Jura kirjutas: ↑14 Dets, 2024 23:12Mis mind kriipima hakkas on see, et kas siis tõesti "ainult" S-400 seal õhutõrjet tegigi? Aga BUK ja Pantsir et kõik kihid oleks kaetud?
Kas venelaste riskianalüüs ütles, et kui rünnatakse, siis ilmselt lennukitelt? Ning kesk- ja lähimaa jäeti katmata? Kahtlane.
Või ei omanud nende kohalolu selle rünnaku seisukohalt tähtsust ja et video tehniline osa enamusel vaatajatel üle pea ei kasvaks, siis jäeti lihtsalt välja?
Ju siis on "vabad" kesk- ja lähimaaÕT mobiilsed kompleksid kõik rindele lähemale suunatud ja seotud rindetegevusega. Ja üleüldse venkude uuema aja doktriin näeb/nägi ette lähiõhukaitse lahendamist "õlaltlastavatega", seda isegi laevadel- hmm, mere peal mitte enam lainetuse, vaid ka isegi tormiga? Jooksed tekil ringi ja võtad possat sisse, et kuskile midagi õlalt lastavaga "jälgimisele salvestada" ja siis lasku teha? No-ma-ei-tea.... Ma käsitlesin ka mitut "mere"-projekti, millel küll on ringvaatlusradar olemas, aga ÕT-d on arvestatud lahendama õlaltlastavatega, ja pole isegi kohta projekteeritud, kuhu lähikaitse-ÕT kopleks üldse paigaldadagi. Ja siis selgituses "arvestatakse vajadusel täiendava konteiner-ÕT-kompleksi aluse tekile paigutamise võimalusega. Need siis spetsiaalsed mitte ratastel, ega lintidel vmt, vaid nn multilifiga kohale toodavad konteiner-versioonid. Ainuke lugu on, et neid on ainult näidised ja katsemudelid tehtud, tootma seerias pole veel hakatudki.... Ja siis nii me näemegi lintidega-TOR-i sõitmist laeva peale jne jne...
Aga jah, on veel iseasi, et saates jäi kajastamata "kaughaldusvõimekse kaudu Poljanalt kogu ÕT-le kuni S-400-ni andmete sissekandmiseks, täna vist A-50-lt andmete saamise võimalusest, st tema lendamistest enam eriti ei räägita ju.
Aga eraldi teema ongi ju jah see, et kaugele nägevad silmad tuleb maha ribadeks lasta, siis on kohe suur osa võimekusest kutu. Ja sellise lükke olulisust olen ma ka juba korduvalt selgitanud. Näiteks selle sama näites toodud Halino S-400 laksul puhul võtad selle radari maha, ja vat need seal lähedal alles jäänud stardiseadmed ise enam kuskile midagi lasta ei saa, enne kui neid uue asenduseks orgunnitud ringvaatlusradariga kokku pole "paaritatud". Nii, et ringvaatlus maha, ja siis võib kõike ülejäänut rahulikult utiliseerima asuda.
Kõige tõenäolisem- ju ka neil lihtsalt ei ole rohkem ei tehnikat, ei isikkoosseisu. Igale poole ju vaja....
P.S. Just tulin mõttele, et kas on ehk mõtet teha ÕT-teemas üks selgitav postitus milles käsitleda kui palju on vaja isikkoosseisu näiteks ühe Tor-i, või Buk-i divisioni või polgu käimashoidmise tarbeks.