Mahtusid ei tea ju. Ma lugesin üht Bideni-aegset artiklit. Seal oli Arizona tehasega seoses mainitud 50 miljardit. Trumpi aegne Apple'i pakkumine on 500 ja mitte ainult Arizonasse. Võib-olla muidugi ajakirjanikud on komakohaga eksinud.
Üldiselt on siiski odavam hoida vähegi olulisem tootmine oma riigi sees sest seal on teda lihtsam kaitsta. Selle asemel et tehased mööda maailma laiali paisata ning proovida igal pool sõjalise jõuga kohal olla.
See oluline vahe globalismiga. Kas õige või vale ei tea. Kui ma 1987 a nõukaarmee ohvitseridele selgitasin et plaanimajandus ei toimi siis samuti mööndustega et ideel tegelikult pole häda midagi. Aga arvutusvõimsusest jääb puudu. Põhimõtteliselt saab kõigile jagada vastavalt vajadusele ning panusele. Kuid - neil hiirhallides ülikondades ja seanahksete portfelllidega tüüpidel (nimetati ökonomistideks) ei jätku ajukapstsiteeti. Pange oma kommunism rahulikult 50-60 aastaks pausile. Pärast tulevad kõvemad mehed ja võib- olla arvutivärk ning siis saab uuesti proovida.
Politrukid või zampolitid (stratkom) suhtusid imelikul kombel täitsa mõistvalt. Ainult nohisesid. Seevastu tehnilise poole mehed läksid lausa tigedaks, sõimasid ja süüdistasid tänamatuses. Imelikud inimesed. Põhjus olid vast selles et kuigi kõrgkoolis käidud ja majorini välja teenitud olid nad kuulnud ainult seda mida "Vremja" jutustas.
Ainult ühetaolise info tarbimine ongi ohtlik. Mina ei pane ka siia, austusest foorumi vastu, igasuguseid viiteid kuid see loomulikult ei tähenda et ma alternatiivmeediat ei tarbiks.