UFOd II maailmasõjas ja hiljem

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Re: UFOd II maailmasõjas ja hiljem

Postitus Postitas lennumudelist »

Luban omale natuke ulmekirjandust. :)

Kui tulnukad oleks päris, siis tekib küsimus, mis oleks nende profiil. Kas nad oleks oma tsivilisatsiooni diplomaadid? Paraku, diplomaate saadetakse teise osapoole esindajatega läbi rääkima. Või oleks nad luurajad? Luurajaid on reeglina kombeks saata võrdse vastase juurde...

Üks võimalus on, et nad oleks bioloogid. Samas, bioloog kes uurib näiteks karusid - reeglina teab, kui hästi karu kuuleb, näeb ja haistab, kui kiiresti jookseb, kui hästi ronib või kui kõvasti hammustab või lööb. Kui ta uurib jääkarusid, on tal signaalraketid ja pumppüss.

Viimane variant, kõige muhedam variant minu arust oleks see, et kui Maale satuks tulnukaid, oleks nad pigem karantiinist üle astunud rullnokk-turistid. Nad oleks tulnukate seast vähem õiguskuulekad ja riskikäitumisele altimad eksemplarid. Sellised, kes Marsil ennast peaaegu kasti joovad ja kolmanda seeria taldrikupanni Maa atmosfääri pihta katki sõidavad, misjärel seda alahelikiirusel pukseerides õhutõrjujate poolt alla lastakse. Nende koduplaneedi uudistes ilmuks sel päeval nupuke, et "viis rumalat turisti said kollase tähe nr. 25427845 kolmanda planeedi eluvormidega keelatud kontakti astudes traagiliselt hukka, välisministeerium kutsub reisijaid ohutusjuhenditest kinni pidama".
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

lennumudelist kirjutas: 17 Apr, 2025 1:37
Viimane variant, kõige muhedam variant minu arust oleks see, et kui Maale satuks tulnukaid, oleks nad pigem karantiinist üle astunud rullnokk-turistid.
Klassika: Arkadi ja Boriss Strugatski, "Väljasõit rohelisse", eesti keeles olemas. :)
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Fucs kirjutas: 14 Apr, 2025 10:07 1991, kui taksot sõitsin, võtsin ühel kargel selge tähistaevaga talve hilisõhtul umbes kella 23 paiku peale kliendid, kolm täiskasvanut ja üks laps. Mees istus minu kõrvale ja kaks naist koos lapsega taha. Mööda Tallinn-Narva maanteed sõites hakkas tagaistmel minu taga istunud naisterahvas järsku rääkima, et "vaadake-vaadake, üks täht lendab imelikult".........................
Linnas on valgusreostus suht räige, aga siis kui veel suitsu sai tehtud ja maal olles sai õhtuti suht sagedasti suitsupausil olles taevas neid sikksakitavaid "tähti" nähtud. Jumal teab mis nad on ja veelgi arusaamatum on see, miks on vaja selliselt tõmmelda?
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Küsimus hakkas huvitama - et no mis annab "liikuva tähe" efekti.

Tekkis mõte: liinilennuki esi- või tagatuli.

Liiatigi lülitavad piloodid esitule reeglina kõrgemal kui 10 000 jalga välja.

Stsenaarium:

- lennuk lendab madalal vaatleja poole
- vaatleja näeb aeglaselt tõusvat "tähte"
- lennuk hoiab kursil vasakule
- vaatleja näeb "tähte" ujumas paremale
- lennuk hakkab kõrgust võtma ja samas on vaatlejale lähedale jõudnud
- vaatleja näeb tähte üha kiirenevalt tõusmas
- piloot ületab 10 000 jala piiri, lülitab esitule välja, või lahkub vaatleja laterna kiirevihust
- vaatleja näeb "tähte" üles kiirendumas ja siis kadumas
pwn13
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pwn13 »

Öösel satelliidid võivad ka huvitavalt lennata, valgus tugevus varieerub. Vahepeal on ere ja siis vaikselt kustub ning natukse ajab pärast jälle erk.
avrnbr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas avrnbr »

Külmade ja soojemate õhukihtide kokkupuutealadel võib tekkida üsna huvitavaid valguse murdumise ja peegeldusega seotud nähtusi.
Kui objekt veel liikuv ka on ....
Tulise asfaldi kohal õhu värelust ja virvendust on vast suurem osa inimesi näinud.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

avrnbr kirjutas: 17 Apr, 2025 16:41 Külmade ja soojemate õhukihtide kokkupuutealadel võib tekkida üsna huvitavaid valguse murdumise ja peegeldusega seotud nähtusi.
Kui objekt veel liikuv ka on ....
Tulise asfaldi kohal õhu värelust ja virvendust on vast suurem osa inimesi näinud.
Kui tegu oleks atmosfäri erineva "murdumisega", siis peaks liikuma kõik tähed selles sektoris aga kui üks "helendav punkt" siksakitab teiste, paigal seisvate tähtede vahel, siis kus kohas peaks see "murdumine" olema?
Kui palju liinilende toimus n-liidu ajal üle Tartu, mille kohal taevas nägin siksakitavaid täppe?
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
avrnbr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas avrnbr »

No kui keegi teaks täpselt, mis tingimused selliste nähtuste esinemise ajal kusagil atmosfääri kihtides valitsevad, siis ilmselt suudetaks see asi ka lahti seletada.
Aga ei teata ega suudeta.
Mina ammugi mitte. Ja ega ma üritagi väita, et tegu oleks puhtalt atmosfäärinähtusega, aga selle osalust välistada ju ka ei saa.
Ajalukku tagasi vaadates on olnud palju asju, mida mõni sajand tagasi peeti müstikaks või jumala ilmutiseks, teaduse arenedes aga õpitud lahti seletama ja suisa ära kasutama. Elekter näiteks.
pwn13
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pwn13 »

lennumudelist
Liige
Kontakt:

Nürnbergi fenomenist olin ajaloo raamatuist lugenud.

Minu jaoks on mõttepausi koht aga see - kui kaugelt inimeste hävituslennukid hetkel teineteist lasevad? Gripen laseb Meteoriga 200 km pealt, Suhhoi vähetoodetavad kollektsionääri mudelid 200+ kilomeetri pealt.

Kui ma oleks Nürnbergis ja näeks pealt JAS-39 ja Su-57 õhuvõitlust, siis ma ei saaks kottigi aru, et kes keda ja mis tulemusega. Näeksin valgeid jooni taevas endast ühes ja teises suunas kiirelt üle kulgemas - kui sedagi.

Nüüd aga mõtleme, et käib kahe kosmilise grupeeringu vaheline tulistamine. Nad on tulnud siia ilmselgelt üle valguse kiiruse. Neil on kindlasti vähemalt termotuuma energia. Tõenäoliselt pole neil probleeme antiainega ümber käimisel. Ja miskipärast otsustavad nad visuaalis lahingut pidada, ilma et Nürnbergist jääks järgi kõrbenud koorik.

Mina loen sealt välja meie esivanemate ettekujutuse, et see oli lahing. Päris lahing oleks kulgenud rutem, kulgenud kiiremini, karmimalt ja ilmselt väga märkamatult või ootamatu suure hävingu saatel. Aga mis see oli? Seda kino oleks näha tahtnud, tundub täiega põnev.

Ainuke juhtlõng minu jaoks on, et oli päikesetõus. See võimaldab atmosfääris mingil määral kino saada, aga ikkagi ei tea, kuidas. Wikipedia mainib, et samal ajastul lähedastel aastatel nähti veel ufosid, näiteks Stralsundis (kohalikud kirjeldasid seda laevastiku lahinguna) ja Baselis. Ühine nimetaja on päikesetõus või loojang. Baselis oli samuti sel ajal. Stralsundi fenomeni kellaajast ma ei tea.

P.S. Idee: päikesevarjutus asteroidipilve poolt? Aga sellist pidanuks globaalselt näha olema...
olevtoom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olevtoom »

pwn13 kirjutas: 18 Apr, 2025 15:29 1561a õhulahing Saksamaa kohal
https://en.wikipedia.org/wiki/1561_cele ... _Nuremberg
Kuivõrd päike oli tõusnud, siis virmalisi süüdistada ei saa. Küll võis tegu olla mitmesuguste murdumisnähtuste (halo, ebapäikeste) ja pilvede sobiva kombinatsiooniga. Pilt on kindlasti ilusam kui nähtus elusast peast oli. Nii et võõramaalasi ma ei kahtlustaks.
Kremli troll.
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sander17 »

Paari nädala tagune video Saaremaalt, mis see olla võiks :scratch:

https://youtu.be/dvV9b7oFbnY?si=a_3HXR02Jsl-5bsy

Alates 05:00 kuni 08:00.
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Paar nädalat tagasi nägid mitmed inimesed Eestis kanderaketi astet kosmoses või kõrg-atmosfääris keerlemas ja kütust välja paiskamas. Arvaksin, et Kuressaares nähtu on sama, mis Tartus nähtu. Kahjuks Kuressaare videol ei ole kütuse spiraale näha.
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sander17 »

Aga filmija räägib, et tema sõbranna on sarnast asja samas kandis näinud ka varem. Palju neid kanderaketi astmeid seal keerleb ja kui tihti neid näeb?
Ma ei oska ise midagi arvata, lihtsalt huvitav.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kuumaõhupall?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist