Kui ülevaatusel oled käinud, siis kindlasti oled ka märganud, et seal pannakse auto odomeetrinäit kirja.

Kui ülevaatusel oled käinud, siis kindlasti oled ka märganud, et seal pannakse auto odomeetrinäit kirja.
Peab tunnistama, et ei ole. Annan ühelt poolt auto ära ja saan selle teiselt poolt jälle kätte ja mul pole aimugi, mida nad seal sees teevad
No vot, mine siis vaata Transpordiameti lehelt "minu sõidukid", mis seal kirjas on. Kui aus olla siis aastal 2025 sellist juttu kuulda on veidi imelik.
Ma olin Austrias suusainstruktorite kursusel samas toas Belgiast tulnud härrga, kes tegi selle sõidu Tesla Y autoga. Tema rääkis, et pidi iga 250 km tagant tegema ühe peatuse. Eks kiirteedel on kiirused kah suuremad ja ka kulu vastavalt. Minu jaoks on 250 km liiga lühike ots. Tavaliselt teen lõuna poole sõites esimese pikema peatuse kuskil Leedus või isegi Poolas.Some kirjutas: ↑13 Veebr, 2025 21:54 Särtsukast. Sõitsin täna Tartusse. Hommikul pakkus pardaarvuti läbisõiduks 300km. Tee lahtiajamata, neljarealisel kiirusepiirang 80km/h, temp -4C. Tartu jõudes aku jääk 40% ehk 120km. Keskmine kulu 19,5kWh/100km. Lõunakeskuses panin Circle K laadima, pärast Burger Kingi einet oli juba 80% akut täis, ehk siis piisavalt. Pean ka homme Tartus olema nii, et jäin siia ööbima. Aga jah, särtsukat kartma ei pea, mingid kiiksud on aga plussid ka täitsa olemas.
Tee lahtilükkamisest loobumine näikse minu tähelepanekut põhjal Tartu mnt neljarealisel osal kujunenud kauniks traditsiooniks, kogu teehooldus piirdubki kiiruse piiramisega...Tee lahtiajamata, neljarealisel kiirusepiirang 80km/h,
(Pinna-)tuisuga ei saagi lükata.
Norra, Rootsi ja Soome seda siiski teevad. Olen isegi Norras ja Rootsis sahkade sabas sõitnud ja küüsi närinud, kas jõuab laevale või mitte. Ja meil ei tehta seda ka peale pinnatuisu lõppu, vaid lastakse südamerahuga lumi kinni sõita ja totaalsed jääkonarused tekkida. Norras, muideks, sõidavad teesahad juba enne tuisu kohalejõudmist ringi ja puistavad teid üle, et jääkonaruste teket vältida.Pinna-)tuisuga ei saagi lükata.
Või täpsemalt saab, aga suuremat tolku pole. Juba nõuka aeg oli nii.
Autod ja komponendid, millest esimesed on koostatud on projekteeritud arvestusega et nende kasutuskeskkond ja -tingimused on tavalisest koduperenaise elukeskkonnast tiba karmimad.
Kuidas see kollane rõngas mootori tööd segab?
Mul on kahel korral (kahel erineval autol) ülevaatusel 100 000km juurde kirjutatud.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline