Baskerville'ide koer (ja muud agressiivsed lojused)

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Walter2
Liige
Kontakt:

Re: Baskerville'ide koer (ja muud agressiivsed lojused)

Postitus Postitas Walter2 »

Kriku kirjutas: 31 Okt, 2024 11:29 Ma vabandan, et ennast kordan, aga üldiselt käib väga närvidele, kuidas politsei teeb kodukülastusi, et kontrollida relvakappi vms., aga suurte ja ohtlike koerte omanike aiad ja väravad pole kellegi asi :evil: .
Oota kuni esimene laip taga - siis hakatakse tegutsema. Tulevad koeraluba, koerasoetamisluba, koerte hoidmiseks kehtestatakse erinõuded, tulevane koeraomanik peab läbima erikoolituse - teooria, esmaabi koeravigastuse korral ning iga 5 aasta tagant (kui koer on soetatud enese ja vara kaitseks) kohustuslik koerapidamiskatse vastavas prefektuuri koeraaedikus. :mrgreen:
PS. Koeratoidu müük läheb kah lubade peale ..
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Üks riik aga erinevatel maadel on vist erinevad kombed ja mis Harjumaal on tolereeritud ei ole Lääne_Virumaal seda mitte:

https://lemmikloom.delfi.ee/artikkel/12 ... oma-omanik
Lääne-Virumaal lahti pääsenud koerad ründasid öösel naabrit. Politsei: vastutab alati looma omanik!

Täna öösel sai politsei teate, et Vinni vallas aiast välja pääsenud kaks koera ründasid naabrimeest, kes sai viga. Politsei alustas juhtunu uurimiseks menetlust.

Esialgsetel andmetel tuli mees öösel jalgrattaga töölt koju. Tee peal jooksid talle vastu naabri koerad, kes olid mingil moel aiast välja pääsenud. Üks koertest hammustas meest jalast ning rünnakus said kahjustada ka mehe riided.

Rakvere politseijaoskonna juht Erkko Piirimägi rõhutas, et lahti pääsenud kodulooma tegude eest vastutab alati selle omanik. „Millisel hetkel saab ühest pealtnäha sõbralikust hulkuvast koerast ohtlik ründaja, on keeruline ette ennustada. Sellepärast peabki iga koer olenemata suurusest, tõust ja iseloomust olema kindlalt peremehe hoole all ja kontrollitult oma piiratud territooriumil.“

Kui koer ründab inimest või kahjustab kellegi vara, näeb seadus ette menetluse alustamist ning kui loomapidaja on rikkunud loomapidamise eeskirja, siis ka loomaomaniku vastutusele võtmist.

„Looma käitumise eest vastutab alati tema omanik, kes peab tagama, et lemmikloom on kindlalt oma territooriumil või rihmastatud. Suurimaks probleemiks ongi see, et inimesed on liiga kindlad enda hoolealuste loomade käitumises. Loom võib aga sellegi poolest käituda ettearvamatult ning seada ohtu nii end kui teisi,“ kirjeldas Piirimägi.

Kui keegi silmab oma kodukandis hulkuvaid ja probleeme tekitavaid koeri, tuleb sellest teatada kohalikule omavalitsusele, kes korraldab hulkuvate loomade püüdmist, pidamist ja nende omaniku tuvastamist. Juhul, kui hulkuv loom kedagi ründab või on tekitanud varakahju, sekkub asjaolude selgitamisse ka politsei.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

See on umbes samasugune küsimus, et ma ei mõista Ferrari või Lamborghiniga sõitjaid, sest Opel Astra sõidab ju kah.
Nende ostmise motiividest saan ma aru - avardab tütarlaste valikut ja/või edevus, sest Astra sõidabki kah, aga ei paista välja, ega peibuta paarilist.
Aga ma küll ei taha endale seda jama, kui mingi vett või suunda küsima tuleva seenelise perse lõhki kistakse. Kusjuures veel on hästi, kui vaid perse, kui ajakirjandust lugeda.
Samas tuleb nõustuda, et niikaua, kui nad kinni viisil, mis ümbitsevaid kuidagi ei ohusta, tehku igaüks mis tahab. Pidagu või musta mambat.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

No mina olen juba taolises vanuses, et teismelistele tibidele pole vaja muljet avaldada, aga huvi pakub veel see, kas sa suudad ühte või teist neljarattalist täkku ohjes hoida või nii. :D

See seeneliste ja juua küsijate värk töötab jah senikaua, kui selle sildi all vargad käima hakkavad. Mul on üritatud ronida I korruse ülalt lahti jäetud aknast sisse vargile, õnnetuseks oli sama akna all ühe molossi ase. Vana oli alguses vaikselt asemelt jälginud, kuidas kutsumata külaline toimetas ja kui too oli pea kogu käe toppinud akna vahest sisse, et akent seestpoolt avada, oli tegevus kiire ja otsustav. Mida reetsid verejälged aknalaual ning ka kaudselt asjaolu, et proovida soovijaid pole hiljem leidunud, ju siis asjaomases seltskonnas läks jutt laiali.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Walter2 kirjutas: 31 Okt, 2024 12:01
Kriku kirjutas: 31 Okt, 2024 11:29 Ma vabandan, et ennast kordan, aga üldiselt käib väga närvidele, kuidas politsei teeb kodukülastusi, et kontrollida relvakappi vms., aga suurte ja ohtlike koerte omanike aiad ja väravad pole kellegi asi :evil: .
Oota kuni esimene laip taga - siis hakatakse tegutsema. Tulevad koeraluba, koerasoetamisluba, koerte hoidmiseks kehtestatakse erinõuded, tulevane koeraomanik peab läbima erikoolituse - teooria, esmaabi koeravigastuse korral ning iga 5 aasta tagant (kui koer on soetatud enese ja vara kaitseks) kohustuslik koerapidamiskatse vastavas prefektuuri koeraaedikus. :mrgreen:
PS. Koeratoidu müük läheb kah lubade peale ..
Ma arvan, et samasugune sündmustekäik saab eelnema ka selle suurkiskjate juurdekasvu riiklikule toetamisele. Ehk siis mõni elukitsikuse pärast asulasse sunnitud karu või hunt tapab inimese. Hundid ja karud kakerdavad juba üsna julgelt asulates ja taoline kontakt on vaid aja küsimus.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

See seeneliste ja juua küsijate värk töötab jah senikaua, kui selle sildi all vargad käima hakkavad.
Eks nad kindlasti käivadki, aga siiski käib ka seenelisi. Ma elan kohas, kus iga võõras on sündmus - seeneline/marjuline, matkasell või pätt. Koer vahet ei teeks. Vahel on endalgi keeruline. Samas teinekord pääseb väravast välja, kuna lahtiselt hoovis, aga ma ei pea muretsema, kuna see on hagijas, mitte kaukaaslane.
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Kontakt:

Ma arvan, et samasugune sündmustekäik saab eelnema ka selle suurkiskjate juurdekasvu riiklikule toetamisele. Ehk siis mõni elukitsikuse pärast asulasse sunnitud karu või hunt tapab inimese. Hundid ja karud kakerdavad juba üsna julgelt asulates ja taoline kontakt on vaid aja küsimus.
Siin on sõnastatud, hajaasustuse rahva lai konsensus, kahjuks.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

wolfgang kirjutas: 31 Okt, 2024 13:58
See seeneliste ja juua küsijate värk töötab jah senikaua, kui selle sildi all vargad käima hakkavad.
Eks nad kindlasti käivadki, aga siiski käib ka seenelisi. Ma elan kohas, kus iga võõras on sündmus - seeneline/marjuline, matkasell või pätt. Koer vahet ei teeks. Vahel on endalgi keeruline. Samas teinekord pääseb väravast välja, kuna lahtiselt hoovis, aga ma ei pea muretsema, kuna see on hagijas, mitte kaukaaslane.
Eks taoliste loomade pidamisel on aed või kett vältimatu. Koerte aretamisel on erinevad eesmärgid ja see on talletatud sajandite jooksul geneetikasse.
Molossid nt pärinevad juba Rooma ajast, kus neid peeti sõja- ja kaitsekoertena, seega eelistatud olid aretuseks isendid, mis olid kurjad, kaitsvad jne.
Tegemist pole labradoriga, kellega ainus risk on ohvri surnuks lakkumine. Kuna nende üks vaenlane on alati olnud hunt, siis on need aja jooksul arenenud hiigelsuureks ja tugevaks, suure lihasmassiga loomaks, kes suudab ka hundiga edukalt mõõtu võtta.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Kapten Trumm kirjutas: 31 Okt, 2024 13:39 See seeneliste ja juua küsijate värk töötab jah senikaua, kui selle sildi all vargad käima hakkavad. Mul on üritatud ronida I korruse ülalt lahti jäetud aknast sisse vargile, õnnetuseks oli sama akna all ühe molossi ase. Vana oli alguses vaikselt asemelt jälginud, kuidas kutsumata külaline toimetas ja kui too oli pea kogu käe toppinud akna vahest sisse, et akent seestpoolt avada, oli tegevus kiire ja otsustav. Mida reetsid verejälged aknalaual ning ka kaudselt asjaolu, et proovida soovijaid pole hiljem leidunud, ju siis asjaomases seltskonnas läks jutt laiali.
Valvekoer aitab veidi aga: https://youtu.be/4gaSibf3g68?si=XMXSWz3aUAun0tUs
lootsik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lootsik »

Ju siis peab ikkagi koeramaksu kehtestama.
Arvutatakse selle pealt kui mitu korda koer lahtiselt jooksis.
Saab mitu asja korraga ära lahndada. :)
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Kapten Trumm kirjutas: 31 Okt, 2024 14:05
wolfgang kirjutas: 31 Okt, 2024 13:58
Eks taoliste loomade pidamisel on aed või kett vältimatu. Koerte aretamisel on erinevad eesmärgid ja see on talletatud sajandite jooksul geneetikasse.
Molossid nt pärinevad juba Rooma ajast, kus neid peeti sõja- ja kaitsekoertena, seega eelistatud olid aretuseks isendid, mis olid kurjad, kaitsvad jne.
Tegemist pole labradoriga, kellega ainus risk on ohvri surnuks lakkumine. Kuna nende üks vaenlane on alati olnud hunt, siis on need aja jooksul arenenud hiigelsuureks ja tugevaks, suure lihasmassiga loomaks, kes suudab ka hundiga edukalt mõõtu võtta.
Mul on olemas nii aed kui kett. Viimast olen kasutanud 2 korda - kolmepäevane arest. Toimib hästi, ligi pool aastat siis pole välja tükkinud. Ketiga kaasneb kaelarihm - tal praegu veel kaelas eelmisest ketis olekust.
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sander17 »

Sobib vist rohkem Naljanurka, aga Facebookis on hetkel üleval kuulutus:

"Kuressaares bussijaama lähistel on kaduma läinud Jack Russelli koeratõug."
Kasutaja avatar
paadikapten
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas paadikapten »

wolfgang kirjutas: 30 Okt, 2024 9:27
Sellisel koeral peab olema tugev aed ja selle sees aktsepteeritud inimestega on see koer nagu pehme plastiliin, keera või sõlme. Armastab väikesi lapsi ja lakub pereliikmeid surnuks. Antud tõud ei ole labradorid ja neid ei huvita kuigivõrd kogu maailma inimestega tutvumine - neid on aretatud valve/kaitse koeraks ja antud kombed on geenides - nagu nende poolt oma territooriumiks peetavale alale ilmub võõras (antud juhul tänaval siis), on rünnak pea vältimatu.
Pean mainima, et ei saa aru selliste tõugude pidamise motiividest, mis kaaluvad 100 kg, kellel peab olema ümber tugev aed, kellega peab ennast ilgelt kehtestama kogu aeg ja kelle rünnak võõra vastu on vältimatu. A la needsamad või ka kaukaaslased, Moskva valvekoerad jms. kari. Või ka staffyd või pitid. Mingi paaniline hirm ja abitus, kaaskodanike ees? Mõnus on elada teadmises, et kui veids tähelepanu hajub, on see elukas lahti ja mingi kaaskodanik vigastatud, tapetud, koos kõigi kaasnevate jamadega? Ei meeldi külalised?
Minu tähelepanekud: põhilised teemad on kiiks suurte asjade vastu, soov selles teistega võistelda ja paljudel juhtudel lihtsalt hoolimatus kaasolendite vastu. "Saab surma, oma süü, mingu mu kodust ringiga möödam Mu tänavajupp on privaatne ala ja siin ei tohi jalutada", või "kassid on looduse poolt loodud koera toiduks". Noh, kunagi nägin, kuidas jahimehe elukas kassipoja tappis. Teda ma päästa ei suutnud. Seisin kasside pesa ette, seal oli kaks kassipoega. Koer proovis mulle külge karata ja mul polnud löögiriista. Tuli taanduda ja esimene ohverdada. Teise sain ära viia. Jahimehel oli ükskõik. Noomis koera moepärast, et jätta mulje hoolimisest. Mõni loodab penist endale kaitsjat. Kunagi teadsin inimest, kes oli saanud kutsika. Ta andis siis alati külalistele vitsa pihku ja käskis koera lüüa, sest "koer peab võõraid vaenlaseks pidama".
Aga mõnikord on inimeses väga tumedaid asju... teadsin paari tegelast, kes oma usaldus-seltskonnas unistasid, et nende koerad mõne inimese tapaks. "No tahaks näha kellegi surma minu koera hammaste vahel"... ja kuhu sa selliste peale kitud? See kõlab ju niivõrd hullumeelsena, et esimese asjana küsitakse näiteks, "kuule, ega sa natuke üle joonud ei ole".
Vaatame siis, mis siin toimub...
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Kuulasin täna Vikerraadiost Uudis + nimega saadet , teises osas oli juttu Lagedi koertest ja kohal oli valla esindaja , toidu - ja veterinaaramet sai sõna , politsei ja keegi petitsiooni tegija esines ka , kokkuvõtteks : pole toimivat seadust , ennetavalt midagi teha ei saa ja nii edasi , muide , loomaia veterinaaril on püss , millega saab näiteks linna eksinud põdra uinutada , ilmselt ka karu või suure koera koos koera peremehega
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

parkija kirjutas: 04 Nov, 2024 21:33 Kuulasin täna Vikerraadiost Uudis + nimega saadet , teises osas oli juttu Lagedi koertest ja kohal oli valla esindaja , toidu - ja veterinaaramet sai sõna , politsei ja keegi petitsiooni tegija esines ka , kokkuvõtteks : pole toimivat seadust , ennetavalt midagi teha ei saa ja nii edasi , muide , loomaia veterinaaril on püss , millega saab näiteks linna eksinud põdra uinutada , ilmselt ka karu või suure koera koos koera peremehega
Ja sellist pisiasja, et juba on toimunud ja fikseeritud inimesele vigastuste tekitamine koerte poolt eriti jutuks ei võetudki, ikka käis jutt ennetusest.
Ei tea kas kannatanul on põhjust KOV käest valuraha nõuda, kuna aastakümneid ei ole midagi ette võetud?
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline