Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 16611
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Fucs »

Some kirjutas: 05 Nov, 2024 15:14 Mul läksid just kriisivarud potti, kolm pakki kukesuppi, hakkisin eilsed keedetud kartulid sisse ja mingid grillitud poolkoivad leidsin kah külmkapist. Ma olen kindel, et keegi teine sedasorti kraami ei tarbi :write:
No ikka tarbib küll vahest 8)
Samamoodi nö "kriisivarudest" mis hakkavad aeg-ajalt oma säilivusaega saavutama.
Sai siin mingi kaks nädalat tagasi siukest asja tehtud

Pilt

Sisse läksid täiteks mingi väiksem kogus mujalt üle jäänud Rakvere LK minifrikadelle/lihapalle (lõikasin pooleks), peo täis Combino Stelline di semola makarontšikuid... midagi analoogset

Pilt

ja törts ketšupit (et oleks kergelt tomatine see vahelduseks tavalisele). 8)

Suppe söön üldse isuga, igasuguseid.

Keegi siin eespool rääkis hapukapsasupist, et kuidas teete...
No viimati sai seda teha mulgikapsastest :shock:
Ei mäleta enam, kust sai ostetud letist mulgikapsaid aga need olid nii tohutult hapud, et süüa ei kannatanud.
Lõin siis potti ja 50/50 kogusest vesi peale, ning keetsin hapukapsasupiks
Päris hea sai :D

Tea kuidas herr rebasel see Krakowi tegu ka lõppes... on teine kuidagi kole vaikseks jäänud.
Just eile tõi üks jahimees mulle ühe rõnga veel sooja Krakowi vorsti mis oli küll väga hea... aga rebane see igatahes polnud.

Kolm päeva tagasi toppis kallis abikaasa ahjupotiga tavalisse puiduga köetavasse plekk-kestaga ahju hunniku kuubikuteks lõigatud sealiha, sibulat, porgandit, riisi ja tomatipastat ning sellest sai ülihea plovi/pilaffi sarnane toode. No üldiselt ükskõik mida sa sinna ahju ahjupotiga paned, sellest saab alati mingi hea asi.

Ma olen siin viimasel ajal (sest kõigest igapäevasest on siiber saanud) vaaritanud ja oma maitse järgi timminud ise endale sellist normaalsemat guljašši kastet. Noh, poe ja söögikohtade omast IMHO "normaalsemat", mis on IMHO parem (maitse asi muidugi). Ega mulle meeldib ka see hapukoorega (ma nimetan seda "ENSV aegse söökla retseptuuri järgi") tehtud variant, mida meil üldiselt söögikohtades ja valmistoidu lettidel pakutakse.

Umbes 2h läheb sealihast tehes ja lihtsustatud variandi puhul aega ja kõige tüütum on sibulate hakkimine :)

Ostan valmis guljaššikuubikud. Lidl pakub nii sea, kalkuni kui loomalihast 500gr "guljašši" pakke.
Frank Kutter 500gr pakke, Maks ja Moorist pakub 400gr pakke, Grossil olid vist kas 300gr või 350gr pakid.
Maks ja Mooritsa või Grossi tükid on väiksemad, teised suuremad ja need (suuremad) lõikan vajadusel pooleks. No ühesõnaga "klassikalisest" guljaššist väiksemad tükid teen.

Kui võtan 500gr liha siis hakin peeneks ca 700gr mugulsibulaid (pigem olgu rohkem kui vähem).
Vaja läheb veel

* puhast tomatipastat (95...100% mitte lahjem mögin ja ilma tärklise jms täiteaineteta).
500gr liha kohta läheb ca üks ca 300gr purk tomatipastat.
Kasutan kas 300gr Salvesti oma (ei sisalda lisatud suhkrut)
https://www.selver.ee/tomatipasta-salvest-300-g
265gr Felixi oma (sisaldab lisatud suhkrut)
https://pood.orkla.ee/toode/felix-tomatipasta-265g/
või Maadlex, 350 g (ei sisalda lisatud suhkrut)
https://www.barbora.ee/toode/tomatipast ... dlex-350-g

* jahvatatud maguspaprika pulber (läheb 2....2,5 supilusikat kuhjaga) või kaks pakki (2x40gr) guljašimaitseainet (Santa Maria)
* jahvatatud musta pipart näpuotsaga
* soola (kogust ei oska ütelda, n.ö. maitse ja tunde järgi - hiljem saab alati lisada kui vaja)
* 1-2 teelusikat suhkrut
* natuke toiduõli
* 1-2 küünt küüslauku (kui pole, võib ka ilma teha, või kui kasutada Santa Maria valmis maitseainet võib välja jätta)
* vett
* kannatust

Liha tuleb soola ja jahvatatud musta pipraga ära maitsestada, maitsestan tunde järgi. Hea oleks kui seisab paar tundi jahedas niiviisi enne, aga olen ka ilma seismiseta teinud.
Võtta vähemalt 2 liitrine kaanega pott (no ma ei tea kui suur see pott on mida kasutan aga 2l on vähemalt, vbl on 2,5l), soovitavalt paksu põhjaga.
Poti põhja toiduõli nii palju, et katab kogu põhja ära.
Pott tulele ja õli kuumaks ajada. Ma teen elektripliidil max kuumusel, gaasipliidi kohta ei oska ütelda mis nüansid võivad tekkida.
Kui õli kuum, siis liha sinna sisse kaane alla moorima. No tuleks väikeste vaheaegadega seda seal siis ka liigutada, kuniks lihatükid hakkavad mõnest küljest juba veidi pruunikamaks minema. No nii 10-15 minutit vbl, pole aega võtnud. Gurmaanid teevad selle protsessi eraldi panni peal - pruunistavad liha ära, aga mina ei viitsi nõusid pläkerdada ja teen lihtsustatud meetodil.

Edasi läheb sinna peale peeneks hakitud sibul ja hakitud või läbi küüslaugu pressi pressitud küüslauk. Mida peenemaks on hakitud, seda parem ja rutem saab valmis. Segab paari minutiliste vaheaegadega kogu seda gemüüset seal läbi ja sibul hakkab vaikselt n.ö. kristalliseeruma. Kaane all, et vedelikke võimalikult vähe välja auraks.

Samal ajal panna eraldi keema ca 0,7-1l vett nt kannuga.
kui vesi läheb keema lisada seda törts potti... no ma ei tea, umbes 200ml vbl? Nii, et kogu see hauduv gemüüse seal oleks vedeliku sees.
Hautada kaane all ca kolmveerand tundi kuni tund, vahepeal liigutades ja vett lisades, et ei hakkaks poti põhja kinni kõrbema vaid ikka hauduks kõik seal ja muliseks keeda.

Edasi läheb sisse tomatipasta. Gurmaanid, kes pruunistasid liha pannil eraldi, panevad tomatipasta alguses tulisele pannile ja küpsetavad seda seal pidevalt liigutades paar minutit. See võtab tomatipastalt hapususe ära... aga mina ei viitsi jännata ja saab ka väikese suhkru lisamisega selle ära.
Segab siis tomatipasta sinna sibula-liha mögina sisse ja kui on segatud siis läheb sisse kas 2...2,5 supilusikat kuhjaga maguspipra pulbrit, või kaks pakki Santa Maria guljašši maitseainet ja segab ka selle sinna sisse. Üldiselt kui tomatipasta sisse panna läheb kohe kogu gemüüse paksemaks ja tummisemaks, seega võib olla vajadus pidevalt endiselt lisada ja 100...200ml vett vastavalt sellele, kuidas see vesi sealt ära aurab ja seda vett see gemüüse seal seob. No kui väga paksuks läheb selles etapis, siis hakkab põhja kinni võtma + enam ei kee see asi seal ilusasti vaid hakkavad kuumaõhu mullid välja purskama ja see kaste mööda kööki laiali lendama. Seega tuleks hoida kogu sousti konsistentsi piisavalt vedel veel selles etapis.

Nüüd kui kasutada Felixi tomatipastat milles natuke on juba suhkurt sees, siis tuleks lisada segades nüüd ca 1 teelusikas suhkurt, või kui on lisatud suhkruta pasta, siis läheb ca 2 teelusikat suhkrut. Nüüd võib soovi korral ca 5 minuti pärast võtta lusikatäis kastet, jahutada ja maitsta mis värk on. Kui on mage, võib vähe soola lisada. Kui tundub liiga hapu, siis võib veel teelusika täie suhkrut panna.

Edasi keerata tuli/kuumus väiksemaks (umbes pool eelnevast) ja lasta kogu sellel asjal seal vaikselt podiseda umbes 1 tund. Oluline on, et sibul kõik sulanduks ühtsesse massi. Ma olen ikka ka lisanud vajadusel vahepeal jälle ka törtsu vett, et asi oleks nii palju vedelam, et ei hakkaks need keemise õhumullid "pauguga pinnal lõhkema". Päris lõpus umbes viimane 15 ...20 minutit lasen keeda ilma vett lisamata ja vahel ka veidi veel kuumust vähendades, pidevalt segades kuniks kaste läheb paksuks möginaks ja valmis ta ongi.

Nüüd kes tahab mahedamat (see maguspipar või Santa Maria teevad lkastme üsna vürtsikaks), see või proovida kusagil eraldi kausikeses segada mingile kogusele valmis kastmele maitse järgi ka hapukoort sisse... siis saab selline heledamat värvi "poekastme" sarnasema maitsega. Mina aga just naudin seda, et seal pole seda hapukoort ega toidukoort sisse pandud.

Sobib väga hästi nii igasuguse kartuli (keedu, prae, frii, pudru), keeduriisi kui makaronidega.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4834
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Some »

Lihtsalt hämmastav kui sünkroonis inimestel mõtted käivad, just laupäeval mediteerisin Promos guljašikuubikute ees. Ikka kohe miski 5 minutit võtsin hoogu aga, et olime tulnud tütre sünnipäevaks asju ostma siis guljašš tundus selleks tiba kohatu ja sinna see jäi. Nüüd ajasid uuesti isu peale, emailitud suur malmpott olemas, eks tuleb ette võtta.
Ahjaa, eelmisel nädalal sai ka verivorstide hooaeg avatud, päris mõnus üle pika aja jälle krõmpsutada. Vist oli Pühade nimeks.
olavsu1
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 26 Veebr, 2022 9:25
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas olavsu1 »

Some kirjutas: 05 Nov, 2024 15:14 Mul läksid just kriisivarud potti, kolm pakki kukesuppi, hakkisin eilsed keedetud kartulid sisse ja mingid grillitud poolkoivad leidsin kah külmkapist. Ma olen kindel, et keegi teine sedasorti kraami ei tarbi :write:
Pilt

see ollus selles pakis on toidupettus. originaalis öeldakse kuidagi nii: по флотски.

sügaval nõuka ajal oli sells pakis tublisti rohkem sisu.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4834
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Some »

Kas по флотски pole mitte makaronid hakklihaga/lihakonserviga? See kukesupp on jah nõukaajast juba meeles aga kogust tõesti ei mäleta. 100gr äkki?
Kasutaja avatar
Magnet
Liige
Postitusi: 157
Liitunud: 31 Mär, 2015 0:03
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Magnet »

jahh, oli selline väljend, makaroonõ po flotskii
aga ei mäleta enam, mis pläust see oli :dont_know:
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 16611
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Fucs »

Some kirjutas: 05 Nov, 2024 18:43 Lihtsalt hämmastav kui sünkroonis inimestel mõtted käivad, just laupäeval mediteerisin Promos guljašikuubikute ees. Ikka kohe miski 5 minutit võtsin hoogu aga, et olime tulnud tütre sünnipäevaks asju ostma siis guljašš tundus selleks tiba kohatu ja sinna see jäi. Nüüd ajasid uuesti isu peale, emailitud suur malmpott olemas, eks tuleb ette võtta.
Ahjaa, eelmisel nädalal sai ka verivorstide hooaeg avatud, päris mõnus üle pika aja jälle krõmpsutada. Vist oli Pühade nimeks.
IRW
Enne ahjus tehtud "pilaffi" sai just Grossi "traditsioonilist" verivorsti järatud :)
Hapukoorega, pohlamoos ootab jõulusid.
Polnud ammu söönud jäi letis silma ja tuli kohe isu peale. just selle "traditsioonilise" järgi ilma igasuguste tootearendusteta ja faceliftideta...
Naine võttis veel ka ühe verikäki ligi ja sai ka sellele ots peale tehtud.
olavsu1 kirjutas:sügaval nõuka ajal oli sells pakis tublisti rohkem sisu.
No neid tähekese makarontsikuid ja vermišelle oli rohkem jah pakis sees.
Supipakid olid väiksemad aga kuiva sisu oli praeguse ~60grammi asemel 120-660grammi

Pilt
Pilt
Pilt

1991 sai Soomes tööl käidud ja kuna me olime vaesed homo soveticused ning Soomes maksis kõik ränka valutsi, siis vedasime alati kodunt sinna minnes kaasa koti täie neid toonaseid pakisuppe ja pakiputrusid. Kuna sai neid nii palju sisse aetud, et öökima ajas, siis just seal saigi hakatud neid vermišelli suppe tuunima ketšupiga, et natukenegi mingi muu maitse oleks. Sai ka viineri jms kettakesi sisse lõigatud. Kohaliku toodangu vorstikesed olid meil pms väikestes kogustes vabalt ja tasuta kättesaadavad, aga kuna need ei kõlvanud suuremas osas süüa, siis supi ja pudru sisse kannatas neid lõikuda.

:mrgreen:
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 16611
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Fucs »

Noh, ma tuunisin (et midagi testmoodi vahepeal teha) siin viimati ka seda oma guljašši prooviks hapukurgiga.
Ehk, et kõik nagu guljašši läheb aga lõpus uhasin sisse veel ka hapukurki. No mingi pool 680gr purgist umbes või vbl natuke rohkem.
Lõikasin kurgid õhukesteks ketasteks ja kettad pooleks.
Sai mingi omamoodi stroganovi sarnane toode ja oli ka väga hea.
Enne seda korra mul hapukurki polnud ja tegin marineeritud kurgiga ja oli ka normaalne ehk söödav.
Asja võti on see, et kurk tuleb sisse panna/segada täiesti lõpus ja pärast seda enam kõike seda gemüüset edasi ei tohi keeta, muidu jääb kurk selline üsna maitsetu plönn seal sees. :D
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4834
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Some »

Sul käis jutust Frank Kutter läbi, eelmisel nädalal ostsin neilt aeglaselt küpsetatud seakooti ja suitsupeekonit. Veider firma, pakendamisse pole eriti investeerinud, nii et silma ei karga. Komposiitsinki nad ka ei oska teha, suitsupreparaati ei eksisteeri, selline väga vanamoodne lihatööstus. Aga liha on päris.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 16611
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Fucs »

Sul käis jutust Frank Kutter läbi...
Noh, teevad (või tegid enne, seal vahepeal millalgi vahetusid osad tegijad ja strateegiad jne) ka sellist natuke ... kuidas seda ütelda, "omapärasemat" kraami.
Ühel varasemalt üliaktiivsel kaasfoorumlasel, keda siin pole enam paar aastat nüüd näha olnud, oli vähemalt omal ajal seal "käsi sees", käis seal kahe suupoolega tooteid degusteerimas, jagas muljeid ja sai omavahel blablatatud...

Ma nägin nende keeduvorstitoodetes kunagi esmakordselt (keeduvorstides esmakordselt) selliseid koostisosi nagu
fraksioneeritud herned (täiteaine tärklise ja nt sojajahu asemel)
lehtpeedi mahl (? värvuse jaoks ? vee asemel täiteaineks ?)
kirsipulber (ilmselt happesuse regulaator)
päevalilleõli (? rasvasuse tõstmiseks ?)
:shock:
Igatahes üsna omapärane retseptuur ja oma enda, teistest erinev tootearendus.

Ma praegu vaatan nende kodulehelt, et keeduvorste peale sardelli ja viineri vist enam üldse ei tehta? Ja ka osad singid on justkui kadunud, ning asendunud teistsugustega...
Aga kunagi olid neil sellised asjad nagu Keeduvorst "Lemmik" ja Keeduvorst 70%... ja maasingil oli "suitsuglasuur"...
parkija
Liige
Postitusi: 1538
Liitunud: 04 Veebr, 2015 20:14
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas parkija »

Kuna mu hapukapsasuppi meenutati siis väga lihtne : poolteist kilo hapukapsast ja kilo triibulist sealiha , potti ja keema , maitseainetest must terapipar , natuke soola , suhkrut ja mugulsibul , köömneid ka , sest kapsad olid köömneteta ja porgandita . Alul oli plaan panna potti kui liha "paras" 6 kooritud toorest kartulit , siis kui need valmis , seejärel võis praetud riivitud porgand ( õpetus on vist pärit Maalehest ) , aga ei viitsinud , kartul ja porgand jäid ära , supi maitsmise käigus jääb hapukapsast tunduvalt vähemaks potis ja eks ta läheb kokku ka , vahest kui kapsas liialt hapu tundub , olen lisanud potti ühe hapu õuna, kuidagi timmib seda hapu ja magusa vahekorda .

Siis veel , see nii nimetatud plov , ka lihtne kuid aega ja vaeva on hea tulemuse saavutamiseks vaja , minul läks aega 4 tundi ja komponendid : 2 kilo abaliha ning 1 kilo kondita triibulist sealiha , liha tükkideks ning potti kuuma õli sisse pruunistuma , siis umbes kilo mugulsibulat hakituna , siis kilo riivitud porgandit , siis tomatipasta ja maitseainetest sool , must pipar , hmelisuhneli , suhkrut , keev vesi peale ja kolmeks tunniks vaikselt hauduma , siis pestud riisi umbes poolteist klaasi ja veel terve küüslaugupea ning ikka tasasel tulel ja peab vaatama et vett oleks , mina kui riis potis enam ei sega , aegajalt käin maitsmas ja katsumas kas on valmis , need kes sõid kurtsid et rasvane kuid väga maitsev .
diesel
Liige
Postitusi: 923
Liitunud: 20 Jaan, 2011 20:47
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas diesel »

vene aegu see kukesupp oli defitsiit. välismaa keeles oli peal kirjas "kokosja juha" või midagi sarnast. meele on veel jäänd hammasratta moodi makaronid ja muidugi see, et maitses väga hästi.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4834
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Some »

diesel kirjutas: 05 Nov, 2024 21:00 vene aegu see kukesupp oli defitsiit. välismaa keeles oli peal kirjas "kokosja juha" või midagi sarnast. meele on veel jäänd hammasratta moodi makaronid ja muidugi see, et maitses väga hästi.
Serbohorvaadi keel veits võõras mulle aga algne variant oli selline:
kukesupp.JPG
kukesupp.JPG (45.92 KiB) Vaadatud 458 korda
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Fucs kirjutas: 05 Nov, 2024 18:30
Tea kuidas herr rebasel see Krakowi tegu ka lõppes... on teine kuidagi kole vaikseks jäänud.
Just eile tõi üks jahimees mulle ühe rõnga veel sooja Krakowi vorsti mis oli küll väga hea... aga rebane see igatahes polnud.

Herr Rebasel on kokkuvõtete , keskkonna ja muude kahjude hindamise, analüüside ja uute projektidega tööd käed - jalad täis. Süüdlaste otsimise etapp jääb vast vahele, loodan.
Läinud ta nii ludinalt midagi, see termotöötlemise koht on nõrk. Kuigi nahka pandi imekiirelt. Maitse oli hea. Suurt kivist suitsuahju saab edukalt lihakäntsa suitsetamiseks kasutada, vorstide jaoks aretan midagi paindlikumat, grill küttekehaks ja puust kast kõrvale tabureti otsa.
Lühidalt - esimese partii omad said veidi palju kuuma ja jooksid kuivaks. Keetmine aitas vähe(tahma leotas ära), IFi polnud ja teise suitsetamise asendasin praeahjuga. Teise partii tegin siis üldse praeahi - keedupott- praeahi.
Kuni tootmisprotsessi täpsustamiseni ja puuduste kõrvaldamiseni on asi pausil. Kuigi toru, mis ühendab grilli kohe kerkiva uusehitisega ostsin täna juba ära. Naelad, kruvid hinged samuti.
Täna tegin suure arengu hüppe potis tatrapudru tegemisel. Singi ja sibulaga sai imehea. Aga siingi kitsaskoht -tootmisvõimsuste maht. Sai tehtud arenguhüpe, senisele 2,5 L potile lisaks tarnitakse lähipäevadel lisaks uus 6,4 L emailitud pott.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 16611
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Fucs »

parkija kirjutas: 05 Nov, 2024 20:53 ..... hmelisuhneli ....
Just, seda peab kindlasti panema 8)

Muidu kunagi Ukrainas õpetati plovi/pilaffi tegema kihiliselt (liha, sibul, porgand (mitte riivitult vaid kettad/tükid), riis, vesi) ja läbi segatigi alles lõpus, siis kui valmis. Ja ei mingit tomatipastat. Vene ajal sai siis seda teha selle kiirkedupotiga.
Some kirjutas: 05 Nov, 2024 21:50
diesel kirjutas: 05 Nov, 2024 21:00 vene aegu see kukesupp oli defitsiit. välismaa keeles oli peal kirjas "kokosja juha" või midagi sarnast. meele on veel jäänd hammasratta moodi makaronid ja muidugi see, et maitses väga hästi.
Serbohorvaadi keel veits võõras mulle aga algne variant oli selline:
kukesupp.JPG
Kokošja on kana ja juha on supp. :D

Nõuka aegsed

Keetmisaeg 5 min.
Pilt
keetmisaeg 7min
Pilt
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Tegelikult suits ei tuleks grillilt vaid kazani ahjult mille kuvadel ehitasin. Vaja seda modida veidi, et saaks kasutada suitsuahju küttekehana ja vanad plooditarvikud olemas - miks mitte teisaldatava välipliidina. Veits nokitsemist lõikuri ja keevitusega.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline