Rahutused Pronkssõduri pärast.

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

minu seisukoht on see et peale Pronkssõduri Tõnismäelt äraviimist ei ole elu Eestis paremaks muutunud.
Loodetavasti ta siiski lähiajal muutub - paremaks ja turvalisemaks.
Loodetavasti teeb valitsus nüüd vägeva käigu:
paneb PS-i väärikas kohas püsti,
pakub 9.mail punaveteranidele ja kõigile praazniku tähistajaile teed ja präänikut,
vabandab juhtunud ebameeldivuste pärast :roll:
Loodetavasti tunnevad siis kõik 'eestimaalased' oma koduvabariigi üle rohkem uhkust....
TÕDEONAJATÜTAR
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

Esimest korda sattusin mina sinna kui sõitsin jalgrattaga mööda Pärnu mnt. Siis kui nägin mis seal toimub kiirustasin koju oma naise ja lapse juures, kuna elan seal samas. Peale seda kui tulin koju, läksime naisega sinna. Vandaalid tegutsesid politsei nägemisulatuses. Selle puidust kaltsupoeni mida üritati põlema panna kuni politseirivini jäi umbes 75 meetrit. Kui hambuni relvastatud politsei ei tee midagi et vandaale korrale kutsuda, miks seda pean tegema mina? Inimhulka hulgas oli päris palju eesti rahvusest inimesi. Ei oska öelda, kas need midagi seadusevastast tegid, aga küll need samuti ei ole avalikult toimuvat tauninud. Mul on teine küsimus osalejatele. Mis teile rohkem meeldib, kas see mis moodi toimus 9 mai tähistamine Tõnismäel nagu oli kõik viimased aastad, või 26-27 aprilli sündmused?
Veel ma ütlen seda, et kõikide eestimaalaste õnneks ei ole venemaa hetkel huvitatud lõplikus suhete teravnemises Läänega. Kuid juhul kui need selles huvitatud oleksid siis 26-27 aprilli sündmused võiksid olla detonaatoriks palju suurematega tagantjärjedega sündmusteks. Küll need on huvitatud "auru rõhu tõstmiseks" siin Eestis, n.n. igaks juhuks. Sest nende jaoks see on win-win olukord. Ja mul on siirast kahju et enamus eestlastest sellest aru ei saa. Praktika näitab et ühiskonna stabiilsus on oluliselt hapram kui mina sellest arvasin.
Viimati muutis denis23, 29 Apr, 2007 11:12, muudetud 1 kord kokku.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

nüüd väidavad et FSB moodustab relvastatud salkasid

http://kavkazcenter.com/russ/content/20 ... 0744.shtml

http://kavkazcenter.com/eng/content/200 ... 8179.shtml

FSB has created armed terrorist group in Estonia
Kasutaja avatar
ottojama
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ottojama »

Väike lisandus.

Alates sellest nädalavahetusest on mul lihtne seletada sakslastele, prantslastele, kelleleiganes Euroopas, mis meil siin toimub. Türklased Saksamaal märatsevad, araablased Prantsusmaal märatsevad ... meil on samamoodi. Kõik saavad aru.
------------8<--------------
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

denis23 kirjutas:Et kolmandiku, ok, arvestades minusuguseid lojaalsed kodanikud, neljandiku su riiki elanikkonnast moodustavad rusika taskus hoidvad inimesed ning need jäävadki siia elama.

See polnud uudiseks, nüüd said loodetavasti ka pimedad nägijateks.
Ja tõesti, kui Sa räägid et vaid mõni protsent tänavatele kogunenud venelastest olid laamendajad, siis miks ülejäänud nn. ausad protestijad lasid marodöörlusel sündida ja areneda? Just nemad oleksid pidanud oma rahvuskaaslaste tegemistel silma peal hoidma.
Laamendajatel on suhteliselt vedanud, et keegi pole oma vara ja elu kaitseks kasutanud relva. Mina isiklikult poleks vajadusel kõhelnud seda tegemast.
Viimati muutis OveT., 29 Apr, 2007 11:24, muudetud 2 korda kokku.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
MOrav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

Denisile:

Mina arvan (ei tea kindlalt), et politseil oli korraldus mitte rünnata esimesena, et mitte anda alust Venemaa süüdistusteks "rahumeelsetele" demonstrantidele kallale tungimisest. Milline lootus aga oli asjatu, nagu hilisemad äärmuseni moonutatud kajastused sealtpoolt näitavad. Agasee oli õige käitumine politsei poolt.

Edasine on jälle politseitaktika küsimus, mida mina hindama ei hakka. Kas tuleb lasta laamendada asjade ja objektide kallal, et välja elataks jne. Tegelikult "paljastas" see edasine selle, millega/kellega tegelikult tegu on. Ühe monumendiga sellel hetkel üldsegi mitte.

Rusikat on osa sellest seltskonnast taskus kandud kogu aeg. Nagu laulus "ükskord prahvatab vimm, mis koguneb salaja". Ja kõik see praegu toimuv on aastaid hästi ette valmistatud. Lebedev ja Rossija-karjujad tahavad võtta revanshi selle eest, et Eesti Vabariik taastati.

Konkreetne monument polnud häiriv niikaua, kuni seda ei hakatud kasutama Venemaa/punalippude/ROSSIJA-karjujate seltskonna poolt just nimelt Eestile ja eestlastele koha kättenäitamiseks. See, et mõlemal poolel sõdinuid (kellest suur osa ei teinud seda vabatahtlikult) mälestavad oma langenuid, on loomulik. Asjale anti (just nimelt anti) aga teine tähendus ja teine vorm. Ja sellel kohal asi muutus: see muutus juba riikluse küsimuseks: naaberriigi vaenulikuks tegutsemiseks teise riigi territooriumil, kellega sellel naaberriigil ehk Venemaal on eri suhted ja eriline vimm (et see riik end taastas sobivas ajaloo pakutud olukorras ja sellel hetkel ka nende poolt, kellele see oli kasulik ja mõistlik sel hetkel (Jeltsin) ja nii end tema küljest iseseisvaks rebis. Ja siit on ksüimus juba, kelle seadused riigis kehtivad.

Kui nüüd monument paigutatakse teise kohta (Paet eile: võib-olla juba homme) ja Euroopa päeval esinevad valitsus ja arvamusliidrid Teise maailmasõja kohta käivate tsiviliseeritud hinnangutega, siis mina ei saa aru, miks ei ole võimalik lilli viia monumendi uude asukohta ega seal oma surnuid mälestada. nagu ma aru saan, tuleb oma ROSSIJA-meelsust ikkagi näidata kogunemisega Tõnismäele. Loodetavasti on selles nn vene kogukonnas siiski ka mõistlikke inimesi, kes Tõnismäest ja sellega seotud ideoloogia esindamisest ja jätkamisest loobuvad. LOODETAVASTI.
Viimati muutis MOrav, 29 Apr, 2007 12:39, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sasha »

Estoloog, sa vist ajad mind segi Denissiga. ;)

[JAH, vabanda - see on kestva ärrituse tulemus.]
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

muide ha-ha-ha teie räägite sellest et vene telekanalid moonutavad pilti.
vaadake palun mida kirjutavad eesti venekeelsed massiteabevahendid (ma ei mõtle siin venelaste omad, vaid ikka delfi ja postimees)
Palun vaatake siia:
http://rus.postimees.ee/290407/glavnaja/mnenie/
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
naabri Ants
Liige
Kontakt:

...

Postitus Postitas naabri Ants »

"Ei relvile muu kui relviga vasta.
On sama lihtne kui hingamine see:
Kui vaenlane ei taha elada meil lasta,
Siis tuleb lihtsalt ära võita vaenlane."
Rahvatarkus
MOrav
Liige
Kontakt:

Jätkan.

Nagu võib aru saada, osales pealvaatajana Pärnu maanteel ja ka poodidest kauba röövimises eesti teismelisi. Kes, palju, see selgub karistamiste tulemusena. See on iseseisvas Eestis kasvanud põlvkonna esindajad, millise käitumist enne seda oli raske ette kujutada. Meil ei tulnud pähegi käituda nii koolis või õpetajatega, nagu seda näeb tänapäeval. Aga miks see nii on, on hoopis teine teema. Nagu ka see, kuidas maakeelsed internetikommentaatorid reageerisid alkoholi keelustamisele Eestis korratuste ärahoidmiseks - mida sellest need kirjutajad arvasid ja teised poodi viina järele jooksid. Või isegi see, et ka siin foorumis suvatses üks tegelane Eesti Vabariigi politseid endiselt mentideks nimetada (arvatavasti polnud see nimetaja siiski tsoonist just väljunud).

Eesti venekeelne ajakirjandus on taas omaette teema. Või avalike internetifoorumite kommenaatorite teema. Nagu näha, rauges jõud "juudid ahju"-korraga. Kui seda nimetatakse ajakirjandusvabaduseks, siis on riigi põhisedausest tulenev osa siin ikka väga mannetu olnud. Selle venekeelse meedia ideoloogilise häälestatuse kõrval on teine teema ajakirjandus ja meedia Eestis praegu üldse, mis lähtudes oma kommertshuvist(?) ehk siis
verd ja pisaraid-soovist on kaotanud igasuguse vastutustunde või oma edastatava laiema tähenduse mõistmise. Tundub, et selles ametis kaotatakse kiiresti mõistus ja hakatakse tiirlema omas rattas, kus oluline on ainult edastatava skandaalsus-löövus jms, mitte aga see, mis edastatava sisust ja kas või sõnastusest võib tuleneda. See on laad a la eile EPL, et "midagi huvitavat ei juhtunud". Või see, et "Õhtuleht" edastab "infot" tartu kohta ega kustuta seda ka pärast ümberlükkamist. Ja sellises olukorras nagu praegu peaks eriti mõtlema sellele, mida ja kuidas edastada, sest see kõik mõjutab sündmuste arengut ja sisu. Aga selleks pole lootustki, nagu näha.

Ja rohkem ei jätka. Minu lugupidamine Eesti Vabariigi politseinike ja nende abiliste vastu, kes tänavail korda on taganud. Ja endine lugupidamine vene tõelise kultuuri ja selle esindajate ning nende venelaste, ukrainlaste, valgevenelaste jt ees, kes Eestit oma riigiks ja oma koduks peavad ja nii ka elavad ja käituvad. Neid polegi nii vähe.

Mart Orav
MOrav
Liige
Kontakt:

Välisministeeriumis täna ennelõunal toimunud pressikonverentsil kinnitasid välisminister Urmas Paet ja kaitseminister Jaak Aaviksoo, et Tõnismäel maha võetud pronkssõdur on endiselt ühes tükis ja rahvas saab seda näha juba homme.

Kaitseminister Aaviksoo sõnul viiakse pole kujul vigastusi ning mälestusmärk viiakse tõenäoliselt juba homme sõjaväekalmistule Filtri tänaval.

Monumendi uude kohta paigaldamine soovitakse lõpule viia 8. maiks, mil lääneriigid tähistavad Teise maailmasõja lõppu.

Samal päeval soovitakse kalmistul korraldada ka pidulik tseremoonia, kuhu kutsutakse kõigi Hitleri-vastasesse koalitsiooni kuulunud riikide esindajad.

Välisminister Paet selgitas ajakirjanikele taas ka seda, miks mälestusmärk ja väidetavalt selle juurde maetud Nõukogude sõdurid algsest asupaigast ära viia oli vaja.

Ta kordas, et pronkssõdur oli eestlastele okupatsioonisümbol, mille juures korraldati viimase aasta jooksul palju provokatsioone ja konflikte. Samuti pole see paik ministri sõnul sobilik sõjahaudadele trollipeatuse läheduse tõttu.

Paet toonitas, et pronkssõduri plaanitust kiirema mahavõtmise põhjuseks olid neljapäeval puhkenud rahutused.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo rääkis pressikonverentsil, et Tõnismäel algasid eile arheoloogilised kaevetööd võimalike sõdurihaudade leidmiseks. Hetkel veel tulemused teada pole, kuid need loodetakse saada paari päeva jooksul.

http://www.postimees.ee/290407/esileht/ ... 257852.php
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Meie vene sõbrad muudkui korrutavad, mida nemad tahavad. Tahan Tõnismäel pidutseda, tahan teist ja kolmandat.
Reaalne elu on teine. Tuleb arvestada, et ka teistel on tahtmised ja tihtipeale tahtmised põrkuvad. Jätame eestlaste tahtmised kõrvale ja võtame Moskva omad.
Moskva tahab oma mõju tugevdada. Selleks on ta vallandanud propagandasõja, kasutades kohalikke venelasi seeejuures ära, küsimata nende reaalseid huvisid ja vajadusi. Ässitati mässama, lootuses, et sekkuvad kaitsejõud ja tuleb ohvreid just venelaste hulgas. Kaitsejõud ei sekkunud, politsei õppis kiiresti massiliste korrarikkumistega võitlema ja ainus ohver suri tavalise kakluse tagajärjel. Muidugi üritatakse sedagi Eesti võimude süüks ajada.
Mis järgmiseks? Ei taha õnnetust kaela kraaksuda, kuid meenutades elumajade õhkimist Venemaal, milles süüdistati tšetšeene, peab valmis olema, et näiteks 1. või 9. mail korraldatakse midagi tõsisemat, kus kannatanuteks oleksid just venelased. Mida rahumeelsemad, seda parem. Nagu ka Venemaal elumajade plahvatustes.
Ei taha seda mina, ei Denis, kuid kurjuse impeerium pole kuhugi kadunud ja see ei hooli meie tahtmistest karvavõrdki. Vaid koos, mitte üksteist põrnitsedes saame tagada, et ka meie tahtmistega arvestataks. Seni kui osa elanikkonda on väljastpoolt mõjutatavad, ei saa siinmaal keegi rahu.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Sasha ja Denis.
Nagu ma arvasingi, pole mingit realistlikku ehk mõistlikku põhjust, miks see monument venelaste arvates just Tõnismäel seisma oleks pidanud, kogu probleem on irratsionaalne ehk tunnetel põhinev. Eestlastel on oma nägemus asjast, venelastel oma. Usun, et nagu minulgi oli enamustel eestlastel kuni eelmise aasta 9.maini savi, et see monument seal seisis. Aga telepilt sellest, millise vihaga rahvahulk Eesti lippu rebis, kuidas noored "Urodõ" ja "Fašistõ" röökisid, kuidas eesti politsei selle asemel, et lipu ründajaid jõuga takistada ja seadusliku (kõigi reeglite kohaselt registreeritud) piketi liikmed autosse toppis ja minema vedas - vaat see ajas vere keema! Selliste sündmuste põhjal tekkis täielik "riikliku jõuetuse" tunne - iseseisva riigi pealinnas lastakse vaenulikel jõududel räusata ja riigi sümboleid rünnata ning politsei ei saa absoluutselt millegagi hakkama. Ikka ja jälle kutsutakse eestlasi üles olema "mõistlikud" ja püüdma aru saada venelaste probleemidest, tegema järeleandmisi kord ühes, siis teises ja kolmandas küsimuses - kodakondsusseadus, valimisõigus, riigikeel jne.Ja kui palju me ka järele ei anna, Venemaa pole ikkagi rahul ja süüdistab Eestit venekeelse elanikkonna diskrimineerimises. Teil venelastel on ütlus: "Võ nas dostali", vaat nüüd ütlen mina vastu, et seekord sai eestlastel kõrini. Siin on küsimus juba riigiväärikuses ja rahvustundes, mille puhul kompromissidele enam ei minda. See pronksjurakas kui okupatsioonisümbol PIDI sealt Tõnismäelt kaduma, meeldib see teile venelastele või mitte. Et seda nii vääritul kombel ja kiirustades tehti, selles süüdistage oma rahvusest vandaale, kes tsiviliseeritud kombel asjaajamise oma märatsemisega tuksi keerasid. Valitsuse otsustav ja kiire tegutsemine pärast esimest mürgliööd oli minu jaoks suur ja ülimalt meeldiv üllatus, üle tüki aja tundsin uhkust nii resoluutse valitsuse kui ka politsei otsustava käitumise pärast. Tunnistan ausalt, et nähes politseid vene pätte kumminuiadega peksmas, mõtlesin seda nähes: "Andke raiskadele, pekske kuradi vandid laiali! Pange kõvemini, nii et mõikab! Ah teie värdjad tulete siia "Rossiija" karjuma? No saadame siis teid sinna, kui siin ei meeldi ja Venemaad igatsete!" See polnud ehk ilus, aga just sellised tunded mind valdasid! Pole kunagi mõne rassi või rahva vastu vaenu tundnud, venelaste vastu muidugi ka mitte, aga nüüd ütlen veelkord teile arusaadavas keeles: "Võ nas dostali!" Ütlete, et nüüd on suur osa või enamus venekeelsest elanikkonnast Eesti-vaenulik? Võib-olla, kuid seda olid nad ennegi, see kriis tõi lihtsalt probleemid põranda alt välja, ehk saab nii mõnigi eesti poliitik nüüd enesepettusest üle. Aga minul on kõige kiuste suurem turvatunne, kuna nägin, et Eestis on valitsus, kes suudab kriisiolukorras otsustavalt tegutseda, hoolimata rahvusvahelisest survest ja ähvardustest (eriti Venemaa poolt), kes seadis esikohale eestlaste tunded ja alles siis kõik ülejäänu! Ma nägin, et Eestis on olemas politsei, kes suudab edukalt massirahutustega toime tulla. Ma sain teada, et on olemas sadu ja tuhandeid vabatahtlikke, kes oleksid nõus politseile appi minema, abipolitseinikena oma riigis korda hoidma! Vaat see on minu silmis palju väärt!
Mis saab edasi? Ei tea, kergeid lahendusi siin pole. Rahvustundeid on kerge haavata ja raske ravida. Aga ühte peate te, venelased, mõistma - eestlastel ei ole teist kodumaad peale Eesti! Meil pole tagavaravarianti, nagu teil on Venemaa näol. Muidugi on halb, kui riigis elav vähemusrahvus end solvatuna ja puudutatuna tunneb, aga hullem on see, kui halvasti tunneks end põlisrahvus! Teil venelastel on alati võimalus kolida tagasi oma ajaloolisele kodumaale, meil eestlastel seda taganemisteed pole, meie juba oleme oma ainukeses kodus!
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Martään
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martään »

+1, Troll, täpselt samad mõtted

Vaevalt et nad aru saavad, kui nad 16-st eelmisest leheküljetäiest aru ei saanud, aga hästi öeldud sellegipoolest.
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

Kolleeg Trollile 1000 kiidusõna!!! :wink:
TÕDEONAJATÜTAR
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline