Trump paneb USAIDi kinni

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
AMvA
Liige
Kontakt:

Re: Trump paneb USAIDi kinni

Postitus Postitas AMvA »

isonts kirjutas: 07 Veebr, 2025 12:32 "Samas ei ole Eesti riigil endal USAID-iga otseselt kokkupuudet ega laiemat koostööd, Eesti arenguabi jagatakse Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskuse (ESTDEV) kaudu, kes vahendab seda projektide elluviimise hankeid võitvatele vabaühendustele.

Jääratsi sõnul ei tea ESTDEV, millised Eesti arengukoostöö ja humanitaarabi vabaühendused USAID-ilt raha saavad, kui palju ja milleks nad seda kasutavad, kuna nad ei pea sellest ESTDEV-i teavitama, rõhutas Jäärats ning soovitas nende andmete osas toetuda organisatsioonide enda esitatud andmetele."

Väga mugav ju nii toimetada, kui raha laiali jagajat ei peagi teavitama, milleks papp kulub...Lääneriik my ass. Kui eesti naine võtab omale 10 kana peab sellest koheselt instantsidele ettekandma ja regulaarselt raporteerima.
Sa ei saa vist üldse millestki aru?
ESTDEV korraldab hanked, mille käigus valitakse välja abiorganisatsioonid, kes peale seda sõlmivad lepiongud USAID-iga ja saavad sealt raha otse ja raporteerivad otse.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

ohh andke mulle patusele andeks. Tund aega tagasi ei teadnud, et selline organisatsioon üldse eksisteerib ja tund aega hiljem ma ikka veel ei tea kuidas see pappi twinnimine Keeniase ja Ugandasse tegelikult toimib..
Kindel, et ikka hankeid korraldatakse? Hangeteregistist oled näinud?
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Mitte Soome tarnimisega vaid seal midagi ise tehes. Muidu tekivad ringkonna tähtsusega skandaalid et "Fortum kasutas bensiinitehase lammutamisel orjatööjõudu" jms. See tekib just sellest et on mingi vahendaja kellele makstakse ja kes rendib kuskilt midagi kes rendib seda Bulgaariast. Samasugune teema et USA maksab kellelegi kes lõppkokkuvõttes asutab sellega Tbilisi homoteatri. Kuidas see USA riiki edendab?

Kauba vedamisega on ka nii et raha selle ostmiseks saab tiik oma maksumaksjatest kui ta just EL uus liige vms pole. Miks peaks selle siis andma kellelegi võõrale ja temalt ostetud kauba andma tasuta hoopis kolmandale? Isegi vilja või vee ning muu taolise mahukauba vedu ei maksa ülemäära palju kui viia suure laevaga. (Äsja loodud tsiviillaevanduse teema)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

vanahalb kirjutas: 07 Veebr, 2025 13:34Kuidas see USA riiki edendab?
Mina mõtlesin ikka, et abi antakse selleks, et abivajajaid aidata.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Oh ei - abi antakse selleks et võimalikult suured ja segase kulgemisega rahavood liikvele läheksid ning selle käigus pritsib raha ka mujale.
Sogasest veest on ikka hea kala püüda.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

isonts kirjutas: 07 Veebr, 2025 13:27 ohh andke mulle patusele andeks. Tund aega tagasi ei teadnud, et selline organisatsioon üldse eksisteerib ja tund aega hiljem ma ikka veel ei tea kuidas see pappi twinnimine Keeniase ja Ugandasse tegelikult toimib..
Äkki sa vähemalt üritaksid targem välja paista ? GIYF
Mõttetu troll...

https://estdev.ee/et/hanked
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

isonts kirjutas: 07 Veebr, 2025 13:27 ohh andke mulle patusele andeks. Tund aega tagasi ei teadnud, et selline organisatsioon üldse eksisteerib ja tund aega hiljem ma ikka veel ei tea kuidas see pappi twinnimine Keeniase ja Ugandasse tegelikult toimib..
Hankeid kantakse registrisse ja korraldatakse vastavalt Riigihangete seadusele, kui hankijaks on:
(2) Avaliku sektori hankija on:
1) riik või riigiasutus;
2) kohaliku omavalitsuse üksus, kohaliku omavalitsuse asutus või kohaliku omavalitsuse üksuste ühendus;
3) muu avalik-õiguslik juriidiline isik või avalik-õigusliku juriidilise isiku asutus;
4) sihtasutus, mille üheks asutajaks on riik või mille asutajatest rohkem kui pool on käesoleva lõike punktis 2 või 3 nimetatud hankijad või mille nõukogu liikmetest rohkem kui poole määravad punktides 1–3 nimetatud hankijad;
5) eraõiguslik juriidiline isik, mida põhiliselt rahastavad või mille juhtimis- või järelevalveorgani liikmetest rohkem kui poole määravad või mille juhtimist muul viisil kontrollivad koos või eraldi käesoleva lõike punktides 1–3 nimetatud hankijad või mõne muu Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigi vastavad isikud ja mis on asutatud eesmärgiga täita põhi- või kõrvaltegevusena ülesannet avalikes huvides, millel ei ole tööstuslikku ega ärilist iseloomu.
Kas see on sinu arust hange RHS mõistes?
Mõtle kasvõi veidikenegi, enne kui kirjutad.
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 07 Veebr, 2025 13:45
Vaata kasvõi ESTDEVi raha jagamisele sisse. Kas nad annavad lihtsalt raha mustale mehele, et see sellega oma elu paremaks teeks? Minu paar klikki nende projektidele näitas pigem seda, et papp antakse ikka Eestlastele, kes selle eest musta mehe elu hakkvad ümber sättima.
See ei puutu üldse USAID teemasse, aga tõesti on naljakas, kuidas otsitakse kedagi, kes käivitaks ja viiks ellu Eesti ja sihtriikide organisatsioonidega koostöös tegevusi rohe- ja digipöörde elluviimist. Murid ei mõista enda järelt prügi koristada ja eestlased toetavad Botswana, Keenia, Namiibia ja Uganda kohalike ettevõtjatega innovatiivsete rohepööret toetavate digilahenduste arendamist (kiirendiprogrammid, inkubatsioon).
Samas usu ma , et USAID raha pritsitakse tegelikult samamoodi omadele "jopedele", kes õpetavad musta meest elama. Hetkel toimub ilmselt "jopede" vahetus
isonts
Liige
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 07 Veebr, 2025 13:58
Äkki sa vähemalt üritaksid targem välja paista ? GIYF
Mõttetu troll...

https://estdev.ee/et/hanked
Kus kohas sa seal näed USAID rahadele hankeid? 30 milli?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 07 Veebr, 2025 14:05
Kriku kirjutas: 07 Veebr, 2025 13:45
Vaata kasvõi ESTDEVi raha jagamisele sisse. Kas nad annavad lihtsalt raha mustale mehele, et see sellega oma elu paremaks teeks?
Ee, ülal oli jutt siiski sellest, kas näiteks nisu või riisi peaks toiduabi saajatele tingimata USA-st kohale vedama või kõlbaks mõne muu riigi toodang ka.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Agressiivne lollimängimine ? On selline asi nagu otsing.

Nt

https://estdev.ee/et/projektid/tehnoloo ... -regioonis
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 07 Veebr, 2025 14:07
isonts kirjutas: 07 Veebr, 2025 14:05
Kriku kirjutas: 07 Veebr, 2025 13:45 Mina mõtlesin ikka, et abi antakse selleks, et abivajajaid aidata.
Vaata kasvõi ESTDEVi raha jagamisele sisse. Kas nad annavad lihtsalt raha mustale mehele, et see sellega oma elu paremaks teeks?
Ee, ülal oli jutt siiski sellest, kas näiteks nisu või riisi peaks toiduabi saajatele tingimata USA-st kohale vedama või kõlbab mõne muu riigi toodang ka.
Mul oli omal kogemus üksusega, kelle pudelivesi tuli samamoodi aluste pealt lennukilt maha. Seda jätkus kaitseväeüksustele tükk aeg aisegi peale seda kui usakad kodu tagasi olid läinud. Toidupakkidest rääkimata. USA rahaline abi eesti kaitseväele tähendab seda, et selle raha eest saame osta ainult USA tootja tehnikat. Kusjuures öeldakse isegi see ära, millise firma tehnikat osta võid.
Samas koostöö USAkatega toob raha sisse ka meie teenuste/kaupade pakkujatele.
Kus riis või nisu tuleb ei oska öelda. Kas USAID rahade eest seda üldse jagatakse ma ka ei tea.
Aga laias laastus tähendab abirahade jagamine ikka seda, et kas kõik vähemalt mingi osa peab kuidagi koduriiki jääma
Viimati muutis isonts, 07 Veebr, 2025 14:31, muudetud 2 korda kokku.
isonts
Liige
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 07 Veebr, 2025 14:08 Agressiivne lollimängimine ? On selline asi nagu otsing.

Nt

https://estdev.ee/et/projektid/tehnoloo ... -regioonis
USAID jagab meil laiali 30 milli ja sa tood mingi küünemusta väärtuses projekti lingi.. Pealegi peaksime cyber värki pigem meie Ukrainlastelt õppima..
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Kriku kirjutas: 07 Veebr, 2025 14:07
Ee, ülal oli jutt siiski sellest, kas näiteks nisu või riisi peaks toiduabi saajatele tingimata USA-st kohale vedama või kõlbaks mõne muu riigi toodang ka.
Mu nägemuses käib abi andmine niimoodi et riigil on mingid katastroofivarud . Näiteks seesama nisu.Eestil on ka. Pärast seda kui rotid Rakvere hoidla tühjaks sõid hoitakse seda muteada nüüd Rootsis.
See kaup ei säili lõputult. Kui aeg hakkab lõppema tuleb vaadata et kas utiliseerimine või kõlbab veel kellelegi. Sellised enamlevinud tooted nagu nisu vms võtab nagunii keegi tasuta vastu ja seda nimetatakse siis humanitaarabiks. Vedu kasvõi maailma otsa on tegelikult odavam kui euronormide kohane hävitamine.

Seda ikka ei praktiseerita et mingist fondist tuleb raha ja Eesti vahendab Ugandast Keeniale uudsevilja.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

vanahalb kirjutas: 07 Veebr, 2025 15:16Seda ikka ei praktiseerita et mingist fondist tuleb raha ja Eesti vahendab Ugandast Keeniale uudsevilja.
Sellest polnud ka jutt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist