Viktoriin
Re: Viktoriin
Just-just, õige vastus. "Punu" oli punaste pükstega ratsaväelane. Frentšid oli neil tegelikult mingit teist värvi, rohekad vist.
Kusjuures see oli halvustav väljend, jalaväelased sõimasid ratsaväelasi punudeks. Need omakorda jalaväelasi joonepiteks.
Info pärineb 1928. aasta Akadeemilise Emakeele Seltsi loengust, kus üliõpilane K. Hermelin pidas ettekande sõdurite "erikeelest".
Veel mõned näited:
Noorsõdur- Jaan
Reamehe katsed läbinu- Vunts
Reamehe katsetel põrunud Jaan- Dopelt-Jaan
Ratsaväelane- juba mainitud punu või ka silguratsutaja
Üleajateenija- nahk
Saamatu sõdur- pätt, pärdik
Akf! Some saab nüüd küsida.
Kusjuures see oli halvustav väljend, jalaväelased sõimasid ratsaväelasi punudeks. Need omakorda jalaväelasi joonepiteks.
Info pärineb 1928. aasta Akadeemilise Emakeele Seltsi loengust, kus üliõpilane K. Hermelin pidas ettekande sõdurite "erikeelest".
Veel mõned näited:
Noorsõdur- Jaan
Reamehe katsed läbinu- Vunts
Reamehe katsetel põrunud Jaan- Dopelt-Jaan
Ratsaväelane- juba mainitud punu või ka silguratsutaja
Üleajateenija- nahk
Saamatu sõdur- pätt, pärdik
Akf! Some saab nüüd küsida.
Eks sa andsid piisavalt hea vihje ka lõpus 
Küsimus - milline on maailma vanim tänaseni aktiivne sõjaväeline organisatsioon?

Küsimus - milline on maailma vanim tänaseni aktiivne sõjaväeline organisatsioon?

Ma just ennist mõtlesin siin, et kas ma küsin "punu" või maailma vanimat järjepidevalt tänapäevani tegutsevat sõjaväeüksust. Aga valisin "punu". Sest guugeldades selgus, et üksuste vanuste kohta on erinevaid variante ning niimoodi küsides võin põruda.
Organisatsioon on erinev asi, aga küsimus on siiski piisavalt sarnane. Just täna guugeldasin "world oldest military.."
Naljakas kokkusattumus.
Malta ordu on hea pakkumine aga küsitud on tänaseni aktiivset militaarset organisatsiooni. Malta Ordu on tänapäeval pigem humanitaarorganisatsioon, pisukese militaarse ajalooga. Nimigi ju Suveräänne Malta Hospidalitaaride Ordu.
Sander17, selle väljendi guugeldamine annab tõesti õige vastuse. Tahad äkitse küsida?
Ei taha, aitab tänaseks
Ma ei tea õiget vastust.

Ma ei tea õiget vastust.
No ma ei tea. Tõstame ülemise piiri Klu Klux Klan,1865 peale. Kas jääb vahemikku või on vanem või uuem?
Vanem, 16 sajand sobiks.
Hollandi kuninglik merevägi on natukene Taani ja Rootsi omast vanem.
Ma vist tean vastust ... ja islamiga pole siin miskit pistmist, pole ka suurriikide ja tegevvägedega. On kajastatud Dan Browni ühes raamatus ja mujalgi. Kahtlane kas mõni eestlane on sinna sattunud. Mõnda neist olen isegi näinud 

Küsija peab tõenäoliselt silmas šveitslasi, aga tõepoolest, nii hospitaliidid, Portugalis alles jäänud Templiordu haru ( https://en.wikipedia.org/wiki/Military_Order_of_Christ ) kui Saksa ordu on vanemad. Neist aga pole ükski enam sõjaline organisatsioon, nagu ülal õigesti öeldud.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Šveitsi kaardivägi on muidugi õige vastus. Nood toised vast eksisteerivad hetkel mittemilitaarsel kujul. Ehk Kriku, küsi.
Kas Kriku valmistab küsimust ette või on järg vaba?
Näpud jubedalt sügelevad
Näpud jubedalt sügelevad

Küsi siis ise, ma mõtlesin just otsima hakata...
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist