Sellele küsimusele jään vastuse võlgu - ei tea lihtsalt.
Aga hea, et Panzergrenadier pildid üles pani, mul endal läks klõpsimisega midagi täiesti nihu, nii et viskasin kõik minema...
No ja Surmaingel, tubli poiss, pani kõik kenasti kirja, nii et ega suurt midagi täiendada nagu polegi, vahest ehk mõni pikantsem detail - nimelt pirukad, mis Joss koos meie ühise sõbraga küpsetasid, poolte täidis oli üpris haruldane - tegu oli nimelt kalmaaripirukatega.... Jaaa, vaat nii on lood, mina istusin vaikselt pliidi kõrval põrandal maas, sügasin Jossi koera kõrvatagust ja vahtisin ammuli sui, kuidas asi käib. Aga pärast sõime reisi kestel kõik kamba peale kenasti ära, mitte üht haarmejuppigi ei jäänud alles.
Aga mina jäin eile veidi tõbiseks, hetkeks olen juba pildi enam-vähem ette saanud ja no mis sa hing teed - ikka foorumile praalima.... Vaatasin siis täna selgema peaga üle, et mis ma siis suures eufoorias kaasa lohistasin - no ja üldiselt olen rahul, kuigi plaanid olid veidi teised. Nimelt kavatsesin osta ainult neli tibatillukest karbikest - Friuli roomikud Somua -le, Hotchkissile, Panzer I -le ja võib olla ka T-35 -le. Aga Expol polnud konkreetselt nendest lapadest mitte lõhnagi - igasugu kultusmasinate, nagu Tiigrid ja Pantrid, Stugid, Nashornid ja Kuningtiigrid, nende pastlaid võta palju süda lustib... No ja suures ahastuses rebisin endale Sturer Emili roomikud, need Modelkasteni omad - teised tootjad teevad Stureri jaoks ju vaid p*s*a. No ja ülejäänud aeg kulus niisama luusimiseks, oli mida vaadata, elektrilennukite demod olid väga nõiduslikud, just nagu aeg-luubis, väga muljetavaldav vaatepilt.
Pärastpoole, kui olime kivi otsas kalmaaripirukatega keha kinnitanud ja ründasime ühise kolonnina otsustavalt Kuivalaise poodi, õnnestus siiski veel rahakotti liigsest pingest vabastada - isand Karl, meie ründekolonni lugupeetud liige, pani mingi meeltesegaduse hetkel korraks käest karbikese Panzer I roomikutega, mille (kusjuures ainsa!!!) oli just riiulist võtnud ja mina kasutasin loomulikult sobivat hetke - sööstsin sellega kohemaid kassa poole... Nüüd oli mul juba KAKS karpi roomikutega

. Et sobivat sorti roomikuid rohkem kohe kuidagi ei paistnud, siis koukisin kurbuse leevendamiseks riiulist karbi Tristari uhiuue Panzer I A -ga ja selleks korraks oligi minu laristamine läbi - mudeleid rohkem ei tahtnud - jõuaks needki kokku panna, mis ootel on...
Ehk oleks veel mõistlik kutsuda teisigi Suurel Mudeliretkel osalenuid üles südant puistama ja pihtima, et mida keegi ära tõi...
Urmas.