navigator kirjutas: ↑17 Veebr, 2025 17:25
Et siis sinu vaatest on selline sõda nagu praegu parem lahendus ? Et siis ti8la ei taha ega saa rohkem alasid. No aga saab ju. Igapäev pisikese tüki aga saab. Igapäev surevad inimesed. Ja sa tahad seda seisu veel 4 aastat ? 4 aastat ronib ti8la iga päev peale ja tapab inimesi ja lükkab asulaid maatasa. Sest vaatame tõele näkku, Trump on US-ja-A president veel 4 aastat. Seega 4 aastat tuleb abi ameerikast pigem vähem kui rohkem. Euroopa võiks selle vahe kompenseerida. Vaadates eelnevat siis sellega saab ka raske olema.
Ja, et euroopa võtab jalad kõhu alt välja ja hakkab tegutsema, no ei juhtu seda. Vaadates mis olukorras on hetkel Saksamaa majandus ja poliitika, siis kõigepealt mõeldakse oma valijatele (muidu annavad need valimistel jalaga tagumenti) ja kui midagi üle jääb siis ka Ukrainale.
Kui alternatiiv on, et tuleb sitt vaherahu, Venemaa sanktsioonid tühistatakse ja nad saavad om 300 miljardit tagasi, et seda siis sõjamajandusse paar aastat edasi tampida ja siis uuesti peale lennata (kas siis Ukrainale või väga soodsa arengu puhul USA NATOvastasuses näiteks meile) ... siis jah, ma eelistaks et see sõda jätkuks.
See välik jääb muidugi ukrainlastele, mitte mulle ega kellelegi teisele
navigator kirjutas: ↑17 Veebr, 2025 17:30
Kas ikka on üllatav ? Eesti valitsus teataks, et saadab oma sõdureid sõdima Ukrainasse venelaste vastu ? No ma ei usu.
Suurtel ja venemaast kaugetel riikidel on seda palju lihtsam teha, kui nendel, kelle piiride vastas kohe vene väed on.
Emm, jutt on ikkagi rahuvalvevägedest. Loomulikult on Poolal sõdureid kodus ka vaja, aga see, et ei olda valmis ka "lippu kaardile panema", kasvõi mingi kompaniiga, ütleb ka ikka väga palju