Ei olnudki ukrainlastele pakutud lepinguvariant midagi tavatut, täitsa tavaline oli. Kõik peavad "kooritud" raha tagasi maksma, EU pole mingi erand. Ikka kõik peavad onu Donaldile reparatsioone maksma. Mis põrgu pärast tal selline alaväärtuskompleks on, kas kiusati lapsena või? Kõik on võlgu, kõik kiusavad nunnut Ameerikat...RandomGuy kirjutas: ↑07 Apr, 2025 10:19 https://x.com/TheMaineWonk/status/1909037376850030814
Trump: EU-ga ei toimu mingeid läbirääkimisi enne kui nad nõustuvad meilt praegu ja ka minevikus kooritud raha tagasi maksma.
Donald Trump JÄLLE president
Re: Donald Trump JÄLLE president
Vahel võivad inimestel asjad natuke sassi ju ka minna. Mul näiteks oli kunagi üks tuttav, kes läks tee äärde telefoniposti taha vett laskma ja siis üritas posti püksi panna.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
mastercard samuti usakate näppude vahel..AMvA kirjutas: ↑07 Apr, 2025 11:20Red bull on muuseas Austria firmaisonts kirjutas: ↑07 Apr, 2025 11:14 kõik need kiirtoidu ketid alates mcdonaldsist, Hollywood movies, cocacola, Apple, microsoft, Nvidida, amazon,netflix, meta, tesla, deeere, ford , gmc, visa, cocacola + meditsiin ja hygieeni tooted, lennudndus, airbnb, paypal , monsterenergy, redbull,
kui omale midagi meelde ei tule siis vaatab ise järgi ehk tuleb mõni tuttav firma meelde:
https://finchat.io/lists/us-market-cap/
Enamus selles listis olevaid firmasid jätavad küll täiesti ükskõikseks ja kui hädasti vaja ei ole (VISA näiteks) siis ei tarbi nende toodangut/teenuseid.
Lennunduses ma Boeingu toodangut pigem väldiks![]()
Ma ilma metata ei saaks kuidagi hakkama. Kogu suguvõsa ja sõpradega igapäeva suhtlus käib üle selle. X ka igapäevane infokanal. Siingi foorumis. Igapäeva kaardimakse majandus läbi mastercardi/visa. Vahel ka Paypal. Ülepäeviti kasutan gilette fusioni, hambahari ja pasta colgate. Lapsel Iphone ja Ipad. Köögitehnika ka whirlpool. ja Netflixi vaatan ka suht igapäevaselt, sealjuures enamus seriaale, filme ja dokusi on usa tooted. Cocacolat läheb ka omajagu. Mac, hess, kfc tooteid tarbin samuti aegajalt. Arvuti jookseb ilmselt tänu microsoftile ja nvidiale. Sugulase talu tehnika on enamus deere. Monsterenergy ei meeldi. Eelistan redbulli. HD võiks osta, aga pole eriti tsikli sõidu fänn..
Kõige olulisema unustasin. Pikkrelv on meil ju Rahe..
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
1. Tollid ei ole embargo. Asjad lähevad lihtsalt kallimaksisonts kirjutas: ↑07 Apr, 2025 11:51 ...
mastercard samuti usakate näppude vahel..
Ma ilma metata ei saaks kuidagi hakkama. Kogu suguvõsa ja sõpradega igapäeva suhtlus käib üle selle. X ka igapäevane infokanal. Siingi foorumis. Igapäeva kaardimakse majandus läbi mastercardi/visa. Vahel ka Paypal. Ülepäeviti kasutan gilette fusioni, hambahari ja pasta colgate. Lapsel Iphone ja Ipad. Köögitehnika ka whirlpool. ja Netflixi vaatan ka suht igapäevaselt, sealjuures enamus seriaale, filme ja dokusi on usa tooted. Cocacolat läheb ka omajagu. Mac, hess, kfc tooteid tarbin samuti aegajalt. Arvuti jookseb ilmselt tänu microsoftile ja nvidiale. Sugulase talu tehnika on enamus deere. Monsterenergy ei meeldi. Eelistan redbulli. HD võiks osta, aga pole eriti tsikli sõidu fänn..
Kõige olulisema unustasin. Pikkrelv on meil ju Rahe..
2. Militaarvarustust tollid ei puuduta
3. Cocacola toodetakse Eestis koha peal. Samamoodi on kõik burksid jms. toidukraam enamasti koha peal toodetud (või Poola toorikutest tehtud)
4. MS ja NVidia - keegi sinu olemasolevaid asju ju ei puutu
Kokkuvõtteks võib öelda, et paljude sinu murekohtade puhul on ainult omanik USA-s. Põhiline majandustegevus toimub läbi Euroopa filiaalide
vaatasin oma nike tossu seest. seal on kirjas "made in aasia."Madis Reivik kirjutas: ↑07 Apr, 2025 10:27Kaupa on, kuid midagi unikaalselt ja asendamatut pole. Trek rattad vaevalt otse USAst tulevad. Ja elektritööriistade turuliider on vaieldamatult Eestis Makita.ekacariya kirjutas: ↑07 Apr, 2025 10:10Oma rumalust kohe nii avalikult laiali laotamas?kaugeltuuriv kirjutas: ↑06 Apr, 2025 20:19 USA-l ei ole eriti valmistoodangut Euroopa tarbijatele,mis meile meeldiks.
Aeg ajalt olen ostnud Kalifornia veine aga kuni see Geenius on pukis,ei hakka neid ostma.Ma ei teagi,mis kaupa tarbijatele USA võib peale viski ja teksaste pakkuda.
Poodides on USA firmade toodetud kaupa küll ja veel...tihti oma valdkonna tipptegijad.
Matkavarustus- MSR, Coleman, Kylmit, Osprey jne
Jalanõud, riided- Keen, The North Face, Nike jne,
Tööriistad- Milwaukee, Dewalt, Stanley jne.
Jalgrattad- Specialized, Fuji, Felt, Trek
Taskunoad, multitööriistad- Spyderco, Benchmade, Buck, Ka-bar, Leatherman, Gerber. jne
jne.
Pakun et turuosa sellel listil on päris väike.
minu kommentaar ei puuduta maksundust vaid väidet, et mõni härra suudab väga edukalt vältida usa kaupa...Vahet ei ole kus toodetakse, omanik on USAs. Ilma peakontrita ei kannaks sa NIKE vaid ilmselt Nice või mingit muud analogi
Venelaste lahendused:
https://www.themoscowtimes.com/2022/05/ ... ite-a77694
või vene mac:
Kui sa elaksid USAs ja ostaksid seal X5 kas sa ostad siis omale usaka või saksa masina?
Venelaste lahendused:
või vene mac:
Kui sa elaksid USAs ja ostaksid seal X5 kas sa ostad siis omale usaka või saksa masina?
Nuh, isontsi nimekirjast vast ainult Rahe on USAs tehtud... Hesburgeril pole üldse tolle kontinendiga seost. Jah muidugi on USA firmad aga kui su Tesla tuleb Hiinast või Berliinist siis USAt puudutavad tollimaksud neile ei laiene.
-
- Liige
- Kontakt:
Isonts, keegi ei räägi siin USA kaupade boikotist vaid pigem "supertollidest" mis selle ülikallis teeksid. McDonaldsit ei teeks need ülitollid ilmselt kallimaks.
Ja Leathermani surnuksmaksustamisest sa rohkem ka rääkida ei taha ?
Ära pillu mingeid sisutühje väiteid, proovi vähemalt endale ära tõestada kõigepealt.
Ära pillu mingeid sisutühje väiteid, proovi vähemalt endale ära tõestada kõigepealt.
Just usa kaupade vältimisest paar foorumlast siin rääkisid ja ma vastasin neile.Madis Reivik kirjutas: ↑07 Apr, 2025 12:30 Isonts, keegi ei räägi siin USA kaupade boikotist vaid pigem "supertollidest" mis selle ülikallis teeksid. McDonaldsit ei teeks need ülitollid ilmselt kallimaks.
Leathermani surnuksmaksustamisele ma ka vastasin. Kriku kustutas koos muu juraga selle ära. Minu point oli, et ei tasu nende ostmine üksikisikul ära. Ärilisel eesmärgil vbl. Muidu neid ei müüdaks..
Ma varem ka mainisn, et trumpi ei huvita tollimaks vaid riikide poolt kehtestatud käibemaks ja kõik muu mudru sinna juurde. Sõidukite puhul näiteks registreerimistasu ja aastamaks. Teda vähe kotib, et seda kõik maksma peavad. Tema loogika on selline, et usas seda ei küsita.
"Läinud nädalal üleilmseid tollitariife välja kuulutades süüdistas president Trump USA haigutavas kaubandusdefitsiidis ka mõõdutundetuid käibemaksusid. President ja tema nõuandjad väidavad, et käibemaksud diskrimineerivad USA eksportijaid, kuna välismaised tootjad on Ameerikasse müümisel käibemaksust vabastatud, aga USA tootjad peavad välismaale müües seda tasuma."
https://wallstreetjournal.postimees.ee/ ... lt-kaitseb
Ilmselt aitab selle vastu see, et tulevikus hakkame USAst meile saadetud kaupa ostma ilma käibemaksude ja muu nuss.ta..
No sa oleks võinud kohe kirjtada, et Trump on idioot ja ei saa mõhkugi aru käibamksust ja imporditollidest ja veel miljonist muust asjast.isonts kirjutas: ↑07 Apr, 2025 12:39Just usa kaupade vältimisest paar foorumlast siin rääkisid ja ma vastasin neile.Madis Reivik kirjutas: ↑07 Apr, 2025 12:30 Isonts, keegi ei räägi siin USA kaupade boikotist vaid pigem "supertollidest" mis selle ülikallis teeksid. McDonaldsit ei teeks need ülitollid ilmselt kallimaks.
Leathermani surnuksmaksustamisele ma ka vastasin. Kriku kustutas koos muu juraga selle ära. Minu point oli, et ei tasu nende ostmine üksikisikul ära. Ärilisel eesmärgil vbl. Muidu neid ei müüdaks..
Ma varem ka mainisn, et trumpi ei huvita tollimaks vaid riikide poolt kehtestatud käibemaks ja kõik muu mudru sinna juurde. Sõidukite puhul näiteks registreerimistasu ja aastamaks. Teda vähe kotib, et seda kõik maksma peavad. Tema loogika on selline, et usas seda ei küsita.
"Läinud nädalal üleilmseid tollitariife välja kuulutades süüdistas president Trump USA haigutavas kaubandusdefitsiidis ka mõõdutundetuid käibemaksusid. President ja tema nõuandjad väidavad, et käibemaksud diskrimineerivad USA eksportijaid, kuna välismaised tootjad on Ameerikasse müümisel käibemaksust vabastatud, aga USA tootjad peavad välismaale müües seda tasuma."
https://wallstreetjournal.postimees.ee/ ... lt-kaitseb
Ilmselt aitab selle vastu see, et tulevikus hakkame USAst meile saadetud kaupa ostma ilma käibemaksude ja muu nuss.ta..
Tootja muuseas ei pea eksportides käibemaksu maksma, seda maksab ikka lõpptarbija.
Trump juba eelmisel ametiajal oli Hiina peale kuri. Selle peale USA tootjad, kes enne seal tootsid, viisid oma tootmise Vietnamisse - kõiksugune selline asi, mille tootmine USA-s kalli tööjõu tõttu ei tasu. Nüüd siis Vietnamile ka suur toll kaela. Kulud tehtud, kuhu nüüd tootmine kolida? Valikut ju täitsa on - Venemaa, Valgevene, Kuuba, Põhja-Korea. Tore mees see Trump.
Oot, aga sales tax-i ju USA-st välja müües maksma ei pea? Põhimõtteliselt ju sama nagu meie käibemaksutagastus?
Ahjaa, huvitava kokkusattumisena mu armas abikaasa töötab Eesti firmas mis toodab ainult USA ja Kanada turule. Füüsilisi poode pole, kõik läheb läbi Amazoni. Käive miljonites. Tootearendus, backoffice ja kõik muu Eestis, tootmine Aasias (mitte Hiinas!), Türgis, Makedoonias, Bulgaarias jne.
Bangladesh, Vietnam ja Malaisia on head odavad kohad toota, Hiina enam mitte eriti. Samas Hiina omab päris head know-how-d erinevates valdkondades, nii et miskit erilisemat kraami tasub pigem seal toota. Euroopas nad ei viitsi midagi müüa, USA mahud on ikka hullumeelsed ja nad ongi ainult sellele keskendunud. Pole mõtet kuhugi Bauhoffi sadat eksemplari pakkuda kui USAs ostetakse kümneid tuhandeid kuus. Too Trumpi tollimaks põhjustas korraks segadust aga kui nad numbreid vaatama hakkasid siis erilist vahet pole... Näiteks nad saavad toote tehasest €8 hinnaga, Amazonis müüvad $35 tükist. Kõige vastikum asi on Amazoni vahendustasu - see on 40%! Nood tollimaksud äkki mõjutavad hinda paari dollari ulatuses. Ahjaa, nad ehmatusest hakkasid otsima kas saaks USA-s ka toota aga selgus, et USA-s on sedasorti tootmine täiesti välja surnud. Lihtsam samamoodi edasi lasta ja natuke hinda tõsta.
Ahjaa, huvitava kokkusattumisena mu armas abikaasa töötab Eesti firmas mis toodab ainult USA ja Kanada turule. Füüsilisi poode pole, kõik läheb läbi Amazoni. Käive miljonites. Tootearendus, backoffice ja kõik muu Eestis, tootmine Aasias (mitte Hiinas!), Türgis, Makedoonias, Bulgaarias jne.
Bangladesh, Vietnam ja Malaisia on head odavad kohad toota, Hiina enam mitte eriti. Samas Hiina omab päris head know-how-d erinevates valdkondades, nii et miskit erilisemat kraami tasub pigem seal toota. Euroopas nad ei viitsi midagi müüa, USA mahud on ikka hullumeelsed ja nad ongi ainult sellele keskendunud. Pole mõtet kuhugi Bauhoffi sadat eksemplari pakkuda kui USAs ostetakse kümneid tuhandeid kuus. Too Trumpi tollimaks põhjustas korraks segadust aga kui nad numbreid vaatama hakkasid siis erilist vahet pole... Näiteks nad saavad toote tehasest €8 hinnaga, Amazonis müüvad $35 tükist. Kõige vastikum asi on Amazoni vahendustasu - see on 40%! Nood tollimaksud äkki mõjutavad hinda paari dollari ulatuses. Ahjaa, nad ehmatusest hakkasid otsima kas saaks USA-s ka toota aga selgus, et USA-s on sedasorti tootmine täiesti välja surnud. Lihtsam samamoodi edasi lasta ja natuke hinda tõsta.
Trump öeldu, no ei lähe meelest..
On ikka sõnavara.
...." nad (Euroopa)tulevad läbirääkimiste laua taha... nad tahavad rääkida, kuid nendega ei räägita enne, kuni nad meile igal aastal suurt sissetulekut hakkavad maksma - mitte ainult oleviku, vaid ka mineviku eest"
..Ja Hiinaga läbi ei räägita, kuni ei ole lahendatud "miljardite U$D , igaaastane kaubanduse defitsiidi probleem.
Igapäevane ja läbivalt pidev ähvardus/hoiatus on "Ma ei kavatse tehingut sõlmida".
Uskumatu.

https://www.youtube.com/watch?v=qXm_5SIsCHM (kes näeb..https://www.euronews.com/business/2025/ ... ficit-goal)... "olen avatud läbirääkimisteks, kui teised riigid pakuvad midagi "fenomenaalset".
...." nad (Euroopa)tulevad läbirääkimiste laua taha... nad tahavad rääkida, kuid nendega ei räägita enne, kuni nad meile igal aastal suurt sissetulekut hakkavad maksma - mitte ainult oleviku, vaid ka mineviku eest"
..Ja Hiinaga läbi ei räägita, kuni ei ole lahendatud "miljardite U$D , igaaastane kaubanduse defitsiidi probleem.
Igapäevane ja läbivalt pidev ähvardus/hoiatus on "Ma ei kavatse tehingut sõlmida".
Uskumatu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline