024 14:40 Püha müristus, nüüd siin teemas siis!

Autotehnika teema solkisite 5+ lehekülge järjest oma vaenutsemisega (kõik vs kõik), kas te kurat ei saaks mingi eraldiseisva teema teha, kus kõik elavad üksteise peal välja, mida vaja ja laseks rahus teiste inimeste empiirilisi ajaloolisi kogemusi lugeda? Ma küll tehniliselt nõuka ajal sündinud (3 kuud jagus teda siis veel) ja ma pole sellest ise osa võtnud, aga mul alati huvitav kuulda ja huvitav lugeda, kuidas ENSV-s (ja mujal nõuka territooriumil) asjad käisid (kõike loomulikult alati keeerge skepsisega), aga ikka on kellelgi vaja mingi mõtetu riiukuke jutt üles tõmmata ja teema täiega rööpalt maha tõmmata, sest "Aga tema ütles!" ja hakkab viripill-lus pihta.

Tõsiselt tüütu juba, kuidas ühed ei suuda omavahel nurga taga asja selgeks teha, vaid on vaja teiste ees esinedes vaielda.
Ühinen täielikult.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Kapten Trumm kirjutas: 22 Okt, 2024 11:28 Traktoristi amet oli ju selline hüplik, hooajal olid tööd ülepea, aga peale sügiskündi ja enne kevadkündi polnud suurt midagi teha. Siis tuli lont likku panna.
Samasugune asjatundmatu väide kui ma ütlen "Kapten käib igal aastal kuu aega reservõppustel. Mida tal seal teha on. Läheb mingile positsioonile, vaenlane otsustab teist kaudu minna ja edasi? Nagunii paneb kärsa põues olevasse lapikpudelisse likku. Pärast läheb külast kanamune pihta panema - rüübe seegi".

See mida talvel tehti olenes organiseerimist. Enamasti oli kõigil mitu masinat ja tööd kogu aastaks. Mul oli liikurniiduki ja linttraktor kõrval suur frontaallaadur. Ainuüksi see oli nii haruldane ja vajalik masin et pidevalt tööjärg ees. Et ma lisaks kündsin ja niitsin oli lisateenistus. Töökojas poleks suurt midagi teeninud. Tavalise lukksepa tariif ja tunnitöö. Välitöödel oli tükitöö, kui 1.3 normi täidetud siis kahekordne palk ja norm oli päeva arvestuses, mitte tunnis. Ehk kui teha 16 tundi, kaks päevanormi siis 4 - kordne tasu.
Need kes töökojas olid said palju vähem. Muidugi nokitseti haltuurat , keevitati saunaahjusid ja elati ka ära.

Peale esimees Kuuli surma hakkas üks mädanemine ja ma läksin kohe kutsega paremale tööle minema. Mõned läksid veel. Siis algas erastamine ja kõiki töölisi enam seal vaja polnud Paremad jäeti alles ja mõned said ise sealt üht-teist erastada. Kõige hullemad minuvanused viinaninad läksid Eesti politseisse ja vangivalvuriteks. Sinna vist võeti alguses kõik vastu. Erilist karjääri ei teinud ja nüüd peaks juba pensionil olema kui sealt 50 - selt ära lasti.

Kas ma peaks sellest tegema kaugeleulatuvaid järeldusi Eesti jõustruktuuride kohta :)
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Seda aga keegi tunnistada ei taha, siis on hea näidata näpuga "Sorose mürgi" peale.
Antud ütlus oli sootuks teises kontekstis ja mõttega, mida ette heidetakse.
Etteheide oli, et puuetega laste vanemaid oleks ma justkui eluheidikuteks ja oma hädades ise süüdi olijateks nimetanud.
See, millest jutt käis viidatud lõigus, oli vaksivastaste kelbas - usun, et arstid kinnitaks seda, mida ma väitsin.
Vaktsiin on väga väheste puuete tegelik põhjus ja kahju mittevaktsineerimisest on mõõtmatult suurem kahjust, mida vaktsiin tekitab.
Tegelikult kinnitab kaudselt seda ka vaktsiinikahjude komisjoni töö, kus esitatud pretensioonidest jõudis kompensatsioonini väga väike hulk.

süüdistus ise oli selline:
Muideks Trumm ütleb ju samamoodi ka täna lõdva randmega lihtsalt sirgjooneliselt ja primitiivselt, et kui kellelgi (nt kohe puuetega laste peredel, omastehooldajatel jne) on elus raskusi või probleeme, siis järelikult on nad ise joodikud ja eluheidikud ja ise selles kõiges süüdi.
Tabate ütluste vahet?

Peeter kannab nüüd kauna minu peale, kuna ma julgesin öelda välja sellise halva asja, et kui Eestis on palk ebapiisav, siis tuleb rohkem pingutada. Õppida, otsida tasuvam töö jne. Seepeale tulid sotsialistlikud hüüatused orjapidamisest jne. See on vist see "mõista andmine".
Viimati muutis Kapten Trumm, 22 Okt, 2024 15:23, muudetud 3 korda kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Samasugune asjatundmatu väide kui ma ütlen "Kapten käib igal aastal kuu aega reservõppustel. Mida tal seal teha on. Läheb mingile positsioonile, vaenlane otsustab teist kaudu minna ja edasi? Nagunii paneb kärsa põues olevasse lapikpudelisse likku. Pärast läheb külast kanamune pihta panema - rüübe seegi".
Olen lapsena käinud korduvalt vanaisale sööki viimas, kui see kolhoosi töökojas oma auto all roomas. Kolhoosi traktori- ja masinapark seisis samas hoovis, talvel lumehange all. Osa traktoreid loomulikult töötas ka talvel, aga enamus mitte. Talvel ei tehtud ju põllutöid. Loomulikult käis kõva remonditöö töökojas, et kevadel oleks millegagi tööd teha. Ma ei oska selle kohta midagi öelda, meil on arvamusvabadus, mina olen alustanud oma töömehekarjääri ka labidamehena ja saanud suurepärasest selgeks, et vaid õppimise ja pingutamisega saab labidavehkimisest lahti.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

rockrapdude kirjutas: 22 Okt, 2024 14:40 Püha müristus, nüüd siin teemas siis!

Osadel tegelastel on krooniline vajadus siin midagi vist pikendamas käia.
Mina arutleks meeleldi vabas keskkonnas näiteks malmist ja alumiiniumist plokikaane omaduste teemal. Autoteemaga seoses.
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Millega te siin nõus pole? Et vanemate alkoholism ega läbi mitme põlve kulgevad geenirikked on laste puuete seas marginaslsed põhjused??? Tõsiselt räägite ikka või?

See vanemate alkoholism on üks võimalik põhjus , kuid , mitte ainus . nõukaajal oli mingi loetelu haigustest , milliste põdejatel ei olnud lubatud lapsi saada , kui täpne tolle aja meditsiin ja diagnoosimine üldse olid , ilmselt mingid kriteeriumid olid .

Mina arutleks teemal : Lamell või naastrehv ja seal kumb rehv on parem , kas see millel veeremise suund on noolega näidatud või universaalne , palun lahkesti teadmised , arvamised lauda lüüa ja ilma solvanguteta .
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Kolhoosi traktori- ja masinapark seisis samas hoovis, talvel lumehange all. Osa traktoreid loomulikult töötas ka talvel, aga enamus mitte. Talvel ei tehtud ju põllutöid.
Ega majand siis ainult põllutööd ei ole ja enamasti oli masinaid palju rohkem kui masinamrhi. Minulgi olid suur frontaallaadur, niiduk E-302 ja linttraktor . Lint seisis tõesti talvel lume all ja võis tekitada mulje et joon töökojas. Niiduk oli angaaris pukkide otsas ja frontaalil oli aastaringselt tööd. Talvel tavaliselt sõnnikuvedu lautadest põldude serva ootama. Suur osa traktoreid oli sama asjaga hõivatud ja üldse veotöödega. Kui midagi muud vedada polnud siis Maardust killustikku. Kirov ehitas teid ja kuhi pidi kevadeks ootamas olema
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist