Trump paneb USAIDi kinni

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Trump paneb USAIDi kinni

Postitus Postitas Kriku »

nukkel kirjutas: 08 Veebr, 2025 15:39 Kirku tean et sa eriti minu postitatud like ei loe või ei vaata ( postimehe link, nakkushaiguste teemas kus oli juttu Azerbaijanist tulnud haigusest ) aga tungivalt soovitan vaadata seda lühikest youtubi video linki kus Rubio räägib USAIDist.
Küsimus ei ole mitte sinus, vaid formaadis. Ma kuulun kirjaliku kultuuri ruumi ega suvatse videoid vaadata. Ennastõigustavate poliitikute omi muidugi eriti. Põhjus on väga lihtne - kirjalikus tekstis on fikseeritud, kes mida väitis, suulises saab paljudel juhtudel pugeda kõnekeelsete mitmetimõistmiste vms. taha.
Sekeldaja kirjutas: 08 Veebr, 2025 15:43Vaadates Trumpi senist käitumist*, arvan, et see tehakse mingi aja pärast kärbitult uuesti lahti. Seniks käib inventuur või audit või kuidas soovite, USAIDi alamprogrammide põhjendatuse/otstarbekuse, mahu ja seniste kulutuste osas.
Võib-olla. Loodame.
nukkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nukkel »

Olgu
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Kriku kirjutas: 08 Veebr, 2025 15:37
isonts kirjutas: 08 Veebr, 2025 15:33Mingil põhjusel ei arendata seda demokraatiat kunagi iseenda raha eest. Ikka riigipotist tõmmatakse kulbiga.
Jäta nüüd, maailmas on palju filantroope, kes kõiksugu selliste projektide heaks suuri summasid annetavad, ja on neid ka Eestis. Rääkimata vabatahtlikest töötajatest.

Mitte et see enam teemasse puutuks.
Erand kinnitab reeglit...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 08 Veebr, 2025 15:53Erand kinnitab reeglit...
Ma ei usu, et sul on mingit statistikat selle kohta, mis on siin erand ja mis reegel. Paugutad niisama.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

isonts kirjutas: 08 Veebr, 2025 15:53
Kriku kirjutas: 08 Veebr, 2025 15:37
isonts kirjutas: 08 Veebr, 2025 15:33Mingil põhjusel ei arendata seda demokraatiat kunagi iseenda raha eest. Ikka riigipotist tõmmatakse kulbiga.
Jäta nüüd, maailmas on palju filantroope, kes kõiksugu selliste projektide heaks suuri summasid annetavad, ja on neid ka Eestis. Rääkimata vabatahtlikest töötajatest.

Ütle veel paar sõna Sorose kuritegude kohta, siis on päev kirja läinud ;)
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Mina pole kuskil eraomandi likvideerimisest rääkinud. Küll on aga näiteks India (see pole ainus näide) korduvalt peatanud toiduvilja ekspordi niikauaks kui omad näljased söönud või selleks et siseturu hinnad allapoole tõmmata. See ongi siseturu reguleerimiseks ja tehakse siseriiklikult ilma eraomandit likvideerimata.

Filantroobid ei ole üheselt sellised tegelased kes annavad lihtsalt raha et maailm oleks parem. Kõigepealt tuleks uurida selle rahajagaja asukohariigi maksusüsteemi. Mitmel pool on nii et heategevuseks antav raha on madalamalt maksustatav kui puhaskasum või üldse maksuvaba. Kui saab käima näiteks sellise skeemi et: on vaba raha- õhutame kliimapaanikat- paneme raha taastuvenergiasse - surume nii et taastuvnergiat tuleb osta kallimalt ja meie tootja käest - on see tasuvam investeering kui lihtsalt kasumilt tulumaksu maksta. Kusjuures paljud neist heategijatest arvavad siiralt et nad muudavad maailma paremaks kuid see on nende isiklik arvamus ehk inimlik mõõde.
Trump tõmbas kliimaleppele kriipsu peale ja lubas hakata naftat puurima - ju tal on siis raha paigutatud fossiilenergiasse. Kaja Kallas on tuuleparkidesse investeerinud ning rõhub selle peale. Von Leyen farmakoloogiasse ja käskis vaktsiine osta. Igaüks nokitseb vaikselt oma nurgas. Selleks poliitikasse minnaksegi.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Sekeldaja kirjutas: 08 Veebr, 2025 15:43 Vaadates Trumpi senist käitumist*, arvan, et see tehakse mingi aja pärast kärbitult uuesti lahti. Seniks käib inventuur või audit või kuidas soovite, USAIDi alamprogrammide põhjendatuse/otstarbekuse, mahu ja seniste kulutuste osas. ...
Meediakajastuses on antud, et "peatati maksed" ülevaatamise ajaks aga mitte et "maksetest keelduti".
Hetkel "karjuvad valust" kõige kõvemini need, kes on mõistnud, et pärast arvete hindamist nende teeneid enam ei pruugita vajada ja kogu sellele "ülejäävale massile" ei jagu enam kohta (mõnusas) toiduahelas.

(Näiteks tunnen ühe Eestis tegutseva heategevusorganisatsiooni liikmeid, kes abi korras ühe "eksootilise riigi" avalikku hoonesse teatud seadme paigaldasid.
Ja seda "kahe inimese tööd" kajastas ka meie meedia kui edulugu.
Aga nende sotsmeedias avaldatud piltidelt ja tekstidest oli näha, et abirahade eest käis 4 perekonda delegatsioonina 3 nädalasel lõunamaareisil, seda ühte seadet viimas.)
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
isonts
Liige
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 08 Veebr, 2025 15:57
isonts kirjutas: 08 Veebr, 2025 15:53
Kriku kirjutas: 08 Veebr, 2025 15:37 Jäta nüüd, maailmas on palju filantroope, kes kõiksugu selliste projektide heaks suuri summasid annetavad, ja on neid ka Eestis. Rääkimata vabatahtlikest töötajatest.

Ütle veel paar sõna Sorose kuritegude kohta, siis on päev kirja läinud ;)
Ma mõistan sinu tulist poolehoidu inimeste suhtes, kes võõra raha eest endale ilusat elu võimaldavad. Ma arvan, et siin foorumis pole kedagi, kellele jäi märkamatuks sinu võitlus Slava Ukraina MTÜ eest...
nukkel
Liige
Kontakt:

Eredalt meeles kui Madis hooga kõigile kes julgesid häält tõsta sissesõitis. Imelikul kombel ta isegi ei vabandand :scratch:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

vanahalb kirjutas: 08 Veebr, 2025 16:26Mina pole kuskil eraomandi likvideerimisest rääkinud.
Muidugi rääkisid:
vanahalb kirjutas: 08 Veebr, 2025 0:39Ja teine asi, mida ma ennegi märkisin - kui niisugune toit on tegelikult Ukrainas olemas peab küsimusega tegelema Ukraina administratsioon. Kasvõi Savisaare stiilis võiladusid lahti murdma. Teise riigi raha ei pea kasutama kohalike oligarhide hüvanguks.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Isonts, sa väitsid et filantroopia" on üksik (mingit teadmata) reeglit kinnitav erand.
Juba Eestis on päris suuri heategevuslikke fondi, nt vähiravi fond.

On sul enda väite kinnituseks peale absurdse isiku ründamise ka mõni fakt või lihtsalt pritsid tatti nagu jaksad ?
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

nukkel kirjutas: 08 Veebr, 2025 16:48 Eredalt meeles kui Madis hooga kõigile kes julgesid häält tõsta sissesõitis. Imelikul kombel ta isegi ei vabandand :scratch:
Muidugi, kahjuks on vastavad postitused "kustutatud" nii et viiteid pole lootagi.

Aga äkki proovid teemas püsida ?
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Kriku kirjutas: 08 Veebr, 2025 16:51
vanahalb kirjutas: 08 Veebr, 2025 16:26Mina pole kuskil eraomandi likvideerimisest rääkinud.
Muidugi rääkisid:
vanahalb kirjutas: 08 Veebr, 2025 0:39Ja teine asi, mida ma ennegi märkisin - kui niisugune toit on tegelikult Ukrainas olemas peab küsimusega tegelema Ukraina administratsioon. Kasvõi Savisaare stiilis võiladusid lahti murdma. Teise riigi raha ei pea kasutama kohalike oligarhide hüvanguks.
Ma kasutasin mõistet "rekvireerimine" mitte "likvideerimine" .
rekvireerimine, vara sundkorras riigile võtmine täieliku või osalise tasu eest või ajutiseks kasutamiseks kindlal eesmärgil (näiteks sõja ajal, loodusõnnetuse ja katastroofi korral. (Eesti Entsüklopeedia)
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 08 Veebr, 2025 16:51
Muidugi rääkisid:
Ilmselt on analoogseid "Savisaaare võiladude paljastamisi" maailmas küll ja veel olnud ja ilmselt ka tuleb sarnaseid asi ka tulevikus ette. Savisare võiladu ma ei oska kommenteerida. Olin sellel ajal liiga noor.
Kui riigis toimib põllumajandus ja eksisteerib ikka üsna muljet avaldav eksport siis toiduabistamine on minu jaoks küll suht veider tegevus. Ühest otsast kühveldatakse toitu abina sisse ja teises otsast müüakse toorainet ja ka valmis toodangut välja siis tulebki valitsusel selle "eraomandi" kallale minna
nukkel
Liige
Kontakt:

Toodi ju erinevate inimeste poolt sulle neid viiteid. Ahh lõppeta see jonn nagu mingi......
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist