Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

JuriRs kirjutas: 27 Veebr, 2025 21:46 https://x.com/StratcomCentre/status/1895191080561451244

Unc ei mäleta mida ta eelmisel nädalal ütleski, ma sügavalt kahtlen, et tal on mingi master plaan :D
Vaadake videos oleva kahe mehe kehakeelt,ma pakun,et Geeniuse ja Starmeri vahel oli päris palju piinlike momente.Erineval Eestist või olematu luurega Euroopa Liidul on brittidel väga tugev luurebaas ja ehmatanud näoga Geeniusele vist õeldi nelja silma vahel midagi huvitavat.Muidu oleks esinemine olnud väga enesekindel ning lauset,kas ma tõesti ütlesin seda poleks tulnud.
Muideks osa britte,vahemalt paariga nendest kellega olen rääkinud,peavad usakaid siiani pagana kolonistideks,kelledel oli julgust kroonile vastu haukuda.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ma olen olnud pikalt majandusajaloolase Neil Fergusoni lugeja ja jälgija.Aastat 16 tagasi tegi ta huvitava dokumentaaliseeria maailma majanduse ajaloost ja erinevatest majandusseisakutest.Alates Hollandi tulbimullist,kuni kaasajani välja.Uueks võimalikuks katastroofiks,palju suuremaks ,kui 2008 aasta jama pidas ta USA-Hiina majanduslikku jahtumist ning otsest tollisõda.Tal oli seal huvitav nimetus tollasele sümbioosile.Tema sõnul ostavad hiinlased usakate riigivõlga ja usakad ei kipu eriti hiinlasi konkurentsiga komposteerima,kuna nad vajavad läbi riigivõlakirjade enda elushoidmiseks investoreid.Ma olen selle sümbioosi nime unustanud aga usun,et sama dokumentaal on ka tuubis saadav,nägin seda ise History kanalil.
Tema küsimus oli aga,mis siis saab,kui see lillepidu läbi ja USA ei saa enam oma riigivõlga suurendada.Ta ennustas maailmale ikka väga suuri jamasid kaela,kuni sõja võimaluseni välja.
Hiljuti esines ta ühel konverentsil ja sõnas,et hetkel näiteks kulutab kokkuvõtvalt USA oma võlakirjade teenindamisele sama summa,kui kaitseeelarvele.Mis on muidugi meeletu summa.
PS.Tuhnisin Wikipedias ja leidsin ka dokumentaali nime,mis on The Acsent of Money,ning sümbioosi nimi oli Chimerica.
Soovitan seriaali kõigil vaadata,kes seda ei ole näinud ning analüüsida,pannes seda tänasesse päeva.
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

kaugeltuuriv kirjutas: 27 Veebr, 2025 21:44 Tulemuseks oli see,et see elektroonikakomponent,mida eesti keeli tõlkides võiks nimetada õhus seiskumise ärahoidmise komponendiks tuli ümber kirjutada,lisades sinna mingi programmiosa,mida isegi lennufirmad ei teadnud,kes lennuki ostsid.Tulemuseks oli see,et sarnase olukorra tekkimisel nagu võimalus õhus seiskumiseks tekitas elektroonika poole pealt täieliku kaose,mida piloodid ei suutnud hallata.
Selle süsteemi nimi on MCAS: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Maneuve ... ion_System

Katsu ikka kirjutada asjadest, millest sa päriselt midagi tead. See on ikka väga mööda kirjeldus antud süsteemi kohta.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

kaugeltuuriv kirjutas: 27 Veebr, 2025 22:12 Hiljuti esines ta ühel konverentsil ja sõnas,et hetkel näiteks kulutab kokkuvõtvalt USA oma võlakirjade teenindamisele sama summa,kui kaitseeelarvele.Mis on muidugi meeletu summa.
Jaa, võla teenindamine on suuruselt 3. artikkel tegevuspõhisest föderaalkuludest Axiose ülevaate alusel. Kaitse on 5..
https://www.axios.com/2025/02/25/doge-t ... -cuts-math
Kasutaja avatar
Saunaline
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Saunaline »

kaugeltuuriv kirjutas: 27 Veebr, 2025 21:55
JuriRs kirjutas: 27 Veebr, 2025 21:46 https://x.com/StratcomCentre/status/1895191080561451244

Unc ei mäleta mida ta eelmisel nädalal ütleski, ma sügavalt kahtlen, et tal on mingi master plaan :D
Vaadake videos oleva kahe mehe kehakeelt,ma pakun,et Geeniuse ja Starmeri vahel oli päris palju piinlike momente.Erineval Eestist või olematu luurega Euroopa Liidul on brittidel väga tugev luurebaas ja ehmatanud näoga Geeniusele vist õeldi nelja silma vahel midagi huvitavat.Muidu oleks esinemine olnud väga enesekindel ning lauset,kas ma tõesti ütlesin seda poleks tulnud.
Muideks osa britte,vahemalt paariga nendest kellega olen rääkinud,peavad usakaid siiani pagana kolonistideks,kelledel oli julgust kroonile vastu haukuda.
Trumpi rahulolevast sarkamist nõretav "Did I say that? I can't believe I said that" ("Kas ma ütlesin seda? Ma ei suuda uskuda et ma seda ütlesin :wink:") ja muigel nägu räägib rohkem sellest, et USA'l läheb oma strateegia läbisurumiseks käiku ilma igasuguste piiranguteta kõik retoorilised võtted. Täna diktaator, homme vajadusel eeskuju vabale maailmale ja tugevaim liitlane Euroopas - miski pole laualt maas.
Erureamees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Erureamees »

Minu soovitus kõigi riikide, kes vajavad suhtlust USA- ga diplomaatia juhtidele oleks: värvake psühhiaatreid! Tavadiplomaadid ei ole Geniaalse Donnyga suhtlemiseks kompetentsed.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Bideni puhul kaagutati siin palju väiksemate asjade pärast, et olevat seniilne 8) .
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

Ega jah...see on ikka Bideni fännidele suur kergendus. Polnud asi üldsegi nii hull kui räägiti!
Pealegi Biden kuulas rohkem oma abilisi, kes talle alati selgitasid, mida tuleb rääkida, kus ta üldse viibib ja mis rahvas ta ümber on. Trump jäärapäiselt ainult koperdab ja isekalt ei soovi kuulata mitte kedagi teist kes ta ümber on...:)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

ekacariya kirjutas: 28 Veebr, 2025 10:49Ega jah...see on ikka Bideni fännidele suur kergendus. Polnud asi üldsegi nii hull kui räägiti!
Veel hullem, nagu juba ammu teemas öeldi - mõlemal kandidaadil "parim enne" selgelt möödas, ning sellest tulenevalt uuel POTUS-el ka. Demokraadid kaotasid pea-asjalikult tänu sellele, et Trump siiski vedas valimisteni välja. Vance vs. Harris oleks palju sisulisem valik olnud kui need kaks ätti.
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

Kriku kirjutas: 28 Veebr, 2025 10:53 Demokraadid kaotasid pea-asjalikult tänu sellele, et Trump siiski vedas valimisteni välja. Vance vs. Harris oleks palju sisulisem valik olnud kui need kaks ätti.
Kindlasti on neid kes valivad konkreetset presidendikandidaati, aga mulle tundub et enamiku inimeste jaoks on see presidendikandidaat eelkõige partei maskott, ehk valitakse ikka eelkõige parteid. Muidugi kui on piisavalt mõjuvõimu, võib see partei ka olla selle presidendikandidaadi enda poolt kujundatud, nagu Trumpi puhul on.
Demokraadid kaldusid liialt vasakpoolsusesse kui äärmusesse, ja paljud sealt külvatud ideed ja otsused muutusid tavavalijate jaoks liialt eluvõõraks.
sada
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sada »

ekacariya kirjutas: 28 Veebr, 2025 10:49 Trump jäärapäiselt ainult koperdab ja isekalt ei soovi kuulata mitte kedagi teist kes ta ümber on...:)
Huvitav, et Trumpiga koos töötanud ja tema poolt oma käega valitud kaastöötaja (võiks eeldada, et nad pole seega niisama laimav liberast) rääkis tagantjjärgi vastupidist. Stabiilne Geeniuse mõte liikus just selles suvalises suunas, mida keegi viimati talle pähe pani ning seda tähelepanu oli väga kerge mujale suunata. :dont_know:

Näiteks:
“The remedy I would propose to anybody who doesn’t want us to withdraw from NATO is find a way to distract his attention. And since he has a short attention span, that can work at least for a while until it pops back into his head.”
https://thehill.com/policy/defense/4574 ... s-in-nato/
Saturn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Saturn »

sada kirjutas: 28 Veebr, 2025 12:36 Stabiilne Geeniuse mõte liikus just selles suvalises suunas, mida keegi viimati talle pähe pani ning seda tähelepanu oli väga kerge mujale suunata. :dont_know:

Näiteks:
“The remedy I would propose to anybody who doesn’t want us to withdraw from NATO is find a way to distract his attention. And since he has a short attention span, that can work at least for a while until it pops back into his head.”
https://thehill.com/policy/defense/4574 ... s-in-nato/
Endale tundub sama lugu. Eile lugesin ühte head tsitaati tema viimaste nädalate käitumise kohta:
Trump is like a pillow: he bears the imprint of the last person who sat on him.
Ehk siis ta kipub rääkima sama juttu, nagu see, kellega ta viimati kohtus. Peale Putiniga kõne oli Zelenzki diktaator ja tuleb valimised korraldada. Peale Macroni ja Starmeriga kohtumist on Zelenski parim president Ukrainale.
Täitsa huvitab, mis jutt peale tänast kohtumist tuleb.
JimLaheyUnlimited
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas JimLaheyUnlimited »

ekacariya kirjutas: 28 Veebr, 2025 11:08
Kriku kirjutas: 28 Veebr, 2025 10:53 Demokraadid kaotasid pea-asjalikult tänu sellele, et Trump siiski vedas valimisteni välja. Vance vs. Harris oleks palju sisulisem valik olnud kui need kaks ätti.

Demokraadid kaldusid liialt vasakpoolsusesse kui äärmusesse, ja paljud sealt külvatud ideed ja otsused muutusid tavavalijate jaoks liialt eluvõõraks.
Isiklik arvamus:
Demokraatide probleem oli USA populaarseima poliitiku Bernie Sandersi tuim kottimine ja mitte toetada asju mis reaalselt inimesed sooviks - nagu riiklik tervishoiu süsteem või tasuta kõrgharidus. Kogue see woke teema on tehtud selleks, et reaalsetelt probleemidelt (varanduslik ebavõrdsus) tähelepanu eemale viimine. Ka demoraadid olid/on suurärikate võimu all.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Trumpil on siiski mingi võime inimesi ära tinistada, kuigi ta mingi hiilgav kõnemees ei ole. Näide - paljud USA araablased hääletas "kättemaksuks" Trumpi poolt, sest Biden toetas liiga palju Iisraeli ja palestiinlasi ainult sõnades. Lootsid tõesti midagi muud ja paremat või? Aga hääletasid nii. Samuti muud vähemused, kellest samuti paljud poolt vahetasid - nende elu ka Trump paremaks teha ei kavatse kuidagi (nad lihtsalt ei huvita teda).
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Elon Muski hinnangul astub USA asepresident J. D. Vance ühel päeval tulevase presidendina oma bossi Donald Trumpi jälgedes. «Kõigi aegade parim asepresident ja meie tulevane president,» kirjutas tehnoloogiamiljardär täna oma sotsiaalmeediaplatvormil X.
https://maailm.postimees.ee/8201335/mus ... denditooli

Bioloogilist reaalsust arvesse võttes ei ole selliseks ennustuseks väga palju ummi vaja.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline