Trump paneb USAIDi kinni

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Re: Trump paneb USAIDi kinni

Postitus Postitas Madis Reivik »

nukkel kirjutas: 06 Veebr, 2025 17:38 Veel huvitavaid toetuse saand projekte.
https://www.ndtv.com/world-news/documen ... ts-7645010
Link mingile India väljaandele ?

Ma ikka jääks oma ettepaneku juurde otsida välja mõni "ajuvaba" projekt ja selle kirjeldus USAIDis mitte mingi trump-muski interpretatsioon sellest.
Kirjeldus stiilis "and $6.3 million for men who have sex with men in South Africa" on ju fuking arulage, mingi vv sugune lihtsalt lahmib oma arvamust.

Otsiks äkki üles USAIDi projekti mille raames "$6.3 million for men who have sex with men in South Africa" jagati ja siis tuututaks edasi ?
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Eee jagasin lihtsalt linki aga tunne end tähtsalt ja proovi ehk õigustada miks peaks usa maksumaksja toetama mingit MTÜ Pagulasabi.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Vasta küsimusele mitte ära plötserda uut infot

Kui nüüd teema läks homode pealt pagulaste peale siis kas sinu arvates ei peaks pagulasi abistama ?
Ma võin tuua ühe põhjuse, see on nimelt kultuurne ja kristlik maailmavaade (btw "parempoolsed" vehivad selle kristlusega igal võimalusel aga äkki üritaks sisuliselt aru saada ka millega vehitakse ;)
nukkel
Liige
Kontakt:

Kus see küsimus oli su turtsumises? Või härrale ei sobi mingi Indja link kus räägitakse raha kulumisest? Mis siis oli see küsimus mida ma vastamata jätsin?
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Suvaline india jobu kirjutab "$6.3 million for men who have sex with men in South Africa"

See on ju suvaline p... tõmmatud lause, millel pole mingit alust. Ja sina levitad ja oled rahul endaga. Allikas ?

Ja mis sul pagulaste vastu on ?
nukkel
Liige
Kontakt:

Allikas sama link mille panin. Rahul endaga? Jah olen küll. Kust sa tead et see suvaline per.... tõmmatud lause on? Mida mina arvan pagulastest ei ole selle alateema iva.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

https://m2m.org/what-we-do/where-we-wor ... -africa-2/

See on ainuke infot sisaldav viide mille leidsin. Mingi rott on kõik USAIDi kodukal leiduvad viited KINNI PANNUD sest siis on lihtsam oma "narratiivi" ehk siis möla ajada.

Ma nüüd selgitan siis.

a) Mingi jobu kirjutab et "$6.3 million for men who have sex with men in South Africa" ehk siis noh, Uncle Sam käib kohvriga ringi ja uurib kas keegi on homo ja kui on siis saab paki raha.

või siis

b) tegeletakse HIV leviku piiramisega ja nagu minu toodud lingis aru saada, siis suht edukalt.

Võiks nagu arvata et miks peaks "neegreid ravima". Aga sellepärast et see hoiab terves maailmas raha kokku, kaasa arvatud USAs. Sest noh, seksiturism on kole asi aga kahjuks eksisteerib.
nukkel
Liige
Kontakt:

Mina ausalt öeldes ootan et kõik need kulutused usaidi poolt tehtaks avalikuks et rahvas näeks ja mõistaks paremini kuhu raha kulutati. Präägu suht raske teha mis õige mis mitte. Ilusat õhtut ja tänud vastamast.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Täiesti imeline ikka, kuidas internetti peetakse mingiks absoluutse tõe allikaks. Veel rohkem twitteri suguseid internetitähelepanuhoorade kogunemiskohti. Ajakirjandus üritab oma zeitungeid müüa löövate pealkirjade ja pooltõdedega aga internetis avaldatu ületab selle sajakordselt. Aga eks me ise ikka valime, kellele me oma tähelepanu kingime, et nad saaksid selle pealt teenida. Jah, twitterite tähelepanuhoorad teenivad meie tähelepanu pealt. Vähem või rohkem aga tasuta ei ole siin maailmas miskit.

"Kas homme tuleb sõda? Kioski aknaid vaadates
on lehed kollased ja poisid hüüavad.
Ei, tütar, need vaid mitmekülgselt andetud, kes
sääl oma zeitungeid nii müüa püüavad."

Dagö - Püüa pilvi, sa ulatud nendeni
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

USAIDis töötab palju inimesi.

Ja kaks egomaniakki kuulutavad need kollektiivselt lollideks ja saamatuteks.

Ja jutt pole ainult USAIDist. CIA jt saavad kah pihta
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Töötabki palju inimesi ning Trump ja Musk võisid teha täiesti loogilise järelduse - varastavad. Või siis vahetatakse tarnijaid nagu kaasfoorumlane isonts varem märkis.

Kui tegu on materiaalse abiga siis peab see kaup olema toodetud USA -s. Sellist rahalist abi nagu ka Eestisse ja Pagulasabi kasutusse on jõudnud ei tohiks üldse jagada. Mingine analoogia on mu endaga kuskilt 2010 aastast või sealtkandist kui Haiitil maavärin oli. Humanitaarabi inimesed rääkisid et seal pole joogivett ja palusid abi. Ma arvasin et jah, ostame konteineri Värska vett ja paneme teele. Sain peaaegu sõimata et vett on seal nii et tapab aga raha on vaja et seda välja osta. Saad sa aru, raha! Ei saanud aru. Kui vett on siis on riigivõimu ülesanne see kätte saada. Osta, rekvireerida, riigilaenu võlakirju trükkida, mida iganes.

Trump võib ju sama loogikat kasutada. Anname raha vatitekkide ostmiseks aga kust need tekid ostetakse? Puhas hiinlaste nuumamine. Pluss varguskoefitsrnt kui ostetakse nii nagu Ukrainasse talvevorme või tehakse lihtsalt Lehtmet.
Rebane11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane11 »

Eestis pole seda arusaamist vist ammu, et abi andes või hankes tuleks eelistada kodumaist, kuigi ehk sent kallim. Jääks tootmisel kulutatud maksudki kodumaale.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

https://x.com/elonmusk/status/188750718 ... QfR2sOu6mg

Ei saa täpselt aru, milline on DT õige konto, aga Musk jagab
DT säutsu väitega, et Politico sai 8 miljonit dollarit USAIDilt.

Ütleme nii, et ajad on ikka väga ettearvamatud - võtaks pagan euroopa jalad kõhu alt välja.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

vanahalb kirjutas: 06 Veebr, 2025 23:45Töötabki palju inimesi ning Trump ja Musk võisid teha täiesti loogilise järelduse - varastavad.
Meelevaldsetelt või vääratelt eeldustelt võib teha küll loogilisi järeldusi, aga need järeldused on samuti meelevaldsed või väärad. Antud juhul on meelevaldne eeldus, et suurem osa USAIDi tegevustest olid otstarbetud. Sellele eeldusele on akf-id jõudnud kurioossete üksiknäidete põhjal, kuid puudub sellise üldistuse alus.
vanahalb kirjutas: 06 Veebr, 2025 23:45Kui tegu on materiaalse abiga siis peab see kaup olema toodetud USA -s.
Kui kuskil Aafrikas on näljahäda, siis sinna võib vedada ainult USA-s kasvatatud nisu või riisi...?
vanahalb kirjutas: 06 Veebr, 2025 23:45Anname raha vatitekkide ostmiseks aga kust need tekid ostetakse? Puhas hiinlaste nuumamine.
Aga kui nii õnnestub rohkem hädalisi päästa?
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Kriku kirjutas: 07 Veebr, 2025 7:54
vanahalb kirjutas: 06 Veebr, 2025 23:45Kui tegu on materiaalse abiga siis peab see kaup olema toodetud USA -s.
Kui kuskil Aafrikas on näljahäda, siis sinna võib vedada ainult USA-s kasvatatud nisu või riisi...?
Jah. See ongi abi mõte kui seda annab USA. Või Ukraina näitel - kui riigis on nisu ja ta seda ise ekspordib siis ei saa sinna saata jahu humanitaarabiks. Olemasoleva kraami riigisisene ümberjaotamine on kohaliku võimu pädevuses. Mina olen samuti Ukrainasse saatnud ainult Soomes toodetud kraami. Kui elaks Eestis siis saadaks Eestis tehtut.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist