Millist raadiosagedust ja millega kuulata?
Re: Tsiviilkaitse elik kodanikukaitse tänases Eestis
Lisan ühe täiendava postituse selgituseks, mille võib vajadusel sobivamasse teemasse tõsta.
Raadiotel on mitmeid omadusi, mida tavakasutaja ei oska esmapilgul tähelepanu pöörata.
Näiteks selle 50 jaama mäluga ja viisaka heliga raadio näitel omast kogemustest:
https://www.aliexpress.com/item/3261294 ... 796dF9XT3i
*Automaatselt salvestatavate jaamade arv - kui see on alla 20, siis Tallinnas selline raadio jaamu automaalselt salvestades Vikerraadioni ei jõuagi, sest enne on mälukohtade arv täis ja et Harjumaal ei peaks osasid jaamu käsitsi otsima, peaks mälumaht olema FM sagedusel vähemalt 40 mälukohta.
*BTd kasutavad raadiod on põhiliselt kasutatavad kõlarina ja hakkavad enamuses kohe sisse lülitades valjult jutustama välismaa keeles. Raadiona kasutamisel vaikses keskkonnas on see funktsioon tüütav ja energiat raiskav.
*1000mAh akud tagab vastuvõtu kuni 8 tunni jooksul ja kui see ei ole vahetatav, siis tuleks aku lõppemisel raadio ära visata. Aku peaks olema vahetatav stantartse akuga.
*Kas valjuhääldaja suudab normaalset muusikat esitada või on seade mõeldud "kuulmispuudelistele".
*Ilusad metallnupud võivad võivad kasutajalt staatilist laengut saades hetkega seadme elu lõpetada.
Raadiotel on mitmeid omadusi, mida tavakasutaja ei oska esmapilgul tähelepanu pöörata.
Näiteks selle 50 jaama mäluga ja viisaka heliga raadio näitel omast kogemustest:
https://www.aliexpress.com/item/3261294 ... 796dF9XT3i
*Automaatselt salvestatavate jaamade arv - kui see on alla 20, siis Tallinnas selline raadio jaamu automaalselt salvestades Vikerraadioni ei jõuagi, sest enne on mälukohtade arv täis ja et Harjumaal ei peaks osasid jaamu käsitsi otsima, peaks mälumaht olema FM sagedusel vähemalt 40 mälukohta.
*BTd kasutavad raadiod on põhiliselt kasutatavad kõlarina ja hakkavad enamuses kohe sisse lülitades valjult jutustama välismaa keeles. Raadiona kasutamisel vaikses keskkonnas on see funktsioon tüütav ja energiat raiskav.
*1000mAh akud tagab vastuvõtu kuni 8 tunni jooksul ja kui see ei ole vahetatav, siis tuleks aku lõppemisel raadio ära visata. Aku peaks olema vahetatav stantartse akuga.
*Kas valjuhääldaja suudab normaalset muusikat esitada või on seade mõeldud "kuulmispuudelistele".
*Ilusad metallnupud võivad võivad kasutajalt staatilist laengut saades hetkega seadme elu lõpetada.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Re: Millist raadiosagedust ja millega kuulata?
Ma siinsete proffide soovitusel ostsin sarnase vändaga ja DAB+ apastraadi:
https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... ry_from%3A
Väga puhta heliga, kuskil metsas pole katsetanud, nii et tundlikuse kohta ei oska seisukohta võtta. Ega ma väga muretse, autost saab ka raadiot kuulata. Ja elektrit. 64kWh autos olemas ja välja annab 3,6kW, jagub päris kauaks.
https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... ry_from%3A
Väga puhta heliga, kuskil metsas pole katsetanud, nii et tundlikuse kohta ei oska seisukohta võtta. Ega ma väga muretse, autost saab ka raadiot kuulata. Ja elektrit. 64kWh autos olemas ja välja annab 3,6kW, jagub päris kauaks.
Ja kui sideprobleem tõsiselt närib, võib alati mõne vingema raadioskänneri osta:
https://www.tehnoturg.ee/et/raadioside/skannerid?p=1
https://www.tehnoturg.ee/et/raadioside/skannerid?p=1
Re: Tsiviilkaitse elik kodanikukaitse tänases Eestis
Mingi umbes selline: https://www.photopoint.ee/en/audio/9325 ... -2400deg-k .
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Tänan .
Mul selline köögikapil "istub" , kuid , see va häda , et häired , kahinad , jaamad ujuvad , mõneti sarnaneb helikvliteet omaaegsele Ameerika Hääle kuulamisele , võimalik , et Suurupis asuv Meresidekeskus mõjub .
Mul selline köögikapil "istub" , kuid , see va häda , et häired , kahinad , jaamad ujuvad , mõneti sarnaneb helikvliteet omaaegsele Ameerika Hääle kuulamisele , võimalik , et Suurupis asuv Meresidekeskus mõjub .
Ujuvad veidi küll, aga võib ju kruttida.
Minu omal sõltub "Ameerika Hääle" efekt väga sellest, kus aparaat asub. Kui aknalaual panin talle alla ca. 50-sentimeetrise prussijupi, siis sai kohe väga oluliselt parem. Mistõttu ma kahtlustaks sul ka pigem mingeid lokaalseid segajaid.
Minu omal sõltub "Ameerika Hääle" efekt väga sellest, kus aparaat asub. Kui aknalaual panin talle alla ca. 50-sentimeetrise prussijupi, siis sai kohe väga oluliselt parem. Mistõttu ma kahtlustaks sul ka pigem mingeid lokaalseid segajaid.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Tänan , hästi siis , muidu hakkas juba teema keerama "mul on pikem kui sul" poole .
Siin püüti selgitada, et miks vanaaegse nöörskaalaga raadioga on tänapäeva Tallinnas näiteks Vikerraadiot "kohati niru" kuulata.
Et meie FM laineala on väga tihedalt jaamu täis ja jaamade vahed on kordades väiksemad kui enamuses maailma linnades ning käsitsi otsides tuleb valida selline asend, kus kõrvaljaamad segama ei hakkaks.
Kui raadios on näiteks 20 jaama mälukohta, siis Vikerraadioni (104,1MHz) automaatne jaamaotsing ei ulatugi, sest enne on mälukohad täis.
Nõuka ajal mahtus 4 jaama ULL (UKV) skaalale lahedalt ära.
Kui Berliini telemastist 10km kaugusel on tänapäeval kuulda 10 FM saatjat ja ca 80 DAB+ saatjat.
Siis Tallinnas tänapäeval on "ametlikult" FM lainealal kuulda nii palju jaamu:
Ja see on hetkel jälle Harjumaal kuuldavate pilootprojekti proovijaamade DAB+ nimekiri:
Sõjaolukorras on teavitamiseks balti riikidel plaan ristkasutada oma AM saatjaid.
Eestis on ainult 1 Kavastus ja saadab venekeelset Eli/Pereraadiot.
Leedus olla 1 korralik saatja jäänud, mida vist rendib Jaapan oma programmi edastamiseks.
Eestis on ainult 1 Kavastus ja saadab venekeelset Eli/Pereraadiot.
Leedus olla 1 korralik saatja jäänud, mida vist rendib Jaapan oma programmi edastamiseks.
Vikerraadio saates, Reporteritund. "Valmisolek hädaolukorraks saab täpsemad raamid".
Meil täpsustab uus seadus ehitiste omanike, sealhulgas korteriühistute uusi kohustusi varjumise ja varjendite teemal.
Samuti räägime, kellele hakkab kehtima elanikkonna kaitse koolituse nõue ja mis on taskusireen.
Kadi Luht-Kallas, Mari Tikan ja Priit Laaniste siseministeeriumist räägivad lähemalt Kaja Kärneri "Reporteritunnis" 13. novembril kell 14.05.
Minu imestuseks mainiti, et moodsal ajal on plaanis hädateavituseks hoopis DAB+ saaatjaid kasutada, sest DAB+ vastuvõtjaid on olemas väga vähestel ja selle levi on piiratud.
https://vikerraadio.err.ee/1609507271/r ... mad-raamid
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
DAB levi on umbes selline, et sõites suunaga linnast välja hakkab juba Õismäel olles hakkima ning kuskilt Hüürust alates kaob levi sootuks. Kuulan tavaliselt Elmari Tantsuõhtut sellega. 2024 VW auto raadiol on selline vastuvõtuvõimekus. 2017a autol seda polnud ja meile ostetud teisel 2024a auto raadio ei teadnud sellest ka midagi.
Jääb arusaamatuks, mis "hädateavitust" sellega teha tahetakse, Tallinna kesklinna piires või?
Jääb arusaamatuks, mis "hädateavitust" sellega teha tahetakse, Tallinna kesklinna piires või?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
See siis sama,mis 90. alguse nali. Neljapäevases EE-s kuulutus. " Lugupeetud mobiiltelefonide omanikud. Väljasõit levialasse laupäeval kell 12 Raekoja platsilt".
Ma otsapidi natuke asjas sees.
Miks nii planeeritakse seda otse ei tea ja ma ise toimetaks teisiti.
Siin on veel Eesti-Läti-Leedu ristkasutusi kuigi mulle tundub, et kui asi on ventikas siis on see tõenäoliselt kõigil kolmel korraga.
Võtame eelduse, et need asjapulgad purulollid ei ole, ehk on hoopis nutikad. Sel juhul tekib minul küsimus, et mida nad seal tegelikult arendavad? Võimalusi ju teoreetiliselt leiduks, kui nö ristkasutus mängus on - mingi vaenlase tehnilise kola väljapeilimiseks kauge maa tagant nt. Kolm punkti selleks on ju hea. Meie esimene varajase avastamise süsteem? Vist serblased olid need, kes mobiilimastide abil nato nähtamatu lennuki kuvarile märklauaks tõid.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist