Sõjaline abi Ukrainale

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Urams
Liige
Kontakt:

Re: Sõjaline abi Ukrainale

Postitus Postitas Urams »

Küla hull läheb ju relva tootjate pappi kallale,meestel on miljardid
juba kasumisse arvatud ja kogu maailm näeb missugused trampistid on.Varsti võib niimoodi oodata reamees Rayani külaskäiku snaiper püssiga ,huvitav kas putja sõbra matustele tuleb.
olavsu1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olavsu1 »

Miki kirjutas: 04 Mär, 2025 5:18 Et siis jõupositsioonilt väljapressimine...

President Donald Trump andis korralduse peatada kogu Ukrainale antava sõjalise abi andmine.
https://www.bloomberg.com/news/articles ... ckout=true
Kunagi kui mul veel telegramm oli siis sai ukraina kanalis: Kõik, mida usa teile annab on tootenäidised teie asi on teha neile reverse engineeringut. Kas saab neid teha ise, paremini ja soodsamalt.

kaugele nad sellega arenenud on?
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

nimetu kirjutas: 04 Mär, 2025 9:02 .....
Ma sain jällegi ERR-i artiklist aru, et kogu abi pandi seisma, ka laovarude andmine.
Jah.
USA president Trump peatas kogu/igasuguse Ameerika abi andmise Ukrainale, et saada Zelenskilt avalik vabandus.
" ....vastav otsus jääb jõusse seni, kuni Ukraina liidrid "demonstreerivad heauskset pühendumust rahule" ""
CNN .https://edition.cnn.com/politics/live-n ... 6puijias2q
Viimane USA sõja abi saadetis oli 20.jaanuar 2025. (kas saabus 20.01 või väljastati 20.01?)

Abi peatamine kehtib kogu Ameerika sõjatehnika kohta, mida veel Ukraina territooriumil ei ole.
See hõlmab kõike:
- lennukite ja laevadega "teel olevad" relvad.
- seadmed/varustus/relvad Poola transiiditsoonides.
- varustus, mida valmistatakse saatmiseks ette.
Otsuse võttis vastu Donald Trump isiklikult, korraldust täidab kaitseminister Pete Hegsethil. Ei mingeid mööndusi.
Administratsioon, vastuväideteta nõustus, otsusega. Konkreetseid tingimusi abi taastamiseks ei ole avaldatud (peale selle krd.i "vabandamise ootuse saaga", mis ei saa olla tegelik põhjus..)

Kiiev väga lühidalt teatas, et USA ei ole (veel) lõpetanud luureandmete jagamist Ukraina relvajõududega.
Viimati muutis Turist 47, 04 Mär, 2025 11:55, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

Vähemasti luureandmete jagamist veel kinni ei pandud. Eks oodatakse diili

https://bsky.app/profile/maks23.bsky.so ... k6cb2mjc2r
gooligan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gooligan »

Turist 47 kirjutas: 04 Mär, 2025 11:23
nimetu kirjutas: 04 Mär, 2025 9:02 .....
Ma sain jällegi ERR-i artiklist aru, et kogu abi pandi seisma, ka laovarude andmine.
Jah.
USA president Trump peatas kogu/igasuguse Ameerika abi andmise Ukrainale, et saada Zelenskilt avalik vabandus.
" ....vastav otsus jääb jõusse seni, kuni Ukraina liidrid "demonstreerivad heauskset pühendumust rahule" ""
CNN .https://edition.cnn.com/politics/live-n ... 6puijias2q
Viimane USA abi saadetis oli 20.jaanuar 2025. (kas saabus 20.01 või väljastati 20.01?)
Ukrainal on käes parim võimalik hetk Kertši sild ära lasta - USAga seotud poolsalajane kokkulepe "relvi saate, aga Moskva ja sild jätke rahule" on hetkel kehtetu. See annaks Ukrainale tagasi initsiatiivi ja läbirääkimistel rohkem ruumi.
Trumpi meeskond on väga sarnane Putjale sõja alguses. Nad arvasid, et Ukraina on lükata-tõmmata, kuid nüüd on Ukraina asi teistkordselt tõestada et see päris nii ei ole ning ka nende soovidega tuleb arvestada.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

kui olin tööl,siis kuulasin Norra riigiraadio Innlandet NRK kanalit,kus Norra enda ekspert arutas,millises seisus asjad on.
Kõige suurema laksu saavad Patriot raketivaru,ATAMAC raketivaru,Himarsi raketivaru,varuosad Bradlile,lisaks ei saabu juurde ei Bradlisid ega uusi USA tanke,Javelinid.Suurtükimoonaga kataks Euroopa tootjad Ukraina ära,sama ka laskemoonaga.See oli eksperdi arvamus.Nagu ma olen aru saanud uus Saksa valitsus enam ei sea tõkkeid oma rakettidele Ukrainas ja on valmis tarnima Storm Shadow analoogi neile.Teiseks on rahaline pool,osa Euroopast tellitud suurtükimoonast maksis USA kinni,nagu ma olen aru saanud on EL valmis 9,5 miljardi Euro eest USA rahastust asendama.See peaks katma suurtükimoona ja laskemoona vajaduse.
Mida saab Ukraina teha,nad peaks rahulikult kalkuleerima oma kaugmaavõimekuse lõõke.Rohkem kasutama pikamaadroone ning enda toodetud rakette,selle Neptuni arendusi.
Kahju on muidugi HIMARSI moonast ja Patriotide varudest,orkid saavad nüüd rahulikumalt tagalas tegutseda ning massilisemalt infrat rünnata.Natuke tasakaalustab seda muidugi saabunud F-16 ja Miragid aga ikka on vähe.IRIS tüüpi õhutõrje ei ole nii suutlik,kahjuks.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen teatas teisipäeval algatusest, millega Euroopa Liit suunaks lähiaastatel kaitsevaldkonda veel kuni 800 miljardit eurot.
https://www.err.ee/1609621403/von-der-l ... rdit-eurot
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

kaugeltuuriv kirjutas: 04 Mär, 2025 12:18 ...IRIS tüüpi õhutõrje ei ole nii suutlik,kahjuks.
Täpsusta. Minu teada on seda lihtsalt vähe.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kilo Tango kirjutas: 04 Mär, 2025 12:54
kaugeltuuriv kirjutas: 04 Mär, 2025 12:18 ...IRIS tüüpi õhutõrje ei ole nii suutlik,kahjuks.
Patriot peaks kaugemale laskma,kui IRIS,kas pole nii?
Saturn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Saturn »

Kilo Tango kirjutas: 04 Mär, 2025 12:54
IRIS-T ballistilisi rakette maha ei saa. Patriot seda suutis. Ehk siis suurlinnad hakkavad rohkem sisse saama
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Leedu kaalub liitumist Ukrainas rahu tagamise koalitsiooniga, mille algatasid Suurbritannia ja Prantsusmaa, ütles Leedu president Gitanas Nausėda. «Ühendkuningriik ja Prantsusmaa soovivad haarata juhtrolli võimalikus relvajõudude paigutamises, et tagada rahu, ja nad on valmis andma selleks märkimisväärseid jõude. Nad loovad nn soovijate koalitsiooni – kutsuvad riike, mis saavad sellesse koalitsiooni panustada, igaüks vastavalt oma suurusele. Ka Leedu on valmis kaaluma sellise rahuvalvekorpuse moodustamise küsimust oma võimaluste piires,» ütles Nausėda eile Roomas BNS-ile.
https://maailm.postimees.ee/8203457/lee ... litsioonis
ahto42
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ahto42 »

Et siis EL sõdurid valvavad rinnet? Vabandage mu lolli küsimust, aga kuidas see relvarahu välja nägema hakkab?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Nagu siis, kui ÜRO väed Lõuna-Koreas olid.
a11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas a11 »

kaugeltuuriv kirjutas: 04 Mär, 2025 12:18 ,varuosad Bradlile,lisaks ei saabu juurde ei Bradlisid ega uusi USA tanke,
mitte et see nüüd kogu asja oluliselt muudaks, aga kas Bradleysid või tanke üldse ongi siiani juurde antud?
Tanke andsid ameeriklased 31 tk.
F16 varuosad suures osas tulevad vast ka USA-st.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

kaugeltuuriv kirjutas: 04 Mär, 2025 12:18 kui olin tööl,siis kuulasin Norra riigiraadio Innlandet NRK kanalit,kus Norra enda ekspert arutas,millises seisus asjad on.
Kõige suurema laksu saavad Patriot raketivaru,ATAMAC raketivaru,Himarsi raketivaru,varuosad Bradlile,lisaks ei saabu juurde ei Bradlisid ega uusi USA tanke,Javelinid.Suurtükimoonaga kataks Euroopa tootjad Ukraina ära,sama ka laskemoonaga.See oli eksperdi arvamus.Nagu ma olen aru saanud uus Saksa valitsus enam ei sea tõkkeid oma rakettidele Ukrainas ja on valmis tarnima Storm Shadow analoogi neile.Teiseks on rahaline pool,osa Euroopast tellitud suurtükimoonast maksis USA kinni,nagu ma olen aru saanud on EL valmis 9,5 miljardi Euro eest USA rahastust asendama.See peaks katma suurtükimoona ja laskemoona vajaduse.
Mida saab Ukraina teha,nad peaks rahulikult kalkuleerima oma kaugmaavõimekuse lõõke.Rohkem kasutama pikamaadroone ning enda toodetud rakette,selle Neptuni arendusi.
Kahju on muidugi HIMARSI moonast ja Patriotide varudest,orkid saavad nüüd rahulikumalt tagalas tegutseda ning massilisemalt infrat rünnata.Natuke tasakaalustab seda muidugi saabunud F-16 ja Miragid aga ikka on vähe.IRIS tüüpi õhutõrje ei ole nii suutlik,kahjuks.
Ma meenutan igaks juhuks, et UKR on suutnud anda õhulöögi (droonidega) Kiievist 4000 km kaugusel oleva Krasnojarski ruumi pihta (kaardil otsige seda Baikali järve lähedusest). Et vähemalt maismaalöökideks ei maksa neid ameeriklaste rakette väga üle hinnata. Kuidas on võimalik panna väikelennuk lendama 4000 km kaugusele, jääb mulle mõistatuseks. Ärme nende enda teadustehnilist potentsiaali alla hinda. Arvan, et Spasski kellatorni lühemaks choppamine või selle Koola poolsaarel asuva lennuvälja põlema panek on vast selle taga, et eksisteerib teatud vaikiv arusaam, et teatud objekte vastastiku ei rünnata (vene ei ründa Kiievi valitsuskvartalit, UKR ei ründa Moskva kesklinna).

Kaugmaa relvades väga probleemi olema ei saa, probleem tekib tavalises suurtükimoonas, Javelinides jne "massi" relvades.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: AndresK ja 3 külalist