Notseeboefekt ja NIMBY

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kremli trollidest

Postitus Postitas Kriku »

Castellum kirjutas: 30 Jaan, 2025 12:32
Kapten Trumm kirjutas: 30 Jaan, 2025 10:32No ei ole seal tuulikute juures mingit erilist müra või "ohtlikke võnkumisi", puhas lamemaalaste pastakast imetud jamps
See väide on puhas pastakast imetud jamps.
Mitmel pool Eestis libaekspertide üles köetud tuulikuhüsteeria põhineb kulunud vandenõuteooriatel ning tuulikute tekitatud infraheli ei kahjusta tegelikult mitte vähimalgi määral inimeste tervist, kinnitavad teadlased. Ligi 30 aastat akustikaga tegelenud Tallinna Tehnikaülikooli praktik-professor Jüri Lavrentjev nentis, et infrahelile kiputakse omistama müstilisi omadusi, kuigi see käitub täpselt samade füüsikaseaduste järgi nagu kõrgema sagedusega helid.
https://novaator.err.ee/1609590566/prof ... si-omadusi
olevtoom
Liige
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas olevtoom »

Kriku kirjutas: 31 Jaan, 2025 10:04
Mitmel pool Eestis libaekspertide üles köetud tuulikuhüsteeria põhineb kulunud vandenõuteooriatel ning tuulikute tekitatud infraheli ei kahjusta tegelikult mitte vähimalgi määral inimeste tervist, kinnitavad teadlased. Ligi 30 aastat akustikaga tegelenud Tallinna Tehnikaülikooli praktik-professor Jüri Lavrentjev nentis, et infrahelile kiputakse omistama müstilisi omadusi, kuigi see käitub täpselt samade füüsikaseaduste järgi nagu kõrgema sagedusega helid.
Ma sugugi ei arva, et "infraheli tapab", küll aga tahaksin viidata ühele väga ebaõnnestunud võrdlusele lp. professori jutus:
"... Sellest tuleb ka lihtne järeldus – kui organismi ei kahjusta kõrgema sagedusega helid, miks peaks seda tegema madalamad sagedused?"

Et "kui organismi ei kahjusta elektromagnetiline kiirgus lainepikkusega 390...700 nm, miks peaks seda tegema väiksemad lainepikkused (näiteks 1 pm)?"
Kremli troll.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Strandbergiga tuleb nõustuda:
Võib vaid oletada, et Eesti riigil peaksid ju olemas olema ka piisavalt korralikud mõõtmisseadmed. Halvas mõttes kodanikuteaduse aktivistid kasutavad aga mõõtevahendeid, millel ilmselt puudub nii taatlus kui võib olla, et need ongi loodud murelike tulemuste tuvastamiseks, kes teab. On selge, et praegustes oludes, kus infrahelitemaatika on tekitanud tohutuid pingeid, tuleks kindlasti ette võtta üks põhjalik ja kindla peale sõltumatu uurimus neis asjus. Teadmatuse köetud hirm on halvim, mida ühiskonnal muutuste hetkel on vaja. Ehk: mõõtma ja analüüsima ja mida kiiremini, seda parem. Tiitlitele tuginedes öelda, et tuulikute vaieldamatut tervisekahju kuulutada on samaväärne, kui öelda, et mingit kahju olla ei saa. Mõõta tuleb ja mõõtmata on tegemist vaid usu küsimusega ja selles osas ei vii vaidlused just kaugele. Küsimus pole ju pelgalt haigestumises, vaid ka päikese eest läbi vilkuvad tuulikulabad võivad tundlikuma inimese ka langetõvehoogu kukutada. Selle eest hoiatatakse ju kõikvõimalike filmide ja videomängudegi puhul. Me teame täna, et tühiravimid – platseebodki – suudavad inimest mõjutada eelhoiaku kaudu. Aju on võimas organ ning suudab luua erinevaid terviseseisundeid ka näiteks puhkudel, kui hirm, usaldamatus ja muu selline on loonud olukorra, kus inimene teab, et peab ju ometi olema midagi, mis tema tervise tuksi keerab. Planeerimise ja ehitamise reeglid aga peavadki olema sellised, kus ebamugavus ei saaks võimendama hakata hirme ja usaldamatust.
https://tehnika.postimees.ee/8182614/su ... se-jatmine

See käib kõikide trolliteemade kohta, nii et las olla näitena siin. Muidu ei kuulu tuulikute väidetav tervistkahjustav mõju siia foorumisse.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

olevtoom kirjutas: 31 Jaan, 2025 10:48
Kriku kirjutas: 31 Jaan, 2025 10:04
Ma sugugi ei arva, et "infraheli tapab", küll aga tahaksin viidata ühele väga ebaõnnestunud võrdlusele lp. professori jutus:
"... Sellest tuleb ka lihtne järeldus – kui organismi ei kahjusta kõrgema sagedusega helid, miks peaks seda tegema madalamad sagedused?"

Et "kui organismi ei kahjusta elektromagnetiline kiirgus lainepikkusega 390...700 nm, miks peaks seda tegema väiksemad lainepikkused (näiteks 1 pm)?"
Professor räägib infrahelist ikkagi kuuldavate helide kontekstiga võrreldes. Sinu toodud utreering, kritiseerimaks professori öeldut, pole adekvaatne.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
olevtoom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olevtoom »

AndresTy kirjutas: 31 Jaan, 2025 14:02 Professor räägib infrahelist ikkagi kuuldavate helide kontekstiga võrreldes. Sinu toodud utreering, kritiseerimaks professori öeldut, pole adekvaatne.
Noh, ja mina tõin näite gammakiirgusest nähtava valguse "kontekstiga võrreldes", ning ei saa aru, et siin põhjusmõttelist vahet oleks.
(Palun mitte hakata arvama, nagu ma infraheli ohtlikkust propageeriksin).

P.S. Teemaspüsimise mõttes võib minu infraheliteemalised postitused kustutada.
Kremli troll.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Demagoogia.
Gammakiirgus on ioniseeriv kiirgus, nähtav valgus mitte. Infraheli ja kuuldava heli vahel mingit nii kardinaalset erinevust pole. Pealegi on ühe puhul tegemist elektromagneetilise kiirgusega, teise puhul aga õhulaine võnkumisega.
Kasutaja avatar
rockrapdude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas rockrapdude »

Nood "kehaliselt infraheli tundjad" on arvatavasti samas klassis nagu üks mu eksidest oli: tema väidetavalt ei saa magada sest kuuleb võrgusagedust pistikupesast ja dimmerlülitist. Kui ma seepeale talle ütlesin, et aga meil on siin kõrval alajaam, kus on tunduvalt suurem pinge sees, siis selle peale vastust ei tulnud ja teema kadus laua pealt nagu naksti...
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

Vaadake, kui terve inimene viibib ükskõik kus kohas, siis ta ei tunne midagi (ei pruugi). Kui aga olete nõrgem, haigem jne. siis hakkate tundma teatud asju. Isiklikult tunnen väga edukalt mobiiltelefoni mõju, olen mingi suurema elektriliini ääres ka tundnud, et olek pole enam see. Samuti, kui paigaldati Viljandi Turu Konsumi kassaaparaatide juurde midagi.... vargusevastast, seda tundsin ka ära.
Niisamuti on maarohtudega. Kui oled terve, joo ja lürbi mida tahad ,vahet ei märka ehk siis kõik on kerele hää :mrgreen: . Kui aga haige olen olnud, on nii mõnedki maarohud aidanud turgutada.

Sedaviisi ei saa öelda, et kes nüüd kaebab, et tuulikud on saadanast, siis neid võib uskuda ikka küll. Inimesed on erinevad, vanus loeb jne.
Olen ka näinud oma silmaga inimesi, kes ka väidavad, et neid uputatakse ja ka surevad iga päev mitu korda(ehk siis hakkavad surema ja see juhtub iga päev ja aastaid....) , seega kõik on võimalik.

T.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Notseeboefekt ja NIMBY

Notseeboefekt on see, mida kirjeldad. Või lihtsalt meelevaldne seoste otsimine.

Mul näiteks hakkab paha, kui mobiil heliseb…ülemus helistab.
ahto42
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ahto42 »

AndresTy kirjutas: 31 Jaan, 2025 17:01 Notseeboefekt on see, mida kirjeldad. Või lihtsalt meelevaldne seoste otsimine.

Mul jälle ühistu muttide tõttu vererõhk laes :dont_know:
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Minu jaoks hetkel dialemma - doteerida tuulikuid ja samal ajal tuulevaikuse ajaks ehitada muid elektrijaamu? Nii rikkad oleme?
TALUPOEG TALUJA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TALUPOEG TALUJA »

AndresTy kirjutas: 31 Jaan, 2025 17:01 Notseeboefekt on see, mida kirjeldad. Või lihtsalt meelevaldne seoste otsimine.

Kuidas siis seda nimetad, kui mul süda hakkab vahele jätma, kui telefon rinnataskus vasakul pool? Meelevaldne seoste otsimine või?
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 31 Jaan, 2025 18:19
Kuidas siis seda nimetad, kui mul süda hakkab vahele jätma, kui telefon rinnataskus vasakul pool? Meelevaldne seoste otsimine või?
Väga spetsiifiline väide.
Kas ainult siis kui vasakus rinnataskus või ka paremas? Rinnatasku kõrgus ja sügavus on ka väga erinev erinevatel riietel... Kas "vahele jätmine" toimub iga kord?

OT. Vanasti oli ainult soovitus et mobiili ei tohi pükste tagatasku panna.... Võib p***e minna.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

TALUPOEG TALUJA kirjutas: 31 Jaan, 2025 15:57 Vaadake, kui terve inimene viibib ükskõik kus kohas, siis ta ei tunne midagi (ei pruugi). Kui aga olete nõrgem, haigem jne. siis hakkate tundma teatud asju. Isiklikult tunnen väga edukalt mobiiltelefoni mõju, olen mingi suurema elektriliini ääres ka tundnud, et olek pole enam see. Samuti, kui paigaldati Viljandi Turu Konsumi kassaaparaatide juurde midagi.... vargusevastast, seda tundsin ka ära.
Niisamuti on maarohtudega. Kui oled terve, joo ja lürbi mida tahad ,vahet ei märka ehk siis kõik on kerele hää :mrgreen: . Kui aga haige olen olnud, on nii mõnedki maarohud aidanud turgutada.

Sedaviisi ei saa öelda, et kes nüüd kaebab, et tuulikud on saadanast, siis neid võib uskuda ikka küll. Inimesed on erinevad, vanus loeb jne.
Olen ka näinud oma silmaga inimesi, kes ka väidavad, et neid uputatakse ja ka surevad iga päev mitu korda(ehk siis hakkavad surema ja see juhtub iga päev ja aastaid....) , seega kõik on võimalik.

T.
Vot selle nägemise eest, kuidas keegi mobiili mõju tunneb, olen ma täitsa nõus raha maksma.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

"Kui teile tundub, siis nii ongi: teile tundub."
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist