Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas Kriku »

isonts kirjutas: 17 Veebr, 2025 10:40
Kriku kirjutas: 16 Veebr, 2025 19:33
isonts kirjutas: 16 Veebr, 2025 18:58

Aeg näitab. Mina pakun, et ei juhtu midagi.
Ei pruugi piisavalt juhtuda, et see siia sulle kätte paistaks, sellega ma olen nõus. Kas sa üldse tead, mille kõigega CDC tegeleb?
Ürita mind üllatada millegagi, mida ma nende kodulehelt välja ei oska lugeda...
Olgu, sõnastan ümber: kas sa üldse tead, mida kõike CDC peab tegema nende üldiste eesmärkide saavutamiseks, mida igaüks võib koduleheküljelt lugeda?
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Mingitest allikatest on silma jäänud et Musk ei tõmba neis organisatsioonides suvaliselt terveid osakondi maha vaid ka tehisintellekt oma algoritmidega on töösse rakendatud. See lubabki nii kiiresti rehitseda. Programmid olid juba eelnevalt ette valmistatud ja nupule vajutamist vaev.

USA riigiametid võivad olla paremini jälgitavad kui Eestis. Näiteks ei salastata 75 aastaks seda et kui mitu viinerit asekantsler lõunaks sõi. Siis on ka kõrvalseisjatele näha et kes millega tegeleb ning kui tööülesannete hulgas on mingi sellelaadne märksõna nagu "sotsiaalne sidusus" on see juba ohu märk ja risk Muski reha ette jääda. "Kõrvalseisjatele näha" tähendab et Trumpi meeskond võis need plaanid juba paar aastat tagasi valmis teha.

Nii nagu igasugustel koondamistele võib ka seekord juhtuda et valed inimesed visati üle parda. Kui nad pole asendatavad oli organisatsioon nagunii valesti üles ehitatud ja tuleb ümber korraldada. Asendamatu on ainult selline mees kes torkab sõrme vette ja sinna jääb pärast auk. Kõigi ülejäänutega võib kõike juhtuda ja keegi saab ülesanded enda peale võtta või jagab juht need ära. Kes jääb ühel hommikul auto alla või sureb kogunisti ära, Musk koondab eksikombel või mida iganes Organisatsioonis peab olema asendusskeem selleks puhuks kui keegi ükspäev tööle enam ei tule.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

vanahalb kirjutas: 17 Veebr, 2025 11:07 Mingitest allikatest on silma jäänud et Musk ei tõmba neis organisatsioonides suvaliselt terveid osakondi maha vaid ka tehisintellekt oma algoritmidega on töösse rakendatud. See lubabki nii kiiresti rehitseda. Programmid olid juba eelnevalt ette valmistatud ja nupule vajutamist vaev.
Selleks, et katseajal olevatest alustada, ei ole tehisintellekti vaja.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kapten Trumm kirjutas: 17 Veebr, 2025 9:30
nukkel kirjutas: 16 Veebr, 2025 17:56 Twitterist löödi 80% minema. X töötab ilusti.
Pärast mida saab seal edukalt fake infot avaldada ja sobivate poliitikute poste tõsta, sest "arvamusvabaduse" sildi all faktikontrolli enam ei tehta.
Mis võiks olla parem Moskvale, sekkumaks Euroopa riikide valimistesse?
Ma usun,et tehniliselt läheb platvormide tööshoidmine järjest rohkem selle tehisinteligensi kätte,seega ei ole vaja sama personali,mis enne.Küsimus on kasumis,Muski platformil pidid olema rahahädad,ei ole neid kasumeid nagu vist loodeti.Isegi AI kasutades tuleb arvestada reklaamirahadega ja need on X-platformile korralikumalt vähemaks jäänud.Aga miinuses ta veel seal ei ole,kui vaja laseb veelgi lahti,et AI arvelt midagi teenida.
München on nüüd läbi ja esimest korda minu teada kogunevad NATO Euroopa riigid Pariisis,et paika panna edasine strateegia suhtluses USA-ga.
Norra uudistes oli ka eelmise NATO peasekretäri reis julgeolekukonverentsile,ametlikult ta ei ole seotud ei kaitseminsteeriumi ega välisministeeriumiga.paberite järgi on ta riigikanselei juhataja,kui võtta Eesti analoogi tema postile.Aga tegelikkuses on tema otsese järelvaatamise all kolm suurt,kaitse-,rahandus ja välisministeerium.Nii õelda kordinaator kolmele.Enne hoonesse sisenemist viimasel,see tähendab eilsel päeval,oli mees napisõnaline ja tavalisest tõsisem.Stoltenberg tavaliselt oskab oma sisemust varjata ja alati on diplomaatiline aga seekord jäi temast väga tõsine mulje.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

kaugeltuuriv kirjutas: 17 Veebr, 2025 11:25Ma usun,et tehniliselt läheb platvormide tööshoidmine järjest rohkem selle tehisinteligensi kätte,seega ei ole vaja sama personali,mis enne.
Kogu lugupidamise juures, te vanahalvaga kirjutate asjadest, millest te mitte midagi ei tea.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Kriku kirjutas: 17 Veebr, 2025 10:47
Kriku kirjutas: 16 Veebr, 2025 19:33 Ei pruugi piisavalt juhtuda, et see siia sulle kätte paistaks, sellega ma olen nõus. Kas sa üldse tead, mille kõigega CDC tegeleb?
Olgu, sõnastan ümber: kas sa üldse tead, mida kõike CDC peab tegema nende üldiste eesmärkide saavutamiseks, mida igaüks võib koduleheküljelt lugeda?
Lase valgusel minu peale paista...
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

kaugeltuuriv kirjutas: 17 Veebr, 2025 2:27
asjaajaja kirjutas: 16 Veebr, 2025 21:58
lootsik kirjutas: 16 Veebr, 2025 16:33 Neljapäeval lasti lahti USA Energeetika ministeeriumi töötajad, kes tegelesid tuumarelvadega.
Nüüd tundub, et oli viga ja vaja inimesed tagasi võtta aga pole enam kontaktanmeid, et ühendust saada.
https://www.nbcnews.com/politics/nation ... rcna192345
Kas see värk saab veel jaburamaks minna?
Sellised tøøtajad on tavaliselt väga kvalifitseeritud ja suurte kogemustega.Ma ei ole kindel,isegi,kui nad leitakse,et nood tahaks tagasi minna ilma väga suure kompesatsioonita ja töölepinguga,mis välistab nende päevapealt lahtilaskmise ilma põhjuseta.
Ma lisan siia ka omad mõtted ja senised elukogemused:
*Selliseid "uudiseid" peab võtma ikka väga-väga suure umbusuga. Teine teema siia seejärel, et peale seda ka selliseid "uudisetootmisekompaniisisid".
*kas keegi usub tõesti, et selliste nii olulistel ametitel ja töökohtadel asuvate ametnike või töötajate kontaktandmeid tööandjal ja vastavatel eriteenistustel ei ole.
*kas keegi tõesti usub, et töö jänkide "tuumasüsteemides" on korraldatud niimoodi, et kellegi vallandamisel kukub süsteem kokku?
*kas keegi tõesti usub, et põhjus on pelgalt kontaktandmetes?
*kas keegi tõesti usub, et kui tegemist on nii tähtsa sektoriga ja on kõige väiksemgi oht süsteemi töö osalisekski halvamisekski ehk, siis ei ole jänkimaal võimekust sellise vastava kvalifikatsiooniga inimeste üles leidmiseks või asendamiseks? Nagu öeldakse: olgu maa pealt või maa alt, või olgu või õhust.
*juba ainuüksi nimetuse "tuumarelvad" sissetoomine peaks välistama situatsiooni, et kellegi kontaktandmeid ei olevat. Ja et inimesed kaovad lihtsalt jalapealt paari päevaga. Ja veel grupiviisiliselt.
*sellised nii olulised inimesed on tõenäoliselt pideva julgeolekuteenistus(t)e seire all (ükskõik mis nime all agentuur(id) siis ka ei ole) ja iga nende liigutus on fikseeritud või tagantjärele lihtsalt tuvastatav.
*Selliste spetsiifiiste teadmistega inimeste kadumine (ja veel grupiviisiline) jänkimaa "pädevate institutsioonide" vaateväljast oleks sel juhul seletatav siis ehk veel "inimröövidega". Ja seda suudaksid, või näeksid vajadust seda teha ikka väga mõjukad tegelased ja organisatsioonid. Eriti veel jänkimaal(t) sees(T). Ja teine teema: aga siis me sellest ka ei kuuleks, ega ei kirjutataks sellisest "tõsist planeerimist nõudvast ja õnnestunud erioperatsioonist" ka selliseid rumalusi.
*jne
Neid tärne võib siia veel küllalt kirjutada. Aga see ei anna suurt mitte midagi. Nagu ma juba ütlesin: kaine mõistusega tuleb selliseid kriisatusi vaadata. Aga näe mõned lihtsalt usuvadki kasvõi kinnisilmi. Küll aga tuleb märkida, et selliste uudiste levitamine (ka siin) pigem hoopis naeruvääristab levitajaid endeid, meie puhul siis ka foorumit ja vähendab selle tõsiseltvõetavust.
Viimati muutis Peeter, 17 Veebr, 2025 11:50, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 17 Veebr, 2025 11:39
Kriku kirjutas: 17 Veebr, 2025 10:47

Lase valgusel minu peale paista...
Mina sind ses osas valgustada ei oska - aga mina ei võta ka sõna asja kohta, millest ma midagi ei tea.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Kriku kirjutas: 17 Veebr, 2025 11:28 Kogu lugupidamise juures, te vanahalvaga kirjutate asjadest, millest te mitte midagi ei tea.
Mina tõesti ei tea sest pole kunagi avalikus teenistuses olnud. Paljud on sellest alustanud et lähevad riigiametisse selleks et aru saada kuidas riik toimib. Musk pole minuteada samuti riigiametnik olnud ja muarvates teeb ta praegult õigesti. Lugesin ükspäev ühte Raul Eametsa artiklit kus väideti et Eestis lahkus erasektorist 8000 inimest ja avalikku sektorisse lisandus 10 000. Jällegi , mu meelest on Eesti riik täiesti valel kursil sest avalikul sektoril ei ole raha. Raha tekib nende loodud lisaväärtust keda nüüd vähem on. Ehk aeg on Musk peale saata. Riigiametnikud on muidugi risti vastupidisel seisukohal.

Katseaja-töötajad esmajärjekorras minema võib täitsa vabalt tehisintellekti algoritm olla. Ja see et minema saadetakse päevapealt on mu tutvusringkonnas küll üldlevinud. Kui ongi mingi etteteatamisaeg on õigem see järelejäänud periood palka maksta kuid tööle mitte enam lubada. Seal on mitmed põhjused.
Isegi Postimehes? oli vist kunagi lugu et keegi ajakirjanik vallandati, veel vana seaduse ajal kui oli tarvis pikalt ette teatada. Tehniliselt käis nii et peale lõunat pole vaja enam tulla, 3 kuu palk ette ja muud saada olevad rahad on juba pangaarvele kantud ja töö otsas. Inimene polnud rahul sest niimoodi võib infarkti saada.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See et Trumpi-Muski kamp teeb mõne asja ka õigesti, ei muuda neid läbinisti õigeks.
Sellisel kirvemeetodil läbi viidava võhikute kärpekampaania tulemused võivad olla üllatuslikud, näiteks peale lubatud haridusministeeriumi likvideerimist leiab USA oma hariduse olevat tänase 40. koha asemel nt 62. kohal.

See, et teerulli moodi aetakse IT ja AI hiiglaste huve, on läbinisti vale. Puhas korruptsioon.

Suurte ärigeeniuste suurim häda on selles, et neil on raskusi taipamisega, et erinevalt nende firmast võib avalikul sektori olla 18 eesmärki, millest enamus on omavahel konfliktsed. Erafirmal on tavaliselt eesmärke kolme piires.
Viimati muutis Kapten Trumm, 17 Veebr, 2025 12:00, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

vanahalb kirjutas: 17 Veebr, 2025 11:51
Kriku kirjutas: 17 Veebr, 2025 11:28 Kogu lugupidamise juures, te vanahalvaga kirjutate asjadest, millest te mitte midagi ei tea.
Mina tõesti ei tea sest pole kunagi avalikus teenistuses olnud. Paljud on sellest alustanud et lähevad riigiametisse selleks et aru saada kuidas riik toimib. Musk pole minuteada samuti riigiametnik olnud ja muarvates teeb ta praegult õigesti.
Just-just - ega ma küll ei tea, aga minu arust teeb õigesti :D
vanahalb kirjutas: 17 Veebr, 2025 11:51Katseaja-töötajad esmajärjekorras minema võib täitsa vabalt tehisintellekti algoritm olla.
See on alati lahe, kui parajasti moes olevatest tehnoloogilistest märksõnadest niimoodi kinni haaratakse, et ka kõige tavalisemaid lihtsaid ülesandeid tahetakse kuidagi nendega siduda. Võib-olla olid kvantarvutid ka kuidagi abiks, mh, ah...?
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Kriku kirjutas: 17 Veebr, 2025 11:58
vanahalb kirjutas: 17 Veebr, 2025 11:51
Mina tõesti ei tea sest pole kunagi avalikus teenistuses olnud. Paljud on sellest alustanud et lähevad riigiametisse selleks et aru saada kuidas riik toimib. Musk pole minuteada samuti riigiametnik olnud ja muarvates teeb ta praegult õigesti.
Just-just - ega ma küll ei tea, aga minu arust teeb õigesti :D
vanahalb kirjutas: 17 Veebr, 2025 11:51Katseaja-töötajad esmajärjekorras minema võib täitsa vabalt tehisintellekti algoritm olla.
See on alati lahe, kui parajasti moes olevatest tehnoloogilistest märksõnadest niimoodi kinni haaratakse, et ka kõige tavalisemaid lihtsaid ülesandeid tahetakse kuidagi nendega siduda. Võib-olla olid kvantarvutid ka kuidagi abiks, mh, ah...?
Ma usun, et väga paljud siin foorumis nõustuvad minuga, et ka meil on liiga palju ametnike. Ja olemata vastava eriala spetsialist arvame, mingi osa ametnike oleks vaja meil lahti lasta. Ja seda ei arva mitte osa siinsest foorumist vaid sellest kirjutavad iga päev kohaliku meedia käilakujud ja selle üle peetakse debatti ka meie riigikogus. Eesmärgiga kokku hoida ja lisaks selle arvame, et mingi osa ametnike pole ka vaja. Ja minu arust see viimane on veel eriliselt oluline.
Ma ei hakka üldse rääkima siin EUst, millest on saanud täiesti eriline monstrum..
Ja meie riik on väga väike. USA mastaape jaa eelarvelisi kulutusi arvesse võttes tunduvad senised kärped suht kosmeetilised ja nii väikses mastaabis ei avalda suuremat mõju seatud eesmärgi saavutamiseks. USA peaks rohkem pingutama..
Ja rääkides CDC eesmärkidest siis kindlasti on nende üks oluline töö igasuguste uute ja vanade epidemoloogiliste probleemidega võidelda, aga väga laia lauaga virutades võib küll öelda, et enamus sellest pasast liigub tänu puudulikule hügieenile ja viisakate lauakommete puudumise tõttu. Rääkimata sellest, et mõned riigid ise osa nendest viirustest ka on aretanud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 17 Veebr, 2025 12:32Ma usun, et väga paljud siin foorumis nõustuvad minuga, et ka meil on liiga palju ametnike. Ja olemata vastava eriala spetsialist arvame, mingi osa ametnike oleks vaja meil lahti lasta. Ja seda ei arva mitte osa siinsest foorumist vaid sellest kirjutavad iga päev kohaliku meedia käilakujud ja selle üle peetakse debatti ka meie riigikogus. Eesmärgiga kokku hoida ja lisaks selle arvame, et mingi osa ametnike pole ka vaja. Ja minu arust see viimane on veel eriliselt oluline.
Ma ei hakka üldse rääkima siin EUst, millest on saanud täiesti eriline monstrum..
Ja meie riik on väga väike. USA mastaape jaa eelarvelisi kulutusi arvesse võttes tunduvad senised kärped suht kosmeetilised ja nii väikses mastaabis ei avalda suuremat mõju seatud eesmärgi saavutamiseks. USA peaks rohkem pingutama..
Ja rääkides CDC eesmärkidest siis kindlasti on nende üks oluline töö igasuguste uute ja vanade epidemoloogiliste probleemidega võidelda, aga väga laia lauaga virutades võib küll öelda, et enamus sellest pasast liigub tänu puudulikule hügieenile ja viisakate lauakommete puudumise tõttu. Rääkimata sellest, et mõned riigid ise osa nendest viirustest ka on aretanud.
Olgu peale, järjekordne iga ala asjatundja on rääkinud. Palun nüüd teema juurde tagasi.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Sellega olen nõus, bürokraatiat ja selle ületamiseks kuluvat auru läheb liigselt. Ettevaatlik ma oleks pigem kirvemeetodil lahendustega.
KUID põhimõtteline õigus bürokraatia teemal ei muuda õigeks seda jama, mida USA praegu UKR ja julgeoleku teemal korraldab.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

isonts kirjutas: 17 Veebr, 2025 12:32 Ma usun, et väga paljud siin foorumis nõustuvad minuga, et ka meil on liiga palju ametnike. Ja olemata vastava eriala spetsialist arvame, mingi osa ametnike oleks vaja meil lahti lasta.
See ametnike liiasuse bla-blah-blah tühijutt on täpselt see, mida iga lollpea oskab suust välja ajada, kui midagi mõistlikku enam rääkida pole. Ja aetakse seda igal pool ja igas vormis. Tõsiseltvõetavam oleks see siis, kui igale sellisele hüüatusele ka mõni konkreetne näide lisataks.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist