Kriku kirjutas: ↑31 Mär, 2025 7:21
USA vabariiklasest president Donald Trump ütles pühapäeval, et ei välista kolmanda ametiaja taotlemist, ehkki see on USA põhiseadusega keelatud. Trump (78) alustas oma teist ametiaega tänavu 20. jaanuaril, esimest korda oli ta president aastatel 2017-2020. "Ei, ma ei tee nalja. Ma ei tee nalja," ütles Trump telefoniintervjuus NBC Newsile, kuid lisas, et sellele on veel liiga vara mõelda. Trump on varem vihjanud kolmanda ametiaja taotlemisele.
https://www.err.ee/1609649030/trump-tun ... -saamiseks
Sama artikli lõpust üks tsitaat:
Notre Dame'i ülikooli juuraprofessor Derek Muller ütles aga The Guardianile, et põhiseaduse 12. täiendus sätestab, et ükski isik, kes ei tohi kandideerida Ühendriikide presidendiks, ei tohi kandideerida ka asepresidendiks.
«Ma ei usu, et on mingit «veidrat trikki» presidendi ametiaegade piirangutest möödahiilimiseks,» lisas Muller.
Seega, kui Bannon kunagi ühes intervjuus ütles, et nad "töötavad selle (3-ndaks ametiajaks saamise) nimel", siis järelikult ei ole kõik niisama lihtne. Põhiseaduse riive on ilmselt USA-s päris suur amps, mida rahvale (aga ka Kongressile) järada anda ning niisama lihtsalt see ei kulge. Kui Keenius jätkab samas vaimus valitsemist, kui õhtul enam ei mäleta, mis ta hommikul tegi, oskab kõikide liitlastega tülli minna, rahusobitajana ei suuda end kehtestada ja seda kõike vaid esimese poolaasta jooksul, siis me ei kujuta ette, mis saab tema neljandal valitsemisaastal. Mingil hetkel see kirves ühe kivi leiab ja nüridaks läheb.