laeva laadungiks on 35 000 tonni pliivaba bensiini
Meie ja liitlaste taristu Läänemere põhjas
Re: Meie ja liitlaste taristu Läänemere põhjas
Selle Best before on mõni nädal või kuu. Aur on on rämedalt tule-/ plahvatusohtlik.
Lühidalt, probleemtoode. Ma ei taha olla soomlaste nahas, kui asi läheb arutamisele mingisse imevasse kohtusse.
Lühidalt, probleemtoode. Ma ei taha olla soomlaste nahas, kui asi läheb arutamisele mingisse imevasse kohtusse.
Viimati muutis sass2401, 28 Dets, 2024 15:52, muudetud 1 kord kokku.
Trump lubas sõja lõpetada 24 tunni pärast, kuid me ei täpsustanud, mis päeval – Trumpi Ukraina erisaadik Kellogg
https://t.me/c/1352726486/94576
(rõhuasetus minu)https://majandus.postimees.ee/8162027/elektrinappus-ahvardab-koigi-kaablite-purunemise-korral kirjutas: «Estlink 2 on süvistatud kuni kahe meetri sügavusele, sõltuvalt sellest, kui pehme on merepõhi. Süvendamine kaitseb seda tavapäraste merepõhjas lohisevate asjade vastu, näiteks traal ja muud sellised. Aga ilmselgelt tankeri ankur lohiseb pehmes merepõhjas väga sügaval. Ehituse ajal oleks süvistamist mõistlik teha, aga aastail 2012–2013, mil kaablit ehitati, ei peetud tõenäoliseks, et ankruid hakatakse nii tihti mööda merepõhja lohistama,» rääkis Kilk.
Tema sõnul kaalub Elering praegu, kas hakata laevatataval alal Estlink 2 kaablit sügavamale kaevama, et kaitsta seda uue rünnaku eest.
Kas "ei peetud tõenäoliseks" (see oli juba pärast Gruusiat 08

Eks iga selline ettavaatusabinõu on kompromiss kulukuse ja toimumise tõenäolisuse vahel. Ega ise ka ju ju sel hetkel osanud arvata, et nii tuimalt s*tta keerama hakatakse.
mul on mingi ammune mälupilt, et kuskil oli ankrukettidel üks lüli valgeks värvitud.
nii olla sillas näha, et ankur lõpuni üleval.
nii olla sillas näha, et ankur lõpuni üleval.
Loen seda juttu / teemat ning olen "veidi hämmingus" , lihtsalt sellest , et osad kaasfoorumlased arvavad , tegemist on õnnetuse mitte tahtliku teoga
Mis vahet seal on, esialgu on tegu tsiviilkahjuga, kui kohtus süüdi mõistetakse, alles siis vb olla ka kuriteoga.
Samamoodi võiks lonti hakata põristama viimase liiklusõnnetusega, kus joobes tegelane tingis mitme gaasiveoki ahelkokkupõrke ja 1 siiamaani lekib ning tee suletud.
Samamoodi võiks lonti hakata põristama viimase liiklusõnnetusega, kus joobes tegelane tingis mitme gaasiveoki ahelkokkupõrke ja 1 siiamaani lekib ning tee suletud.
Trump lubas sõja lõpetada 24 tunni pärast, kuid me ei täpsustanud, mis päeval – Trumpi Ukraina erisaadik Kellogg
Meeldivalt konkreetne tegutsemine soomlaste poolt. Well done!
https://www.err.ee/1609561714/soome-hoi ... -lohkumise
https://www.err.ee/1609561714/soome-hoi ... -lohkumise
Kes veel usuvad/loodavad juhuslikkusele:
Muidugi võib alati apelleerida sissekukkunud ankru hiivamiseks tehtud tavapärasele manöövrile.
https://tehnika.postimees.ee/8162249/ta ... e-manoovriOtse sõitnud Eagle S tegi 25. detsembril Eslink 2 kaabli ületamisel omapärase silmuse, millega siis kaabel ka purustati. Arusaadavalt pole kaubalaeval vaja teha sellist manöövrit ning nähtavalt on see sihipärane tegevus, millega võidigi tahtlikult ja etteplaanitult kaabel rikkuda.
Muidugi võib alati apelleerida sissekukkunud ankru hiivamiseks tehtud tavapärasele manöövrile.
See ei ole ametlik uurimisinfo. Võiks juba aru saada, et sellistes teemades tehakse järeldusi alles pärast faktide ja ametlike järelduste esitamist.
Krt, meil on maismaaõhuliine 10-d tuh km-sid ja pärast igat suuremat tormi on suur osa neist lääbakil. Kas hakkame ka näpuga näitama venelaste suunas (sotsialimi ajal ju enamus tehtud)? Ka nii tuleb seda kaabliteemat hetkel võtta. Pista kaabel vette on ilmselge eeldus, et ta millalgi läheb pekki, see on lihtsalt vältimatu. Nüüd on see jälle realiseerunud. Kõige hullem on see, et tüüpidel pole ilmeselgelt remondi jaoks katet (7 kuud remonti on ilmne jaburdus). See on selle kaabliga seoses kõige suurem probleem. Seda kaablit tehes MITTE KEEGI ei jutustanud avalikult, et kui läheb pekki, me remontida kiirelt ei suuda. Ainult suudame lonti põristada ja kogu lugu. NUUKS, NUUKS- PUUKS- PRÖÖT (sitt püksis).
Need tainad, kes lootsid, et selle kaabli kaudu saabub õnne me õuele, võiksid sooritada kollektiivse harakiri, mõni, kes neist veel mõistusega on alles jäänud, võiks hakata rajama kohalikku jaama ja jama kaablitega ära lõpetada. Selles mõttes on lugu õpetlik ja kainestav.
Hetke seis, mis on suht ametlikult Soome poolelt välja öeldud: https://www.err.ee/1609561417/soome-pol ... a-uurimist
Krt, meil on maismaaõhuliine 10-d tuh km-sid ja pärast igat suuremat tormi on suur osa neist lääbakil. Kas hakkame ka näpuga näitama venelaste suunas (sotsialimi ajal ju enamus tehtud)? Ka nii tuleb seda kaabliteemat hetkel võtta. Pista kaabel vette on ilmselge eeldus, et ta millalgi läheb pekki, see on lihtsalt vältimatu. Nüüd on see jälle realiseerunud. Kõige hullem on see, et tüüpidel pole ilmeselgelt remondi jaoks katet (7 kuud remonti on ilmne jaburdus). See on selle kaabliga seoses kõige suurem probleem. Seda kaablit tehes MITTE KEEGI ei jutustanud avalikult, et kui läheb pekki, me remontida kiirelt ei suuda. Ainult suudame lonti põristada ja kogu lugu. NUUKS, NUUKS- PUUKS- PRÖÖT (sitt püksis).
Need tainad, kes lootsid, et selle kaabli kaudu saabub õnne me õuele, võiksid sooritada kollektiivse harakiri, mõni, kes neist veel mõistusega on alles jäänud, võiks hakata rajama kohalikku jaama ja jama kaablitega ära lõpetada. Selles mõttes on lugu õpetlik ja kainestav.
Hetke seis, mis on suht ametlikult Soome poolelt välja öeldud: https://www.err.ee/1609561417/soome-pol ... a-uurimist
See mis seal ametlikult välja uuritakse, kuskil järgmiseks aastaks, jäägu ametnikele mämmutada, aga selge on see ,et to operatsioon (lõhkuda mõlemad elektri ühendused+uuesti gaasi toru) oli rünnak just meie, Eesti vastu, kes järgmisel aastal veebr. ennast Tiblastani elektrivõrgust lahti ühendab. Et töllmokad sellega hakkama ei saanud jääb see nende mureks, Kreml jääb kõike eitama. Mina muretseks juba järgmise sigaduse pärast.
Kui tiblastani elektrivõrgust lahtiühendamise ainuke töölejäämise tagatis on paar merepõhjas asuvat kaablit, on projekt ikka väga Kivipallurite tehtud,
.
1 kaabel ja rünnak Eesti vastu- nunuh. Ma ei usu, et keegi Soomes tõsimeeli arvaks, et see oli rünnak Soome vastu.
Tegelikult oleks arutelu teema, kuidas reageerinuks Eesti, kui see laev töllerdanuks meie poolel, kas saatnuksime Kõu välja (ok, loll nali) või lehvitanuksime kurva näoga kaasa. Hetkel oli "suur vedamine", et asi toimus rohkem Soome pool.

1 kaabel ja rünnak Eesti vastu- nunuh. Ma ei usu, et keegi Soomes tõsimeeli arvaks, et see oli rünnak Soome vastu.
Tegelikult oleks arutelu teema, kuidas reageerinuks Eesti, kui see laev töllerdanuks meie poolel, kas saatnuksime Kõu välja (ok, loll nali) või lehvitanuksime kurva näoga kaasa. Hetkel oli "suur vedamine", et asi toimus rohkem Soome pool.
Kobisen.. Ei oluline, aga minu mälupilt ütleb, et märk näitab, et ketti ei tohi rohkem välja lasta.
Ja merel, reidil olevat laeva hoiab triivimast peamiselt keti raskus, ei ankur. Sõltub ilmast, hoovustest.
Ankur, koos mingi osa ketiga "järgi lohisemas" on sõitva laeva jaoks tohutu koormus.
"Silmus" võis olla vajalik ketile ja ankrule "järgi minekuks", et saaks ketti vähemaks/sisse vintsida.
-
- Liige
- Kontakt:
Re: VF toimetab? Infokillud ja uudised, mis mujale ei sobi.
Austet kaasfoorumlane oled optimist, ma ei arva, et nemad, st rohelollid, nii "ebaolulisi" probleeme tunnistavad! Aga... näiteks olen täiesti kindel, et MTÜ Loodusvõlu, eesotsas õhku ja tähtsust täis isendi Kertu Birgit Antoniga kaebab, jälle kohtusse näiteks VKG. Magustoiduks Auvere ja/või Eesti SEJ ja nõuab "esialgse õiguskaitse korras tootmis tegevuste peatamist.krizz kirjutas: ↑27 Dets, 2024 14:11 Indrek Kiisler: piinlik ja vahustatud erakorraline pressikonverents
https://www.err.ee/1609561258/indrek-ki ... konverents
Siin ma olen Kiisleriga nõus,et meie poosetamine on naeruväärne ja vastus paneb Venemaa vaid naerma. Venemaa mõistab vaid jõudu ehk laksu vadta hambaid. Nii nagu NordStream likvideeriti, nii tuleb ka Vene merealust taristut edasi likvideerida. Kuniks ta saab aru,et aitab lollitamisest, valusaks läheb.
Kõik muu - patrullid,protestid jms ei huvita vastast absoluutselt.
PS. Venelaste asemel ma likvideeriks selle meile sobiva ainsa kaabli parandamise laeva ka ära.
Võibolla siis need rohehullud saavad aru,et põlevkivielekter on osa meie julgeolekust![]()
. Mitte just eriti ammu antud antud intervjuus ju lubas, et "kui meie nõudmisi ei täideta, siis saame kokku kohtus" ja 100% olen kindel, et see klann teeb uuesti katset, sest eelmine kord nemad VKG- ga said vastu koonu, aga see neid ei peata, hullem kui kriitiline mass kaasajooksikuid lisandub. Aga see aktivistist isend on täielik fanaatik ja veendunud, "et temaga on Loodusjumal".

Krt, see läks küll off topicuks, vabandust!

-
- Liige
- Kontakt:
No neid kaableid,mida häirida on lisaks Eesti-Soome omadele mujalgi Läänemerel.Ja nagu me näeme,seda ka on proovitud.
Minu mälu mõõda minu poolt mainitud DW dokumentaalis õeldi Saksa luureametnike poolt seda,et nn.teaduslaevad,kes tegelikkuses on allutatud Balti laevastiku ja Põhjamere laevastiku juhtimise alla on infrastruktuuri kaardistamisega tegelenud vähemalt kümmekond aastat,Asi on orkidel võetud põhjalikult ette,luuretegevus puudutab Norra majandusvõõndit,Põhjamerd ja Läänemerd.Selle aja peale on enam vähem orkidel teada,kus asuvad elektri ja sidekaablid ning gaasitorud ning nende ehituslik seisukord.
Nii,et lõõke mida valida on orkidel kikndlasti palju valmis mängitud ja harjutatud.Alates ankrutraalidest,kuni plahvatuste ,miniallveelaevade ja igasugu allveedroonideni välja.Pluss ei tasu välistada ka tuimalt mingit vananenud tankerite lõhkiminekut,mida võidakse kasutada majanduslikel eesmärkidel,et valitsusi ja rahvaid häirida.Kui halvas seisukorras on osad nn.Volga praamid,mida meilgi oli näha 90-nendatel või veel 2000-ndate alguses on uudistes näha,kaks naftat vedavat praami lihtsalt läksid pooleks tormi tõttu.
Miks mitte võtta selline naftapraam,panna see kütust täis ja siis tormi lähenedes saata seilama Läänemerele.Nii,et võimalusi on.
Miks on aktiviseeritud just sellel aastal ja pakun,et ilma vastumeetmeteta aktiivsus veelgi suureneb on mitu.
Kindlasti mängib siin mingit rolli Balti riikide otsus järgmisel aastal Vene ühendused katkestada.Olen vaadanud mõnda orkide propakanalit,kus arutati energeetika üle.Enamik auru läks Balti riikide kirumisele,et nood tahavad ennast Vene ühendatud energiasüsteemist välja lülitada.Ja kirumine on leebelt õeldud,mis viis mind mõttele,et vahest orkide firmad siiamaani eksportisid oma elektrit via läbi Balti riikide.Parandage,kui eksin.Ja tavaliselt majanduslik kaotus paneb Putleri kaaskonna ikka väga veriselt hädaldama ja kätte maksma.
Teine põhjus võib olla kohalik geapoliitika,nii õelda Läänemere regiooni geopoliitika,kus Soome ja Rootsi liitumisega NATO-ga on loonud riikide rühma,mis on muutmas tasakaalu Venemaa vaatepunktist sügavalt nende vastu.Eriti suured šovinistid hädaldavad,et kogu need sõjad Rootsi vastu,mis algas Peeter I ajal ning kestis,kuni 19 sajandi esimese kvartalini välja on nüüdseks kasutud oma tagajärgedega.Ja selline viha paneb tegutsema.
Kolmas põhjus on kindlasti Ukraina sõda ja riikide toetused Ukrainale.Tahetakse kuidagi vastata,otseselt ei saa veel rohemehikesi või piiri ületada aga selline kaabli-torupurustamine low tech hinnaga sobib küll orkide poolt.
Mida ma pakuks valitsusele oma tagasihoidliku peaga siit kaugemalt Norrast.
1.Parandada jälgimis ja laevastikuvõimekust ja loobuda jäädavalt Ligi laevastikudoktriinist,kus eeldati,et ainuke asi mida teha on pakkuda Natole meie traalivõimekust saades vastutasuks mingi ulmelise katte merelt orkide vastu.See ei tööta.Otsida tuleks,kui meie ise ei suuda ehitada rannakaitsealuseid neid meie liitlaste varudest.Ja relvastada korralikumalt koos jälgimis seadmetega või mida iganes elektroonikaga vastavalt.
2.Kiirelt jalad tagumiku alt välja ja arutada asja EL komisjonis,et paika panna mingi jälgimissüsteem taristutele,sest sinna see asi jõuab,varem või hiljem uuesti ametisse astuv Geenius ütleb USA-st,et see pole nende probleem.Taristu on EL huvi ja kui nad tahavad,siis ise ka kaitsku või maksavad meile USA-le raha,et me seda NATO-l teha lubame.Ja kiirelt jalad tagumiku alt ma mõtlesin,mitte poole aasta pärast vaid kohe.
3.Vajadusel kaaluda enda elektrivõimekuse tõstmist,isegi kui pururohelised on selle vastu.
Minu mälu mõõda minu poolt mainitud DW dokumentaalis õeldi Saksa luureametnike poolt seda,et nn.teaduslaevad,kes tegelikkuses on allutatud Balti laevastiku ja Põhjamere laevastiku juhtimise alla on infrastruktuuri kaardistamisega tegelenud vähemalt kümmekond aastat,Asi on orkidel võetud põhjalikult ette,luuretegevus puudutab Norra majandusvõõndit,Põhjamerd ja Läänemerd.Selle aja peale on enam vähem orkidel teada,kus asuvad elektri ja sidekaablid ning gaasitorud ning nende ehituslik seisukord.
Nii,et lõõke mida valida on orkidel kikndlasti palju valmis mängitud ja harjutatud.Alates ankrutraalidest,kuni plahvatuste ,miniallveelaevade ja igasugu allveedroonideni välja.Pluss ei tasu välistada ka tuimalt mingit vananenud tankerite lõhkiminekut,mida võidakse kasutada majanduslikel eesmärkidel,et valitsusi ja rahvaid häirida.Kui halvas seisukorras on osad nn.Volga praamid,mida meilgi oli näha 90-nendatel või veel 2000-ndate alguses on uudistes näha,kaks naftat vedavat praami lihtsalt läksid pooleks tormi tõttu.
Miks mitte võtta selline naftapraam,panna see kütust täis ja siis tormi lähenedes saata seilama Läänemerele.Nii,et võimalusi on.
Miks on aktiviseeritud just sellel aastal ja pakun,et ilma vastumeetmeteta aktiivsus veelgi suureneb on mitu.
Kindlasti mängib siin mingit rolli Balti riikide otsus järgmisel aastal Vene ühendused katkestada.Olen vaadanud mõnda orkide propakanalit,kus arutati energeetika üle.Enamik auru läks Balti riikide kirumisele,et nood tahavad ennast Vene ühendatud energiasüsteemist välja lülitada.Ja kirumine on leebelt õeldud,mis viis mind mõttele,et vahest orkide firmad siiamaani eksportisid oma elektrit via läbi Balti riikide.Parandage,kui eksin.Ja tavaliselt majanduslik kaotus paneb Putleri kaaskonna ikka väga veriselt hädaldama ja kätte maksma.
Teine põhjus võib olla kohalik geapoliitika,nii õelda Läänemere regiooni geopoliitika,kus Soome ja Rootsi liitumisega NATO-ga on loonud riikide rühma,mis on muutmas tasakaalu Venemaa vaatepunktist sügavalt nende vastu.Eriti suured šovinistid hädaldavad,et kogu need sõjad Rootsi vastu,mis algas Peeter I ajal ning kestis,kuni 19 sajandi esimese kvartalini välja on nüüdseks kasutud oma tagajärgedega.Ja selline viha paneb tegutsema.
Kolmas põhjus on kindlasti Ukraina sõda ja riikide toetused Ukrainale.Tahetakse kuidagi vastata,otseselt ei saa veel rohemehikesi või piiri ületada aga selline kaabli-torupurustamine low tech hinnaga sobib küll orkide poolt.
Mida ma pakuks valitsusele oma tagasihoidliku peaga siit kaugemalt Norrast.
1.Parandada jälgimis ja laevastikuvõimekust ja loobuda jäädavalt Ligi laevastikudoktriinist,kus eeldati,et ainuke asi mida teha on pakkuda Natole meie traalivõimekust saades vastutasuks mingi ulmelise katte merelt orkide vastu.See ei tööta.Otsida tuleks,kui meie ise ei suuda ehitada rannakaitsealuseid neid meie liitlaste varudest.Ja relvastada korralikumalt koos jälgimis seadmetega või mida iganes elektroonikaga vastavalt.
2.Kiirelt jalad tagumiku alt välja ja arutada asja EL komisjonis,et paika panna mingi jälgimissüsteem taristutele,sest sinna see asi jõuab,varem või hiljem uuesti ametisse astuv Geenius ütleb USA-st,et see pole nende probleem.Taristu on EL huvi ja kui nad tahavad,siis ise ka kaitsku või maksavad meile USA-le raha,et me seda NATO-l teha lubame.Ja kiirelt jalad tagumiku alt ma mõtlesin,mitte poole aasta pärast vaid kohe.
3.Vajadusel kaaluda enda elektrivõimekuse tõstmist,isegi kui pururohelised on selle vastu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline