Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)
Re: Vene-Ukraina rahu (käimasolevad konsultatsioonid, tulevik)
"Mulje on selline, et USA arutab nüüd Venemaa poolt esitatatud ultimaatumit, mille Putin esitas täiemahulise sõja alguses. Jälle räägitakse Ukrainast ilma Ukrainata. Huvitav, kui me ei nõustunud selliste ultimaatumitega kõige raskemal hetkel, siis kust tuleb tunne, et me nõustume sellega nüüd?" — Zelenski.
President lisas ka, et on lükanud oma visiidi Saudi Araabiasse 10. märtsile.
"Te ei saa teha otsuseid ilma Ukrainata selle kohta, kuidas sõda lõpetada. Ma ei soovi kokkusattumusi, seega ma ei lähe Saudi Araabiasse ja ootame USA-d Kiievis."
President lisas ka, et on lükanud oma visiidi Saudi Araabiasse 10. märtsile.
"Te ei saa teha otsuseid ilma Ukrainata selle kohta, kuidas sõda lõpetada. Ma ei soovi kokkusattumusi, seega ma ei lähe Saudi Araabiasse ja ootame USA-d Kiievis."
Minumeelest on venemaa reaktsioon energiavõrgu ründamise lõpetmise jutuleparim näide nende tuimast nahaalsusest: https://x.com/sumlenny/status/1891855230653886945
Samal päeval koostas nende kaitseministeerium raporti edukast energiavõrgu ründest.
EDIT: Zelenski käis Türgis välja 3 eeltingimust Ukraina poolt rahule:
https://bsky.app/profile/wartranslated. ... htegnazs2a
1. (kõigi?) vangide vahetus
2. tugevad kaitse-garantiid Ukrainale
3. Venemaa okupeeritud alade mitte-tunnustamine (otseselt tagasi ei nõua neid)
Kõige tähelepanuväärsem siit on ehk reparatsioonide täielik puudumine nimekirjas
Erdogan tundub toetavat ka täelikku Ukraina territoriaalset terviklikkust:
https://x.com/PawlowskiMario/status/1891903350750241196
Mnjaa, raske on näha kuidas Trump surub siin Ukraina jõuga vaherahusse, kui Venemaa ei kavatse ühtegi omapoolset sisulist järeleandmist teha
Samal päeval koostas nende kaitseministeerium raporti edukast energiavõrgu ründest.
Sisuliselt on venelased öelnud et nemad milleski vähegi relevantses järgi anda ei kavatse. Eks näis nüüd kas Toimub ka mingi positsioonimuutus Trumpi leeris, või minnakse jätkuvalt "seebita sisse võtma" et äkki saame ikkagi ajaloolist koostööd teha ...The U.S. demands that Russia stops attacking Ukrainian power grid. Russia says they do not attack power grid at all. Same day Russian MoD publishes a press release on a successful attack on Ukrainian power grid. It is worse than 1940 as Molotov said they do not bomb Finland.
EDIT: Zelenski käis Türgis välja 3 eeltingimust Ukraina poolt rahule:
https://bsky.app/profile/wartranslated. ... htegnazs2a
1. (kõigi?) vangide vahetus
2. tugevad kaitse-garantiid Ukrainale
3. Venemaa okupeeritud alade mitte-tunnustamine (otseselt tagasi ei nõua neid)
Kõige tähelepanuväärsem siit on ehk reparatsioonide täielik puudumine nimekirjas
Erdogan tundub toetavat ka täelikku Ukraina territoriaalset terviklikkust:
https://x.com/PawlowskiMario/status/1891903350750241196
Mnjaa, raske on näha kuidas Trump surub siin Ukraina jõuga vaherahusse, kui Venemaa ei kavatse ühtegi omapoolset sisulist järeleandmist teha
Trumpi&Co seisukoht olulisimas, millega Euroopa peab kas nõustuma või keelduma ja üksi koos Ukrainaga edasi sõdima. Tingimustes, kus USA võtab enamuse sanktsioone venelastelt maha. Top AI kiipidega jah ilmselt ikka varustama ei hakka.
Aga see seisukoht siis: “Agressiooni ei ole. Ma käitunuks ise Putini asemel täpselt samamoodi kui NATO niimoodi taguotsaga näkku ronima hakanuks, seega ei saa ma seda ka hukka mõista.”
See annab alust mind siin sõimata, kuid see, et mina ka laias laastus nii arvan on täiesti tähtsusetu. Võrreldes sellega, et ka Trump nii arvab ning on seda ka päris selgelt väljendanud viimase nädala jooksul.
Aga see seisukoht siis: “Agressiooni ei ole. Ma käitunuks ise Putini asemel täpselt samamoodi kui NATO niimoodi taguotsaga näkku ronima hakanuks, seega ei saa ma seda ka hukka mõista.”
See annab alust mind siin sõimata, kuid see, et mina ka laias laastus nii arvan on täiesti tähtsusetu. Võrreldes sellega, et ka Trump nii arvab ning on seda ka päris selgelt väljendanud viimase nädala jooksul.
Isegi kui poliitikud nõustuvad UKR rahuga, kas seda siis teevad mõned sõjaväeosad? Algab partisanivõitlus?
Aga selge on see, et ukrainlased on piisavalt uhked, et selliseid rahusid endale mitte peale suruda lasta. Enam. Pole ei 2014 ega 2015 aasta. On teine aeg, pisut teine riik ja väga palju teine armee.
Ja mis puudutab veremaa rünnakut Euroopa idatiiva vastu (Balti riigid ehk ka Poola, Soome, Rootsi), siis sõjaline potensiaal, aga peamiselt tahe võidelda oma maa eest, on sama suur, kui ukrainlastel. Kuid sõjaväetehnika on parema kvaliteediga, kui UKR isegi ehk 2022 veebruaris.
Jällegi isiklik arvamus.
Aga selge on see, et ukrainlased on piisavalt uhked, et selliseid rahusid endale mitte peale suruda lasta. Enam. Pole ei 2014 ega 2015 aasta. On teine aeg, pisut teine riik ja väga palju teine armee.
Ja mis puudutab veremaa rünnakut Euroopa idatiiva vastu (Balti riigid ehk ka Poola, Soome, Rootsi), siis sõjaline potensiaal, aga peamiselt tahe võidelda oma maa eest, on sama suur, kui ukrainlastel. Kuid sõjaväetehnika on parema kvaliteediga, kui UKR isegi ehk 2022 veebruaris.
Jällegi isiklik arvamus.
Tegelikult nii USA kui vene pool mängib ruletti uutele presidendi valimistele. Aga see Erdogani huvi ka vist äriline, Zelenski reaalselt ju ka suuremat toetust hakkab saama Iisraelist
Aga meeldiv, kui moderaator radikaalsed postitused eemaldab, sest tema on "objektiivne"
Aga meeldiv, kui moderaator radikaalsed postitused eemaldab, sest tema on "objektiivne"
venemaal pole presidenti, on tsaar, kes surmani pukis.tuli kirjutas: ↑18 Veebr, 2025 20:44 Tegelikult nii USA kui vene pool mängib ruletti uutele presidendi valimistele. Aga see Erdogani huvi ka vist äriline, Zelenski reaalselt ju ka suuremat toetust hakkab saama Iisraelist
trump ja musk panevad täiskiirusel riigi lõhkumisega, sihiks sama. "Ma olen diktaator vaid esimesel päeval": Trump.
USA-s nad vaevalt õnnestuvad aga see, palju kahju nad riigi lammutamisega teevad, vajab aastakümneid taastumiseks. MAGA...
Kust see tsitaat pärit on?
Eemaldatakse sisutu mula ja vastastikune sõim.
Sillast edasi on aga lagedat steppi pikalt. Kui reetmise või saamatuse tõttu üle silla lasti, oli edasi juba väga raske.
Kõike seda on teema alguses juba arutatud.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Sellest, et ühe silla õhku laskmine ebaõnnestus, ei saa ometi teha järeldusi kogu Ukraina sõjaks valmistumise kohta.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Vandenõu jõudis ka teemasse ära. Vaata kalendrisse mis püha on sel aastal 20.aprill ?
Või küsi kohalikelt venelastelt kui tähtis (sümboolne) püha on pasha.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0 ... 1%85%D0%B0

Sild mõjutab ainult Melitopoli suunda. Hersoni suunal oli vaja u10km lõigul reaalselt vastas olla. Aga seal ei oldud.
Ja Mutukas, ära postita enam REETMINE. Jutt käib mastikust.
Tsitaat pärines mingist mõne päeva taguselt Trumpi ovaalkabineti sabatilt ajakirjanikega, kus oluline mattub tihti mõttetusse mulinasse. Aga see, ei ole ju saladus, et mingid poliitilise realismi koolkonnad, nt Chicago ülikooli prof John Mearsheimer väidab ammu, et kuigi ei saa salata, et rahvusvahelise õiguse seisukohast panid venelased toime agressiooni, siis kindlasti ei olnud see “provotseerimata”. Samasugust mõtteviisi viljelevad selgelt ka mõned Trumpile lähedalseisvad isikud/nõunikud. Mul isiklikult oligi huvitav jälgida, kas nad võtavad lõpuks selle, Euroopaga vastandlikuma liini või kujundavad ametliku seisukoha kuidagi ümarama ja eurooplaste mantra (jõhker Vene provotseerimata kallaletung, impeeriumi taastamise soov) suhtes rohkem tolereerivana. Valiti vastandlikum positsioon, mille heaks näiteks oli ka Vance-i kõne. Mis seal ikka, elame huvitaval ajal.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist